Şimdi Ara

2013 Golf Comfortline 1.4TSİ 122hp 2012 Focus 1.6TDCİ TİTANYUM sizce hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. El 2012-2013 focus 1.6 tdci 40000km temiz focus 3 58000TL ye , 2013-2014 golf 1.4TSİ 122 hp BMT Comfortline yine 58000TL civarı alınabiliyor. İkisinde kullandım golf malzeme kalitesi iç görüntü özellikle piano black kaplaması focusa göre bariz ustun. Konfor olarakta ses yalıtımı olarakta golf gerçekten çok önde. Yol tutuş olarak ise focus 1 tık öndedir diye tahmin ediyorum çünkü uzun sure kullanmadım fakat golfun sürüş keyfi daha güzeldi. Focus ayrıca dizel oluşu ve dış tasarımını daha çok beğeniyorum. Ama dış tasarımda golf 7 yok de fena bulmadım. Golf bagaj hacmi 380lt focus 428lt bence çok fark yok. Senede 10000 km yol yapıyorum. Yaklaşık 7500km si şehir içi. Şehir ici golf 30-35 kuruş arası, focus dizel 19 kuruş civarı tüketiyor. Kullanan Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre. Yanı focus senede 1200 TL civarı ekonomi sunacak. Mantığım focus dizel diyor. Ayrıca focus daha donanımlı. Ancak golfün içine bindigimdeyse mantigim devre dışı kalıyor. Ancak etrafımdaki neredeyse 10 kişiden 8 i focus dizel al diyor. OnumuZdeki hafta aracı almam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim. Okumadığım forum sayfası kalmadı neredeyse 😭😥🤔 lütfen seçiminizi gerekçeleriyle söyleyin arkadaşlar. Şimdiden fıkır veren tüm forumdaslara teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada ailem focusu daha mantıklı buluyor fakat seçimi bana biraktilar👏🏻 birde golf seneye kasa değiştirecekmiş 🤔😒

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşınız hakkında bilgim yok ama tek yapacağınız iki araca da bakıp 2 tur atmak. Kiyaslamalari okumuşsunuz, incelemeleri okumussunuz kimse uzaydan gelip birşeyler söylemez. Ne duymak istiyorsunuz?soyleyin biz de onu söyleyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle focus titanyum.

    Son dönemdeki haberlerden sonra Volkswagen'e sıcak bakmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 30 Nisan 2016; 17:42:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf daha iyi bir arac fiyatlarida ayniymis
    Hic dusunmeden golf u tercih edin
    Ama ben olsam o paraya d sinifi bakardim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Yasım 33. İkisinide 10 dk kadar kullandım. Ekonomi yönünden ve bence dış görünüş yönünden mantıklı olan focus titanyum 1.6tdci ama içine binince çok basık bir havası var. Aslında ici küçük değil darda değil ama anlayamadım bir basıklık var. Ama gel gorki golfun konforu ve kullanım zevki içerideki ferahlığı ve malzeme kalitesi çok iyiydi çok beğendim. Ama dışarıdan bakınca golf icin bu araca bu kadar para verilirmi demekten kendimi alamıyorum. 😤😭🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharick2007 -- 30 Nisan 2016; 17:48:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tharick2007 T kullanıcısına yanıt
    Çok Fena Arada derede kalmışsınız.
    Su ayarda ve fiyatta

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2013-ilk-sahibinden-43.000-km-1.6-crdiconcept-plus-ceedddddddddd-279493539/detay
    Su renkte bir kia ceed e yerinizde olsaydim kafami karıştırır di.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ks-auto-dan-hatasiz-boyasiz-2015-9000-km-286763034/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Golfun focustan tek artısı malzeme kalitesi oda. Bir arabada sürüş zevki saglamlik , arabanin dinamigi , yakit tasarufu gibi seyler malzeme kalitesinden once geliyor hangi birimiz malzeme kalitesi yuzunden bir aracdan vazgectik ? Ayrica focustaki malzeme kalitesu golfun bir tik asagisinda arada daglar kadar fark yok.

    Focus dar diyenler var ama golfde 3+1 ev degil ikiside ayni oranda ic mekan veriyor hatta focusun bagaj hacmi daha geniş.

