Şimdi Ara

2010 astra classic 3 (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.931
Cevap
7
Favori
272.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • -Bakım yapıldıktan sonra koku tabiki gider ve uzun süre koku yapmaz.
    -Bakıma götürdüğünüzde kaç bin km'deydi aracınız? Benim bildiğim o km'den (eğer dizel ise) 15bin sonra ya da 1 sene daha geçtikten sonra gitmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 13 Haziran 2012; 23:47:01 >
  • Bakima goturdugumde 7.500km civariydi 15bin dolmadigi icin 1 sene oldugunda bakima goturmustum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman araç dizel ise bir dahaki bakımı 22.500km ya da bakımı olduğu tarihten bir sene sonra olması gerekiyor. İstiyorsanız servisini arayıp sorunuz.
  • Merhaba ;
     2010 astra classic 3


    Bizim 2006 model Toyota Corolla 1.6 Terra model arabamız var. Fakat ben arabanın hem görüntüsü itibarı hemde iç dizay'nını kötü bulduğumdan dolayı aracı satıp opel astra almak istiyorum. Arabamız tüplü olup 220 kuruş yakmaktadır. Bu söylediğim miktar şehir içidir. Yani 75 tl tüp doldurdugumuzda 340 km yol yapıyor. Motorunun 115 beygir olması ve benzinli araç motoru olmasından dolayı çekiş gücünden oldukça memnunum. Aracın ortalama fiyatları 27000 Bin TL civarlarında..

    İstediğim araba ise Opel Astra 2008 - 2010 arası bir modeli. Enjoy paketi bize uygun gibi.

    Şimdi sizden yardım istediğim konu..

     2010 astra classic 3


    Öncelikle HB modelini mi tercih edersiniz yoksa Sedan mı ?

    Ben hp istiyorum ama babam sedan istiyor.Bir fikir tartisması yasıyoruz :)

    HB Modeli İçin Sorularım ? Model aralıgı 2008 ıle 2010 arası gene ;

    HB modelınde dizel kac kurus yakıyor ? Çekiş gücü nasıldır ? Dizelleri 1.3 CDTİ oldugundan babamın fikri arabanın motoru cekmez diyor bana. Bazı arkadaslarımız; Muhendısler ona gore hesaplamıstır dicekler ama mumkunse kullanan arkadaslarımızdan yorum almak ıstıyorum.. Aracın performası ve yakıt durumu nasıldır. Arabaya 4 kısı bındıgınde yokus yukarı araba boguluyor mu yani kullanan kısıler cok daha ıyı bılırler..


    HB modelınde Dizel degılde benzin ıcın aynı fıkırlerı almak ıstıyorum bu sefer.. Aracı aldıgımızda gene tüp taktırmayı dusunuyorum. Gene yakıt ve cekıs gucu ne durumda olucaktır sızce ?


    Aynı astranın sedan modelı ıcınde gecerlı aradaslar bu sorularım.. Resım koyucam sımdı ıstedıgımız arac ve su ankı kullandıgımız arabanın resımleri..




  • Arkadaslar ufak bi sorunum var. Aracim saatlerce kizgin gunesin altinda kaldiginda araba cogu zaman ilk denemede calismiyor. Hani olur ya, aracin ici o kadar isinmistir ki, icinde nefes almak bile zor olur, o anlardan bahsediyorum. Geliyorum, kapiyi aciyorum, kontagi 1 tik cevirip gosterge isiklarinin yanmasini sonrada sonmesini bekliyorum. O esnada tum camlari aciyorum. Sonra gosterge isiklarida sondugunde, kontagi tam cevirip arabayi calistirmaya calisiyorum ancak hicbirsey olmuyor. Ne tik ne birsey. Arabada elektrik var. Gosterge isiklari normal bir sekilde yanip sonuyor, camlar aciliyor, radyo calisiyor falan.
    Sonra tekrar 2. kez calistirmaya calistigimda ise arac normal olarak calisiyor. Bu gecen sene 1 kere basima gelmisti, onemsemedim gectim. Bu sene sicaklarda ise 3-4 defa basima geldi. Ama sorunu cozemedim. Bu arada kis aylarinda yada araba golgede park ettigimde bi sorun yok. Sadece gunes altinda biraktigimda boyle oluyor. Sizce sorun nedir? Aku zayiflamis olabilirmi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

