Şimdi Ara

2011 Jetta Siparişi Verildi - Bayiden Alınan Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
13.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba...

    Daha önce farklı bir kaç model arasında tercih yapmak için konu açmıştım, takip edenler bilir.... Bugün öğleden sonra soluğu VW Kocaeli-Ark Oto'da aldım. 2011 Model Jetta 1.6 TDI - Highline - DSG için kaparo verdim. Renk olarak Metalik Siyah tercih ettim. Toplayabildiğim bilgileri paylaşıyorum ki umarım bu araçla ilgilenenler için faydalı olur.

    Bayide herhangi bir araç yoktu inceleme şansınız şuanda yok. Ben daha önce Fuarda incelemiş ve beğenmiştim. Bayideki personel her ne kadar güleryüzlü ve ilgili olsa da bilgi yönünden baya eksik. Zorlamayla alabildiğim bilgileri yazıyorum.
    * Türkiye'ye araçların Ocak ayının 2. veya 3. haftasında gelecek, şuan satın alanlara araçları Ocak 3.Haftada teslim edilecek.
    * Türkiye'ye gelen araçların Comfortline Dizel paketlerinde 20 adet sunrooflu olmasına rağmen, hiçbirinde Highline + Sunroof yok. Comfortlinelerde hız sabitleyici olmadığı için mecburen eledim ve Highline sipariş ettim. Highline'da renk olarak 1 adet Siyah ve 1 adet Koyu Gri diyebileceğim bir renk vardı. Siyah gitti Gri kaldı :)
    * Araçlar Meksika fabrikasında üretiliyormuş, oradan buraya gönderiliyormuş.
    * Highline paket C sınıfı için gayet dolu hazırlanmış, mesela RNS-310 dokunmatik ekranlı teyp ve Navigasyon sistemi bu pakete dahil.
    * İlk gelen Higline araçlarda 16" Jant yerine 17" Porto Jant varmış, benim aldığım araçta tesadüfen hem 17" Porto jant hem de spor süspansiyon var.
    * Yalnız şöyle bir problem var ki, İlk gelen Highline'larda "Işık Paketi" yok.. Bu ışık paketi hatırladığım kadarıyla: 1-Kendiliğinden kararan dikiz aynası 2- Kendiliğinden yanan gündüz farı 3- Yağmur Sensörü 4- Coming-Leaving Home donanımlarından ibaret. Satıcı bayan bu eksiklerin araç tesliminde fiyattan düşüleceğini söyledi. Bu yüzden sorun etmedim ve kaparomu verdim.
    * Fiyat olarak bayiyle hiçbir pazarlığa girmedim, Metalik Renk Dahil 60.450 TL fiyat verdi ve eksik donanım paketinin fiyattan düşüleceğini söyledi. Öyle tahmin ediyorum ki cebimden çıkan miktar 59 bin TL civarında olacak.
    * İl gelen parti Ocak sonunda teslim edildikten sonra, en az 2 ay araç gelmeyecek. Türkiye paketiyle donanım eksiği olmayan araçların gelmesi Mayıs-Haziran aylarını bulacak.
    * 1.4 TSI Motorlar şuanda satın alınamıyor, hem Almanya'da hem de burada satışa henüz çıkmadı, bunların gelmesi de yazı bulur.


    Yorumuma gelince: Satın aldığım araçta Işık paketi yok ama 17" jant + spor süspansiyon var. Sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilemiyorum. 17" Jant istediğim bir olay, spor süspansiyondan ise konforu ne kadar bozacağını bilmediğim için çekiniyorum. Bu konuda aracında spor süspansiyon olanlar varsa tavsiyelerini almak isterim, araçtan istediğim zaman vazgeçme şansım saklı duruyor.

    Bir de Işık paketinin tam olarak neleri kapsadığını doğru düzgün bir şekilde anlatamadı satış görevlisi..... Bilen varsa tam olarak yazarsa çok sevinirim.







