Şimdi Ara

2008 MODEL 3000 KİLOMETREDE C4 SEDANDA YAŞADIĞIM REZALETE BAKIN... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    bende istanbulda citroen yetkili servisinde çalışıyorum.Bu turbo olaylarına gelince Acaba ne kadarturbo kullanımı hakkında bilgi sahibiyiz merak ediyorum.
    Turbolu araçlarda siz aracı hemen marşa basıp gidiyorsunuz sonra stop ederken hemen aracı park edip motoru stop ediyorsunuz.Bu şekilde kullandığınız zaman turbo pervanelerinin içindeki eksoz gazları dışarı çıkmıyor ve turbonun içinde kalıp kurumlaşıyor ve kurumlaşan gazlar zamanla pervanenin yamulmasına vede turbodan ses gelmesine neden oluyor.Sonuç olarakta kullanıcı hatası oluyor.
    Lütfen turbo kullanımı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olalım ve ilkj çalıştırmada ve stop etme esnasında aracı 2 dakika rölantide bırakın.Bu şekilde yapılırsa arata turbo ıslık sesi olmayacaktır.
    iyi günler


    Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz ve ayrıca aramıza hoş geldiniz. Arkadaşın da belirttiği gibi onun sorunu turbo kullanımı ile alakalı değil tamamen üretici hatası. Bu turbo kullanımı konusuna emin olun bu forumda Citroen kullanıcıları kadar dikkat eden başka bir bölüm yoktur. Siz yenisizin ve önceki mesajları okumamış olmanız pek doğaldır. Ben dahil birçok arkadaş sadece turbo kullanımı konusunda değil turbo dizel araç kullanımı konusunda arkadaşlarımızı uyarıyor, bilgilendirmeye çalışıyoruz.

    Hatta ısrarla 15.000 km olan periyodik bakım arasına 7.500 km.de bir olmak üzere yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimi öneriyoruz. Turbo için başlıca iki önemli konu hava ve yağ kalitesidir ki bunlarda hava, yağ ve yağ filtresi ile daha kısa bakım aralığında değiştiğinde şüphesiz mekanik olarak motor ömrü uzayacaktır.

    Bundan sonra sizi daha sık aramızda görmek isteriz. Madem serviste çalışıyorsunuz aktif olarak katılın ve başka nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bizleri bilgilendirin.




  • Geçmiş olsun, her araçta bazı ufak üretim hatalarına bağlı sorunlar oluşabiliyor. Özellikle bu durumun garanti kapsamında değişim ile sonuçlanması lazım.

    Ancak bu ilk danıştığınız servisçi arkadaş,vaktiyle elinde tornavida çekiç; kuş serisi tamircilerinden imiş bir zamanlar belli ki. Çünkü harbi sertifikalı tamirciler daha motoru açar açmaz kontrol ünitesini okurken turbo devrinde bir sorun algıladıklarında, daha ilk etapta hemen olaya el koyup parça değişim sürecine başlarlar.

    Ve işin garibi, turbo tesisatının içine turbo pallerinin dengesini bozacak birşey girdiğinde birçok turbo dengesiz çalışır ve değil 3000 km, 30km bile gitmeden bile göbek yer, stall olur ve araç stop eder.

    Yani, aracınız epey çınar bile çıkmış, o turboyla şehirlerarası yol yapıp, sorun olarak da "sadece ve sadece ıslık sesi" çıkararak..

    Ki burada epey sevilen, ismi lazım değil diğer birçok markada böyle bir durum, daha şehirden bile çıkmak şöyle dursun, araba 100. km sini doldurmadan yolda kalmak ile sonuçlanırdı.

    Bu yine birşey değil. 3000km de debriyajı da eline alan "Almancı" arkadaşlar da mevcut bu memlekette.

    Yalnız otomobilden ziyade , doğrudan servisin yetersizliğine kurban gitmişsiniz. Genelde Citroen servislerinin, marka ile olan baglarından kaynaklanan sorunlar ve aynı dükkan içinde alakalı alakasız birçok araca bakıp, yetkili servisleri adeta bir tamirhane gibi kullanmaktan kaynaklanıyor sorun.

