Şimdi Ara

2013 ve üstü otomatik dizel 80000'e kadar araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2013 ağustosta aldığım lpg'li 1.6 ford focus style aracımı otomatik vites ihtiyacımdan dolayı satıp;

    2013-2014-2015 model(2015 çok çok zor da) dizel otomatik araç almayı düşünüyorum.
    bütçem en fazla 79000 lere çıkar. belki 80000'i zorlar.

    küçük bir aileyiz. 350 litre civarı bagaj hacmi yeterli. fazlası da olabilir ama çok çok büyük araç bakmıyoruz.
    önceliğim aracın ikinci elde değer kaybetmemesi ve konforlu sorunsuz(sorun, arıza) olması.
    otomatiği düzgün olsun çok bağırmasın arıza çıkarmasın istiyorum.

    bunları dediğim zaman hedef oldukça sınırlanıyor, farkındayım.

    golf, volvo v40, opel astra 2015(diğerlerinde dizel otomatik yok), hyundai i30, fransızlar...

    ilk iki araca daha yakınım ama golf'te dsg arıza ihtimali kafamı karıştırmıyor değil. v40'ın ikinci elde pek akla gelmemesi sıkıntı. astra sıfır alabilirim ama içime sindiğini söyleyemem. i30 marka değeri sıkıntı. fransızlara biraz soğuğuz.

    kafam bu yüzden karışık.
    alacağım aracın hız sabitleyicisi ve park sensörü olsun istiyorum. tavsiyelerde dikkate alırsanız sevinirim.

    özetle; yardımcı olursanız çok sevinirim. farklı araç fikirlerini de dikkate alabilirim.







  • Golf alın ama high donanım olsun. Dsg'nin hata verme olasılığı düşük ve zaten konforu görünce hata verirse versin napalım diyeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byshakram

    Golf alın ama high donanım olsun. Dsg'nin hata verme olasılığı düşük ve zaten konforu görünce hata verirse versin napalım diyeceksiniz.

    Hocam seni burda çiğ çiğ yerler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • magicbass kullanıcısına yanıt
    Biz doğruyu söyleyelim de çevreci yurttaşımız - lesin problem yok :) ama önce dışarıdaki diğer çevreye zarar veren olayları temizleyip - lesinler öyle hemen basmasınlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel otomatik 308 veya yine dizel otomatik i30/cee'd.

    Edit:Şimdi aklıma geldi,Focus 3.5 1.5 dizel PS.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 14 Kasım 2015; 23:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus tan sonra karar vermek çok zor ben de 2013 Focus umu yeni sattım gözüm o sınıfta golf ve Focus tan başkasını görmez. İkinci eli v40 tam daha iyi olan s60 da alınabilir o bütçeye ama km fazla yapılmış olur. Bana farklı bir araç al diye ısrar etmeselerdi kesin ikinci el dizel otomatik focus titanyum alırdım ama kısmet değilmiş kısmet Focus 4 çıkınca artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus güzel. ancak bagaj girişi ve yakıtı sıkıntılı. içeriye ses alma miktarı da azaltılabilir.

    otomatiği arıza yapmaması çok önemli. hem çıkaracağı masraf tehlikeli hem de araç çok elzem benim için. hergün kullanılıyor.
  • Golf en mantıklısı gibi. Sanırım aklıma gelmeyen alternatif de yok gibi... En azından sizlerden çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hubulu -- 15 Kasım 2015; 11:46:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audi a3 lerde şu an ciddi indirim var. Yerinizde olsam ona da bakardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam golfun ariza orani dusuk diyen bir kardes var burda ilginizi cekebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V 40 ve 2. Elde kolay satış aynı cümlede bile kullanılmaz.. Golf jetta astra focus gibi araçlara bakın 2. El kayginiz varsa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Dünyada kaç adet golf var ve kaç tanesi ne kadar süreyle ne arıza veriyor fikriniz var mı? Ben mesela bu rakamları bilmiyorum. Elimde 2 tane golf var ve şuana kadar bakım hariç sanayi yüzü görmedi, bu arada biri dsg biri manuel vites bu araçlarımın. Kullanmıyorsunuz neden kötülüyorsunuz? Dünyada en çok kullanılan/tercih edilen bir araç ve 1000de 1 bile olsa çok küçük bir rakama denk düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byshakram


    Serkancım arkadaş konusunda beni bilgilendirmişsin teşekkürler.Kendisine birkaç soru soralım öyleyse.
    1-elinizde 2 golf dsg var ve arıza vermediğini söylüyorsunuz.Bununla ilgili elinizde herhangi bir resmi açıklama veya belge var mı?
    Diyelim ki bu kardeşimiz sizinki gibi golf 7 aldı yani zar attı.
    2-elinizdeki dsg lerden biri yoldayken arıza verdi,ki arıza önceden belirlenemiyor ve genelde arıza verince araç kilitleniyor olduğu yerde.Arıza vermez diyemezsiniz çünkü arıza verdiğini üreticisi beyan etmiş resmi açıklamayla.karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpıştınız.Arabanız dsg yüzünden paramparça.Ne yapabileceksiniz?
    3-Aynı durum arkadaşın başına geldi,araba rampa çıkarken vitese geçmiyor,el frenini çekecek yolda duramıyor,arkadan gelen arkadaşa çarptı,Allah göstermesin yaralanma can kaybı oldu.Siz bu tavsiyeleri veren şahıs olarak arkadaşa ne yapabileceksiniz?
    4-Arkadaşın arabasına çarptılar dsg yüzünden,arabanın değeri 80 binken 50 bine indi hasar kaydi yüzünden.30 binlik hasara kefil misiniz?
    5-Garantisiz dsg ye biner misiniz,bindiniz bu arkadaşı da bindirdiniz önünüze 5 bin tl faturayı koydular arıza yapınca ne yapacaksınız?Bu binen arkadaşın zararına kefil misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Kasım 2015; 12:55:21 >




