Şimdi Ara

2008 makyajlı focus... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cem_b

    focusu'da diğer rakiplerinden ayıran çizgiden malesef ford çıkartmış. Mondeo nun çekmiş haligibi focus ilk çıktığında insanlar hayran kalmıştı bu makyajlı kasa olayını ford biraz fazla abartı focus un kendine özgü çizgilerini yok ediyor.


    Arabanın arkasına dokunmadılar bari. Focusu Focus yapan arka tasarımıdır..
  • Volvo S40'a benzetmekle haklısınız, zaten s40 'ın şasisi focus sedan ile aynıdır ve hatta 109 ps tdci motor aynen 1,6 dizel volvo s40'da kullanılmıştır.
  • Bu arabanın farlarından bizim arabalara takılmaz mı? hafif bir kesme biçme ile aynı hesaba gelir.))
  • çok süper özellikle içi süper.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tinsmith

    Bu arabanın farlarından bizim arabalara takılmaz mı? hafif bir kesme biçme ile aynı hesaba gelir.))


    aslında 3 parça değişirse olabilir gibi. Yandaki iki parça ile kaput :D. Kesme biçme olmaz, çok sakat. Farlar biraz büyük gibi duruyor, aracı daha ufak gösteriyor sanki. En iyisi, yakından görmek ve öyle yorum yapmak.
    Yeni mondeo fotolarda o kadar iyi gözükmüyor ama yakından görünce çok hoş
  • çok güzel olmuş çok satar çok harika. 2009 da çıkacak olan yeni kasa baya rezil
  • focus ST duyrulur.yilbasi civari ingilterede satisda ve FOCUS III de 2009frankfurt fuarinda satisda bilginize.

     2008 makyajlı focus...


     2008 makyajlı focus...


     2008 makyajlı focus...




  • Biran Volvo S40 - S80'e baktığımı sandım. Sedan'ı çakma Volvo olur bunun... İç tasarım hoş ancak dış tasarım çakma duruyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    focus adını kaldırsın artık bunlar ,bunun adı "Mondik" olabilir mesela :)


    Dandik 'de olabilir... HB modelinin şu anki kasası da yenisi de yaramaz. Sedan'a lafım yok... Ancak çok pahalı satıyor Ford bunları. Bu para etmez. Bu para etmeyecek bir başka araçta Renault Megane'dır. Millet nasıl veriyor bunlara 45.000 YTL hala aklım almaz... Maksimum 35.000 YTL ederler. Herşey opsiyonel. Aracı bir giydiriyorsun fiyatı oluyor 55.000 YTL. İsteyen girsin Fordun sitesine baksın. Araca opsiyonları ekledinmi fiat 55.000 YTL (Dizeli)
  • Tekrar soruyorum sen dünyadamısın yaa.Benimde anlamadığım ikinci el pazarları neden peugeot dolu.Bana bi tane az km yapmış temiz hb focus ghia tdci bulsana fiyat önemli değil.Ama ben sana 5 bin kmde 407 sinden tut en kral peugeot getireyim bunun sebebi ne=made in france yani fransız TENEKESİİİİİ.Anladın arkadaşım.Sen anlaşılan focusa bu parayı az görüyosun ama o performansı o torku o gücü görmeden konuşman boş.Git bi 308 mi ne zıkkımsa ona bak hatta bi segment yukarda olan 407 ye bin.Sonra da focusa bin.Bİ kere eşşek gibi kasası olan 407 ile focusu motorunun aynı olması hatta focusun daha güçlü olması sana neyi ifade eder bilmem.Sana en kral peugeotun ford la dalaşamayacağı nasıl anlatsam bilemem ama france demek yeterliidir heralde.Sen meganeyi sewmiyosun ama cırtroen ve peugeota araba dersen sana direk ayıp derim.Focusun neyi sizi rahatsız ediyo anlamıyorum.Bi motor bu özellik bu fiyat başka bi arabada YOOOK!!! Umarım anlamışsındır....




