Şimdi Ara

2013 Ceed SW(Yok böyle bişey!) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
24.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hackersun

    Hic sw ceed kullanmadim. Yuksek suratlerde vs sallanti ruzgar sesi var mi?

    Selam hackersun,
    Hiç bişi yok. 195 bastım yol bitti.. ne rüzgar sesi ne başka bişi..
    tık yok arabada.. kurşun gibi gidio..
    kesinlikle hb yerine tercih edilcek bi araç.. hem çok uzun değil, hem 528 lt bagajı var, hem daha güzel.. bence tabi..

    Bu arada şimdie kadar kullandığım araçların içinde 195 e çıkıpta bu şekilde stabil giden bi golf gördüm.. başkada görmedim..




  • ABS konusu benim de başıma geldi haftasonu, daha önce böyle bir şey ile hiç karşılaşmamıştım ama gerçekten korkutucu.

    E5' te Pendik civarında 100-110km arasında bir süratte giditordum ve önümdeki en yakın araç ile aramda yaklaşık 1km gibi bir mesafe vardı.

    O sırada tepe üstünde olduğumdan, önümdeki grubun en önünde yer alan araçların fren yapıp yavaşladığını görünce ben de takip mesafesini korumak için ayağımı hafifçe frenin üzerine koydum. Aynı sırada asfaltın bozuk olduğu bir yol kesimine denk geldim ve araç ABS' ye girdi.

    Nasıl olsa ABS' den çıkacak ve güçlü frenaj başlayacak diye beklerken önümdeki grupla mesafe yarı yarıya azalınca endişelenip freni pompalamayı denedim. Bu yolla ancak 3. pompalamadan sonra araç ABS' den çıkıp güçlü frenaja başladı ve öndeki gruba yaklaşık bir 50mt. kala güvenli hıza düşebildim.

    Dediğim gibi son derece korkutucu ve riskli bir durum. Eğer öndeki grup ile aramda bu kadar mesafe olmasa idi kesinlikle tüm hızımla bir araca çarpacaktım. ABS devreye giriyor ve neredeyse hiç frenleme olmadan ilerlemeye devam ediyor araç, inanılır gibi değil.

    Aman dikkat...




  • ZMY3435 Z kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun.. bu hususu fren topiğinde bahsetseniz daha iyi olurdu sanki?
    Bu arada madem böyle birşey yaşadınız servise gittiniz mi? bildirdiniz mi durumu?
  • 2013 ceed sw fren problemi yaşayan araç sahibi var mı ?
  • Merhaba Bende aracımı değiştirmek için arayışa girdim,

    Bir akrabam KİA Ümranıye Gül-Al'da çalıştığı için oraya gittim.

    Aradığım üç özellik var, DİZEL+OTOMATİK+CRUSE KONTROL, Bana Kia Ceed 1.6 dizel premiumu önerdiler, test aracını sürdüm, bir alt modeli idi.

    araç donanım olarak yok yok gibi, led ışklar, geri dönüş kamera, panoromik tavan, anahtarsız çalışma v.s , yani aracın markası wv veya audi olsa 120.000- altında alınmaz,

    Bu arada bana CEED SW yi önerdiler. bana çok uzun geldi, 25 cm daha uzunmuş, HB Ceed göre bagajı büyük. sair özellikleri aynı.

    aracı bayağı sürdüm, bayağı yokuşlarda bile durdurdum geri kaydırmadı,

    az önce arkadaşın yprumlarını okuyunca acaba Ceed SW mi alsam dedim ama.. Kararsızım, bu arada aracın yakıtı HB için diyorum 350 kuruş civarı. normalde 300 kuruş üstü olmaması gerekirdi...

    Bu arada SPORTAGE in benzinli otomatiği gelecekmiş ekim ayında, acaba onu alıp tüp taktırarak konforu yaşamak daha mı anlamlı, kafam karışık, bu üç arabadan hangisi doğru tercih olur. bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba...




  • lawyer2570 kullanıcısına yanıt
    Valla dostum bende concept sw var. çok memnunum.. ben hb den daha iyi arka ve profil tasarımı olduğunu düşünüyorum. çok uzun da denemez aslında..
    sw gibi bile görünmüyor. ama zaten c sınıfı haşmetli bir araç.

    şehir içi yoğun trafikte 8.5, daha rahat trafiktr 7.5 lt leri görürsün.. ama çok yumuşak kullanma kaydıyla..

    şehir dışı 5-6 lt civarı.. oda hız ve kullanıma bağlı..
  • Teşekkür ediyorum, açıklamalarınız için, bakalım kısmet başka altarnatiflerde var. hayırlısı artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer2570

    Teşekkür ediyorum, açıklamalarınız için, bakalım kısmet başka altarnatiflerde var. hayırlısı artık

    rica ederim..
    şanzımanı tam otomatik olduğu için tek alternatifi i30 cw dir
  • Benim gibi ticari araç(trafic) kullanan biri için bu arabayı ilk gördüğümde tutulmuştum.Modeli tam isteklerimi karşılıyor.Muayenesi 2 yıl olması cezbediyordu.Bagaj kapasitesi çok iyi zaten SW ama arabadan soğumadım dışı hala öyle ama bazı konuda kia markasına hayret ediyorum.Arabanın direksiyon düğmelerle dolu aYnı şekilde konsollarda öyle ama ortada bir tane turuncu ışıklı ekran (acaba yeni modellerde ekran koydularmı?)küfür eder niteliğinde olmuş kullanıcıya.Neyse fiyatını ben şahsen yüksek buldum ama sonradan dizel olduğunu benzinlisini olmadığı öğrendim.arabada kusur bulmuyorum.Galeriden çıkarkende Kia kendini ne zannediyor diyede sorDum içimdenHele optima diye bir araç yapmışlar tamam onda bile ekran yok araç euro ile satışta diye biliyorum.O yüzden kia ilgimi çekmiyor.




