Şimdi Ara

2008 Honda Civic vs 2012 Hyundai i30 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Honda'nın herhangi bir masrafı yok. 50.000 bakımı yapılmış 2 adet yeni lastik takılmış aküsü falan yeni değişmiş. Çevir kontağı bin. Mantığım Hyundai, gönlüm Honda hala karar verebilmiş değilim... :((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan38


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan38


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Honda nın trigeri ve lastikleri değişmemişse bunlar bile 2000liraya yakın masraf demek. Burayı hesaba katmak lazım ilk alımda. Muayene ruhsat işlemleri lpg vs 39 olucak demektir bu.

    Hyundai nın vergisi fazla.

    Hyundai nın garantisi var. Honda da bir ara 6 yıl garanti vardı yanılmıyorsam. O şekilde varsa 1-2 yılı kalmış demektir. Hyundainin 5 yıl garantisi olacak.


    Şu iyi bu iyiden ziyade dikkat etmen gereken birkaç noktayı söyledim.



    Forumda birçok kişi honda-japon aşırı fanatiği olduğundan(nerdeyse satış temsilciliğini üstlenmişler) opjektif yorum yapan bir iki kişi olur. Haa ama bunun bir avantaj olduğuda gerçektir. Arabanın zamanla ne hale gelirse gelsin alıcak bir AKILLI çıkar. Böyle bir özelliği hyundai ye ekleyemezsin.

    Hondada triger yok zincirli.

    Triger kayış/zincir motor gücünün tahrikini sağlar. Trigerde olusacak bir hata motorun bir anda boşa çıkması yada boşa çıkıp tekrar yük binmesi şeklinde olabilir. 2 durumdada motor da çok büyük hasar oluşur.


    Zincir yada kayış fark etmez. Her parça zamanla yıpranır. Aracın yaptığı yol (zincirde de metal yorgunluğu olur) yada çevre koşullarından (ısınıp sağuma) oluşur.

    Bu yüzden her firma zincir yada kayış dayanıklılığını garanti ettiği bir ömür belirtir ve süre bitiminde değişmesini önerir.

    Zincir değişmez diye birşey yok. Belki km bazında düşünüşdüğünde değişme peryotu kayıştan uzun olabilir ama değişirkende kayışa göre fazla para verirsin.

    Hondada degismez sadece bakilir gevsemisse sıkılır.
    Daha once opel astram vardi 60 bin km de degismesi gerekiyodu kayisin. Opelde servisle kanki oluyosunuz illa biseyler cikariyor her ay. Honda civic aldim senede bi bakima gidiyorum. Honda yakiti disinda uzmez

    Metal yorgunluğu, ısınma-soğuma gibi etkenlerden ötürü zincirin gevşediğini bilip buna karşın kopma ihtimalinin olmadığını düşünmek...

    Hondanın en güzel yanı şatışı derken bunu kastediyordum.




  • Honda sizi üzmez , LPG ile'de üzmez sadece yakıtı azcık üzer , triger kayış falan hikaye , motoru mekaniği en sağlam en güvendiğim araçlardan biridir FD.
  • Selamlar

    Hondanın sorunu yok diyorsunuzda nerden baksanız 5 yaşında araba.Seneye neresinden ne arıza çıkar belli değil.
    Markanın önemi yok ,aynı paraya sıfır araba alıyorsanız,teknolojisi yeniyse,garantiliyse, e birde dizel diyorsunuz ; bana göre i30 mantıklıdır.
    Hyundai araba mı üretir diyenlere aldırmayın, gidin test sürüşü yapın.Getz kullandım ,i20 kullandım şahsen hiç bir mekanik yada elektronik sorun yaşamadım.Genel olarak fiyat performans donanım ve işletim maliyetleri açısından iyi seviyededir hyundai.Kişisel tercihleri ve marka tutkunluğunu bir kenara koyuyorum.
  • bu memlekette i30 altın da yumurtlasa civic
  • Civic sorunsuz demek yanlış olur, ya da hep benim tanıdıklarıma denk geliyor aksilikler...