    Bu yüzden aradaki mesafe çok çok uzak olsa bile satış + servis desteği veren Citroën Plaza'lara götürüyorum kendi aracımızı ve başka arkadaşlarınkileri.

    Ve plazalarda boyle bir duruma pek rastlanmıyor.

    Komşudaki C4 1.6HDI de bulunan Garrett G30 turboda da sarsıntı sorunu vardı, aynı kanat yamulması; ve hepi topu toplam 1000 ytl ye değişti. (Turboyu elden aldık, motor işçiliği 200 ytl tuttu serviste)

    Özellikle gidilecek servisin parçalar ve otomobiller konusundaki ciddiyetine muhakkak bakmak lazım. Özellikle YETKİLİ SERVİS ibaresi çok önemli.

    Tekrar geçmiş olsun.




  • Arkadaş yine şanslıymış ki 3000 km yol gitmiş.

    Ben 2007 model 0 km. astra dizel almıştım 29 ARALIK 2006 da. Alır almaz İstanbul'dan Ankara'ya gitmiştim. İstanbul'da normal çalışan araba Ankara'nın soğuğuna dayanamadı ve sabah 3 marşla ve yüksek bir sarsıntıyla çalışmıştı herkes gülmüştü bana '0 km araba al ve çalışmasın diye. Kronik sorunmuş, benim parça da Almanya 'dan 20 günde gelmişti. Ankara'da 3 marşla çalışan araba Erzurum'da çalışırmıydı bilemiyorum.
  • TÜM CİTROEN KULLANICILARINA İYİ GÜNLER DİLİYORUM.SAYIN SİNEKS ARKADAŞIM NEDEN BAŞKA KONULARA AYNI MESAJ ATTIĞIMI MERAK ETMİŞİN SEBEBİDE ŞUDUR..HERKES TÜM FORMLARI OKUMUYOR BU NEDENLE HERKES NELER OLDUĞUNU BİLSİN DİYE YAZIYORUM TAMAM MI ARKADAŞIM..ŞİMDİ ARKADASLARI GENIS AYDINLATMAK ISTIYORUM..BENIM KIRGINLIGIM KIZGINLIGIM OLUSAN TURBO SORUNUNDA ÖTE BANA ACİL YARDIM VERİLMEMESİDİR.BANA DENİYORKİ,EĞER ARACIN YOLDA KALSAYDI SANA ACİL DESTEK VERIRDIK BU ACİL DESTEGIN ICINDE OTEL ARAC KIRALAMA VAR.AMA SERVISE GOTRURUSEN BU ACIL DETSEK YOK BU SACMALIGI ANLAYIN DIYE YAZIYORUM..ARACIN İLLAKİ YOLDA KALMASI GEREKIYORMU..O ZAMAN DEDIMKI VERIN ARABAMI BEN YOLDA KALDIK DIYE SİZİ ARAYAYIM BANA ACIL DETSK VERIN .ADAMDA DIYORKI ARAC SERVISE GELIRSE GERI VEREMEYIZ SACMALIKLARDAN SECMELER..TABIKI ARABA KUL YAPISI OPELDEDE OLABILIR VEYA BASKA ARABADA.3000 KILOMETRE YAZMAMIN SEBEBI ERKEN OLMASI,VE BENCE ARAC DENENMEDEN PIYASAYA SURULMESI..AYRICA IC PLASTIK AKSAM HER TARAFI OYNUYOR İŞÇİLİK YOK ARACIN UCUZ OLMA SEBEBIDE BUDUR..AYRICA BAYILER ARASI FIAT FARKI UCURUM..AYNI ARAC BIR YERDE 38.000YTL BASKA YERDE 42.000 BUNA DUR DEMESI GEREK BAYLAS OTONUN..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drselcuk

