Şimdi Ara

2011 1.4 dizel corolla manuel yağ eksiltiyor. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
5
Favori
51.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2010 model mmt vites corolla aracı olan arkadaşımın, yağ eksiltme probleminden bahsetmesi üzerine forumda bu konuyu araştırdım ve bu başlığı gördüm. anlaşılan pompa-turbo-segman değişimi ile sorun çözülmüş, ursavaş nickli arkadaşın yazıları bu yöndeydi.

    yalnız benim merak ettiğim tüm bu işlemlerden sonra da sorun çıkar mı? yani piston-segman değişimi sonrası misal 10 000 km sonra yeniden yağ eksiltme sorunu başgösterir mi? malum bu araçların garantisi sona erdikten sonra yapılacak işlemlerden para isteyecekler ve faturalar kabarık olacak.

    ayrıca, arkadaşın aracı için de servis piston segman değişimi gerekli notu düşmüş, bu piston-segman değişimi demek motorun rektefiye görmesi demek değil midir? esaslı bir tamirat olarak kabul edilmez mi ? aracın 2. el değerini düşürmez mi? yoksa buji değişimi gibi basit bir değişim midir?

    son olarak bu sorunum çözüldü diyen arkadaşlar araçlarıyla kaç kmdir sorunsuz yol alıyor ? yani onarımdan sonra kaç km kullanmışlar ve sorun yaşamamışlar?




  • aracım 29000 km de her 10000 bakıma yag eksiltiyor sikayetiyle girmeme ragmen servis bunun normal oldugunu soyluyor.neymiş yeni nesi turbolar yüksek sıcaklıklarda çalıştıgından yagı eksiltebiliyormus..nedense sadece TOYOTA da oluyor...adamlar kitapcıgınada koymuslar 1000 km de 1 lt yag eksiltmesi normaldir diye her ne kadar anormal olsadaa..aracımın 20000 km de vakum pompası değiştirilmişti.ancak eksiltme devam ediyor. bugun servise tekrar goturdugumde turbo ve sekmanlarında değiştirildiğini soyledim ancak her ne kdar soylesemde araca yag ilavesi yapıp 30000 bakımdan sonra eksiltme varsa tekrar aracı getirmemi soylediler.İlgilenmiyolar geçiştiriyorlar. istanbulda dumankaya servisinden başka aracımı kontrol ettirebileceğim bu sorunla ciddi bi şekilde ilgilenen başka servis varmı acaba.Pendik DUMANKAYA dışında ???
  • araç kendi aracım olmadığı için ve arkadaş da sadece sorunun çözülmesini istediği için fazla üzerine gitmiyoruz ancak bu yağ yakma olayı esasen ayıplı mal kapsamındadır ve tüketici kanunundaki 3 seçimlik haktan birinin kullanımına yol açar. toyota bu konuda ketum davranmakla, sorunu görmezden gelmekle ancak kendine zarar verir.

    bu arada segman piston değişiminin de esaslı bir tamirat olduğunu, bu işlem için motorun söküldüğünü ve çok iyi bir ustalık istediğini öğrenmiş oldum, velhasılı aracında bu sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem servislerin davrandığı kadar rahat davranmamaları işin üzerine gitmeleri, yoksa garanti süresi bittikten sonra canları yanabilir.

    son olarak mapavrili53, 'bugun servise tekrar goturdugumde turbo ve sekmanlarında değiştirildiğini soyledim ancak her ne kdar soylesemde araca yag ilavesi yapıp 30000 bakımdan sonra eksiltme varsa tekrar aracı getirmemi soylediler.' demişsiniz, yani aracınızda segman-piston değişimi yapıldığı halde sorun devam mı ediyor?




