Şimdi Ara

2011 TRANSPORTER 2.0TDI --- H1 2.5 CRDİ .... TERCİH !! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
23.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bizde transporter aldık 2004 model 105lik insallah bizi pisman etmez aldigimiza 1.9 motor yakit acisindan bi fark olacak ama guc cok az cip takmak istiyoruz acaba nasıl olur zararı olur mu biraz hız tutkunu oldumuz için çip olmadan olmacak çünkü bu haliyle 150km yi geçmiyor tabi bir de ilk kalkış da yavaş bilgili ve ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • Adam ticari kullanmıcaz demiş binek için lazım demiş siz şu kadar yük attım bu kadar yükle h1 şu kadar kaçıyor falan filan ses geliyor falan filan diyosunuz.

    Her türlü vw diyorum bende.
  • T5'in sorunlu olduğunu ilk kez duyuyorum.Tanıdıkta var 130 luk 2004 model,180 binde.daha ne baskı nede turbo nede başka bir arızası oldu
  • Arkadaşlar.. Hyundainin H1 ini vw Transporter ile kıyaslayanlar gerçektende hayatlarında t5 kullanmadıkları için böyle konuşuyorlar.. Hyundainin aracında ne izalasyon, ne yol tutuşu var ikiside sıfır.. yıllarca bende sizin gibi t5 e laf atıp durdum.. ama şuanda 130 bg 6 ileri kombi L aracım var.. nekadar büyük bir yanlış içerisinde olduğumu 0-100 arasına 10.5 saniyede ulaşınca, 200 km hızla giderken içeride en ufak bir motor sesi olmamasını görünce.. Daha önce sahip olduğum esp li Scenic ten bile espsiz haline rağmen daha iyi yol tuttuğunu görünce.. işçiliğinin değil hyundai, renault ile bile kıyaslanamayacağını görünce.. artık utandım sustum.. H1 nere vW t5 nere... transporterden önce uzun süre h1 bakıp envai çeşidini test ettim.. h1 eski h100 ve starexlerden gerçekten daha iyi bir araba.. ayrıca starex te kötü bir araç değil.. ancak
    1) yol tutuşu kesinlikle VW gibi değil
    2) ses izalasyonu vw nin yanına gelemez..
    3) işçilik vw ye göre yarım
    4) vw yi nekadar agresif kullanırsam kullanayım 100km/10 LT yi geçmiyor.. ancak aynı şartlarda H1 14-15 Lt arası yakıyor.. starex 17 litreleri görüyordu..


    ayrıca.. 47000 TL ye aldığım vw yi 1 yıl sonra 43.000 TLye anında-hyundai h1 i 30.000 TL ye aylarca bekleyerek satabilirsin..
    şuanda sıfırı 56000 TL olan Transporter Kombi L nin 2004 model 70.000 de olanını 32500 e aldım..
    peki hyundai nasıl.. aynı model bir starexi 10,000 TL ye alabilirsin..




  • peki 300-330 km hız ile gidince yakıtı nasıl motorda zorlanma falan oluyormu ve ses dayanılacak düzeydemi ? bi de 180 le viraja girerken esp devreye giriyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Forumdan Vw Çalışanı bir arkadaş stoklara bakıp şuan Türkiyede olan veya girmesi beklenilen 0 2.0 tdi 140 hp camlıvan Transporter olmadığını söyledi,Ayriyetten Doğuş otoyu aradığımda araç için 50 bin Tl gibi bir fiyat vermeleri bu araçtan biraz soğuttu beni..Metalik renk farkını söylemiyorum bile (+1200 TL).

    Hyundai H1 ile ilgilide Sitesinde yeterli bilgi yok,Güncel donanımlar ve hangi donanımın hangi motorda olduğu yazılmamış.. H1 kullanıcıları varsa yorumlarını tekrar bekliyorum büyük ihtimal tercih h1 den yana olabilir,Starex e nazaran çok daha geliştirdiklerini okudum kullanıcılar veya seyahat eden varsa tekrar yorumları bekliyorum.