    Arkadaslar ufak bi sorunum var. Aracim saatlerce kizgin gunesin altinda kaldiginda araba cogu zaman ilk denemede calismiyor. Hani olur ya, aracin ici o kadar isinmistir ki, icinde nefes almak bile zor olur, o anlardan bahsediyorum. Geliyorum, kapiyi aciyorum, kontagi 1 tik cevirip gosterge isiklarinin yanmasini sonrada sonmesini bekliyorum. O esnada tum camlari aciyorum. Sonra gosterge isiklarida sondugunde, kontagi tam cevirip arabayi calistirmaya calisiyorum ancak hicbirsey olmuyor. Ne tik ne birsey. Arabada elektrik var. Gosterge isiklari normal bir sekilde yanip sonuyor, camlar aciliyor, radyo calisiyor falan.
    Sonra tekrar 2. kez calistirmaya calistigimda ise arac normal olarak calisiyor. Bu gecen sene 1 kere basima gelmisti, onemsemedim gectim. Bu sene sicaklarda ise 3-4 defa basima geldi. Ama sorunu cozemedim. Bu arada kis aylarinda yada araba golgede park ettigimde bi sorun yok. Sadece gunes altinda biraktigimda boyle oluyor. Sizce sorun nedir? Aku zayiflamis olabilirmi sizce?

    Bu konuyu çözebildin mi arkadaşım geçen de aklıma geldi bir bakayım dedim ama birşey yazmamışsın?




  • Yok çözmedim.. şu sıralar ev taşıma derdindeyim.. ne vakit nede nakit ayırabiliyorum arabaya... ağustos ayında baktırcam muhtemelen..


    Başka bir konu açmıştım forumda bu problem ile ilgili ve arkadaşın biri şunu yazmış

    quote:

    Lambalar kuvvetli yanıp marş basmıyorsa marş motoru üstünde bulunan,marş otomatiği dediğimiz rotoru ve dişliyi tetikleyen şaltere akım gitmiyordur,bunun sebebi parçanın kendisi veya kontak anahtarından otomatiğe kadar olan tesisatın sürekliliği de olabilir.


    tomatiğin kablo bağlantısı fişli veya somunlu bağlantı olabilir,burası gevşeme yapmışsa 5-10 dakikalık bir iştir,bu kısımlar kontrol edildikten sonra direksiyon üstündeki kontak bağlantılarına bakılabilir,ama genelde marş otomatiği üzerinden çıkar bu tip sorunlar.En kötü ihtimalle kontak değişmesi gerekirse parça biraz pahalı olabilir sormak lazım,işçiliği
    çok birsey tutmaz.Araçta öncelikle bu teşhisleri yaptırın.




    Problemi şuanlık arabayı sürekli gölgeye park etmek ile erteledim.

    Sorduğun için sağol..




  • www.planetklima.com

    Her türlü ticari araç kliması çok uygun fiyatlarla montaj yapılır.

    www.planetklima.com

    www.demirsogutma.com
  • canım kardeşim ben 14 yıldır opel kullanıyorum opelin 1.3 cdtı serisinin bile bir sorununu görmedim 1.6 l motor da 1.3 cdtı motor gibi değil 1.2 tonluk yükü gel bereber tet edelim bakalım kararını değiştirecekmisin
  • erk.ozan E kullanıcısına yanıt
    kardeşim sen fiyatları araştırmadan gidersen olacağı bu allahtan aracın benzinli değil yoksa sana 1000 tl ye mal ederlerdi
  • snnkrs S kullanıcısına yanıt
     2010 astra classic 3
     2010 astra classic 3




  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.