  • Dsg 3 lerde de durum aynı mı ?
    Sıkıntı kalmadı diye duyuyorum ama net bilgim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagenden resmi açıklama gelene kadar dsg sorunlu bir şanzımandır.Şu anki resmi açıklama ise şudur:
    A VW spokesman has commented on 8 May 2013, saying that the “hot and humid climate mixed with the traffic chaos makes the DSG incompatible” while not revealing the problem that would occur. VW further says that the DSG gearbox would need a fair amount of “cooling by the wind” to work efficiently.
    Çevirirsek,sıcak ve nemli hava(ülkemizde mevcut),sıkışık trafik(itiraz edenimiz olmaz herhalde) dsg yi uyumsuz hale getiriyor ve oluşabilecek problemler kestirilemiyor.Daha sonra aynı vw şöyle bir açıklama yapıyor: dsg etkili çalışabilmek için rüzgar tarafından soğutulmaya ihtiyaç duyuyor.

    Bunun üzerine konacak resmi açıklaması olan delikanlı varsa buyursun eklesin,herkese dsg aldıralım.
    Sizin konunuza gelince.Açtığınız konudaki araçları sanırım orada olsun diye koymuşsunuz.2. el al-satçılık filan dediğiniz anda orada fransız volvo i30 falan salata olur.
    Sizin alacağınız araçlar:
    focus auris astra golf civic.
    Bunların arasından seçim yapabilirsiniz.Dsg yi de okudunuz.Geriye focus astra auris kalıyor.Ya da bu yukarıdaki size dsg artik ariza vermiyor diyen arkadaşlara 20 30 binlik bir kefil belgesi imzalatıp dsg alacaksınız.




  • Yeni 308 dizel otomatik ( tork konvektörlü ) sağlam bir şanzımanlı sahip. donanım olaraktan active donanım tavsiye ederim.geçen ay 75 bin gibi fiyat almıştım. Bence ilgilenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni astra alın yanlış hatırlamıyorsam dizel otomatik 78bindi veya i30 da alınabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Bunlara cevap vermeden hemen önce yukarıda yazdım. Hiç sorun çıkarmayan bir araç var mı? Kul yapısı bunlar tamamen. Sadece Dünyada VW çık satıyor diğer markalara göre ve haliyle de arıza veren araç sayısı çok görülüyor. Halbuki satılan araç/arıza veren araç oranına baksak neler neler değişir. Ben hiçbir şekilde hepsi sorunsuz demedim. Arabanı eşek niyetine kullanmayıp da düzgün düzgün kullanırsanız her araba sorunsuz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın benim sorularıma yanıt vermemişsiniz.Her araba sorunsuz diye bir şey yok.10 bin km geçmeden yolda kalan dsg ler var.çok iyi şoförlerin kullandığı dsg ler var.Ayrıca resmi vw nin açıklamasını da paylaştım.Orada eşşek niyetine kullanırsanız demiyor,eşşek niyetine kullanılırsa bütün otomatiklerin arıza vereceğine dair bir kanıtınız mevcut mu?250 bin 300 bin devirmiş çıt çıkarmamış honda otomatikleri var mesela,buna ne diyeceksiniz?
    Tekrar soruyorum bu 5 maddeye cevap verebiliyor musunuz?Arıza oranının çok düşük olduğunu söylemişsiniz,sonra da ne kadar süreyle ne arıza veriyor bilmiyorum demişsiniz.Bu direkman bilmeden etmeden konuşmak mıdır?Arıza oranının çok düşük olduğuyla ilgili Elinizde resmi belge mevcut mu?Son olarak bahsettiğim durumları yaşarsa eğer Bu arkadaşa kefil misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Kasım 2015; 13:57:01 >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Cevaplayayım tabi ki.

    1-öncelikle elimde 2 golf var 1i dsg 1i manuel. Dsg olan 2007 manueli 2006 model. Şuana kadar hiçbir şekilde sanayiye gitmedi araç elimde belge vs.yok kimseyi de inandırmak zorunda değilim ayrıca isteyen inanır istemeyen inanmaz.

    2-Tabi ki ne zaman arızaya geçeceğini kimse bilemez. Bu dsg ile de olabilir bir başka şanzımanla da olabilir biraz şans biraz da firmanın kötü üretimi sonucu oluşan bir durum. Her firmanın kendine göre negatif bölümleri var, o yüzden ben şansıma bakarım ve şansıma benim araçlarımda böyle bir durum yok.

    3-2001 Ford Focus sedan aracım vardı manuel vitesti, baskı-balata yemiş sene 2014dü. 13 senede baskı-balata bitmiş olabilir bu otomatikte de karşılığı olan birşeye denk düşebilir şuanda bende hataya geçmediği için bilmiyorum kusura bakmayın. Tamamen kullanıcıya bağlı bir durum olup bu süre kısalabilir. Ve yine söylüyorum SADECE 1 kişi üzerinden konuşuyoruz farkettiyseniz diğer VWler ne alemde?

    4-Kendi hatası olduğunu düşünüyorum eğer 3.madde ile alakalı yazdıysanız.

    5-Garanti herşey demek değildir. Araçlara çok paralar veriyoruz tamam ama mesela küçük bir örnek telefon aldınız 2 sene garanti sabit zaten, 2 sene kullandınız sıfır sıkıntı çıkardı ve 2 sene dolduktan sonra arızaya geçti hemen VW mi gelir aklınıza?

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.