    Eger ben malzeme kalitesine cok cok onem veriyorum dersen ozamanda C segmentindeki araclara bakmayacaksin , malzeme kalitesi yeterli duzeyde olsun surus dinamikleri sinifinda cok iyi olsun dersen focus titanium tam size gore bir araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim kardeş ama kia düşünmüyorum. Yinede sağol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Hakan bey sürüş zevki yönünden golfe iyi dememin sebebi. Golfle bir kaç viraja kasıtlı olarak gerçekten sert girdim. Ama içeride beni sağa sola yatırmadı ve tedirgin etmedi. Ara sokaklara girdim birkaç kasisden çok yavaşlamadan geçtim ve kasislerdede sert değildi. Direksiyonu çok hafifti ve sekil olarak elime güzel oturdu. Koltuğu focusa göre daha genişti ve yanlardan kavrarkende dar koltuklar değildi. Tabii bence bunların hepsi surus keyfini etkileyen seyler. Yoksa surus keyfi olarak inanın focusa aynı olsaydim bu ikilemde olmazdım. Golfun içinde kullanılan fazladan yumuşak plastik akşamlar mesela kapılar yada orta konsolun yularından vites koluna kadar piano black lake kaplama olması, kapı gözlerine kadifemi bir bez kaplamaları, torpidonun içinde öyle. Bu ve benzer ufak tefek seylerde malzeme kalitesi farkı bence barizdi. Ama açıkcası söylediğinize katılıyorum sırf malzeme kalitesi daha iyi diye golf alınmaz tabi. Ama tek fark malzeme kalitesi değil. Diğer yandan yanlış anlaşılmak istemiyorum. Focus kotu demedim kotu olsa kıyaslamazdım zaten. Focusun yol tutusu daha iyidir diye tahmin ediyorum ama kullanırken sınırları fazla zorladığım söylenemez. Ayrıca focus hem dizel hem donanim olarak ustun. Laf olsun diye konu açacak biri değilim gerçekten. Uzun yıllardır bu sitenin üyesiyim. Ama emin olmadığım bir konuda gerçekten konuda açmam yazıda yazmam çünkü kimseyi yanıltmak istemem. Birde yazmaya vakit ayıramıyorum maalesef pek. Bu Arada fıkır vermeye çalıştığın icin teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tharick2007 T kullanıcısına yanıt
    Hocam iste demek istedigim birbirine benzer arabalar bunlar , birinin birinden üstün yonü varsa digerininde baska bir yönden üstünlügü vardir.

    Focus yol tutuşunda , şasi salinimlarinda , direksiyon tepkilerinde cok iyidir ama biz yolda ralli yapmiyoruz ne gerek var bu kadar bahsetmeye diyenler olur mutlaka ama bu saydiklarim bazi zamanlar hayat kurtarabilir , kendimden ornek veriyorum hic bilmedigim bir viraja cok keskin oldugunu bilmeden cok hizli girmistim direksiyonu baya cevirdigim halde araba seritten dahi cikmadi hizim yaklasik 110 civari idi. Karsidan mikser geliyordu eminimki baska bir araba olsa kesin altina girmistim.

    Ikisinide kullanip test etmeniz lazim oyle karar vermeniz daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf iyi hoş araç da focus titanium ile kıyaslayınca kesinlikle focus tavsiye ederim. Bir önceki 2.5 kasa ilk sahibi olduğum focusu 5 sene kullandım. Focus 3 leri de çok defa test ettim. Focus 1 de çok kullanmışlığım var. Focus için klasikleşmiş bir yol tutuş olayı vardır. Herkes bunu genelde kulaktan dolma şekilde dile getirir. Sonra bazıları da der ki şehiriçinde kullanılacak yarış mı yapacaz vs. Mesele bu değil aslında focusu kullanırken gerçekten araca hakim olduğunuzu hissediyorsunuz. Araç diğer modellere göre kıyaslayınca emirlerinize harfiyen uyan bir araç.

    Ben şu anda c4 kullanıyorum çok memnunum, yol tutuşu da fena değil ama dediğim gibi aracın manevra yeteneği, sürücünün emirlerine uyma yeteneği vs. focus gibi değil.