  • ARKADAŞLAR DÜN ADANA FORD BAYİİ GİTTİM BENZİNLİ FOCUS VARBENDE DİZEL İLE TAKASA GİRMEK İÇİN MAKYAJ GÖRMÜŞ FOCUS GELİYORMUŞ 2008 MART - NİSAN AYINDA KESİN AMA BİLGİ YOK DONANIM HAKKINDA BENDE BEKLEMEYE ALDIM PİŞMAN OLMAMAK İÇİN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdemdogan24

    Tekrar soruyorum sen dünyadamısın yaa.Benimde anlamadığım ikinci el pazarları neden peugeot dolu.Bana bi tane az km yapmış temiz hb focus ghia tdci bulsana fiyat önemli değil.Ama ben sana 5 bin kmde 407 sinden tut en kral peugeot getireyim bunun sebebi ne=made in france yani fransız TENEKESİİİİİ.Anladın arkadaşım.Sen anlaşılan focusa bu parayı az görüyosun ama o performansı o torku o gücü görmeden konuşman boş.Git bi 308 mi ne zıkkımsa ona bak hatta bi segment yukarda olan 407 ye bin.Sonra da focusa bin.Bİ kere eşşek gibi kasası olan 407 ile focusu motorunun aynı olması hatta focusun daha güçlü olması sana neyi ifade eder bilmem.Sana en kral peugeotun ford la dalaşamayacağı nasıl anlatsam bilemem ama france demek yeterliidir heralde.Sen meganeyi sewmiyosun ama cırtroen ve peugeota araba dersen sana direk ayıp derim.Focusun neyi sizi rahatsız ediyo anlamıyorum.Bi motor bu özellik bu fiyat başka bi arabada YOOOK!!! Umarım anlamışsındır....


    1. Tork vs demişsin ancak Focus'taki TDCI Diesel motorun PSA (Peugeot&Citroen Grubu) ve Ford ortak yapımı olduğundan haberin yok anlaşılan. Aynı motor Volvo, Ford, Peugeot ve Citroen'de ortak kullanılır.

    2. İkinci el demişsin, o zamanwww.araba.com adresi ve benzeri adreslere girerek bak bakalım en çok satışta hangi araba var? Tabi ki FORD var.

    Satıştaki Otomobil Markaları (http://www.araba.com/ )

    » Ford (3995)

    » Honda (951)

    » Hyundai (2274)

    » Mercedes (2154)

    » Mitsubishi (893)

    » Opel (3523)

    » Peugeot (2410)

    » Renault (6044)

    » Toyota (1483)

    » Volkswagen (4001)




  • ARKADAŞLAR BU BİR GERÇEK PEUGEOT ASVALTTAN ÇIKTIĞINDA DOĞRU SERVİSE GİDER BİZİM ŞİRKET ARAÇLARINDAN BİLİRİM AMA 407 VE YENİ 308 NASIL BİLMİYORUM BEN 206-207-307 DEN BAHSEDİYORUM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mftmountana

    ARKADAŞLAR BU BİR GERÇEK PEUGEOT ASVALTTAN ÇIKTIĞINDA DOĞRU SERVİSE GİDER BİZİM ŞİRKET ARAÇLARINDAN BİLİRİM AMA 407 VE YENİ 308 NASIL BİLMİYORUM BEN 206-207-307 DEN BAHSEDİYORUM

    Hayatımda bu forumda gördüğüm en komik yorum...
  • neyi tartışıyosunuz allahaşkına :)
  • konu değişsin o zaman

    makyajlı ya da yeni kasa sedan gelecek mi ya da ne zaman gelir ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OtoTurk


    quote:

    Orjinalden alıntı: mftmountana

    ARKADAŞLAR BU BİR GERÇEK PEUGEOT ASVALTTAN ÇIKTIĞINDA DOĞRU SERVİSE GİDER BİZİM ŞİRKET ARAÇLARINDAN BİLİRİM AMA 407 VE YENİ 308 NASIL BİLMİYORUM BEN 206-207-307 DEN BAHSEDİYORUM

    Hayatımda bu forumda gördüğüm en komik yorum...



