Şimdi Ara

2008 Civic Otomatik Satılıp Ne Alınır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    15 gün önce 600 TL verdim. Balatalar tornaya girdi fazladan o kadar. İsterseniz fotosonu da atarım. Bu arada 2000 TL bakımlarıyla beraber masraf ediyorsa iyi. Ben bu yıl 100 bin bakımıyla beraber toplam 3500 TL civarı harcadım arabaya. Bunun içinde 10bin bakımı ve son arıza var. Ön cam, lastikler falan hariç. İşte ondan diyorum. Bu parayı harcayacaksam saab, volvo benzeri araç kullanayım diye.
  • bordod B kullanıcısına yanıt
    Evet bakımları dahil en az 2000 tl çıkıyordu cebinden. Bu kadar masrafı kaldıramadı satıp dizel i20 aldı şimdi cok memnun.

    Benim ve bir çok civic kullanıcısının cebinden yıllık bakım masrafı dışında birşey çıkmıyor. Aracınız çok hor kullanılmış olabilir. Yoksa bu kadar masraf çıkarması normal değil.

    Siz kaç paraya kadar ne tip bir araç bakıyorsunuz kriterlerinizi yazın ona göre önerilerde bulunmaya çalışalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bordod

    Niye böyle saldırgan davranıyorsunuz anlamıyorum. Fanatikliğin anlamı yok. Atışmaya girmeyeceğim. Çıkmasa daha iyiuzun sürek kullanmayadevam ederim ama çıkıyor. Bu arızalar olduğunda da insan arabadan soğuyor.

    Biliyorum alakasız ama ön cam çatladı. Orjinali 1600-1800 TL arası. Ne biçim fiyatlar bunlar.

    Mesela son çıkan arıza egsoz patlamış gibi bir ses var. Honda Erdem'e götürdüm. Kaliteli bir yer. Ancak Usta kendi bakmadı. Önce şarj dinamosundaki bilye dediler. Sonra devir dayim bilmem nesini değiştirdiler. 450 TL tuttu. Ses hala var. Yarın tekrar götüreceğim. Bu konudaki fikrinizi yazarsanız atışmadan daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.

    Bir öncekinde direksiyon 600 TL gibi bir masraf çıkardı ki maalesef kronikmiş civivlerde...

    Sen bizim insanlarımıza kulak asma kardeş. Bizim insanımız genel olarak bir arabayı beğenmiş ve çok tutuluyorsa ve bir kullanıcı o modeli beğenmiyorsa sorun tabiki de markada değil kullanıcıdadır mantığı var.Neyse sen bu arabadan bunalmışsın anlaşılan.Sonuçta sana masraf açıyor ve parçası pahalı bir araç ayrıca.
    Sana tavsiyem o fiyatlara otomatik ve sorunsuz bir araç olarak toyotayı deneyebilirsin.Hyundainin o fiyatlarda sorunsuz bir aracı varmı bilmiyorum ama eski araçları otomatik konusunda sorunlu değil.Yalnız bu son nesil araçlar sizin bütçenize uygun olanlar çok aşırı elektronik araçlar ve bu yüzde güven vermiyor.Bizim millet japonlar sorunsuz araç mantığı bugünler için artık geçerli değil neden derseniz eskiden elektronik özelliği az araç üreten japon araçlar doğal olarak sorunsuzdu ama artık onlar da elektronik araç üretiyor ama eskiden elektronik araç üreten avrupalı markalar bugün de lektronik araç üretiyorlar ve yıllardır elektronik ürettikleri araçların elektronikğinden çıkarn sorunları göre röre artık o elektronikleri daha az sorunlu hale getirme fırsatı yakaladılar ve bana göre araçlardaki elektronik konusunda avrupalı araçlar japonlardan daha tecrübeli ve daha az sorunlu çünkü onlar bu konuda piştiler.Bunlar benim kanaatlerim.Ama siz otomatik araç alacağınız için maalesef bu konuda japonlar iyi ve servisi de ilgili bir marka olan hyundaileri inceleyin isterseniz.




  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    En önemli 2 özellik otomatik ve temiz olması.

    Burada tek tavsiye edilebilecek özelliğin otomatik olduğunun farkındayım. Kimse benim yerime aracın temizliğini ölçmez. Ama araç değiştirmede en çok önümü kesen de bu.

