Şimdi Ara

2012 scenic uzun yol izlenimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    2012 model Privelege dci manuel Renault Scenic ile bu ay içerisinde 2 defa Istanbul - Ankara uzun yol yapma fırsatı buldum sizinle deneyimlerimi paylaşmak istedim.

    Aracın performansı yeterli bunu birazda kısa vites oranlarına borçlu diyebilirim. 6 viteste 2000 devirde 92-93 km hız yapıyor.
    Aynı şekilde kısa vites oranları otoban sürüşlerinde 120-130 km hızlarda devir bandını 2500-3000 arasında tuttuğu için ekonomik sürüşe faydalı olmuyor ama belirtmek isterim ki motor sesi bu devir bandında dahi rahatsızlık vermiyor.

    ilk gidişim:
    Istanbul - Ankara - 115km/h ortalama gidişim tüketimi 5.7lt
    Ankara - Istanbul - 124 km/h ortalama hızla dönüş tüketimi 5.3lt

    ikinci gidişim:
    Istanbul - Ankara - 119km/h ortalama gidişim tüketimi 5.9lt
    Ankara - Istanbul - 94 km/h ortalama hızla dönüş tüketimi 4.9lt (Kocaeli - Bahçeşehir arasında 130km lik yolu 3 saatte alma dahil bu değere,genelde aracı 116km ye sabitledim)

    Konfor açısından bir sorun göremedim ancak aracın yol tutuşunu çok beğenmedim. Yerden yüksek yapısının bunda etkisi vardır.
    Aracın klimasını auto modunda çok beğendim, sürekli aracı makul bir sıcaklıkta tutuyor.
    1-2 noktada 150-170 km hız bantlarına çıktım ve araç gayet stabil ilerledi diyebilirim. hiç bir sıkıntı görmedim.
    Geniş mekan ve açık tonlu tasarım ile aracın içi ferah. Geniş aileler ve çoğunlukla şehir içi kullanım ihtiyaçları için yeterli bir araç.
    Sormak istediğiniz soru varsa cevaplamak isterim.







  • güle güle kullanmanızı dilerim. aracınız kaç km' de? aracı aldıktan sonra ilerleyen zamanlarda aractan sesler geldimi yani gevşeyen parça civata aksam vs oldumu? kol dayamanın altında joystik varmı onu merak ediyorum kullanışlımı? yol bilgisayarından vs memnunmusunuz navigasyon varmı kullanışlımı?
  • tatlisevgi T kullanıcısına yanıt
    selam araç 50.000km de.
    araç benim değil ancak içinden ses geliyordu vik vik vik diye ilk Ankara'ya giderken fark ettim yolu zehir etti İstanbul'a dönüşte Renault inanlar otomotiv sağolsun halletti sesi garanti kapsamında.
    yol bilgisayarı geniş ekranlı ve yüksek çözünürlüklü bir probleme rastlamadım, navigasyon yok sanırım arabayı o derece kurcalamadım.


    yanlız tüketim bana biraz fazla geldi yüksek kasa yapısı, ağırlık ve vites oranlarından olsa gerek. Bu araç şehir içi kullanımda çok daha mantıklı geliyor bana.
    aynı yolu yine ben bmw 316i kendi aracımla 120 km/h ortalama hız : 5.3lt ortalama ile gidip - 4.9lt ortalama ile geldim.
  • bildiğim kadarıyla motor 110 bg ve 6. viteste 2000 devirde en azından 100 kmnin üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. yoksa 6 vitesin pek anlamı kalmıyor.
    tıkırtı plastikte soyulma vs her renaultta rastlanan bir şey pek şaşırtmıyor :)
  • babaevren kullanıcısına yanıt
    6. vites biraz anlamsiz evet yanlis degilsem 2000 devirde 95 gibi bir hiz goruyor ki , otoban kullaniminda en az 2500 devir cevirmek gerekiyor. yalitim falan guzel gurultu .cok yok ama tuketime bir faydasi oldugunu soyleyemem. Ama arac ciddi derecede atik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.