  • Daha hiç gelmemiş bir aracı satın almak bana göre pek mantıklı değl. Gelmesini bekleyip bir test yapıp almak için öyle karar verseydiniz daha iyi olurdu gibi geliyor bana.Aracı teslim aldıktan sonra belki sürüş keyfi,konforu,motor performansı, hoşunuza gitmeyip pişman olabilirsiniz.Bence acele etmeyin nasıl olsa o araçlar gelecek sabırsızlığınız pahalıya patlayabilir ucuz bir araç almıyorsunuz 60 bin tl C segmenti bir araç için ciddi bir para.
  • hocam 60 milyara neler var neler,jetta'ya çok o para,yol yakınken dönün bence.
  • Valla biz de Meksika fabrikasinda uretilmis bir New Beetle var. Inanin VW demek icin bin sahit lazim. bu kadar sacma dizayn, iscilik hatalari Cin araclarinda olmaz herhalde. Sigorta atmadan aracin sigorta kutusu eridi, kapi kolu elimizde kaldi falan. Bos bir zamanimda bununla ilgili detayli bir yazi yazacagim zaten. Bu fabrikada isciligin pek iyi oldugunu sanmiyorum.
  • Jetta 60 ediyor muydu yahu? O paraya D sınıfı araçlar da bakılabilir. Bence iptal edin siparişinizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canozpinar

    Jetta 60 ediyor muydu yahu? O paraya D sınıfı araçlar da bakılabilir. Bence iptal edin siparişinizi.



    Skoda Suberb Elegance 1.4 TSI 125 HP................. 57.990 TL

    Skoda Suberb Elegance 1.6 TDI CR 105 HP........... 64.990 TL

    Insignia NB 1.6 180 HP - Benzinli Cosmo....................... 62.885 TL

    Bu fiyatlara bu araçlar varken hemde en full modelleri varken ben Jetta ya o parayı vermezdim. Artı bunlar liste fiyatı bayiye gidince bu fiyatlar üzerinden indirim alınabilir diye düşünüyorum.
  • İmajı yerlerde sürünen bir araç Jette yada cettalar 60 000 TL hakikaten çok ve hakikaten çok hantal bir araç.Performans yönünden çok üzer sizi.2. el 170 lik bir passat alın daha iyi bence.10.000 tl de cebinizde kalır
  • Malı görmeden para vermekte yeni moda oldu.Daha hiç binme fırsatınızın bile olmadığı bir araca bunca yüklü bir para bağlayabilmek benim mantığıma ters.Gerçi o kadar paramda yok orası ayrı mesele ama.Neyse inşallah pişman olmazsınız.Alternatifler ve daha uygun modeller varken ne bileyim..
  • Far Sansörü, yağmur sensörü, kararan dikiz aynası...Bu donanımlar artık B segmenti araçların üst donanım seviyelerinde bile mevcut, 60.000 TL verilen bir kompakt sınıf sedanda ilk partide gelmemesi çok tuhaf sonuçta bu araç 'highline'...bi-xenon yok, adaptif far yok, sunroof yok, anahtarsız giriş çalıştırma yok bu liste uzar gider.Işık paketi dediğiniz paket de iptal olunca araç iyice donanım yönünden zayıflıyor...Bence iyi düşünün 62.000TL etiketkli Passat 1.6 TDI otomatik şanzıman elzem değilse bu durumda daha mantıklı duruyor...

    Ben bu aracın kaliteli bir vw ürünü olduğuna eminim, sonuçta donanım seçenekleri ve fiyat distribütörün suçudur jetta'nın değil.Yeni aracınız hayırlı olsun...
  • Jettaya 60 milyar bağlamak
  • Bize hayırlı olsun demek düşer siz zaten kararınızı vermiş, kaporanızı yatırmışsınız.

    Yeni aracınız hayırlı olsun.

    Haluk
  • Hayırlı olsun. Ancak bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.
  • spor süspansiyon ülkemiz yollarında bana göre çok mantıklı değil...çukurlar,tümsekler,şehirler arası zaten çakıllı sathi asfalt...spor süspansiyon hem sert olacağından konforu azaltacak,hem de bir süre sonra bozuk yollar nedeniyle araçtan tıkırtı,zırıltı vs sesler gelmesine neden olacaktır...ayrıca 16" yerine 17" jant nedeniyle yanak daralacak,bundan dolayı yine konfor azalacaktır...

    60000tl tartışmasız çok ciddi para...artık cam tavanlar yaygınken 60binlik bir araçta sunroof dahi olmaması da önemli eksiklik...ışık paketi son derece de önemli...zaten yağmur,far sensörü ve kararan dikiz aynası olmayınca geriye ne kalıyor ki?bunlar son derece güzel donanımlar ve zaten çoğu d segmenti araçta giriş seviyesinde bile bulunuyor...

    illa jetta alacaksanız sunrooflu,ışık paketli comfortline alın...cruise control vw'de servis garantisiyle sonradan kolayca takılıyor...altyapısı zaten hazır oluyor,bir kol,yazılım ve 150-200euro ile hallolmakta...

    benim size önerim nisanda peugeot 508'i beklemek ve almak olur...yada aciliyetiniz varsa aynı paraya çok daha dolu olan otomatik vitesli yeni makyajlı citroen c5 bana göre daha mantıklı...




