Şimdi Ara

2010-2011 Corsa mı fiesta mı bu zamanda lpg'li mi dizel mi?Yorumunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2009-2010-2011 corsa veya fiesta arasında kararsız kaldım,ayrıce dizel ile benzinli arasında 3000 TL fark var ister istemez acaba benzinli alıp lpg takılsa 1000 TL'ye,geriye kalan 2000 TL'ye de yakıt alıp 1-2 yıl binilir diye düşünmeden edemiyor.Yorumlarınızı bekliyorum.



  • iki aracı bende takip ediyorum.yeni kasa dizel fiestayı kullanma fırsatım da oldu,kullanması keyifli,yumuşak bir araç ama fiyat olarak yüksek bence..corsa daha çok satıyor,bence fiyatının daha uygun olmasından bir adım önde gibi..yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı (sanırım fiestanın daha düşük)..şehiriçinde ikisi de güzel araç.alınabilirse dizel daha iyi olur,benzinli aracın az yakması beklenmemeli,lpg taktırmak lazım..sonuç olarak dizel fiesata ve dizel corsa arasında tercihte zorlanırdım ama konfor ve fiyat bakımından corsa%51,fiesta %49..
  • Öncelikle dizelmi benzin mi bunun kararını vermeniz gerek bana kalırsa dizeli tercih edin hiç uğraşmayın lpg ile dizelle benzinli arasında 3000 lira oynasın demişsiniz şöyle kaliteli bir lpg kiti taktırdığınızda cebinizden 1500 lira gibi bir rakam çıkacak geriye kalıyor 1500 lira bu kadarcık bir fark için benzinli almaya deymez Corsamı Fiestamı derseniz ben fiestayı tavsiye ederim Fiesta Corsaya göre daha modern bir tasarıma sahip kasası daha yeni kalacaktır ve 2. eli corsaya göre daha iyidir.
  • aliuygun ve iakbay06 kardeşlerime yorumları için teşekkür ederim.Her iki aracın 2.el fiyatı birbirine çok yakın.Aynı zamanda çok yüksek ikinci elleri.Kararsız kaldım.Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • güncel takipteyim.
  • 2011 ağustos ayında sıfır corsa dizel aldım . Fiestaya da baktım ama en iyi donanım seçeneği titanium du ve dizel de istediğim için fiyatı çok pahalıya geliyordu.Tam araçların zamlandığı dönemde aldım. Aslında corsa enjoy donanımda da titanium a göre bir iki eksik var ama aralarında 3000-4000tl fark oynuyordu bende corsayı seçtim dizel mi benzinli mi alacağınıza siz karar vericeksiniz yani günde kaç km yapıyorsunuz ? çok km yapıyorsanız dizel iyi bir seçim olacaktır.Fiestayı seçmememin diğer sebebleri ise fiestanın ufak olması , ha tabi corsa da çok büyük değil Ayrıca bir tanıdığımız fiesta için hafif bir araç dedi 120 km hız da çok güven vermiyor dedi ne kadar doğru bilmiyorum . Zaten yüksek hızlarda her araç tehlikelidir bence. Fiestanın da Corsa nın da tasarımı güzel bence




  • Benim tercihim corsa olurdu, benzin-dizel seçiminde ise linkini verdiğim konu yardımcı olacaktır.

    Dizel - Benzin - LPG
    http://forum.donanimhaber.com/m_49966574/tm.htm
  • hertürlü corsa derim. alımı satımı daha kolay. malzeme kalitesi daha iyi. ve dizel motorda kendini fazlasıyla kanıtlamş , ödüller alan bi motora sahip. kısacası corsa
  • Ben fiestayı daha çok beğeniyorum. Hem dışı hem içi corsadan çok daha iyi.

    Corsanın özellikle göğüsü bana itici geliyor. Ancak fiestada rakiplerine göre daha pahalı.

    En full ve benzinlisi olacaksa fiesata dizel ve orta halli olacaksa corsa alırdım ben olsam.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.Gerçekten her iki araçta güzel.Karar vermek çok zor.
    Yorumlara göre corsa fiyat ve 2.el cazipliği yönünden öne çıkmış görünüyor.Acaba yedek parça olayı nasıl her iki aracın bulunabilirlik ve pahalı olup olmama durumu.
  • Fiesta'nın da en büyük artısı yakıt ekonomisi ve Opel'e göre parçasının ve servisinin ucuz olmasıymış.Ama pahalı bir araç.
  • güncel
  • Fiesta dizel derim ben de ic dis tasarim cok guzel.
  • Kesinlikle diesel.
  • 3 bin lira fark için LPG'ye değmez.Dizeli alınır...
    İlla LPG derseniz Punto Evo 1.4 Fire motor tavsiye edilir,Opel'in Twinport motorları LPG'yi pek sevmiyor maalesef...
  • B segmenti ve hb bir araçta zaten küçük bir bagaj bulunduğu için lpg tankı sorun olacaktır ayrıca 1500-2000tl gibi bir fark için dizelden vazgeçilmez. Araç olarakta Fiesta yı şiddetle öneririm.
  • cevaplar için teşekkürler.
    Aradaki 2000-3000 TL'lik fark LPG'yi düşünmemi sağlıyordu.Şimdi çoğunluk dizel dediğine göre tabiki dizel tercih sebebim olacak.
    Corsa mı Fiesta mı ?
    İşte bu zor bir soru.
  • Bende benzinli ve B sınıfı araçlara bakıyorum bu ara..Ekstra bir indirim hakkım olduğundan Multiair 105 hp Punto Evo bana daha cazip geliyor ama bazen de temiz 2. el bir benzinli Fiesta aklıma düşüyor..Fiyatlar o kadar yükseldi ki artık araba almak cesaret işi..

    Eğer çok km yapacaksanız kesinlikle dizel alın LPG ile falan uğraşmayın..Ama çok fazla km yapmıyorsanız ve ciddi bir fiyat avantajı ile benzinli bir araç düşürürseniz bence düşünebilirsiniz..
  • Fiesta mi corsa mı? Ben Fiesta derim çok daha dinamik duruyo corsaya göre,corsa fiestanın yanında kaplumbağa hissi uyandırıyo bende görünüş olarak.
    Dizel mi LPG mii demişsiniz? bu konuda da Dizel derim çünkü bu araçların bagaj hacimleri zaten küçük,bide gidip lpg taktırrsanız bide tank kaplayacak.O yüzden bence mantıklı olan dizel.Ben bu "dizel ile lpg arasında 4-5000 lira fark var,senede 20000km yapmıyosan alman mantıklı değil" tarzında söylemleere katılmıyorum,tabii ki aracı 5-10 sene kullanmayacaksanız.eğer uzun yıllar kullanacaksanız bence yılda 15000km yapmıyo bile olsanız dizel alma taraftarıyım,aracı uzun süre kullanacağınız için alırken verdiğiniz fazla parayı,kullandığınız senelerde amorti edecektir.
    Bence TDCİ Fiesta
  • Tabi birde 1.2 motor ve 1.3 -1.4 motor mevzusu var.Hani vergi avantajı ve ekonomik olma durumundan 1.2 motorun revaçta olduğu söyleniyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.