    Yani yol tutuştan ziyade araç sürücü ile bütünleşiyor. Bu da öncelikle mükemmel şasi, daha sonra tecrübeler ışığında hazırlanmış süper bir süspansiyon sistemi ardından da mükemmel direksiyon sistemi ile sağlanmış. Şanzıman tepkileri de bunların hepsini destekliyor. Ancak bunu her kullanıcı tespit edemeyebilir çünkü herkesin aracından beklentileri farklı.

    Diğer yandan psa grubun dizelini kullanıyor ve ben bu motordan oldukça memnunum. Focusta bu motor daha tiz bir ses çıkarıyor ve gaz tepkileri daha iyi geldi bana.

    Sonuç olarak golf de test ettim ama hem dizel oluşu hem de titanium olacak olması nedeniyle focus tavsiye ederim. Ancak maalesef focus sedanlarda şirket vs. amaçlı kullanım oldukça yaygın o yüzden iyi bakınmak lazım. Ben şahsen hb focus tavsiye ederim. Focusu satarken focus3 titanium almak istedim ancak fiyatları 58 seviyesinden aşağı olmadığı için f/p oranı daha iyi olan c4 tercih ettim.




  • n a v y_35 N kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim gerçektende mantıken düşündüğüm şeyleri yazmışsınız ancak merak ettiğim bir şey var neden focus3 dizel düşünmediniz yada daha doğrusu neden c4 seçimi yaptınız C4 2012 kasası arkadaşımda vardı zannediyorum zannediyorum 2012 yada 2013 kasaydi otomatik şanzımanlıydi ve o dönemde BMW ile aynı şanzımanı kullandığını fakat daha sonra o sanzimanin kullanılmadığını söylemişti. Fakat 2. Eli yavaş sanırım biraz. Gerçi her malın bir alıcısı vardır. Ama gerçekten çok kaliteli ve gorunumude çok hoş bir araçtı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharick2007 -- 1 Mayıs 2016; 0:25:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tharick2007 T kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi focus3 istedim ancak fiyatları bana biraz mantıksız geldi. Ben focusu da zaten yakıt tüketimi yüzünden değil dolu araç almak istediğim için satmıştım. Titanium focusa geçmek istedim ancak dediğim gibi fiyatları uçuk geldi bana. Bir de ben focus hb almak istiyordum ve focus3 lerde hb kasaların bagaj hacimleri çok yetersiz. C4 408 lt bagajıyla oldukça yeterli geldi.

    C4 konusu da aslında derinleştirmek istemiyorum ama ülkemizde tutulan/tutulmayan araç yani 2nci eli hızlı ve yavaş olarak ikiye ayrılıyor. Mesela shadowgeist rumuzlu bir forumdaş var ve yıllardır hep söyler galerici markası ve diğerleri diye. Ben bu forumun 8 yıllık üyesiyim ve hemen hemen sürekli otomobil bölümündeyim. Yani ön yargılarımdan arınıp, yeterli bilgiye sahip olup fransız aracı aldım. Yoksa daha önceki araçlarım 3 opel, 1 ford, 1 vw ve 1 fiat olmak üzere tutulan markalar. Satarken hiç zorluk çekmediğim araçlar.

    Geçtiğimiz eylül ayında c4 aldım ve daha önce de 0km almak istediğim ama nasip olmayan bir araçtı. Titanium focus3 alamaz mıydım alırdım ama fiyatları bana mantıklı gelmedi. Focus 2.5 tan sonra yalıtımı iyi ve donanımı yüksek bir araç almak arayışıyla yola çıktım ve titanium focus düşünürken c4 aldım. Burada önemli kriterlerden biri de tam aradığınız dönemde karşınıza çıkan araçlar. Yani o ara bu aldığım araba denk geldi, temiz kullanılmış bir araçtı, baktırdım beğendim ve aldım. 45.5 a aldım. Confort plus donanıma baktığımızda titanium focusa göre eksiği yok gibi bişey. Yalıtım olarak baktığımızda c4 bu konuda focustan daha iyi noktada. Sürüş kalitesi olarak bakarsak focusun üstüne yok ama sırf bunun için 13bin tl gibi bi para fazla vermem gerekiyordu. Bu nedenle c4 tercih ettim. Zaten focustaki motorla aynı motor. Bir de focustan bazı sebepler nedeniyle daha az yakıyor. Kayda değer bir fark var mı derseniz yok ama biraz daha az yakıyor.