    TÜM CİTROEN KULLANICILARINA İYİ GÜNLER DİLİYORUM.SAYIN SİNEKS ARKADAŞIM NEDEN BAŞKA KONULARA AYNI MESAJ ATTIĞIMI MERAK ETMİŞİN SEBEBİDE ŞUDUR..HERKES TÜM FORMLARI OKUMUYOR BU NEDENLE HERKES NELER OLDUĞUNU BİLSİN DİYE YAZIYORUM TAMAM MI ARKADAŞIM..ŞİMDİ ARKADASLARI GENIS AYDINLATMAK ISTIYORUM..BENIM KIRGINLIGIM KIZGINLIGIM OLUSAN TURBO SORUNUNDA ÖTE BANA ACİL YARDIM VERİLMEMESİDİR.BANA DENİYORKİ,EĞER ARACIN YOLDA KALSAYDI SANA ACİL DESTEK VERIRDIK BU ACİL DESTEGIN ICINDE OTEL ARAC KIRALAMA VAR.AMA SERVISE GOTRURUSEN BU ACIL DETSEK YOK BU SACMALIGI ANLAYIN DIYE YAZIYORUM..ARACIN İLLAKİ YOLDA KALMASI GEREKIYORMU..O ZAMAN DEDIMKI VERIN ARABAMI BEN YOLDA KALDIK DIYE SİZİ ARAYAYIM BANA ACIL DETSK VERIN .ADAMDA DIYORKI ARAC SERVISE GELIRSE GERI VEREMEYIZ SACMALIKLARDAN SECMELER..TABIKI ARABA KUL YAPISI OPELDEDE OLABILIR VEYA BASKA ARABADA.3000 KILOMETRE YAZMAMIN SEBEBI ERKEN OLMASI,VE BENCE ARAC DENENMEDEN PIYASAYA SURULMESI..AYRICA IC PLASTIK AKSAM HER TARAFI OYNUYOR İŞÇİLİK YOK ARACIN UCUZ OLMA SEBEBIDE BUDUR..AYRICA BAYILER ARASI FIAT FARKI UCURUM..AYNI ARAC BIR YERDE 38.000YTL BASKA YERDE 42.000 BUNA DUR DEMESI GEREK BAYLAS OTONUN..


    Sayın drselcuk.
    Şikayetci olduğunuz konuları anlıyorum ve gerçekten hak veriyorum. Yine de bu meseleyi, bu konu ile gerçekten ilgilenenler için açtığınız konu başlığının yeterli olduğunu düşünüyorum. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi bunu da iyi ki yapmışsınız diyorum. Fakat bu konuyu direk olarak bu meseleyle ilgisi olmayan yerlere aynen alıp yapıştırmanızın en azından sizinde istediğiniz gibi konunun ciddiye alınmasını engelleyebileceğini düşünüyorum. Amacım zaten can sıkıcı bir olay yaşamış olan sizin canınızı daha da sıkmak değil. Bu gibi tüketici hakları konusunda bende sizin gibi hassas davranmayı tercih ederim. Hatta tüketici hakları koruma derneğine de üyeyim. Haddimi aşarak size de üye olamınızı tavsiye ederim. (belkide çoktan üye oldunuz ve onlardan da görüş aldınız.) Eminim bu konudaki şikayetlernizi sorunun muhattaplarına ve yasal platformlara taşımışsınızdır. Bunları yaparken başvuruları yaptığınıza dair resmi evrakları da kayıt altına aldırmışsınızdır diye düşünüyorum. Hatta bu konu ile ilgili üretici ile temasa geçtiğinizi de tahmin ediyorum. Eğer tahminlerim doğruysa bizlerle bunları da paylaşırsanız sevinirim.




  • öncelikle geçmiş olsun.
    dizelin litre olarak ucuz olması, yüksek torku, az yakması ve dizel teknolojisinin gelişmesi sebebiyle millet olarak neredeyse üstüne atladık ama bu konuda ne kadar bilinçliyiz malum. kaç arkadaş aldığı arabanın kullanıcı kitabını okuyor? dizeli çalıştırırken ve kapatırken ne yapmak gerektiğini biliyor? motor rodajdayken nasıl kullanmalı diye birilerine danışıyor mu?
    sonuçta "araç garantide" dersiniz devam edersiniz de selçuk bey gibi çoluk çocuk mağdur olmak da var.