    i30 bir çok açıdan daha üstün bir otomobil, gerek iç hacim, gerek yalıtım, gerek güvenlik konularında daha başarılı bir model. Performans açısından da sıkıntısız bir otomobil. i30 üzerinde Hyundai değil de bir alman markası amblemi olsaydı taparlardı bu otomobile diye düşünüyorum. Bence siz bir test sürüşüne çıkın, civiclere polislerin yaklaşımı da pek hoş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 13 Aralık 2012; 22:37:01 >
  • Ya zaten test sürüşüne çıktıktan sonra Honda daha ağır basıyor. Hyundai nin iç dizaynı falan beni hiç cezbetmiyor. Hyundainin tek artısı benim için dizel otomatik olması gerisi yalan. Heralde "H" si yatay olan değil de dik olanı seçeceğim :))
  • Bir de şu var, bir aracın sıfırı diğer aracın 2008 modelini ezemeyip beni bu kadar düşündürüyorsa ben demekki kararımı vermişim de kendime destek arıyorum :))
  • i 30 su anda piyasadaki en ucuz ve donanimli c sinif araba 5 yil garantisi var. gorunusu cok guzel. hondanin marka imaji daha iyi ama hyunda i de bos degil. devir akil mantik devri i 30 da mantikli secim. ama gonlunuz civicden yana ise hosunuza gidiyorsa sizin icin en iyi arac odur. yalniz destek ararsaniz biraz zor bulursunuz. ben sahsen ikisini de sifir alacak olsam dizel i30 elite paket civic elegance benzinliden daha ucuz oldugundan onu tercih ederim. baz versiyonda i30 direk ezer gecer. 2012 i30 2008 civuc kadar tatmin edici gelmiyorsa bu tamamwn oznel bir yaklasimdir. objektif degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyundai daha konforlu dur.. dahada güvenlidir...
    ancak fiyat kalite oranı öne geçerse yani binim maiyeti olarak bakarsanız 2. el honda...... tüp tak rahat rahat bin.....
  • Bir de şu açıdan bakalım. Lpgli aracla kapalı otoparka gıremezsın. Birısı arkadan carparsa ne olur acaba diye dusunursun. Sıstemde kacak ihtimalı her zaman vardır. Mılyonda birde olsa vardır. Lpg kokusu alırsın arac ıcınde bazen lan noluyoz dersin. Araca lpg alırken daha risktesindır. O kadar para verip bunlara maruz kalmak bence tercih meselesi. Kımse kusura bakmasın yemısım Hondayı 40 50k para verıcem bır de lpg derdı cekecem. Sonuc hondaya bınıyor olacam bana mantıklı gelmıyor. Araca hıcbır sozum yok yanlıs anlasılmasım ama onlar da adam gıbı dızelını yapsınlar sunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hondayı aldıgın zaman pişman olmayacaksın prestij ve kalıte sana sunuyor yolda O arma iyiki Düz H diyeceksin eminim sana herşeyi ile Bir Honda olarak gönlüne taht kuracak bir alet onun için Yamuk H olayına girme son defa söylüyorum aradaki farkı göz önüne al koy paranı kenara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enclave

    Bir de şu var, bir aracın sıfırı diğer aracın 2008 modelini ezemeyip beni bu kadar düşündürüyorsa ben demekki kararımı vermişim de kendime destek arıyorum :))

    Değerli arkadaşım, her iki araçta kullanım olarak keyiflidir. Önceden Opel astram vardı, 2008 yılında yeğenim 2008 model sıfır otomatik civic elegance aldı.Bir kaç kez kullanınca arabaya hayran oldum ve astramı satıp 2009 yılında 2009 model manuel civic premium aldım yaklaşık 1 yıl kullandım. Çok keyifliydi ama otomatik keyfi daha başkaydı sanki. 2010 yılında aracımı satıp sıfır km otomatik makkajlı kasa beyaz civic premium aldım.Gerçekten çok güzel ve çekici bir araçtı ama şehir içinde 12-13 lt benzin yaktığını görünce doğrusu pişman oldum. 2011 yılında onu da sattım. Manuel civicin tüketimi ortalama 7,2 lt/100 km de iken otomatik yakıt tüketimi 9,2 lt/100 km idi. Şehir içi maalesef çok yakıyor otomatik. Ben lpg ye sıcak bakmıyorum fakat otomatik honda alacaksan lpg taktırırsan yakıt tüketim maliyeti açısından mantıklı olur.

    Gelelim i30 olayına, ben de buradaki bazı arkadaşlar gibi hyundaiye karşı çok ön yargılı idim ta ki bir arkadaşımın 2009 model benzinli i30 unu kullanana kadar. Bir öğretmen arkadaşımın bu i30 unu servise götürürken ben kullandım ve sanki honda civic kullanıyorum gibi keyifli geldi çok şaşırdım ve servise varınca yeni i30 u test ettim. Gerçekten hyundai kendini aşmış ve kaliteli bir araç yapmış fakat fiyatları benim için yüksek geldi. Kasım ayı sonunda öğretmen indirimi kampanyası yapınca i30 unu kullandığım öğretmen arkadaşımın adına manuel 1.6 crdi diesel style donanımlı aracımı almak nasip oldu.

    5-10 dk lık testler insanı yanıltabilir fakat 10 gündür bu aracı kullanıyorum bir honda hayranı olarak şunu söylebilirim i30 diesel alırsan pişman olmazsın. Tabii ki karar senin honda iyi bir tercih fakat yakıt yönünden hele şehir içi benzin seni üzer. Kararın hakkında hayırlı olur inşaallah..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.