    En can alıcı nokta ikinci ele gelirsek c4 ün ikinci eli hızlı değil ancak ben bu aracı hem fransız arabası dökülür mevzusunu deneyip görmek istediğim için hem de ekonomik olarak memnun olduğum araca uzun süre binmek istediğim için kısmetse en az 150bin kmye kadar kullanmak istiyorum. O yüzden 2nci eli çok önemli değil.

    Son olarak neden c4 tercih etmemin en önemli nedenlerinden biri dizelde hdi ve türevleri (volvo, mazda, ford) peşindeydim. Bu motor başarılı bir motor. Hem tüketim hem dayanıklılık. Tsi leon almaktan son anda kapora aşamasında vazgeçtim neden çünkü yok yağ eksiltiyor vs. sebeplerden çekindim. Başarısını ispatlamış bir motor tercih etmek istedim. Ford istedim fiyatı mantıklı gelmedi, mazda3 baktım iç mekanı kaliteli gelmedi, volvo zaten pahalıydı, 308 hoşuma gitmedi zaten 2007 tasarımı bir araç. Netice itibariyle c4 tercih ettim. Şu ana kadar memnunum. Aracım 68binde.




  • tharick2007 T kullanıcısına yanıt
    1.4tsi 122hp 200nm golf'un performansını ve sürüş kalitesini focusta bulmazsınız:)) yılda 10 bin km için dizel motor gürültüsüne hiç bulaşma. 1.4tsi arka süspansiyon sistemi bağımsızdır, sınıfında golf7' kraldır. C segmenti hb otomobillerin efendisi golf7. Focus tdci yılda 40bin km kullanacaklar tercih edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim düşüncemde her zaman benzinli motor tercih meselesidir ama ne yazık ki vw sevmem başka benzinli motor sahibi araçlara bakın mesela segment yükselterek insignia bakınız. aşağı yukarı o paralara çok daha güzel bir araç almış olursunuz. keza mondeo veya avensisde alternatife yazılabilir.
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    Alamanlar da bozdu artik zaten. Sade vosvos olsa yine iyi. Nukleer santralde usulsuzluk yapmis elemanlar. Iyice bize benzemeye basladilar. Artik alamanlara, alaman iyidir demiyorum. Uckagitci gozuyle bakiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmem faydası olur mu fakat size fikir vermek adına kendi tecrübelerimi yazayım. Yaklaşık 2 aydır 2015 Golf 1.4 TSi 125 HP DSG Comfortline sahibiyim. Golf'ten önce 6 ay kadar 2015 Focus 1.6 TDCi Style Manuel kullandım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki hakikaten zor bir ikilemde kalmışsınız. Benim yapacağım karşılaştırma bahsettiğiniz araçlarla birebir aynı donanım olmayabilir fakat yardımcı olabilmek adına görüşlerimi madde madde sıralayacağım.

    Motor:
    - Motor konusunda Golf'ün motorundan daha çok memnun olduğumu söyleyebilirim. 125 HP 200 NM Tork aracı çok güzel yürütüyor. Evet belki aşırı bir performans beklentisi içerisine girmemek lazım fakat yabana atılacak bir performans da sergilemiyor. Seri, tepkileri güzel. Bunun yanında sessiz oluşu özellikle uzun süreli kullanımlarda insana huzur veriyor. Kafa ağrıtmıyor. Focus'un motoruna gelecek olursak performans konusunda Golf'den geri kalmaz. Torku yüksek ve aracı çok güzel götürüyor. Gerek ilk kalkışlarda gerekse ara hızlanmalarda çok seri. Tabi dizel olmasının getirdiği gürültülü çalışma meselesi var. Özellikle soğukken kafa tırmalıyor. Uzun yolda benim gibi biraz süratli kullanmayı seviyorsanız lastik ve rüzgar sesine bir de motorun sesi eklenince benzinli motor arıyorsunuz. Benim bakış açımdan bakarsanız motor konusunda kesinlikle Golf derim.

