Şimdi Ara

2010-2011 SUBARU LEGACY hakkında görüşleriniz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
15.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler. Bu arada legacy'nin çarpışma testleri malum, çok başarılı. Mazda 6 ise yine başarılı ama legacy'nin gerisinde sanki. Mazda 6 ikinci eli inceledim boşlukta, 50-55 bin aralığı zor görünüyor
    Açıkçası boxer motor ve simetrik awd beni o kadar cezbediyor ki olumsuz yönleri görmüyorum - görmek istemiyorum sanki Bu arada cvt gercekten o kadar ruhsuz mu? Gerçi en iyi çözüm kullanıp görmek tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    2011 Mazda 6 inanın 50-55 aralığında alınır. 2010 Legacy de fiyat 50 altına inebilir.

    CVT'yi kullanmadan almayın. Sürüş tarzınıza göre ya çok seversiniz ya da hiç sevmezsiniz. Tüm Dünya'da böyle hissediliyor bu tip hakkında sadece ben değil yani...

    Bakın size bir örnek vereyim. Subaru da Toyota da tüm modellerinde CVT'ye geçiyor. Peki bu iki firma ortak yapımları olan en son modellerinden Subaru BRZ/Toyota GT86 ikizlerinde neden 6 ileri tork konvertörlü şanzıman kullanıyor?

    CVT konfor, üretim maliyeti, verimlilik konularında bir mühendislik harikasıdır. Ama bir sürücü şanzımanı değildir. Bu sebeple hiçbir spor veya sportif araçta bulamazsınız...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Mustafa Bey mazda şanzımanına overdrive fonksiyonlu demissiniz, bunun etkisi nedir acaba. Legacy gercektende 46-47 aralığında alınabilir ama mazda ilanları cok yüksek, 65-70 arasi fiyat yazmışlar. İki arabayı da kullanmaya çalışacağım dediğiniz gibi ama sanki cvt yi sevecek gibiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Klasik tork konvertörlü şanzımanlarda bir lock up (mekanik kilitlenme) fonksiyonu vardır. Otobanda, açık yolda sabit bir hızla ilerliyorsanız, şanzıman hidrolik güç iletim üzerindeki aktarım kayıplarını yok etmek için, düz şanzımandaki gibi direk mekanik olarak kilitliyor. Yani güç iletim verimliliği düz şanzıman seviyesine çıkıyor ve bu işlem sonrasında motor devri bir miktar daha düşerek seyrediliyor. Bu fonksiyonun adı Overdrive! Yani son dişli oranının da üstünde demek. Halk arasında bazen 5,5. vites falan gibi adlandırılıyor.

    İnşallah dediğiniz gibi CVT'yi seversiniz ve beğendiğiniz araca da kavuşursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 4 Kasım 2013; 22:50:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler verdiğiniz bilgiler ve temenni icin. Görüşmek dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Mustafa Bey, kusura bakmazsanız bir şey daha sormak isterim.
    Bu konuştuğumuz araçların yanına alternatif olarak 2011 Accord da eklenebilir mi? Accord da nihayetinde sorunsuz diyebileceğimiz Honda'nın önemli araçlarından. Kalite ve konfor yönünden başarılı görünüyor. Motor, şanzıman, yol tutuş konularında sizin fikriniz nedir?
    Vakit ayırabilirseniz teşekkür ederim.
  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Daha yeni mazdaclubtr'da söyledim; Mazda 6, Subaru Legacy, Volvo S80 ve Honda Accord, favori sedanlarım... Accord çok iyi ve güvenilir bir otomobil. Daha önce 2004 190 bg 2.4 vardı bende. Ancak özellikle şanzımanı günün ve rakiplerin gerisinde kaldı. Size şöyle ifade edeyim, 2004 yılında benim aracımda olan şanzıman halen kullanılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    İlginç gerçekten o kadar uzun süre şanzımanda güncelleme veya yenileme yapmamaları. Ama oturaklı duruyor araba. Artık bu araçlardan birine karar kılacağız. İyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun


    CVT konfor, üretim maliyeti, verimlilik konularında bir mühendislik harikasıdır. Ama bir sürücü şanzımanı değildir. Bu sebeple hiçbir spor veya sportif araçta bulamazsınız...