  • aracımda 20000 km sadece vakup pompası değiştirildi bugun 29000 de tekrar yağ şikayetiyle servise goturduğumde buna ilaveten diger araclarda sekman ve turbonun da değiştirildiğini izah ettim ancak değiştirmeye gerek duymadılar... 30000 bakımdan sonra tekrar yag uyarısı vermesi halinde getirmemi soylediler..aynı lafı 20000 dede soylemişlerdi ne oldu goturdum yag ilave ettiler sadece ve normal oldugunu soylediler.. normal olan bişeye ucretsiz yag takviyeside yapıyolar buda ayrı bi ilginç taraf..
  • meraba bnde yakıt değerlerine bakdım. manuel vitesli!! 33 tl daha az yakıyor orda yanılıyorsunuz!!
  • merhabalar benim aracım 2011 corolla. 0 klometre aldım özöne bezene aracıma nawigasyon takdırdım cam filimi alarm, zenon far,spoyner bağaj havuzu neyse uzatmayayım gözümden sakındığım aracımda yağ eksiltmesi var 17000 de yağ eksilti hemen servise götürdüm toyota bunu normal görüyor dediler! neysem 20000 bakımını yapdırdım aracım 24770 kilometrede yağ lambası yandı servise götürdüm segman ve pistonlar ve turbo değişicek dediler. moralim bozuldu sıfır araba al motoru açdır sekman atdır olucak şey değil!! midem bulandı arabdan soğudum negüzel toyotaymış bu şimdi bu toyotayı övenler nerelerde??
  • konuyu açan benim,daha sonraki bakımlarda yağı 10/40 olarak serviste değişti.bende aracı benzinli gibi sıkıştırmamaya başladım.şu an araç 30 000 de yağ eksiltmiyor.yakıt şehir içi 5.5 litre çok memnunum.5/35 yağ dan da olabilir.
  • benim aracım 50 bin bakımına 2 bin km sonra girecek 2011 comfort-extra yağ yakma sorununu yaşamadım en azında ikaz lambası yanmadı(40 bin bakımına 500 km kala yandı söndü 5 dk sürmedi :)) ) çok ciddiye almıyorum açıkcası ... Toyotanın sürüş rahatlığını diğer araçlarda bulamıyorum ne yazık ki...
  • Hem forumda başka bir araç hakkında da bilgi olması açısından yazıyorum hem de sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.

    2012 model M/M dizel corolla sahibiyim. Aracı Ankara şehir içinde (Çayyolu-Kızılay) arasında kullanıyorum. Bugüne kadar araç bilgisayarından yağ seviyesine ilişkin bir uyarı almadım. 10000 km bakımında yağ değişmişti. Aracım bakımdan çıkınca servis görevlisi ile beraber yağ çubuğuna baktık (Bakımdan kısa süre önce eşimin abisinin aracına VW Ankara Doğuş Oto servisinde yapılan bakımda araca yağ konulması unutulmuştu!). Yağ tam üst nokta seviyesinde idi. Araç yarın 20000 km bakımına girecek. Yağ çubuğuna baktığımda yağ seviyesi üst nokta ile alt noktanın tam ortasında. Yarın gittiğimde servise bu durumu soracağım. Daha önce yağ çubuğunu kontrol etmemiştim.
  • Bu yorumu özellikle TÜRKİYE MEDYASI için Yazıyorum Mutlaka okuyun !!!

    Toyota dizellerdeki YAĞ YAKMA SORUNU genel ve çok büyük bir sorundur, araçlarımız bir gün yağsız kalabilir ve motor bomba gibi patlayabilir.
    Aracı kullanırken pimi çekilmiş bir bomba üzerinde gibi hissediyor ve korkarak aracımı sürüyorum.
    TOYOTAnın bu problemle ilgili yayınladığı TSB bende mevcut ve bunu benden talep eden basın mensubu herkese vermeye hazırım, mail adresim - yilmaz.ayl@hotmail.com.

    Toyota avrupa birliği olmayan ülkelerde araçlarının arkasında durmuyor ! TSB de bu açıkça belirtilmiş zaten....
    Ben mahkeme yoluyla hakkımı alacağıma eminim,
    inşallah YAĞ YAKMA SORUNU olan tüm araç sahipleride hakkıını mahkeme yoluyla arar ve toyotanın nasıl avrupa birliği üyesi olmayan ülke insanları ile oynadığını tüm dünyaya basın yoluyla bildirilir.

