Şimdi Ara

2010 Corsa 1.3 CDTI ABS ışığı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 2010 model, dizel, manuel vites, Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia sahibiyim. Aracımda 4. yada 5. vitesteyken saatte 100 km civarı hıza çıktığımda çoğunlukla ABS ışığı yanmaya başlıyor. Ancak aracı stop ettirip tekrar çalıştırdığımda ışık sönmüş oluyor. Bu yanıp sönme olayını belli bir rutinde yaptığını sanmıyorum. Bazen uzun yolda km.lerce gittiğim halde yanmayabilirken bazen birkaç dk sürdükten sonra yanabiliyor, bazen de uzun bir süre gittikten sonra yakabiliyor. Birkaç ustaya gösterdim sürekli yanmadığı için önemli bir sorun yoktur denildi. Bir başka usta da aracın koltuğuna kendi oturdu kısa bir sürüş ve hızlanma sonrası ani fren yaptı ve abs sorunsuz devreye girdi.

    Aracı farklı yerlerde bilgisayara taramasına da sokturdum. Genelde sorun-uyarı çıkmıyor. Bazen de direksiyon açı sensörü ile gaz pedalı sensörü ile ilgili arıza gösteriyor. Bunlarla ilgili değildir deyip arıza kodlarını temizlediler. Ben de bir OBD2 cihazı aldım hata oluştuğu anda taratmak için. Son ABS ışığı yandığında kendim de taratmıştım. Işık yandığı halde herhangi bir arıza okunmadı.

    Başına böyle bir durum gelmiş olan var mı? Neden olabilir bu durum? Sırf bu ışık aklımı kurcaladığı için arabayı satmıyorum. Bunu çözebilirsem satıp daha büyük bir araca geçeceğim inşallah.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.