    Mustafa bey merhaba; değerli bilgilerinizi ve deneyimlerinizi okumaktan keyif aldığımı belirterek başlayayım. Paylaştığınız için teşekkürler.

    2013 Subaru Forester XT (2.0 Turbo - 240ps - CVT) Sizce hiç sportif değilmi ?

    Bu hafta yakın bir arkadaşıma bu aracı satın aldık. (Kısmet olursa 20 Kasımda bende Bursa'ya gelip aracı göreceğim)

    Tüm testlere ve uzman yorumlarına bakarak sınıfında en iyi sayılabilecek sportif performansa ve ruha sahip bir araç olduğunu söylüyorlar.

    Belkide bu CVT için bir istisna ama Subaru'da var. Bu araçta kullanılan CVT ile ilgili deneyiminiz varsa sizdende bir yorum alabilirmiyim.

    Nereye baksak araçta kullanılan CVT ve Sport Sharp modu ile çok iyi performansa ulaştığını söylüyorlar.. Deneyip görmek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Kasım 2013; 23:45:50 >




  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuz soru literatürel mi? yoksa kullanımda hissedilen duygular üzerine mi? bilmiyorum. Ama size öncelikle spor araç ve sportif araç konularında izahatlerde bulunduğum aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_78637472/tm.htm


    Subaru 2.0 Turbo XT SUV araç benim daha önceki 2008 Subaru Outback 3.0R aracımı değiştirirken ilk düşündüğüm favori araçtır. Sorunuza hızlı cevap verebilmek adına, kendisi bir spor ya da sportif araç olarak adlandırılamaz. Ne şasi tipi/özellikleri, ne awd sisteminin yapısı, ne de sürüş dinamikleri ile sportif bir araç olduğunu söylemek çok iddialı bir yaklaşım olur. Doğru ifade tarzı, kompakt (C sınıfı) SUV segmenti içerisinde motor ve yol tutuş performansı en yüksek otomobillerden birisi olarak adlandırabiliriz. SUV sınıfında zaten sportif bir sürüş amacını bulabilmek imkansızdır. Bugün eğer Subaru'nun aracın ağırlık merkezini aşağıya düşürebilmek için ne kadar uğraştığını, BRZ'de 46 cm ağırlık merkezi ile Dünya'nın en iyi değerlerinden birine ulaştığını ve bunu otomobilin en önemli teknik tanıtım unsurlarından biri olarak kullandığını düşünürsek, Forester'ın sadece zemininin en alçak noktasının yerden 22 cm yukarıda olması bile bu aracın sınıfındaki spor ifadesinin (SUV-sport utility vehicle) asfalt üzerinde otomobil sporu için değil, hafif arazideki sportif faaliyetleri ifade ettiği anlaşılacaktır. Benim daha önce kullandığım 245 bg gücündeki ve temel olarak daha alçak yapıdaki Outback için de bu yazdıklarım aynen geçerlidir. Ve zaten aracın şasi dinamikleri ve süspansiyon sistemi 245 bg gücü taşımaya yetmediği için, ben lastik/jant kombinasyonunun değiştirmiş, Japonya'dan Bilstein süspansiyon/yay setleri ithal ederek, daha güçlü bir kombinasyona geçmiştim.

    Yani özetle Forester turbo'daki hafif daha sert ayarlanmış damping rate ( yani amortisör sertliği ) ve ekstra motor gücü, size düz yoldaki hızlanmalarda, ilk kalkış hızlanmalarında diğer versiyonlara göre büyük keyif verir. Sollamalarda daha hızlı ve güvenli olmanızı sağlar. Turbonun düşük devirdeki ekstra torku, şehir içinde bile gaza sadece dokunarak müthiş keyifli bir kullanım sağlar. Üstelik turbonun düşük ve hatta hemen hemen her devirdeki yüksek tork kapasitesi CVT'nin sürüş zevki anlamındaki zayıflıklarının büyük kısmını perdeler. (ne demek istediğimi aynı CVT'yi bir XV'de, 2.0 atmosferik Forester'da veya CVT Legacy'de kullanın, daha sonra turbo Forester'da daha iyi anlayacaksınız) Tüm bu özellikler, Forester turbo'yu sınıfının en sportif modellerinden biri yapar ama başlı başına sportif bir araç olamaz.

