Şimdi Ara

2014'de ABS VE ESP Zorunlu olacakmış.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SucukluYarbay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Klimalı araç alır, ama kullanmaz. Havayastıklı araç alır, döşemenin üzerine üzerine kılıf geçirir. Ön koltuktakiler zaten emniyet kemeri bağlamıyorlar, arkadakiler HİÇ bağlamıyor, HİÇ! Fren balatasını değiştirmek gibi bir tasası yoktur çünkü fren balatası aşınana kadar araç bilmem kaç el değiltirmiştir. Darbe emici kıvrılma bölgelerinin ne olduğunu bilmez. Motoru büyük mü, silindir sayısı fazla mı, dizel mi, bunlar önemli. Hayat hiç önemli değil, ta ki kaza yapana kadar.

    Bir otomobil taşıdığı yolcuların hayatı için kendini güvenceye almalı (ABS, ESP gibi kaza önleyici aktif güvenlik sistemleri) ve kendini feda edecek bir yapıya sahip olmalıdır (emniyet kemeri gerdiricileri, havayastıkları, kıvrılma bölgeleri gibi kazadan kurtulmayı sağlayacak pasif güvenlik sistemleri).

    ABS ve ESP'den önce EMNİYET KEMERİ'nin şoförlerin kafasına girmesi gerek. Ondan sonra ABS ve ESP'yi istemesi gerektiğini öğrenir. Kendiliğinden emniyert kemerini bağlamayı alışkanlık haline getirenler zaten bilinçli olmada önemli bir adım atmıştır. Mahalle serserisi gibi (güm güm güm cıss tak cıss tak cıss Oh Yeah Baby cıss tak tak tak güm güm güm) işe giden, kemer takmayan, camı indirip dsko çalan, otomobil koltuğunda değil de Son Akşam Yemeği masası koltuğundaymış gibi oturan tiplere 100 defa da söylesen, bildiklerini okurlar. Yapmak istemediklerindne değil, bu onların TARZI...!

    Taner hocam yerden göğe kadar haklısınız ama buda devmlı böyle gidicek değil yeni nesillerle düzeleeğine inanıyorum



    Ben ve bir çok arkadaşım hepimiz 20'li yaşlarda üniversite öğrencisiyiz sanırım bir çok arkadaşımla benim baskılarım sayesinde huy edindi arabaya biner binmez emniyet kemeri takıyorlar.Benim aracıma kim binerse binsin arkada yolculuk yapsa dahi emniyet kemerini taktırıyorum.

    Bugune kadar arka tarafa oturupda emniyet kemerini ben söylemeyen bağlayan tek kişi oldu oda isviçrede yaşayan kuzenim.Çok şaşırmıtım ilk gördüğümde çünkü ağzımı dahi açmadan emniyet kemerini takmıştı.

    Taner abi sürücü tarafındaki camımı genelde açarım ve içerde yeri geldiğinde "cıss tak cıs tak" müzikde çalar serserimi oldum şimdi?

    Ama emniyet kemerim herdaim bağlıdır,kafalığım tam kafama göre ayarlıdır,koltuğum dikdir




  • gerçekten güzel haber bizimkiler bir yolunu bulup kaytarmaz inşallah
  • çok ii olur bunu özellikle bazı markalar duysun örnek hyundai era abs li 24 abs siz 21 yazık insan hayatı bu kadar ucuzmu daha bi çok marka dad böyle sadece hyundai örnek
  • sıfır alacaklar için güzel gelişme, ama eski araçlar piyasadan kolay kolay silinmeyeceğine göre uzunca bir süre abs, esp, hava yastığı vs.siz araca binmeye devam edeceğim, tek güvencemiz emniyet kemeri
  • Sırf ilk kim "Polo'da daha yeni ASB standart oldu" yazmış diye bakmaya girdim valla sadece



    ps: kimse yazmamaış :)
  • reno ya kötü haber
    567567857 kez daha kendi çapımda renoyu andım
  • İyi olur güzel haber. :)
  • hangi ulkede? Turkiye mi? sanmam...
    stajerin birine su yaziyi cevirsene deyip yabanci dergiden cevirtip sonra siteye koymuslardir...
  • Ömer kardeşim bu foruma geldiğine, mesajları okuduğuna ve cevap yazdığına göre sen "ciss takçı" değil, hayattan zevk alan, eğlenmesini bilen, delikanlı ve gelecek vaad eden bilinçi, akıllı bir genç arkadaşsın. Akşam da ben işten çıkıp eve giderken camları indirdim ve Pet Shop Boys'dan "Rent" parçasını dinledim.