  • Sırf plakası adının baş harfi diye ekspertize sokmadan,1.6 sandığı motoru 1.2 çıkan,belden aşağı boyalı alan kişi görmüştüm de jettaya 60.000 lira pazarlık etmeden hatta görmeden alan birini görmemiştim. Hani bazen düşünürüz ya "lan bu renkte bu arabaya kim bu kadar para verir" diye demek ki çok düşünmemek lazım.
    Arabayı alan arkadaşa hayırlı olsun ,kırdıysakta kusura bakmasın ama ezbere iş yapmış.
  • bu ne acele böyle, araç bi gelsin yollara düşsün görelin test edilsin, , bu jetta için değil başka markada olsa bence gereksiz, daha arabayı kullanmadan almak, demek çok güveniyorsunuz,
    nediyelim hayırlı uğurlu olsun. umarım beklentilerin boşa çıkmaz
  • Hayırlı olsun Güzel seçim.
  • Yahu gerçekten anlamıyorum maruz görün ama..60 bin tl kolay kazanmıyorsunuz herhalde?

    Görmediğiniz,binip kullamadığınız,motorunu süspansiyonunu bilmediğiniz bir araca o parayı bağlamak???
    Bende o parayı jetta diye sırf ww vermektense,skoda süper b bakardım...

    Dünde bir yakınımla tartıştım aynı konuda oda bakmamış etmemiş kapora vermiş..Sebep diyorum abi 3 ay sonra geliyor arabalar millet kapışıyor ww iyi araba diyor..Yahu ortada araba yok daha nerden biliyorsun iyimi kötümü diyorum,eee diyor sıra var araba bulamıyosun bayiye girmeden satılıyor diyor...Yahu bırak dedim böyle saçma sapan işmi olur?Bayilere araba girmeden satılıyor diye nasıl olurda o araç süper olabilir?

    Şimdi ww sahipleri kızmasın ama bence doğuş işi artık ww markasını "ulaşılmaz" "herkesin sahibi olamayacağı" "elit kesim" şeklinde şişirmeye ve şişirme ile yüksek fiyatlarda ederininde çok üstünde satmaya çalışıyor..Premium marka havasını caka satmaya çalışsada bazı ww sahipleri bence bu iş daha çok görgüsüzlüğe doğru gitmeye başladı..Benimde beğendiğim ww modelleri var ve ww kötü demiyorum ama görmedende tonla para o araçlara yatırılmaz diye düşünüyorum

    Bence son kararı vermeden skoda süper b'yide bi detaylı inceleyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipo_aga

    Sırf plakası adının baş harfi diye ekspertize sokmadan,1.6 sandığı motoru 1.2 çıkan,belden aşağı boyalı alan kişi görmüştüm de jettaya 60.000 lira pazarlık etmeden hatta görmeden alan birini görmemiştim. Hani bazen düşünürüz ya "lan bu renkte bu arabaya kim bu kadar para verir" diye demek ki çok düşünmemek lazım.
    Arabayı alan arkadaşa hayırlı olsun ,kırdıysakta kusura bakmasın ama ezbere iş yapmış.



    İşin enteresan yanı 1.2 motorlu Jetta yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ipo_aga

    Sırf plakası adının baş harfi diye ekspertize sokmadan,1.6 sandığı motoru 1.2 çıkan,belden aşağı boyalı alan kişi görmüştüm de jettaya 60.000 lira pazarlık etmeden hatta görmeden alan birini görmemiştim. Hani bazen düşünürüz ya "lan bu renkte bu arabaya kim bu kadar para verir" diye demek ki çok düşünmemek lazım.
    Arabayı alan arkadaşa hayırlı olsun ,kırdıysakta kusura bakmasın ama ezbere iş yapmış.



    İşin enteresan yanı 1.2 motorlu Jetta yok...


    Artık var




  • Highline etiketi konulan bir araçta yağmur-far sensörü, kararan dikiz aynası olmaması çok tuhaf gerçekten. Bence bunlar önemli konfor donanımları. Eksikliğini hissedersiniz. 17'' jant ve spor süspansiyon ise tam tersine böyle bir araba için çok gereksiz ve konforu bozacak opsiyonlar. Bence de siparişinizi iptal edip Comfortline almak daha mantıklı. Cruise control sonradan da takılabilen bir donanım nasılsa .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.