    O sizin komikliğiniz bu lafın %100 arkasındayım.Peugeot servislere bakımdan çok şikayete gelindiklerini bilmiyo ayaklarına yatma istersen!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdemdogan24

    Ya sizin gibi insanları anlamıyorum bide UTANMADAN bana marka fanatiği diyosun.Sen daha aracı kullanmadın bu birr.Daha görmedin bu ikiiiii.Neyin ne olduğunu bilmiyosun bu üççççç.Peugeotun ne kadar sıradan ve ne kadar sorunlu bi araç olduğunu küçük çocuklar bile biliyo bu dörrrtttt.Motor ve kasa orantısını kuramayan bi marka olduğuda herkes tarafından bilinmekte bu beşşşş.Son olarakta focusun motoru tdci olurken peugeotun motoru neden hdi onu bana anlat bakalım.Şimdi kalkıpta hdi daha iyi dersen sen hiç bişeyden anlamıyosun otur aşşağıya.Kes şu peugeot fanatikliğini ve sesini.Hadi sen kendi formunda 308 deneyimlerini paylaş ve bilmediğin görmediğin bi aracı başkalarına önerme.Münencimmisin sen.Daha çıkmamış arabayı tavsiye ediyo.


    nedense ahmet çakarı hatırladım :)




  • İŞTE MAKYAJLANMIŞ FOCUS 2 DEKİ YENİLİKLER:

    Yeni Ford PowerShift Şanzıman

    Ford PowerShift şanzıman 2008'in başından itibaren Ford Focus'ta sunulacak. Bu bütünüyle yeni altı vitesli çift debriyajlı şanzıman, düz bir şanzımanın verimliliğini ve sürüş özelliklerini otomatik bir şanzımanın kullanım kolaylığıyla birleştiriyor. 136 beygirlik (100 kW) 2.0 litre Duratorq TDCi common rail turbo dizel motorla birlikte, sakin ve rahat kullanımın, yüksek CO 2 atığı düzeyiyle sunulmak zorunda olmadığını açık bir şekilde gösteriyor.


    Ford ile GETRAG'ın yarı yarıya sahip olduğu ortak şirketleri GETRAG FORD Transmissions GmbH tarafından üretilen Ford PowerShift şanzımanı her biri kendi debriyaj birimine sahip paralel olarak çalışan iki şanzıman milinden oluşuyor. Biri "tek" sayılı vitesler olan 1, 3 ve 5'i ve diğeri de çift sayılı vitesler 2, 4 ve 6'yı taşıyan ara millerin düzeni sayesinde, sonraki vites önceden seçilerek, hareket halinde ve tam güç kullanırken bile vites değişikliğine hazırlanmak mümkün. Sonra her iki debriyajın karşılıklı olarak devreye sokulmasıyla vites değişikliği yapılıyor ve bu işlem hiçbir tork kesintisi olmayacak şekilde koordine ediliyor.


    Normal otomatik şanzımandan farklı olarak Ford PowerShift şanzımanın teknik yapısı çeşitli avantajlar sunuyor. Tork dönüştürücüleri, uydu dişlisi setleri, birçok yaş levhalı debriyaj ve birçok kayış gibi karmaşık alt sistemler gerektirmiyor; bunların hepsi artan eylemsizlik özelliği ve sürtünme torku etkileri nedeniyle vites kutusu verimliliğini önemli oranda azaltıyor. Yeni vites kutusunun sağladığı sonuç etkileyici: Ford PowerShift şanzıman normal bir otomatik şanzımanın kolaylığını ve sürekli hareketini, düz bir şanzımanın performansıyla birlikte sağlıyor. Ayrıca en yüksek derecede vites değiştirme yumuşaklığı sunarken, çabuk ve sportif vites değişiklikleri de sağlıyor. Ford PowerShift şanzımanın diğer bir avantajı da yüksek tork kapasitesi ve vites oranlarının serbest bir şekilde seçilebilmesi. Bu, şanzımanı modern yüksek performanslı dizel motorlar için ideal bir ortak haline getiriyor.