  • arac sw ceed cok iyi gercekten ama tek kusuru tuketimi cok yuksek diger markalarin 1.6 yada yakin hacimlerle arada cok fark var tuketimi 4 yada 4.5 yaparlarsa vw ye ciddi rakip olur ikinci eli onemli deil ancak senede 20 binden fazla yapiyorsaniz bu arac pahaliya gelebilir
  • Ceed hb concept plus manuel 2013 modelini alan var mi varsa kaca aldiniz arkadslar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • led_100 L kullanıcısına yanıt
    İyi günler;

    Bu aracın eşi olan Hyundai i30 cw modelini 1 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum. Kia'ya gitmedim bile zira fiyatı daha pahalıydı. Ceed cw 68 iken bu araç 64 idi ve ben onu 60 a aldım. Bugün 78 bin! Ben ceed'in hem iç dizaynını hem de ön görünümünü beğenmiyorum. Bir de Hyundai daha çok satılan, servisi daha çok olan ve Türkiye'de üretim yapan bir firma. Bu araçların başka sw muadilleri yoktur! Özellikle sw+otm. dizel! Neden derseniz, bu araçlar tam otm. tir! Muadillerinin tüketimleri düşüktür ama yarı otm tir ve şehir içi trafikte çok ısınır, tamiratları pahalıdır, bir kısmı sarsıntılıdır. Bunların ise böyle sorunları yoktur, çok dayanıklıdır. 5 yıl garanti, nispeten fiyat daha ucuz (özellikle VW'e göre), servisleri daha ucuz ve donanım çok yüksek. İnternette bunları inceleyip görebilirsiniz. Özellikle DSG ler riskli! İkisi de çok konforlu, ful + full donanımlı, kaliteli arabalardır. Sadece otm. lerinde biraz yüksek tüketim vardır, ama bu konfora da bu gözardı edilir! Kesinlikle her 2 aracı da tavsiye ederim. Tip farkı, fiyatı onlar da size bağlı kriterlerdir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZMY3435

    Şirket araçlarımız KIA olduğundan, son beş senedir aşağıdaki modelleri kullanma fırsatım oldu. Bu nedenle markanın gelişimini ve modeller arasındaki farklılıkları objektif bir biçimde yorumlayabileceğimi düşünüyorum.

    * 2008-2010 Rio HB 1.5 CRDi EX Comfort (Diesel - Manual Vites)
    * 2010-2011 Rio Sedan 1.5 CRDİ Advance (Diesel - Manual Vites)
    * 2011-2012 Cee'd 1.6 CRDİ Motion (Diesel - Manual Vites)
    * 2012-2013 Cerato 1.6 GSL Concept (Benzinli - Otomatik Vites)
    * 2013 - ... Yeni Cee'd SW 1.6 CRDi VGT Premium (Diesel - Otomatik Vites).

    Öncelikle şunu söyleyeyim; iş nedeni ile çok uzun kilometreler yaptığım yıllarda(2008-2012 & senelik + 50.000km) dahi, yukarıdaki araçların hiçbirisi en ufak bir majör arıza çıkartmadı ve beni yolda bırakmadı. Hatırladığım en can sıkıcı durumlar; kullandığım Rio' lardaki far ampullerinin sürekli bozulması ve yine Rio' ların oldukça zayıf fren performanslarıydı.

    Dolayısıyla, benim gözümde markanın güvenilirlik gibi bir problemi kesinlikle yok.

    Şu anda kullandığım model ile birlikte, KIA' nın prestij ve algı dışında Avrupa ve Japon otomobillerinden en ufak bir eksiği bulunmadığını net olarak söylemem lazım.

    Araç donanım açısından çok dolu olmakla birlikte, kullanım komforu ve performans olarak da bu sınıf bir otomobil almayı düşünen hemen herkesi memnun edecek düzeyde. (Tek eleştirim direksiyon simidinin biraz ince oluşu.)

    Gördüğüm kadarı ile muadil bir Avrupa/Japon otomobili ile arasında fiyat farkı olmadığı söylenerek bu konuda bir eleştiri getiriliyor. Ancak SW+Diesel+Otomatik Vites ve bu donanımda bir tek seçenek var o da Yeni Megane Sport Tourer Privilege Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5. Bu aracı da opsiyonlar ile Cee' d donanımına getirdiğinizde, kampanyalı fiyatı yaklaşık 68.000-TL.

    Diğer markaların hiç biri bu donanım/motor/vites seçeneklerini sunmuyorlar.

    Eğer kompakt sınıf bir otomatik vites diesel ve full donanımlı bir SW aranıyorsa Yeni Cee'd çok cazip ve kaliteli bir seçenek.

    Bu kadar paranın bu sınıfta bir araca verilip verilmeyeceği ise tamamen farklı bir ekonomi, tat ve zevk meselesi...






    Bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.