    Ondan önce de Google Video'da Serpil Çakmaklı'nın oynadığı ve Sinan Çetin'in yönettiği 1985 yapımı ibret ve utanç ama bir Türkiye gerçeği filmi olan "14 Numara" adlı yapımı izledim. 1980'li yılların ortasındaki Zürafa Yokuşu dünyasını tüm çıplaklığıyla ve insanın kanını donduran şok edici sahneleri ile izlenmesi gereken bir film.

    quote:

    Orijinalden alıntı: omerf

    Taner abi sürücü tarafındaki camımı genelde açarım ve içerde yeri geldiğinde "cıss tak cıs tak" müzikde çalar serserimi oldum şimdi? Ama emniyet kemerim herdaim bağlıdır,kafalığım tam kafama göre ayarlıdır,koltuğum dikdir





  • quote:

    Orijinalden alıntı: honda04

    absde esp de çok iyi bir şey aracımızda ikiside var abs çok kullanıyorum ama esp belki 10 yılda bir ihtiyacın olur ama hayat kurtarır


    bizim arabalarda esp yok... EPS var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya5789

    Sırf ilk kim "Polo'da daha yeni ASB standart oldu" yazmış diye bakmaya girdim valla sadece



    ps: kimse yazmamaış :)



    Hafif ticari araçlar sınıfında havayastığı + klima + abs standart sunan ilk aracıda kimin yaptığınıda merak ediyorsundur şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman6161 -- 8 Ekim 2009; 1:04:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeman6161

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya5789

    Sırf ilk kim "Polo'da daha yeni ASB standart oldu" yazmış diye bakmaya girdim valla sadece



    ps: kimse yazmamaış :)



    Hafif ticari araçlar sınıfında havayastığı + klima + abs standart sunan ilk aracıda kimin yaptığınıda merak ediyorsundur şimdi


    Sevgili freeman6161,

    Dalgasına yazdım ben onu bir çok arkadaş aylarca abs'siz polo bas'siz polo diye dalga geçmişlerdi de zamanında

    yoksa ben severim VW'yi bilen bilir Dediğiniz sorunun cevabı da kesin Caddy'dir :)




  • bu güzel bir haber hadi hayrılısı bakalım.
  • İnşallah standart olur.

    2007'de Clio III'ümü alırken ABS olmayan modelleri vardı ve peynir ekmek gibi satılıyordu.

    ABS artık standart sanıyorum, olmayan model var mı acaba?

    ESP'nin de artık standart olması lazım.

    Aracımda ABS + ESP mevcut.
    ABS'yi zaten biliyoruz.
    ESP ise süper birşey.
    Daha devreye hiç girmedi ama bir arkadaşımın aracında ESP devreye girdi resmen ağzım açık kaldı.
    Arabayı resmen yola soktu.. "Dur napıyorsun delikanlı öyle değil böyle kullanacaksın" dercesine..
  • umarız olur.sevindirici..
  • Istediginiz kadar guvenli araca binin siz tedbirinizi almassanız bir ise yaramaz. Gectigimiz gunlerde bir kaza haberi vardı gazetelerde. Istanbul'da bir isadamı w140 Mercedes'i ile kaza yapmıs ve hayatını kaybetmis. Aracta oyle cok buyuk bir hasar yoktu aslında. Aractan fırladıgı icin olmus zaten. Eger emniyet kemeri baglı olsaydı burnu bile kanamadan kurtulabilirdi belkide. Eminimki aracını kullanırken "tank gibi araba bu hicbisey olmaz kaza yapsamda, emniyet kemerini takmaya ne gerek var" demistir defalarca. Sonuc ortada.

    Araclardaki havayastıgı, ESP gibi guvenlik ekipmanları dogru kullanıldıgı surece etkili olurlar. Bir aracın tam guvenli olabilmesi icin surcusununde bilincli olması gerekir. Aracta ESP var diye 50km/h ile girlimesi gereken viraja 100km/h ile girersen ESP'de kurtaramaz seni. Mesela havayastıgı emniyet kemeri takılırsa faydalı olur. Emniyet kemeri takılı degilse faydayı bırakın zararı bile olabilir. Gecen bayramda bir 2009 model Honda CRV gecti yanımdan. Muhtemelen her turlu guvenlik ekipmanına sahip bir aractır. Fakat ilkel bir mahluk 3-4 yaslarındaki cocugunu kucagına almıs aracı oyle kullanıyordu. Aracta oturan diger aile bireylerinin hicbirinin emniyet kemeri baglı degildi ayrıca. Simdi bu durumda bir kaza olsa, kucuk caplı bir kazada dahi eger havayastıkları patlarsa kucuk cocugun kurtulma sansı hic yok Yurdum yollarında cok gorursunuz boyle ilkellikleri, kucuk cocuklar on koltukta kucakta seyahat ederler genellikle. Ama Avrupa, ABD'de bakarsınız insanlar 20 yasında tek guvenlik donanımı emniyet kemeri olan araclarda bile tum kemerler baglanarak seyahat ederler. Cocuklar mutlaka arka tarafta ozel koltukları ile baglanarak seyahat ettirilirler. Iste bunun adı bilinctir. Bir olay gerceklesmeden dahi gerceklestiginde olabilecekleri kestirebilmek tum tedbirleri almaktır.




  • Doğuş Otomotiv ve Oyak Renault 2014'te ilk çeyrekte en az %30 zarar gösterecek desenize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Doğuş Otomotiv ve Oyak Renault 2014'te ilk çeyrekte en az %30 zarar gösterecek desenize.


    Sanmam!

    200-300 EURO arasında maliyeti olduğu anlaşılan bu sistemler var diye fiyatların üstüne 1.500-2.000 TL daha eklerler.

    Zam yapmak için iyi bir fırsat daha doğar, düşündüğümüzün tam aksine keşke bunlar zorunlu olsa diye ellerini oğuşturuyorlardır.
  • Esp nin hayat kurtardıgı anılarınız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 8 Ekim 2009; 15:47:51 >
  • bence bir an evvel gündüz far yakmak zorunlu olmalı bütün araçlarda kontak açılınca far yanmalı , daha bırak esp yi...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.