    Forester ailesinde Subaru'nun en sportif aracı bugün halen bizim sahip olduğumuz 2008 2,5 turbo 230 bg modelidir. Ağırlık merkezi en düşük Forester olduğu gibi, Subaru'nun spor araçlarında kullandığı VTD awd sistemine sahiptir ve şasi yapısı (üst kasa hariç) birebir o dönemin WRX Impreza modeli ile aynıdır. Tüm testlerde döneminin en sportif ve en iyi yol tutan SUV/Crossover aracı seçilmiştir. Motoru üst üste (2006 ve 2007) sınıfının Dünya'daki en iyi motoru seçilmiştir. Bu araca bile spor veya sportif araç olarak hitap etmek pek doğru olmaz.

    Bakın bu bahsettiğim kasanın STI (Türkiye'de bulunmayan-şasisi süspansiyonu özel takviyeli, alçaltılmış versiyon) versiyonunun, klasik STI ile pist üzerinde karşılaştırılması. Bu araçlar neredeyse birebir aynı hale getirilmiş. Aralarında sadece küçük bir ağırlık merkezi yükseklik farkı kalmış.

    http://www.youtube.com/watch?v=2uyPkavo66Y

    Yeni Forester'da kullanılan ATS awd sistemi Subaru'nun her otomatik modelinde kullandığı önden çekiş ağırlıklı bir tiptir. Örneğin sportif aracı kullanmaktan en keyif aldığınız an nedir? Virajları performansla dönmek, değil mi? ATS sistemi hiçbir virajda aracın güç dağılımını %50 - %50'ye getiremez. Bunun sebeplerini anlatmak çok uzun yazmayı gerektirir. Ancak Subaru'nun şu anda satılmakta olan 3.6 motorlu tüm araçları, eski 3.0 Legacy ve Outback araçları, 2006-2008 2.5 turbo Forester araçları ve hatta günümüzün 2.5 turbo Legacy araçlarında kullandığı VTD awd sistemini kullanırlar ve virajlara arkadan itiş ağırlıklı girerek direksiyon keyfini ve kontrolünü arttırırlar. Bu konularla ilgili daha detaylı okumak isterseniz aşağıdaki linki verebilirim. Subaru'nun turbo Forester'da diğer performanslı motorlarında klasik otomatik şanzıman kullanmaya devam ettiği halde CVT kullanması ve VTD'den vazgeçerek ATS'ye dönmesi, zaten başlıbaşına spor araçtan çok performanslı bir SUV yaratmak isteğini açıkça ifadesidir.

    http://www.subaruclubtr.com/588/symmetrical-awd-tipleri/

    Yine benim kullanmakta olduğum Mazda CX-5 için de Mazda'nın sınıfının en sportif sürüşe sahip aracı olduğu yönünde bir iddiası var. Aşağıda bunu kanıtlamak için yapılmış bir pist testi bile var. Benim yaptığım testlere göre kişisel yorumum, Mazda CX-5'in 2013 2.0 atmosferik motorlu Subaru Forester'dan daha sportif bir sürüşe sahip olduğu yönünde. Turbo versiyonu test etmedim, bu sebeple karşılaştıramam. Ancak bizdeki turbo Forester'ın CX-5'den biraz daha (özellikle virajlarda limit kullanımlarda) önde olduğunu söyleyebilirim. Fark çok mu? Çok fazla değil doğrusu, ama Forester bir adım önde... Buna rağmen Mazda CX-5 için de ancak sınıfının en sportif sürüşe sahip modellerinden yorumu yapılabilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=Km_NDhZ3uqE