    Şanzıman:
    - Şanzıman konusunda karşılaştırma yapamayacağım neticede Golf DSG ve çok güzel çalışıyor. Kullandığım Focus ise manuel vitesti. DSG hakkında çok şey yazmama gerek yok genel manada memnunum. Focus'un vitesi hakkında ise şu yorumu yapabilirim. Geçişleri güzel, kemikli, net. Fakat 1.viteste alt devirlerde biraz cansız kalıyor. 2 bin devirden itibaren canlanıyor. En azından ben bu şekilde tecrübe ettim. Kullandığım süre zarfında canımı sıkacak bir şey yaşamadım. Bir tercih yapmak gerekirse imkanınız varsa otomatik öneririm.

    Yakıt Sarfiyatı:
    - Ben performanslı kullanmayı seven birisiyim. Ekonomi yapmaya hiç çalışmadım. Focus'u nasıl kullandıysam Golf'ü de o şekilde kullanıyorum. İlk kalkışlarda seri kalkarım, boş yol bulduğumda gazlarım. Uzun yolda 120'nin altına genelde inmem. Bunları yazdım diye kafanızda trafik canavarlığı yapan birisi canlanmasın :) Aracıma binen herkes trafikte çok sabırlı, kuralcı ve kibar olduğumu söyler. Allah'a şükür 5 yıldır araç kullanıyorum bir tane kazam yok. Neyse konu dağılmasın. Bahsettiğim şekilde kullandığımda Focus'un uzun kullanım ortalama karma tüketimi 5.5 lt oluyordu. Çok zorladığım şartlarda bile 5.8'in üzerine çıkartamadım. Golf'de ise aynı kullanım şekliyle henüz uzun kullanım ortalama karma tüketim 7.8 lt'nin altına inmedi :) Çok zorlarsanız bahsettiğim tüketim değeri 8.7 lt'ye kadar çıkar. Benim tecrübe ettiğim sarfiyat aralığı bu şekilde. Yakıt sarfiyatı konusunda Focus'un bariz üstünlüğü söz konusu.

    Sürüş Dinamikleri:
    - Herkesin bildiği gibi Focus kendi sınıfında sürüş dinamikleri açısından referans bir araç olarak gösteriliyor. Benim tecrübelerim de bu yönde. Direksiyon tepkileri çok net. Verdiğiniz ani tepkilere araç anında uyuyor. Çok zorlamanıza rağmen kendini kolay kolay bırakmıyor. Güven veren bir yürüyüşü var. Aynı şeyleri Golf içinde söyleyebilirim. Fakat aralarında dikkatimi çeken ve Golf tarafında eksi olarak nitelendirebileceğim bir kaç şey var. Öncelikle Focus'un direksiyonu sizin tepkilerinize daha net cevaplar veriyor. Ani bir manevra yapmanız gerektiğinde araç kafasını anında direksiyonu çevirdiğiniz yöne sokuyor. Golf'de ise bu durum biraz geride kalıyor. İstediğiniz manevrayı yapabilmek için direksiyona biraz daha fazla tepki vermeniz gerekiyor. Golf'ün direksiyon tepkileri elbette ki kötü değil fakat bahsettiğim gibi Focus'un bir tık gerisinde. Diğer dikkatimi çeken durum ise Golf arkasını bırakmaya daha meyilli. Şöyle ki; aynı sürat ve aynı virajda Focus arkasını bırakmazken Golf bırakmaya başlıyor. Esp'nin müdahale edeceği kadar tehlikeli değil fakat arkasını bıraktığını hissediyorsunuz. Lastik farkı diyemeyiz zira iki araçtaki lastiklerde aynı marka model. Tabi bu benim için eğlenceli bir şey fakat Focus burada bir tık öne çıkıyor.

