Şimdi Ara

2007 Model CLIO III Hatchback mi, 2007 model FORD FIESTA mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Her ikisi de dizel ve 2007 model

    1.5 DCi Dynamique CLIO III Hatchback veya 1.4 TDCI Comfort FORD FIESTA alacağım ama kararsızım. İkisininde fiyatları hemen hemen aynı. Clio 500TL daha ucuz fiestadan. Araçların ikisi de temiz kullanılmış...

    Bildiğim kadarıyla fiesta çok az yakıyor ve iyi bir piyasası var. Kullananlar tavsiye ediyor. Ama Clio III HB hakkında hiç bir fikrim yok. Nasıl yakar, masraf çıkarır mı?

    Fiesta 78.000 km'de ABS,EPS,ASR var. 2 Hava yastığı (Sürücü ve yolcu) var. Elektrikli ön camlar. Elektrikli aynalar, Analog Klima.

    Clio 137.000 km.Bu full +full bir model. ABS, ESR, ESP, BAS var. 4 hava yastığı var. Elektrikli ön ve arka camlar. Isıtmalı ve elektrikli aynalar. Park sensörü, yağmur sensörü, adaptif far. Dijital klima.

    Sizce hangisini alayım? Bana ilerde çok sorun çıkarmasın istiyorum. Satarken rahat satayım. Özelliklerine baktığımda Clio III HB cezbediyor beni. Sonuçta 4 hava yastığı var. Bazı donanım artıları var. Nasıl yakar, piyasası nasıl, arızası çok mu bilmiyorum? Bir de bu araç fiestadan yaklaşık 60.000km fazla yol gitmiş. Fiesta'yı da kullananlar tavsiye ediyor. Turbo dizel olması fiestanın clioya göre çok avantaj sağlar mı yaktıttan?
    Benim arabadan en çok istediğim şey arıza çıkarmasın ve az yaksın. Satarken de uğraşmayayım..

    Arabaları tanıyan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechworm -- 18 Ağustos 2012; 19:15:24 >







  • İki araçtada esp olduğunu sanmıyorum, emin misiniz esp olduğuna?

    Fiesta'nın dizel motoru çok sesli gelmişti bana ama clio'nun kilometresi fiesta'ya oranla çok fazla bu durumda fiesta daha mantıklı bir tercih olur diye düşünüyorum. Şahsen 130,000 deki dizel bir aracı yetkili servis bakımlı değilse asla almam.
  • Fiesta da EPS, Clio da ESP var diye yazmış sahipleri.. Yanlış mı sizce yani?? İki araç da servis bakımlı değil. Clionun donanımlarının fazla olması cezbetti beni ama arıza yapıp, masraf çıkaracaksa hiç bulaşmam. 130.000 üzeri aracın yetkiili servis bakımlı olmamasının ne gibi bir dezanavtajı var sonuçta değişen parça yok?
  • Servis bakımsız 100.000 km yi geçmiş bir dizel motor başınızı ağrıtabilir ilerleyen zamanlarda
  • clio daha mantıklı... sonucta daha guvenli bir arac yeni kasa daha iyi fren mesafesi daha konforlu... ikiside asagı yukarı aynı yakıyor...

    alacagınız clio 3 ü çalıştırın 2 dakika 3 dakika bekleyin eger egzosttan cig mazot kokusu gelmiyorsa enjektor sorunu cıkarmaz... aynı şekilde turboyuda sesinden anlarsınız... ıslık sesi gibi bir ses geliyorsa turbo devreye girdiginde turboda sıkıntı vardır... bunların ikisinde sorun yoksa zaten aracın motoru sıkıntı cıkarmaz... motoru bitiren enjektor ve turbodur...
  • clio da fiestaya göre daha hoş duruyo du oysaki=))) aklım onda kalacak ama arabayı servislere götürmekle de uğraşamayacağım. Gönül sıfır araba almak istedir ama ilk arabam olacak napalım:))))
  • Kafam karıştı değişik bir öneri gelince.

    Ben pek anlamam motordan. O yüzden iki aracı da ustaya götürüp baktıracağım. Bir problem yoksa alacağım. Her ikisini de ustaya götüremem fazla masraf. O yüzden araçlardan birine karar verip, pazarlık yapıp ustaya baktıracağım. Usta al derse alacağım. Alma derse diğer aracı ustaya göstereceğim. O yüzden bu araçlardan birine karar vermem lazım önce. Clionun 4 hava yastığı olması daha cezbetti beni.. Peki bu ESP işi hakkaten yalanmıdır?

    İki aracı da kullanmadım ama clio daha konforlu gibi bir izlenim verdir.