    Bütün bunların sonunda size şunu da ifade edeyim ki; sportif sürüş performanstan ibaret değildir. Sürücünün otomobil tarafından gerçek yol ve yol tutuş, şasinin tepkileri konusunda tam olarak ve zamanında bilgilendirilerek, ustalığını, tecrübesini kullanmasına izin verilmesi ve bunu yaparken de keyif almasıdır. Bu sebeple spor sürüşten hoşlanan sürücüler, elektrik takviyeli direksiyon gibi, CVT şanzıman gibi gerçeklikten ve direktlikten uzak yapay hisli teknolojileri sevmezler. Tabi ki modern anlamda teknolojileri kullanmayı isteyebilirler. Ama direksiyonda klasik hidrolik takviye ve illa otomatik olacaksa da otomatikleştirilmiş manuel şanzıman veya en azından tiptronik fonksiyonlu iyi bir klasik tork konvertörlü şanzıman tercih ederler.

    Bunlar Forester'ı kötü mü yapar? Kesinlikle Hayır! Bence Forester yeni versiyonu ile halen sınıfının en iyi modellerinden biridir. Forester ve özelliklerini sınıfına göre değerlendirmeliyiz.




  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Abi yazılarının kötü tarafı var, o da bir solukta okunması.

    Selam ve sevgilerle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, İlker. Aslında hiç yazmak istemiyorum bu marka hakkında. Ama bazen sorular gelince dayanamıyorum işte...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Teşekkür ederim, İlker. Aslında hiç yazmak istemiyorum bu marka hakkında. Ama bazen sorular gelince dayanamıyorum işte...

    Mustafa bey, neden bu marka hakkında yazmak istemiyorsunuz, mümkünse bize konuyu açarmısınız ?