    bu arada selçuk bey, ben arabamı servise soktuysam istediğim zaman çıkartırım. "servise girdi çıkamaz" gibi saçma bir mantık kabul edilemez. çıkartmadıkları anda polise gasp şikayetinde bulunurdum, bir de karakolluk olurlardı...
  • sayın neroman arkadaşım servıstekı kısıler sunu dıyor eger cıkartırsan bır yazıya ımza attrıyorlar sorumluluk tamamen bana aıttır dıye..bunu ımzalamadan cıkartmıyorlar..kısacası ılgınc olaylar yasadım
  • sayın sineks arkadasım malesef baylasa mesaj cekmeme maıl atmama ragmen sonuc alamadım telefonlarımı verdım arasınlar dıye aramadılar..cıtroen bence araba işini yapamıyor elektrik süpürgesi falan imal etsin..
  • şansızlık diyorum her araçta olabilir bu tür sorunlar geçmiş olsun
  • konu çok dağılmış ama ana konuya yakın bi şekilde benmde bi citroen servis maceram var. 1999 eylül ayında(2000 model) 0 km citroen xsara 1.6i sx clim araç aldm,büyük hevesle.. aldıktan yaklaşık bi ay sonra airbag lambası yanıp sönmeye başladı. el kitapçığında bu ışık yandığında havayastıklarının açılmayacağını belirtiliyordu. hemen servise gittm tabi, kendimi ve ailemi garantiye almak için. ustabaşının arıza hakkında söylediği şey,ön koltukları ileri geri hareket ettirirken oldukça yavaş olun. tamam ben bunu bu şekilde kullanırım ama babamda kullanıo yeri gelio arkadaşımda kullanıyo,hepsine tek tek tembih etsem de unuturlar,malı da ne kıymetliymiş vs söylenirler. başka ne yapabiliriz usta dediğimde,şu kabloyu keserz bi daha hiç yanmaz airbag lambası dedi. ee kesn o zaman dedm, yalnız o zaman airbag çalışmayabilir dedi.. adamın çözüm önerisi bu.. ben bu arıza şikayetiyle aynı servise(otosay) 4-5 kere gittm,baktm olmayacak,başka bi servise(istanbul yolunda karpa diye bi yer vardı,şimdi kapandı galiba) gittm,adamlar bilgisayara bağladılar bi şeyler yaptılar, o zamandan beri Allah'a şükür hiç bi sorunum yok. 130bin kmde daha baskı balata değişmedi,gerçi artk yawaştan sinyal veriyo değştir die ama o kadar da olsn.




  • geçmiş olsun arkadaşım,şunu her zaman söylüyorum servislerde çalışan ve üzerlerinde tulum bulunan kişilerin bir çoğu usta değillllllllllllllllllll
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 06JR530

    konu çok dağılmış ama ana konuya yakın bi şekilde benmde bi citroen servis maceram var. 1999 eylül ayında(2000 model) 0 km citroen xsara 1.6i sx clim araç aldm,büyük hevesle.. aldıktan yaklaşık bi ay sonra airbag lambası yanıp sönmeye başladı. el kitapçığında bu ışık yandığında havayastıklarının açılmayacağını belirtiliyordu. hemen servise gittm tabi, kendimi ve ailemi garantiye almak için. ustabaşının arıza hakkında söylediği şey,ön koltukları ileri geri hareket ettirirken oldukça yavaş olun. tamam ben bunu bu şekilde kullanırım ama babamda kullanıo yeri gelio arkadaşımda kullanıyo,hepsine tek tek tembih etsem de unuturlar,malı da ne kıymetliymiş vs söylenirler. başka ne yapabiliriz usta dediğimde,şu kabloyu keserz bi daha hiç yanmaz airbag lambası dedi. ee kesn o zaman dedm, yalnız o zaman airbag çalışmayabilir dedi.. adamın çözüm önerisi bu.. ben bu arıza şikayetiyle aynı servise(otosay) 4-5 kere gittm,baktm olmayacak,başka bi servise(istanbul yolunda karpa diye bi yer vardı,şimdi kapandı galiba) gittm,adamlar bilgisayara bağladılar bi şeyler yaptılar, o zamandan beri Allah'a şükür hiç bi sorunum yok. 130bin kmde daha baskı balata değişmedi,gerçi artk yawaştan sinyal veriyo değştir die ama o kadar da olsn.




    aynı sorun 2000 model hemen hemen tüm xsaralarda vardı. çok basit de bir çözümü var. koltuğun altında emniyet kemerine giden bir kablo var. o kablo soket yarımıyla koltuğun altında birleştirilmiş. soketi iptal edip kabloyu direkt bağladığımızda problem kalmıyor. ama bu kadar basit bir şeyi düşünemiyor servistekiler.