    Ford PowerShift Şanzımanlı Ford Focus 2.0 Litre Duratorq TDCi

    Ford PowerShift şanzıman 2008 başlarından itibaren yeni Ford Focus'ta ve Ford
    C- MAX'te 136 beygirlik (100 kW) 2.0 litre Duratorq TDCi motorla birlikte sunulacak. Bu motor-şanzıman bileşimi yeni Powershift şanzımanın bütün avantajlarının kullanılmasını sağlıyor. Bu sayede bu özelliklere sahip aracın ortalama yakıt tüketimi, normal altı vitesli tork dönüştürücülü otomatik şanzımana göre yaklaşık yüzde 10 daha iyi, CO 2 atıkları da daha düşük olacak. Bu yeni şanzıman teknolojisine sahip Ford Focus'un homologe edilmiş nihai yakıt tüketimi, CO 2 atığı ve performans verileri otomobilin piyasaya sunulmasına yakın açıklanacak.


    Yeni Ford Focus ECOnetic

    Yeni Ford Focus ECOnetic, geleneksel sürüş teknolojisinin, akıllı bir şekilde birleştirilmiş farklı yakıt tüketimi önlemleriyle bir araya getirilmesinin çok iyi yakıt tüketimi düzeyi ve önemli oranda azaltılmış CO 2 atığı sağlayabileceğini gösteriyor. 109 beygirlik (80 kW) 1.6 litre Duratorq TDCi motora ve standart Dizel Parçacık Filtresine (DPF) sahip bu aracın resmi ortalama yakıt tüketimi 4.3 litre/100 km olarak belirlendi. Bu ortalama olarak sadece 115 gr/km'lik CO 2 atığı anlamına geliyor ve bu araç sınıfındaki normal bir araç için ulaşılan en iyi değeri temsil ediyor. Daha da düşük CO 2 performansına sahip ikinci bir model de şu anda geliştirilme aşamasında.


    Halihazırda çok ekonomik olan normal 109 beygirlik Dizel Parçacık Filtreli motor temel alındı. Bu değerlere ulaşılmasındaki başlangıç noktası sürüş sırasında oluşan dirençleri azaltmaktı. Aerodinamik özellikleri geliştirmek için araç önde 10 mm ve arkada 8 mm alçaltıldı. Buna ek olarak, geliştirilmiş ön tampon etekliği ve yan eteklikler ile arka spoylerden oluşan bir aerodinamik kit de standart olarak yer alıyor. Aerodinamik özellikleri de geliştirmek için alt ızgaranın dış bölümlerine iç tarafta boşluklu plakalar yerleştirildi. 195/65R15 lastiklerle 0.31'lik çok iyi bir hava sürtünme katsayısına ulaşıldı.

    Sürüş direncini azaltmakta kullanılan ve Focus ECOnetic'in geliştirilmesi sırasında ilk kez test edilen diğer bir önlem de Ford'un işbirliği yaptığı BP tarafından geliştirilen yeni düşük viskoziteli motor yağı idi. Avantajları o kadar açıktı ki, C ve D segmentlerindeki diğer Ford ürünlerinde de sunulmaya başlanacak.


    Motor modülünün yeniden ayarlanmasının yanında, elektro-hidrolik EHPAS direksiyona bağlı enerji tüketiminin azalması da, bazen küçük ayrıntılarla da büyük bir fayda sağlanabileceğini gösteriyor. Elektrikli hidrolik pompasının yüksüz durumdaki performansı yeniden düzenlenerek, bu durumdaki anlık tüketim, yakıt tüketiminde azalma sağlamaya yetecek kadar azaltıldı.