    Takip ettiğim kadarıyla özellikle Subaru konusunda TR de referans sayılabilecek bilgi seviyesine sahipsiniz.
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Marka ile hiç bir sorunum yok. Sadece artık katkıda bulunmak veya sahip olmak istemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tüm Subaru kullanan ya da kullanmayı düşünen ya da merak eden herkese selamlar.
    Efendim ben bir Subarumani hastasıyım. Ne demek? Bir defa 2. el satın alma hatasını yaptım ve halen bu rahatsızlığı çekiyorum:)
    2004 Model Legacy; 2007 model Legacy sw; 2009 Legacy ve halen 2011 Legacy.
    Bu arada 2004 Forester Turbo'da kulladım.
    Yani bir hayli model ve bir hayli kullanım bilgisi var. Bu nedenle sizlerle paylaşmak istedim.
    Öncelikle çoğu zaman "son kullanıcı olursun" geyiğini reddediyorum. Yukarıda yazdığım 3 aracı da ilanımın haftasında hem de neredeyse zarar etmeden sattım, kullandığım yanıma kar kaldı diyebilirim. Problem bu araçların tanınmaması, bilen Subaru'yu havada karada kapar.
    Subaru markasını anlatmama gerek yok ama; sürekli simetrik dört çeker özelliği ve boxer motoru ile sınıfında ve hatta tüm sınıflarda ayrılan bir fenomen. Türkiyedeki problem maalesef dist. ilgisizliği hepsi o kadar.
    Şu anda kullandığım araçtan(2011 Legacy Sedan) bahsetmek isterim;
    Aracın malzeme kalitesi ortalamanın üzerinde, sert plastik sınırlı kullanılmış, deri koltuk başarılı. Klasik Japon izleri var; kumandalar, sinyal kolları modern çizginin uzağında ancak çirkin değil. Dış tasarım için bir şey söylemeyeceğim çünkü çok göreceli. Ama benim hoşuma gidiyor.
    Merceksiz xenon, otomatik far ayarı, yağmur sensörü vs. kullanımda son derece yardımcı ama üst segment sınıfta özellikle pasif güvenlik sistemleri (şerit değişim uyarısı, kör nokta vs vs) maalesef yok. Aslında yurt dışında var ama burada yok.
    Güvenlik konusunda; aktif ve pasif güvenlik ekipmanları üst düzeyde. Bir defa yolda giderken "ben bu arabada güvendeyim" hissini kesinlikle hissedersiniz. Zaten AWD sistemi, buna uygun amortisor sistemi, düşük ve eşit ağırlık merkezi aracı yoldan çıkartanı eşek sudan gelinceye kadar dövmeyi zorunlu kılıyor. Virajlarda aracın yol tutuşu size çok şey anlatır. Ama o direksiyonda siz varsanız:)
    Güvenlik için en önemli gösterge ise bence Euroncap değil. Ben tüm araçları Amerikan Otoyol Güvenlik Testleri ile takip ediyorum. Araç euroncap 5 yıldız ama benwww.iihs.org adresinden bu testlere bakmanızı tavsiye ederim. Sınıfının en yüksek notlarından birisine sahip. Zaten Subaru tüm modelleri ile tam puan aldığı içi 3 yıldır zirvede.
    Gelelim aracın yakıt-motor performan ve şanzıman konularına. Öncelikle 2.0 lt 150 bg bir araç. Subaru ismini duyunca wrc' de piste çıkacağını zannedenler yanılıyor. 0-100 KM 12 sn civarında. Araç 0-100 arasında atak sayılsa dahi yüksek hızlarda (140 dan sonra) pek yol katedemiyor. Bence bu motora asgari 165 bg (2007 yılında vardı) güç gerekli. Ama yetersiz mi bu motor, değil. Daha iyi olabilir di ama malum euro 5 değerleri için biraz baltalanıyor.
    CVT şanz. herkesin aklındaki soru işareti. klasik 4 ileri şanzımandan cvt şanzımana geçti malumunuz firma. Bence dsg'den daha başarılı bir sistem ancak; araç özellikle %5 ve üzeri eğimlerde asgari 2 vites küçültüyor ki bence bu motor-şanzıman uyumundan kaynaklı. Ama asla kararsız bir vites sistemine sahip olmayacaksınız.
    Yakıt...Fazla. Ama neye göre fazla? Şimdi siz 1.6 lt dizel araç ile kıyaslarsanız tabi ki fazla kusura bakmayın. Ama aynı segmentte (2.0 lt 150 bg ve 4*4) kıyaslarsanız kesinlikle daha makul bir verisi var. Bakınız Honda accord. Audi 6 2.0 4*4 aracın yakıt tüketimi daha fazla bizzat denedim. Hatta mercedes c180 araç ile peş peşe aynı güzargah (ankara-mersin) yolculuğunda inanın %10 daha az yakıt harcadım.
    şehir içinde sıkışık trafikte 11,5-12,5 lt yakıt harcanıyor, rahat bir güzargahta bunu 9,5-10,5 arasına çekebiliyorum. (Bu arada Ankara'dayım) Uzun yolda ise 90-12 km arasında bir hızda 6,5 LT; 120-130 KM hızda 7,5 lt civarında tüketim görebiliyorum.
    Peki bir daha bu araçtan alır mıyım? Hayır almam çünkü inşallah yeni kasa turbo forester almak istiyorum:) Yani bu aracımı da yine bir subaru almak için satmak üzereyim.
    Lütfen bana fanboy muamelesi yapmayın. Eğer aracı tanımak istiyorsanı sadece bir kere direksiyona oturun; boxer motorun şakımasını, 4*4 konforunu, aracın heybetini içinizde hissedin. Evet eksiklikleri var: modern bir çizgiye sahip değil, zaman zaman sert plastik kötü bir izlenim yaratıyor. Ama emin olun kullanımı çok konforlu ve çok güvenli. Fiyat/fayda olarak 100.000 TL civarında 2.0,4*4 orta-premium sınıf araçlarla kıyaslarsanız onlara göre başarılı olduğunu anlarsınız.
    Ha bir de yere hafif kar düştüğünde Ankara'nın çankayasında ilerleme keyfini saymıyorum.
    (Bu arada bir eksiklik daha aklıma geldi; foresterde uygulanan x-mode isimli yokuş aşağı iniş olsa tadından yenmez kış kullanımında:) )
    Herkese sevgilerimi sunuyorum. Soru ve merak ettiğiniz konularda lütfen yazınız ilk fırsatta cevaplayabilirim. Hatta forum kurallarına uygunsa mail adresimi de buradan paylaşabilirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Teşekkür ederim, İlker. Aslında hiç yazmak istemiyorum bu marka hakkında. Ama bazen sorular gelince dayanamıyorum işte...