  • Merhabalar,

    Ben de bir C4 sedan sahibiyim. 2003 model C5 iyle çok sorun yaşayan biri olarak yine de Citroen markasından soğuyamadım, akıllanmadım ve gittim yine Citroen aldım. 7 ayda 7 araç değiştirme potansiyeline sahip bir araba manyağı olarak söyleyebilirim ki, "problem çıkarmayan araba yoktur, problem çıkarmayan servis" vardır:) Onun dışındakiler detaydır. Servisinizi iyi seçin. Zamanında aldığım sıfır araçlardan, -üstelik çok sakin araç kullanan biri olmama rağmen- baskı balata bitiren mi ararsın, volan sacı çatlatan mı. Araçlarda herşey olabilir ancak iyi servis sorunlardan etkilenmemenizi sağlayan servistir.

    Araç henüz 2000 km de olduğu için söyleyeceklerim ancak ilk intibalar olabilir. Vites ve direksiyon altı plastik kalitesi gerçekten kötü ve oynamalar mevcut. Koltuk dayamanın açılmaması ve ileri geri hareket etmemesi de ilginç. Sabahları araba ısınmamışken arka süspansiyonlardan gacırt gucurt sesler geliyor, bir süre sonra kesiliyor. 240 nm torka sahip bir araç için de biraz hantal diyebilirim. Aynı güzergahta işe gelip giden ve aynı sakinlikte araç kullanan iki arkadaşız ve arkadaşımın aracı 407. İki araçta aynı HDİ 110 hp motora sahip. Buna rağmen 407'nin ortalama yakıtı 5.3 ken benimki 6.5 altına inmiyor. Bunu servise sorduğumda 6.5 lt nin mükemmel olduğu, servise gelmiş en düşük yakıt tüketimli C4 sedan olduğu ancak 20.000 km bakımından sonra bu sarfiyatın biraz daha düşeceği söylendi:) Bu konuda fikri olan var mıdır?

    Araçtan genel anlamda memnunum. mp3 ve park sensörü ilaveleriyle 38400 ytl ye aldım. Bu fiyata bu donanım seviyesinde, bu bagaj hacmine sahip ve bu estetikte başka bir araç bulamadığım için C4 sedanı tercih ettim. Ancak neden otomatik seçeneği yok hala anlamış değilim.

    Araç stop edilmeden önce minimum 1 dakika rölantide çalıştırılmasının turbo için iyi olacağı söylendi ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Acaba geröekten stop etmeden 1 dakika aracı bekleten var mı aramızda?




  • Yakıt tüketimi gerçekten çok göreceli bir kavram. Sizin aracınız henüz çok yeni. Bu sebepten gerçek yakıt verisini 10.000 km.ye kadar elde edemezsiniz. Sizin aracınızın ağırlığı 407 ya da C5.ten aşağı kalır değil ve hatta daha ağır ancak yine de bir C5 ya da 407 kadar az yakmasını beklemeyin aracınızdan çünkü aerodinamik yapısı gereği çok daha fazla rüzgar direncine maruz kalan, hava sürtünme katsayısı daha yüksek olan bir araç sizinki.

    Aracı stop ederken bekleyeceğiniz süre aracı ne kadar zorladığınızla ilgilidir aslında. Hiç durmadan yapacağınız 1.000 km sonunda en az 3 dk beklemeniz gerekebilirken şehir içinde çok fazla zorlamadığınız taktirde 10-15 sn yeterli olacaktır. Gerçek olan şu ki asla ve asla durur durmaz stop etmeyin. Yapacağınız en büyük yanlış stop ederken ya da stop etmeden az önce gaza basıp aracı stop etmektir. Bu resmen turboya işkencedir. Siz ne kadar sabırlı olursanız turbonuz da o kadar uzun ömürlü olur. Bunu derken abartıp her defasında 1 dk beklemenize de gerek yok doğrusu. Bunu siz hissedersiniz. Örneğin 15-20 km.lik bir tırmanma şeridi aracın normal şartlardan daha fazla zorlanacağı aşikardır. Bu durumda siz 1 dk.dan fazla bekletmelisiniz ve hatta fan açmışsa fanın durmasını beklemelisiniz.