    Toyota Aldığım GÜne Lanet Olsun !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pozx

    Bu yorumu özellikle TÜRKİYE MEDYASI için Yazıyorum Mutlaka okuyun !!!

    Toyota dizellerdeki YAĞ YAKMA SORUNU genel ve çok büyük bir sorundur, araçlarımız bir gün yağsız kalabilir ve motor bomba gibi patlayabilir.
    Aracı kullanırken pimi çekilmiş bir bomba üzerinde gibi hissediyor ve korkarak aracımı sürüyorum.
    TOYOTAnın bu problemle ilgili yayınladığı TSB bende mevcut ve bunu benden talep eden basın mensubu herkese vermeye hazırım, mail adresim - yilmaz.ayl@hotmail.com.

    Toyota avrupa birliği olmayan ülkelerde araçlarının arkasında durmuyor ! TSB de bu açıkça belirtilmiş zaten....
    Ben mahkeme yoluyla hakkımı alacağıma eminim,
    inşallah YAĞ YAKMA SORUNU olan tüm araç sahipleride hakkıını mahkeme yoluyla arar ve toyotanın nasıl avrupa birliği üyesi olmayan ülke insanları ile oynadığını tüm dünyaya basın yoluyla bildirilir.

    Toyota Aldığım GÜne Lanet Olsun !


    Sizin bloğunuzda aracı mahkemesiz değiştirdiğiniz yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    mahkeme açmaya karar vermenize sebep olacak bişey mi oldu? Sözlerinde durmadılar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 15 Şubat 2013; 18:04:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben başka bir mağdurun yaşadıklarını anlattım blogta aynı sorun benimde aracımda var ve bende hukuki süreci başlattım.
    Benimn amacım herkesin bilgilenmesini sağlamaktı ve yaklaşık olarak 5000 kişiye bu hatayı duyurdum.
  • Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ama Toyota aracı olup da yağ eksiltme "low oil" sorunu yaşayan arkadaşların araçları maalesef gizli ayıplı ürün ve eğer hukuki süreç başlatabilirseniz aracı iade dahi edebilirsiniz.Çünkü bu sorun ufak tefek onarımla geçirelecek bir sorun değil.Toyota bu sroun için servislere teknik servis bülteni dahi gönderdi.Detay için burayı okuyun.

    http://www.f ocusclubtr.com/topic/4399-toyota-14-d-4d-motorlardaki-yağ-eksiltme-sorunu-ile-ilgili-tsb-ve-iade-süreci/#entry150671



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuks -- 19 Şubat 2013; 22:55:28 >
  • Bir avukat olarak aynen bu Toyota Dizel 2010-2011 model serilerinde ki hatalı üretimden kaynaklı yağ yakma sorunu ile ilgili olarak bir müvekkilimin dosyasını son aşamaya kadar getirdim ve aracın iade alınmasını sağladık.. Tüm sorun sahiplerinin bilgisine..!
  • 2012 modellerde sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum ama sanırım devam ediyor...
  • canberk2111 C kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir başlıkta aracı ocak 2012 de aLdığınızı yazmışsınız.Muhtemelen sizin aracınız 2012 değil 2011 modeldir.Evet 2010 ve 2011 modellerin bazı serileri yağ eksiltiyor.Bu durumu Toyota da yayınladığı TSB'de kabul ediyor...Fakat sorun 2012 modellerde çözüldü diye biliyorum ben.Umarım yanılmıyorumdur...
  • Bir ay once 36000 km 2012 model dizel otomatik elegans Corolla aldım. Servis kayıtlarında yağ eksiltmesiyle ilgili bir kısıntısı yoktu alırken de 36 000 km yağında soorun yoktu. Bugün yani cumartesi saat 17:30 Tatil donuşu bolu tüneli çıkışında düşük yağ uyarısı verdi hemen servisi aradım ve durumu anlattım eve yaklaşık 100 km mesafem vardı. Servis eve kadar gidecebileceğimi ve pazartesi servise götürmem gerektiğini ne kadar yağ eksilttiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Daha sonra yol yardımını aradım ve beni servise yönlendirdiler ve bir tekniker gelerek 1250 ml yağ koydu ve pazartesi bana döneceklerini söylediler. Yağ çubuğun da alt değerin altında nerdeyse sonda yağ vardı.
    Araba şuan 38000 km ve yağ değişimine 2000 km var. Ne yapmam lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerx

