Şimdi Ara

2011-2012 E.Ö Yılında açılacak yeni bölümler(+25üni oldu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
58.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü

    http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=18476
  • Uzun aradan sonra Tekrar güncel 28.05.2011
    Dokuz EYLÜL
    Mühendislik fakültesi
    *Jeoloji müh 2.öğretim
    *Maden Müh 2.Öğretim
    Edebiyat Fakültesi
    *Mütercim-tercümanlık 2.öğretim
    *Felsefe

    @yezukubtuk teşekkürler
  • İstanbul Gedik Üni eklendi
  • Türk hava kurumu üniversitesi
  • Özyeğin e yeni bölümler eklendi Ayrıca İstanbul Şehir üni listeye eklendi
  • İstanbulda posta hizmetleri bölümü olsa keşke, açılması için bişey yapılabilirmi?
  • sanıtım ktü ye fizik mühendisliğide geliyor
  • DOKUZ EYLUL MUTERCIM TERCUMANLIK 2. ÖGRETIM...AMAN TANRIIIMMM...HAYALLLIMMM <3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nunez

    sanıtım ktü ye fizik mühendisliğide geliyor

    Fizik kapatılıp yerine fizik müh açılacak teşekkürler başlık düzenlendi
  • bursa tekniğin bir kaç bölümünü silin.Sadece Kimya müh. ve makine müh. açılıyormuş seneye
  • turk hava kurumu universitesi hangi ile acilcak
    Pilotaj okuyunca pilot olunuyor dimi
    Kac binle kapatirki
  • mtok yok mu yeni ?
  • Bahçeşehir & Yale İşbirliğiyle !

     2011-2012 E.Ö Yılında açılacak yeni bölümler(+25üni oldu)


    Genetik Biyoinformatik bölümü açılıyor, 20 öğrenci alınacak ve Yale üniversitesi ile ortak bir program yürütülecek.

    Helal olsun, seviyorum üniversitemi

    Prof. Dr. Murat Günel Bahçeşehir Üniversitesi Genetik Bölümünün Açılışında Konuştu

    Bahçeşehir Üniversitesi Genetik Biyoinformatik Bölümü Lisans Programı açıldı. Bölüm öğrencileri Bahçeşehir Üniversitesi’nin yanı sıra ABD'de bulunan Yale Üniversitesi’nde eğitim görecek ve Prof. Dr. Murat Günel önderliğinde Yale Üniversitesi’nin genetik laboratuvarlarında çalışma şansı bulacak. Günel ve öğrenciler, Türkiye’de akraba evliliğinden oluşan sorunların çözümüne ilişkin ABD’de çalışmalarda bulunacak.

    Bahçeşehir Üniversitesi Genetik Biyoinformatik Lisans Programı açılıyor. Genetik Biyoinformatik Bölümü öğrencileri, Bahçeşehir Üniversitesi’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Yale Üniversitesi’nde de eğitim alacak. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yale Üniversitesi Beyin Damar Hastalıkları Beyin Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü Prof. Dr. Murat Günel ile Yale Üniversitesi’nin laboratuvarlarında birlikte genetik araştırmalara katılacak olan öğrenciler genetik alanındaki son gelişmeleri yerinde inceleme şansı bulacak. Bölümün tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Murat Günel, genetik araştırmaların sonucunda ortaya çıkan sonuçların yorumlanmasının son derece önemli olduğunu ve bu nedenle biyoinformatik odaklı çalışmaların son yıllarda genetik kadar önemli bir dal halini aldığını söyledi. Günel “Tüm genetik çalışmalar hastalıkların önceden tespit edilmesine odaklanmış durumda. Örneğin daha doğduğumuz gün hangi hastalıkların ya da hangi kanser türünün riski altında olduğumuzu yüzde yüz bilme şansımız olacak. Bu neyi sağlayacak? Kişiye özel kanser tedavileri geliştireceğiz. Şu an genetik, çok bilinmeyenli bir denklem. Bunu çözebilmek için yetişmiş insan kaynağına ihtiyacımız var. İşte Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi’nde açtığımız bu bölümle de gelecek yıllarda gen haritalarını yorumlama kabiliyetine sahip uzmanlar yetiştireceğiz” dedi. Türkiye’de özellikle akraba evliliklerinden doğan genetik problemlerin çözümüne ilişkin çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Günel, Türk öğrencileri de Amerika’daki laboratuvarlarında eğitecek.