  • citroen,özelliklede c4 alınmaması gereken bir araçtır.kullananalar yere göğe sığdıramasa da C4 piyasada sorunlu bir araç olarak bilinmektedir.zaten rakipleri jetta, focus ve astra nın sağlamlıkları ve itibarları bu kadar iyiken citroen almak nedendir?
  • quote:

    citroen,özelliklede c4 alınmaması gereken bir araçtır.kullananalar yere göğe sığdıramasa da C4 piyasada sorunlu bir araç olarak bilinmektedir.zaten rakipleri jetta, focus ve astra nın sağlamlıkları ve itibarları bu kadar iyiken citroen almak nedendir?


    Bu konunun amacının sizin yazdıklarınızla yakından uzaktan alakası yok. Bunları Citroen bölümü dışında Araç-Tercih Kıyaslama bölümüne yazabilirsiniz. Kimin neyi tercih edeceği kimseyi ilgilendirmez.
  • Kullanıcı kişi son model aracında yaşadığı problemden bahsetmiş. Bahsettiğim markalarda bu tarz problemler olmaz. Olsa bile nadir olur, ama citroenin hemen hemen her modelinde büyük sorunlarla karşılaşılır. bu örneğin peugeot'nun 307 modeli içinde geçerlidir. 307 yada C4 almak demek, problemli araç almak demektir. Bunun üzerine hala citroen almak nedendir diyerek siz citroen kullanıcılarının fikirlerini öğrenmek istedim ancak aldığım cevap ne yazık ki farklı bir türde oldu. Teşekkür ederim sayın citroen kullanıcısı.
  • çok geçmiş olsun arkadaşım.bende pazar gecesi tatile gidiyorum. umarım sorun çıkmaz.......
  • PSA gurubu motoru turbo hortumu genelde turbolu olan araçların çoğunda var eğer hortumun eri müsaitse metal korumalı hortum tedarik ettirip takın faka tdedğim gibi ısıdan etkilenmicek biryerlere dokunmıysacak.Pejo bu sorunu böyle atlattı.Bu arada çalıştırdıktan sonrada turboyu hemen devreye sokmayın stop ederkende basınç göstergesş varsa ordan takip edip öyle stop edin aksi halde turbo palleri değil kızdırma bujilerini dahi çöpe atabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maestro_34

    citroen,özelliklede c4 alınmaması gereken bir araçtır.kullananalar yere göğe sığdıramasa da C4 piyasada sorunlu bir araç olarak bilinmektedir.zaten rakipleri jetta, focus ve astra nın sağlamlıkları ve itibarları bu kadar iyiken citroen almak nedendir?


    Bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. Aynı segmentte fiyat-performans-sağlamlık açısından C4'lerin yanına yaklaşabilecek bir araç yokken piyasada hala başka markalar verilmiş. Arkadaşların dizel sedan c4lerinin özelliklerini bir öğrenin ve aynı özelliklerde bir jetta almaya kalkın bakalım ne fiyat denecek? Serviside cabası.Fokus demişsin zaten her ikisinde de birebir aynı motor var. Eğer motordan kaynaklanan sorunsa onlarda da var.Astra yı hiç sayma bile 1.3 dizel kendini bile taşıyamıyor bizzat test aracıyla kendim test ettim. Ayrıca aynı 1.3 motor corsalarda da var ve gedizlerin 2. eli bu corsalardan kaynıyor. Özellikle 2004-2005 modellerinde. Motorlarında basınç sensör sorunu var ve parmak kadar parça yüzünden yolda kalanın haddi hesabı yok. (O kalanlardan biride bendim...)

    Fazla yazmaya gerek yok. Elmaları, Armutları,Muzları birbirine karıştırmayalım arkadaşlar... Sedanlar arjantin malı ve karoserinde bazı değişiklikler yapmışlar çıkarsa bunlardan sorun çıkabilir. (Örnek olarak sedanlar hb lere göre 10 cm daha yerden yüksekler. Buda yol tutuşunda hb lere göre eksi puan getirecektir mutlaka...)




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.