     2011 TRANSPORTER 2.0TDI --- H1 2.5 CRDİ .... TERCİH !!



    bu arac ile ankaraya gittim konforu dusuk rahat arac degil motor sesi cok cok yuksek. ve fazla yakiyor gibi .Hyundai den bahsediyorum bu arada. Mercedes Vito cok mu pahali bence en guzel secenek mercedes.

    eklemek istedim araci hususi kullanicaz demissin boyle olunca h1 e bakmak anlamsiz arac bir kere dusundun gun tarzda kullanimi icin kesinlikle tasarlanmadi zaten konfor ekipmanlarindan bellli yani direk eleyin diyorum.

    h1 in iddasi yok surucuyu rahat ettirmek gibi sadece isini gorucem diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 4 Eylül 2011; 9:36:59 >




  • 300-330 arası hız yapabilen bir minübüs daha icat etmediler:) bu arada tabi yük taşıyacaksan, kesinlike vosvos alma.. yüke hiç uygun değil.. ama 180 ile giderken eğer beton asfalt bir yolda gidiyorsanız, içerideki ses hiç denecek kadar azdır.. transporterde motor sesini duymanız çok zordur.. sadece motor soğukken biraz sesli çalışıyor okadar..
    ses izalasyonuda mükemmel.. tabi panelvan yada city van bir araç için konuşmuyorum..
  • PARAN ÇOKSA TRANSPORTER AL TABİ AMA TİCARETTE KULLANILACAK BİR ARAÇ DEĞİL WV. STAREX EYAĞ DEĞİŞİMİ YAPMADAN NORMA L MAZOT KULLANIYORUZ BANAMISIN DEMİYOR ANİ KALKIŞLAR MAKASLAR ÇUKUR MUKUR VIZZZ GELİR STAREX E.TİCARİ ARAÇ DEDİĞİN MASRAFSIZ OLUCAK KAÇ TANE TRANSPORTER GÖRDÜKKÜ AGRASİF KULLANILAN MOTOR SORUNU BALATA TURBO SORUNU HEP BU ARAÇLARDA .150 000 KM DE STAREX İMİN TEK SORUNU YOK GEÇEMEYECEĞİM T5 T 6 YOK YOK YOK..
  • Vw t5 130 ps kullanan biri olarak kendine şu soruları sorman lazım ;
    1- Ne için kullanıcam(yük mü taşıyacam,seyehat vb iiçin mi ?)
    2- Bulunduğum şehrin yol şartları nasıl?
    3- Hız yapacakmıyım ?

    Sıra sıra sorulara bakalım.
    1-şirket için kullanıcam ve V.I.P şekilde düzenlenecek demişsin
    2-Sanırsam tüm yollar asfalt stabilize yok fazla sayıda değil.
    3-Yazında 140 ps motora göz dikmişsin demekki bi hız merakı var diye düşünüyorum.Bu motor senin için yeterli olacaktır.Çünkü; bizim gördüğümüz hız 195 km.

    Şimdi araba seçimlerine gelelim;

    Hyundai H1 : direk eliyorum çünkü tam bir seyehat arabası değil.arkası makaslı olması bunu destekliyor. Bu arabaya vip yapmak hata olur. Hem arabaya yazık hem de yapılan modifikasyona.

    Vw trasporter :Asfalt arabası motoru gayet güçlü hem yük hem seyehat arabası. h1 e göre daha konforlu.Vıp çok yakışıyor.Vip yapımında tercih edilen arabalardan bir tanesi

    Mercedes Vito/viano : Tam bir asfalt arabası. Seyehat yapmaya uygun. İki araca göre daha da konforlu.Vıp gayette güzel yakşıyor, buda vip yapımında tercih edilen arabalardan bir tanesi. Eyer düşünürsen viano daha güzel biraz parası fazla, bi ev fiyatı kadar.


    SONUÇ: Yük taşımayacaksan hususi olarak kullanacaksan sana yakışan vito gibi gözüküyor.

    Öğrenmek istediğin şeyler olursa özel mesaj atabilirsin. Bildiğim kadar cevaplarım




  • az hesap yapın buğun mazot 3,8tl h1 170 10litre yaksın vw 9litre arasında 1litre yakıt fark varsa yılda 15.000km yapsan 3,8den kafadan 600tl yapar satın alırken aradaki fiyat farkı 5.000tl varsa 10 senelik yakıtı peşin ödemek neden akıllıca olsun
  • Bizde wolkvagen transporter var 2005 model panelvan 130hp 2500 motor ve arabyi tikabasa dolduruyoruz araba yerle bir o 130 hep bile o yukteki raci ucurtmaya yetiyir arkadaslar kesinlile wv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.