    Sayın mtutun birçok mazda ve subaru sahibi olduğunuz için size danışmak istiyorum

    Hepsi 2005 civarında ve otm olmak üzere

    Accord 2.4 legacy 2.0 mazda 6 2.0 için ne önerirsiniz

    Kriterler yol tutuş, viraj kabiliyeti, sürüş zevki , fren , konfor ,güvenlik, sessizlik

    Yakıtı ve vergileri aynıdır diye düşünüyorum yanlismiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iniyesta kullanıcısına yanıt
    Gerçekten zor soru diye ben buna derim. 2004 model Honda Accord 2.4 ve 2007 model Subaru Legacy 2.0 sahibi olmuş bir kişiyim.

    Her 3 araç da hem sürüş zevki, hem konforu olarak gayet iyiler. Hepsi de Japon sorunsuzluğuna ve uzun ömrüne sahip. Gerek dış ölçüler, gerek iç ölçüler, yani kullanışlılık da aynı seviyede. Ben size bazı kritik konularda yorumlar yapayım, tabi ki takdir size aittir. Bazı konularda hangisinin önde olduğunu söyleyeceğim ama bu konularda diğerinin kötü olduğu anlamı çıkarmayın lütfen, çünkü çok iyi ve aynı zamanda yakın rakipler seçmişsiniz.

    - güzel ve kuru zeminde sürüş ve yol tutuş zevki;

    1- Mazda 6
    2- Subaru Legacy
    3- Honda Accord

    - zor ve kaygan zeminlerde sürüş ve yol tutuş keyfi ve emniyeti;

    1- Subaru Legacy
    2- Mazda 6 ve Honda Accord

    - süspansiyon konforu;

    1- Honda Accord
    2- Subaru Legacy
    3- Mazda 6

    - tüketim;

    1- Mazda 6
    2- Subaru Legacy (awd sistemi biraz arttırıyor)
    3- Honda Accord 2.4 (motor hacmi yüksekliği nedeniyle)

    - hızlanma performansı;

    1- Honda Accord
    2- Mazda 6 ve Subaru Legacy

    - servis ve parça;

    1- Honda Accord (bu markalar arasında en yaygın satış sonrasına sahip)
    2- Subaru Legacy ve Mazda 6 (servis sayıları daha az ama sorunlu da değil. bazı şehirlerde servislerinin olmaması negatif)

    - şanzıman tepkileri;

    1- Honda Accord
    2- Mazda 6
    3- Subaru Legacy

    Özetle herbiri sahip olması ayrıcalıklı ve keyifli otomobiller. Honda Accord elit, konforlu ve daha lüks bir görüntüde. Mazda 6 daha sportif ve genç bir araç. Subaru Legacy ise, kendine has boxer motor ve standart awd sistemi ile ayrıcalıklı bir model.

    Tabi bütün bunları 2005 model yılı civarı için yazdım ve tamamı şahsi değerlendirmelerimdir. Kişilere göre yorumlar fark eder. Takdir sizindir, kararınız ne olursa olsun sizin için hayırlı olsun ve güzel günlerde kullanın...




  • Mtutun Arkadaşım Yazını Okudum Tek Bir Noktayı Yanlış Olduğunu Düşünüyorum.Bir Subaru Legacy Sahibi Olarak Bunu Yazıyorum.Subarunun En idali Olduğu Konuların Başında Yol Tutuş Gelir.Sunaru 2 Siraya Koymama Şaşirdim.Mazda 6 Yol Tutuş Subaru Legacy Yanından Dahi Geçemez.Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyu hortlattım ama sormak isterim. Legacy aldınız mı ? veya o dönem hangi aracı aldınız ?
  • Herkese iyi akşamlar. Daha önce 2008 benzinli subaru legacy kullanmış biri olarak yeniden legacylere bakmaya başladım. Fakat bu sefer 2008 ya da 2009 dizeller olsun istedim. Malum sitedeki fiyatları görünce gözlerim yerinden fırladı. Ben mi yanlış görüyorum yoksa gerçekten bu fiyatlara gelmiş durumdamıyız.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.