    Şimdiki arabamı arkadaşımdan almadan önce, Çift Kurtlar 2 kapı boyalı aracı, sadece marşpiyel değişti diyerek satıyordu bana. Oradan bir güvensizlik kaldı bende.

    Bundan sonra 25-55 bin TL arası. 25 bin civarı olursa tabi ki konfor aramayacağım. Ama 45 bin üstü olursa Civic'ten daha konforsuzu olacaksa satmamın bir anlamı yok.
  • ototube kullanıcısına yanıt
    Biri koşa koşa gelip eksilemiş ama teşekkürler. Ben de toyota düşündüm ama düşük modelleri benim arabam kadar ediyor. Bundan dolayı lüzumsuz pahalı diye düşündürüyor. Ama temiz bulursam alırım.
  • bordod B kullanıcısına yanıt
    55 bin tl'ye kadar otomatik ve sorunsuz araç aradığınız için dramatik olacak ama 2012 ve üzeri civic ya da yeni kasa cvt şanzımanlı corolla bakabilirsiniz. Bunun dışında edc şanzımanlı dizel ya da cvt şanzımanlı benzinli Renault da bakabilirsiniz.

    Başka seçenekler de var tabi misal mondeo fakat bakım masraflarını bilemiyorum. Sütten diliniz yanmış yoğurdu yerken üfleyerek yiyin. Bakım masraflarını ve arıza oranlarını iyice araştırmadan kararınızı vermeyin.

    Not: eksiyi ben verdim. Elektronik kullanma ve arıza oranı konusundaki yorumu gerçekçi olmaktan çok uzak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 5 Ağustos 2015; 0:59:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bordod

    Biri koşa koşa gelip eksilemiş ama teşekkürler. Ben de toyota düşündüm ama düşük modelleri benim arabam kadar ediyor. Bundan dolayı lüzumsuz pahalı diye düşündürüyor. Ama temiz bulursam alırım.

    rica ederim.Eğer 25 bine kadar inecekseniz ve sedan şartınız yoksa otomatik getzlere bakabilirsiniz.Eğer sedan olsun derseniz 2003-2002 temiz astra otomatiklere bakın twinportlara değil ama.Eğer 400-500 tl kadar kronik masraf çıkartma ihtimalini önemseziseniz otomatik megane 2lere bakabilirsiniz 400-500 lik masrafta selenoid problemi yaşanıyor ama artık bilinen bir arıza boşa para harcanmıyor. benzinli otomatik megane 2 ile sabit 90 km/h ile ş.dışı 4,4 lt ortalama yakalamıştım ve biraz da ş.içi vardı içinde.Yine 1.6 accent eraları inceleyin.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Civic'i ben de dusundum. Baska tavsiye var mi arkadaslar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence aracinizi satip 2013 model bir civic alin kafaniz rahat olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir dayim parçası boşa değişmiş. İstersen eski haline getiririz ama yakında değişmesi lazım zaten diyip onu öyle bıraktılar. O kadar arızadan sonra asıl değişmesi gerekenin porye bilyesi olduğuna karar verdiler. Parça fiyatı 350+işçilik 50=400 TL daha bayıldık. Google'dan bu parçanın fiyatına baktım. 150 TL'den fazla değil.
    Ne dersiniz?
  • Ben olsam renault fluence 1.5 dci.
    Renault laguna.
    Ford focus 1.6 tdci titanium x alırdım. Çok donanımlı aile aracıdır hepsi de. O paraya çok araba var ama yazmak istemiyorum bunlar sıkıntısız araçlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O araba satılmaz gün geçtikçe değeri artıyor, 1 yıl sonra 52-53'e filan gider belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bordod B kullanıcısına yanıt
    Sizin araçtan önce o servisi değiştirmeniz gerekiyor. Ben yetkili serviste bu kadar para harcamayacağınızı düşünüyorum. Aracınızı satıp fd7 kasa alırsanız zaten garantisi devam ettiğinden yılda bir ya da 10 bin km de bir bakım masrafınız olur. Cebinizden başka para çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Mantıklı söylediğiniz. Temizini kaça kadar bulurum sizce?
  • Benim aracın emsallerine bakıyorum da 2012 premium otomatik olanlar 52-53 gibi bulunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.