    Program dahilinde Yale Üniversitesi, işbirliği içinde olduğu Bahçeşehir Üniversitesi’nin öğrencilerine tüm olanaklarını ve laboratuvarlarını açacak. Bahçeşehir Üniversitesi Genetik Biyoinformatik lisans programına kabul edilecek 20 öğrenci, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yale Üniversitesi Beyin Damar Hastalıkları Beyin Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü Prof. Dr. Murat Günel’in önderliğinde eğitimlerinin bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri’nde alacak ve Yale Üniversitesi’nin laboratuvar olanaklarından yararlanacak. Ayrıca Prof. Dr. Murat Günel’in Yale Üniversitesi’nde yürüttüğü genetik araştırmalarda Bahçeşehir Üniversitesi Genetik Biyoinformatik Bölümü öğrencilerine birebir çalışma alanı da sağlanacak. Genetik alanında yaşanan gelişmelerin ışığında Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin altında kurulan “Genetik Biyoinformatik” lisans programı, yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kabul etmeye başlayacak.

    Canlıların oluşumunu programlayan genetik şifrelerin çözülmesi, çözülen şifrelerin tıp, biyoteknoloji gibi pek çok alanda iyileştirme amaçlı kullanılması gibi çalışmalar sürdüren genetik bilim dalı, çaresi olmayan pek çok hastalığın tedavisinde de doğru tanıların konulması ve kişiye özel tedavi imkanlarının yaratılmasına olanak sağlıyor.

    Geçtiğimiz son 20 yıl içerisinde geliştirilen teknikler sayesinde moleküler biyoloji bilimi çok çeşitli seviyelerde kapsamlı gelişmelere tanık oluyor. Hızlı DNA dizi analiz yöntemleri çok çeşitli türlere ilişkin genetik verilerin elde edilmesine olanak sağlamıştır. Ancak inanılmaz bir hızla ve miktarda biriken bu verileri saklamak ve analiz etmek giderek zorlaşmıştır. Bu bağlamda gelişen teknolojinin biriken bu verileri dikkatli bir şekilde saklama, düzenlenme, birleştirme, sınıflandırma ve kolayca erişilmesinde katkısı büyük olmuş ve biyoinformatik bilimi böylece ortaya çıkmıştır.

    Genetik ve biyoinformatiğin temel çalışma alanları araştırma temelli ve uygulamalı olarak iki ana başlık altında toplanabilir. Genetik ve biyoinformatiğin bu iki yönüne ilişkin temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir nitelik taşımakta. Bu amaçla program bünyesinde mühendislik temelleri ve disiplini öğretilecek olup bunun üzerine genetik, işlemsel biyoloji, programlama, algoritma gibi zorunlu dersler ve ileride uzmanlaşacakları alanları belirlemede katkıda bulunacak seçmeli dersler sunulacak.




  • izmir katip çelebi işletme fakültesi kaçıncı sıradan kaç puanlar öğrenci alır bi fikriniz var mı ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shzlemywhzle

    izmir katip çelebi işletme fakültesi kaçıncı sıradan kaç puanlar öğrenci alır bi fikriniz var mı ??

    bence puanı dokuz eylülle yakın olur yeni diye kimse düşük puan beklemesin 360 civarı bekliyorum ben ama fakültenin açılacağı kesin değil
  • Açıla açıla 1 tane mi hukuk açılıyor anasını satimmmmmmmm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    Açıla açıla 1 tane mi hukuk açılıyor anasını satimmmmmmmm

    3 tane var orda daha bilmediğimiz olabilir
  • Bu ne be üniversiteler liseye dönmüş her şehirde 1-2 tane üniversite var.Üniversite açılmasına sevinen arkadaşlar bu kadar çok üniversite olan bir ülkede okul bitirince ne olacak hiç düşündüler mi acaba.
  • başlığı amacından saptırmak istemiyorum ama sen üniversiteye 4 yıl yatmaya eğlenme gidip kendini geliştirmezsen hiç bir şey olmaz tabi
  • yani her üniversite bitiren iş bulacak diye bir kaide yok yabancı dil geliştirmessen asosyal 4 seneni pc başına geçirirsen ya da laylaylom gezersen istersen en iyi üniversiteyi bitir çok bişi olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.