    Konfor:
    - Konfor konusunda açıkçası ben ortada kalmış durumdayım. Zira iki araç da farklı yerlerde farklı tepkiler veriyor. Örnek vermek gerekirse Focus kasislerden rahatsız etmeden geçerken Golf daha sert kalıyor. Fakat Focus'la geçerken rahatsız olduğum yerlerde de Golf çok başarılı. Sanırım bu konu biraz göreceli. Emin olduğum tek konu ise Focus'un arka koltuğunda oturanlar Golf'ün arka koltuğunda oturanlardan daha konforlu bir seyahat yapıyor. Bu bahsettiğim farkı ise Golf arka alanda sunduğu ferahlık ve koltukların daha rahat olmasıyla kapatıyor.

    Tasarım:
    - Açıkçası Focus'un dış tasarımı bana daha çekici geliyor. Özellikle önden bakıldığında Focus'un duruşu çok agresif. Benim aracımda ön ızgara krom değildi fakat sizin bahsettiğiniz Titanium pakette ön ızgara krom oluyor ve çok hoş görünüyor. Dış tasarım açısından kesinlikle Focus tercihim. Ancak iç tasarıma geçtiğimizde işin rengi değişiyor. Golf burada kullanıcısını çok daha mutlu ediyor. Aradaki farkları sıralamak gerekirse Golf'ün iç mekanında artı olarak söyleyeceklerim şu şekilde: Koltuk altı çekmeceler, far kumandası altı çekmece, gözlüklük, eşya gözlerinin içinin yumuşak oluşu, torpidonun içinin yumuşak oluşu, kapı üstlerinin yumuşak oluşu, iç ambiyans aydınlatması, arka yolcu havalandırma ızgaraları, çift bölgeli otomatik klima, 5'' dokunmatik ekran, vitesleri direksiyondan kumanda etme, arka koltuklarda kol desteği, piano black kaplamalar, elektronik park freni, hill holder, bluetooth, daha kaliteli bir ses sistemi. Şimdilik aklıma bir çırpıda sadece bu kadarı geldi. Dikkatinizi çekerim ben iki aracın da orta donanımından bahsediyorum. Focus Style, Golf Comfortline. Orta donanım paketinde Golf'de saydıklarımın hiç birisi Focus'da yok. Tabi bunun yanında Golf ferahlık anlamında Focus'dan çok daha iyi. Focus'un basık ve kasvetli bir havası var. Ayrıca benim oturma pozisyonuma göre Golf'ün görüş açıları çok daha iyi. Orta donanımda Golf'ün geri de kaldığı tek kalem hız sabitleyicinin standart olmayışı. Vaktimizi aracın içerisinde geçirdiğimizden ötürü tasarım konusunda Golf açık ara önde benim nazarımda.

    Velhasıl benim yazacaklarım bu şekilde. Focus'tan sonra Golf'e geçtiğim için pişman değilim. Mutluyum. Ama Focus'a da sövmüyorum. İkisi de güzel araç ve öne çıktıkları noktalar var. Bu yazdıklarıma elbette itirazlar gelecektir. Arabasına ''kullandığı bir mal'' gözüyle bakmayıp çok daha fazla anlamlar yükleyen insanlar bazı yazdıklarıma yanlış diyeceklerdir. Ben iki markayı da kullandım ve iki markaya da aynı mesafedeyim ikisi de babamın malı değil fanboyluk yapmıyorum. Bu yazdıklarım tamamen kendi tecrübe ettiğim şeylerdir. Sürç-i lisan ettimse affola. Alacağınız araca kazasız belasız binmeniz temennisiyle.

    Saygılar.

    Edit: Ben ilk başta yanlış okumuşum bahsettiğiniz Focus 2015 model zannetmiştim fakat siz makyajsız kasadan bahsediyormuşsunuz. Yorumumu ona göre değerlendirirseniz daha doğru olur. Sizin durumunuzda olsaydım kesinlikle Golf tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lexpol -- 1 Mayıs 2016; 4:01:09 >




  • İki araç arasında seçim yapacak olsam focus alırdım bunu bir golf kullanıcısı olarak söylüyorum .. Focus golf e göre daha odun bi araç konfor açısından ama motoru ve yol tutuşu gerçekten güzel yakıt ekonomisi ve başarılı motoru artıları ... Yılda 10 bin yapıyorsan mantık focus demekte lakin senin gönlün golf te anladığım kadarıyla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.