    Bir ay once 36000 km 2012 model dizel otomatik elegans Corolla aldım. Servis kayıtlarında yağ eksiltmesiyle ilgili bir kısıntısı yoktu alırken de 36 000 km yağında soorun yoktu. Bugün yani cumartesi saat 17:30 Tatil donuşu bolu tüneli çıkışında düşük yağ uyarısı verdi hemen servisi aradım ve durumu anlattım eve yaklaşık 100 km mesafem vardı. Servis eve kadar gidecebileceğimi ve pazartesi servise götürmem gerektiğini ne kadar yağ eksilttiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Daha sonra yol yardımını aradım ve beni servise yönlendirdiler ve bir tekniker gelerek 1250 ml yağ koydu ve pazartesi bana döneceklerini söylediler. Yağ çubuğun da alt değerin altında nerdeyse sonda yağ vardı.
    Araba şuan 38000 km ve yağ değişimine 2000 km var. Ne yapmam lazım.

    O motor kronik sorunlu muhtemelen.Serviste yağ ekleyip göndermek isteyeceklerdir muhtemelen.Ancak vakum pompası ve turbonun değişimini isteyin.İtiraz ederlerse ki büyük ihtimalle edecekler toyota genel merkeze ulaşacağınızı söyleyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theblackside

    quote:

    Orijinalden alıntı: omerx

    Bir ay once 36000 km 2012 model dizel otomatik elegans Corolla aldım. Servis kayıtlarında yağ eksiltmesiyle ilgili bir kısıntısı yoktu alırken de 36 000 km yağında soorun yoktu. Bugün yani cumartesi saat 17:30 Tatil donuşu bolu tüneli çıkışında düşük yağ uyarısı verdi hemen servisi aradım ve durumu anlattım eve yaklaşık 100 km mesafem vardı. Servis eve kadar gidecebileceğimi ve pazartesi servise götürmem gerektiğini ne kadar yağ eksilttiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Daha sonra yol yardımını aradım ve beni servise yönlendirdiler ve bir tekniker gelerek 1250 ml yağ koydu ve pazartesi bana döneceklerini söylediler. Yağ çubuğun da alt değerin altında nerdeyse sonda yağ vardı.
    Araba şuan 38000 km ve yağ değişimine 2000 km var. Ne yapmam lazım.

    O motor kronik sorunlu muhtemelen.Serviste yağ ekleyip göndermek isteyeceklerdir muhtemelen.Ancak vakum pompası ve turbonun değişimini isteyin.İtiraz ederlerse ki büyük ihtimalle edecekler toyota genel merkeze ulaşacağınızı söyleyin.

    Mesai bitmesine rağmen Toyota yardım beni önce servis teknikerine bağladı ardından da bir tekniker gelerek kapalı olan sevisi açarak ilgilendiler. Pazartesi değerlendireme yaparak bana döneceklerini söylediler.
    Önceki sahibi eğer benim gibi servise gelmeyip kendisi yağ ekledi ise servis kayıtlarında gözükmemesi normal. 2012 modellerde yok diye biliyordum daha once 2004 Corolla terra LPG ile kullandım sıfır almıştım ve suan 120 000 km olmasına rağmen hiçbir problem çıkmadı. Bİr arkadaşım ısrarla dizellerde problem var alma demişti ben ise dinlemeyip aldım. Haklı cıktı galiba.




  • Geçmiş olsun tekrardan.Çok can sıkacak birşey yok.Dediğim değişikliklerle hallediliyor sorun.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.