    Yeni Ford Focus 1.6-litre TDCi modelleri 120 gr/km CO 2'ye ulaşacak

    Ford ECOnetic çalışmasının diğer bir doğrudan sonucu da bütün 1.6 litre TDCi modellerinin 120 gr/km CO 2'ye ulaşması. Motor ve elektro-hidrolik EHPAS direksiyon modülleri yeniden ayarlanarak ve düşük sürtünmeli bir şanzıman yağı kullanarak yeni Ford Focus'un çok beğenilen 1.6 litre TDCi motora sahip bütün modellerinde ortalama 120 gr/km'lik CO 2 atığına ve hatta daha da aşağısına ulaşılacak. Bu sonuç, motor gücü, gövde tipi ve jant çapı ne olursa olsun elde edilecek.


    Ford Avrupa Performans ve Ekonomi Sorumlusu Dr. Thilo Seibert şöyle açıklıyor: "Zaten çok ekonomik olan bir araç temel alınarak geliştirilen Focus ECOnetic, yeni fikirleri ve yaklaşımları bir araya getiriyor. Sonuç, uygun fiyata sahip geleneksel sürüş teknolojili, çok kullanışlı, son derece ekonomik ve temiz bir otomobil. Hedef değerlerimize vites oranlarının uzunluğunu artırmadan ulaştığımız için de çok gururluyuz; böylece Focus ECOnetic tam bir Focus'tan bekleyeceğiniz kadar iyi bir sürüş sunuyor. Dahası, Ford ECOnetic fikirlerinin de yeni Ford Focus'un temel model ailesinde uygulanmaya başlamasıyla, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir yolculuk kavramında önemli bir adım daha atmış olduk."


    Ford Focus Ailesindeki Diğer Alternatif Yakıt Uygulamaları

    1.8 litre Duratec dört silindirli benzinli motorun Flexifuel versiyonu da normal kurşunsuz benzine alternatif olarak biyoetanol E85 yakıtıyla ya da ikisinin herhangi karışımıyla kullanılabiliyor. Biyoetanol, yenilenebilir biyokütleden üretilen geri kazanılabilir bir enerji kaynağı. Sera gazı CO 2 atıkları bütün kullanım çevrimi boyunca yüzde 30-80 azaltılıyor ve bu sırada performanstan ve sürüş zevkinden taviz verilmemiş oluyor.


    Ford, 2001 yılından beri İsveç'te Focus Flexifuel modellerini sunuyor. Bu modeller şu anda bazı diğer Avrupa ülkelerinde de sunuluyor. Şu anda İsveç'te satılan bütün Ford Focus araçlarının aşağı yukarı yüzde 80'i Flexifuel.


    Ford Focus ECOnetic ailesinin diğer alternatif yakıt versiyonları arasında her ikisi de 2.0 litre Duratec benzinli motorda sunulan CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) ve LPG (sıkıştırılmış petrol gazı) var. Bu versiyonların herhangi bir ülkede sunulması bu alternatif yakıtlarla ilgili o ülkelerdeki tercihlere bağlı.


    YENİ FORD FOCUS

    Kinetik Tasarıma sahip yeni dış kısım
    Geliştirilmiş kaliteye ve yeni orta konsola sahip yeni iç kısım
    Yeni Ford PowerShift altı vitesli çift debriyajlı şanzıman
    Yeni, sadece 115 gr/km CO 2 atığına sahip Focus ECOnetic
    1.6 litre TDCi motorlu yeni Focus; bütün gövde tiplerinde 120 gr/km CO 2
    Easyfuel kapaksız yakıt doldurma
    Ford Power çalıştırma düğmesi
    230 Volt elektrik prizi
    LED arka farlar

    Üretim 2007 sonunda başlayacak ve fiyatları piyasaya sunuş tarihi yaklaşırken açıklanacak




  • Yeni geliştirilen bu şanzımana ve üzerinde çalışılıp performansın yanına uygun yakıt sarfiyatatı ve çevreci özelliklerini de ekleyen tdci motora şapka çıkarılır. Değil mi arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.