    Ama şu an için önce arabanın bana sorun çıkarmaması gerekli. Tabi can güvenliği de çok önemli. Hakkaten kafam karıştı
  • fiesta kamyonet gibi 2007 var kardeşimde paslanmaya başladı inan benim clio 2003 privilege bile çok daha iyi ama clio 3 sanırım daha iyidir.
  • Sadece fiestanın değil, clionun motoru da traktör gibi çalışıyor.
  • Fiestanın kmsi orjinal olmayabilir bunun haricinde fiestanın kmsi eğer gerçek kmsi ise Fiestayı alın derim clio 139 bin kmde ilerde elinizden çıkarmak isteseniz zorlanırsınız şu anda bile kmsi bana göre fazla siz satana kadar da rahat 200.000 kmlere dayanacaktır.
  • Cevap yazan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.
    Fiestaya karar verdim.

    İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı usta veya yetkili bayi???
    Ben Anadolu yakasında oturuyorum. Arabanın sahibi Bahçelievler tarafında. O yüzden avrupada bir yere baktıracağım ama bilmiyorum hiç oradaki sanayi siteleri veya yetkili servisleri..

    Bir de arabayı yetkili servise baktırmam ile sanayide bir ustaya baktırmam arasında ne gibi fark olur? Hangisi daha sağlam. Bir de yaklaşık ne kadar fiyat istiyor bakmak için ustalar ve servisler??

    İlk arabam olacak ve ikinci el araç bakmaktan hiç anlamıyorum...Başka tavsiyeleriniz olursa paylaşırsanız çok sevinirim. Başka nelere dikkat edeyim.

    Arabanın plakasından 4 çarpma kaydı var. Bir tanesi 1500TL diğerler hasar kayıtlarının yanında fiyat yok. 3 parçasında lokal boya(arka kapı, ön kaput, sol ön çamurluk) varmış ve değişeni yokmuş..

    Ben adamla buluşunca şasi numarasından da hasar kaydına bakacağım. Teknik olarak zaten anladığım pek bişey yok. Ustanın diyeceklerine inanmak zorundayım:((

    Yardımlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechworm -- 20 Ağustos 2012; 0:06:48 >




  • kesinlikle clio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan032

    kesinlikle clio

    al bi den burdan yak=)) Dostum sen neden clioyu öneriyorsun? Açıklarsan iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechworm

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan032

    kesinlikle clio

    al bi den burdan yak=)) Dostum sen neden clioyu öneriyorsun? Açıklarsan iyi olur

    Çünkü servisi daha ucuz ve daha yaygın.
    Ncapten Fiesta 3 yıldızlı Clio 5 yıldızlı.
    Fiestadan daha donanımlı.
    İkinci eli azda olsa daha iyi.
  • Yeni modeli ile birlikte clio hb özellikle konfor konusuna çok mesafe kat ettiki halen en iyi süspansiyon konforuna sahip sınıfındaki 1-2 araçtan biri ve motoruda turbo boşluksuz çalışıyor.

    Kısaca daha iyi olan seçım cli yalnızca biraz daha az km li bir araç sizi daha rahat ettirir.
  • Alacağın aracın 2. Elide iyi olması lazım
    Yarın birgün satmak gerekebilir o zamanda satıcak insan aramamak lazım
    Ayrıca aracı almakla bitmiyo yakıt tüketimi yedek parça fiyatlarıda çok önemli( benim gözlemim fiesta çok çok az yakıyo piyasası gayet iyi ama 1.4 tdci ler genelde şirket aracı ve çok fazla km li! Az km li sini ve sahibnden bulma şansın zor veya çOk para istiyolar
    (ilk arabam opel corsa2006 1.3 cdti idi
    Çok memnundum bnde 18-20 binlik araçlara bakıyorum-corsa,clio 3 ,fiesta,punto- dizel araçlara bakıyorum) bunlar arasında tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar olursa sewinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brak13

    Alacağın aracın 2. Elide iyi olması lazım
    Yarın birgün satmak gerekebilir o zamanda satıcak insan aramamak lazım
    Ayrıca aracı almakla bitmiyo yakıt tüketimi yedek parça fiyatlarıda çok önemli( benim gözlemim fiesta çok çok az yakıyo piyasası gayet iyi ama 1.4 tdci ler genelde şirket aracı ve çok fazla km li! Az km li sini ve sahibnden bulma şansın zor veya çOk para istiyolar
    (ilk arabam opel corsa2006 1.3 cdti idi
    Çok memnundum bnde 18-20 binlik araçlara bakıyorum-corsa,clio 3 ,fiesta,punto- dizel araçlara bakıyorum) bunlar arasında tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar olursa sewinirim


    hocam bende aynı araçlar arasında kararsızım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.el araç alırken prosedürler nasıl? Noter, ruhsat, vs... Bir de OGS işi nasıl oluyor araç alırken?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.