Şimdi Ara

2010-2011 Cruze Lt (plus) mi 2006 laguna 2 2.0t mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maksimum 30k bütçeyle araba bakıyorum. Niyetim en az 5 yıl binmek. Hatta ihtiyaçlarımı karşılarsa 10 yılda binerim öyle 2 de bir araç değişme niyetim olmaz. Yaş 32 ilk aracım olacak.

    Biraz alakasız segmentler ama şuan dikkatimi Cruze ve Laguna 2 2.0t 2006 modeller çekiyor.

    Genelde Lagunanın dediğim versiyonları full ve 5 ileri triptonik vites (manuel yok) 30k civarı arabada yok yok 170beygir makineler. Tipi filan hoşuma gidiyor. Önümüzdeki sene vergi dilimi düşecek. Zevkli araba olduğu yorumları var. Bu araçlar D sınıfı geçiyor 11 yaşında. Vergi dezavantaj (vergi önümüzdeki yıl 374x2=748 TL olacak Bu Agustos 627 TL ödenecek) Yakıtı 1.6sından iyi diyorlar LPG'li 32 krş civarı şehir içi yazmışlar.

    Cruzelar otomatik, düz, km, sunroff, versiyonuna göre 35k ya kadar çıkıyor. Pek temiz yok gibi 30k civarında? Tipleri hoşuma gidiyor. Tercihim Cruzedan olsa 5-6 yaşında olacak. Vergi avantajı var (214x2=418 TL) Benim hesabıma göre Lagunadan 4 5 bin lira pahalı

    İşin özü gönlüm nedense Laguna'dan yana ama mantık Cruze yeni araba diyor. Sizce hangisi daha sağlıklı karar olur. İsteğim konforlu araba gibi bir arabaya binmek. Piyasası var diye B sınıfı araça tıkışmak yada tutuluyor diye C sınıfı hasarlı orası burası darbeli araç istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • O fiyata alacağınız Cruze başınızı agrıtır.Laguna nin piyasasını bilmem ama lagunaya yonelin derim.Laguna da donanım ve konfor olarak Cruze dan çok farklı değildir sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler @gkhn2355 hocam. Cruze karar verirsem 35k bandına çıkacağım zaten onu yazdım 4-5 bin pahalı diye. Bir yandan ne gerek var diyor içimdeki ses?
    Temiz Laguna hem otomatik hem 170 beygir gibi güçlü bir makina servisi daha yaygın v.s Sadece Cruze'un cazip yönü nispeten model olarak yeni bir araç ve daha gösterişli bir kasası olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lagunanın temizi bulunduğu zaman 1 saniye düşünmeden alınır.Laguna D segmenti bir araç Cruze un içinden geçer 2.0t olanı.Bütün mesele temiz olanını bulmak.Sonrasında hiç düşünmeyin alin.
  • Bende cruze 1.6 ls plus var 2010 model 30 bine temizini bulursun ama bence ilk araç için biraz seni zorlar.Lpg de kasasının okadar ağır olmasına rağmen 20 25 kuruş yaksa da araba yaktığı gibi yürümüyor.

    0-100 12 saniye ayrica 3.vitese kadar arac çok hantal ve iç mekan kalitesi çok ucuz yani bildigin balyozla vursan kırılmaz alayı sert plastik.

    Sert plastik olmasindan da gectim plastiğin rengi çok açık ve bildigin 2003 clio gibi hissettiriyor.

    Ayrica mcpherson sunspansiyon oldugun icin aracta çok sert sunspasyonlar ve butun cukurlardan bam güm diye geçiyorrsunz, tek iyi yani yol tutuşunun bu sayede iyi olması ama ciddi derecede konforu baltalıyor.

    Benimde ilk aracim cruze bu saydigim eksiler disinda az yakmasi km dusuk olmasi yeni model olması iyi asfaltta ve uzun yolda rahat ettirmesi iç mekanin o paraya alacagin diger araclardan daha sessiz olmasi ve ekstra bi kac donanimi olması ve euro ncap den 5 yildiz almiş olmasi beni cezbetmeye yetiyor.

    Açıkcasi cruze piyasada olmasaydi ben laguna alırdım sonrada cruze felan aklımdan gecmezdi ama şuan cruze bindikten sonra da satıp 2006 model bi arabaya binmek içime sinmez.

    Ayni seviyede bi cok c segmenti arac kullandim hicbiri cruze kadar güven vermedi, yerinizde olsam laguna veya onun gibi cok da eski olmayan arabalara bakardim.

    Ama illede temiz olsun yeni olsun diyosaniz cruze alabilirsiniz sizi yari yolda birakmaz sağlam arabadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkür ederim bilgilendirmeniz için çok faydalı oldu @Yalnızlığa sarılmak
  • 124bg yeni motorsa kesinlikle cruze.
    Hem 35kya 2012+ alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, laguna 3 ile 3.senemdeyim, bunu almadan önce de laguna 2.0t çok bakmıştim bulamadım, kullandığım aracı aldım, birkaç aydır yine araç arayışı içerisinde idik, yine bahse konu araçtan aradık bulamadık ve Linea aldik, zamanında çok rağbet görmemiş ve satılmış tir belki, belkide alan vazgeçmiyor, dezavantaji da çok, vergi dilimi, yakıt, lpg li olsa bile takılacak kit pahali vs, ama keyifli olduğuna şüphe yok,2 litre turbo otomatik, bulsam kacirmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durmuş hocam sensin herhalde facedeki benzer yorumundan tanıdım Eğer Durmuş bey değilseniz kusura bakmayın @dddr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek model olması, vergi avantajı, yakıtı tam bilmiyorum ama cruze daha iyidir muhtemelen ile cruze tercih edilir. 35k limitine çıkılırsa temiz düşük km bulunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmysterious kullanıcısına yanıt
    Evet benim, sanki forumda bir sürü Durmuş ismi var da, forum kayıt olurken Durmuş ismini kabul etmedi 😀 araç konusunda da Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durmuş hocam bazen gönlümüzden geçen hakkımızda hayırlı olmayabiliyor onun için eksik kalmasın.

    Rabbim hepimizin gönlünden geçeni, hakkımızda en hayırlı şekilde nasip etsin diyelim. Riske atmayalım garantiye almış olalım duamızı...

    &:] @dddr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.