Şimdi Ara

2016/2017 YGS LYS KİTAP ÖNERİLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
10
Favori
10.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar hepinize bugün size güzel bulduğum ve hocalarımın önerdiği kitaplardan bahsedeceeğim.Şunu söyliyim sizden de öneriler bekliyorum inşallah yararlı olacaktır.Ayrıca kitapların hepsini yeni müfredata göre yapmayacağım.Yani eski müfredat kitapları da olacak fakat yeniler de az çok olacak,yeni müfredat olanların başına 2017 olarak yazacağım.Birde bu kitapların bazıları bende yok.Ama hepsini inceledim ona göre öneriler sunacağım size.Şimdiden okuduğunuz için teşekkürler.

    YGS MATEMATİK

    Fem Konu Özetli Soru Bankası=Bu kitap orta bi kitap diyebilirim fakat son testleri de çok zorlaşmaya başlıyor.Çözümleri sitede var bu zaten mezunlar açısından en büyük avantaj.Bence orta seviyedeki bir öğrencinin ilk kitabı olabilir

    Barış Ayhan Yayınları Ygs Kaf 1/2=Arkadaşlar bu 2 kitabın çözüm ve konu anlatımı kısmı hayalkurun.com da yapılıyor ve şunu söylemeliyim çok güzel sorular var ve bence dersleri satın alacaksınız (1ders=10tl) alın bu kitabı ama eğer dersleri almayacaksanız hiç bulaşmayın derim.Fakat kitabı almasanız da o sitedeki şu 3 dersi mutlaka dinleyin harika bi anlatım.Bu arada sanırım şuan yeni kitapları basılıyor kaf 1-2 konularını içeren onu bekleseniz daha iyi zaten yenileri basılacağından eskilerini kaldırdılar diye hatırlıyorum.
    -Köklü Sayılar
    -Mutlak Değer
    -Fonksiyonlar
    Bana kalırsa özellikle fonksiyonlar için söylüyorum daha detaylı bi konu anlatımı 10 tlye hayatta bulamazsınız adam 75 sayfa fonksiyon anlatıyo 10 tl alıyo bana kalırsa özel derslerle uğraşacağınıza kitapları+dersleri alın ve bitirin ygs matematiği,tabiki size kalmış bişey.

    Karekök Ygs Matematik Soru Bankası=Çok zorlayıcı ve tam ygs ayarında bi kitap.Soruları çok düşündürücü.Kesinlikle almalısınız bu kitabı

    Üçdörtbes Ygs Matematik Soru Bankası
    = Bu kitap kolay orta zor şeklinde gidiyor ve çok zor özellikle problemler kısmı çok güzel fakat tabi bu seneki ygs ye bakıldığında almak saçma gelebilir ama yinede problemler kısmı çözülmeli diye düşünüyorum.

    Yüzde Yüz Yayınları-Problemler
    = İsmi yeni yeni duyulan bi kitap bu sanırım fakat problemleri baya güzel.Zaten ales ve ygs sorularını da katmışlar yaklaşık 500 soruluk bi fasikül ve bence ales-ygs sorularını görmek isteyenler alabilir.

    Apotemi-Problemler
    =Zorlayıcı bi kitap özellikle maraton testlerinde çok güzel sorular var fakat üstteki kitaplardan en azından 2-3 tanesini çözdüyseniz bunu almaya bence gerek yok ama ne kadar farklı soru o kadar iyi ygs matematik için.

    YGS KİMYA

    2017 Güvender Ygs Kimya Konu Anlatımlı=Ygs kimya için kesinlikle bu kitap yeter fakat sonlara doğru birde soru bankası çözülebilir.Harika bi kitap herşeyi detayıyla anlatıyor ve soru sayısı da fena değil.

    Palme Ygs Kimya Soru Bankası=Bu kitapta güzel bi kitap kimya için çok zorlamaya gerek yok zaten bu kitap yetebilir bile ama konu anlatımı gerekirse de güvender kesin önerimdir.

    YGS-LYS BİYOLOJİ

    2017 Palme A-B Konu Anlatımlı
    =Fem ile birlikte en detaylı konu anlatımıını bu içeriyor bence.Biyoloji adına konularda çok fazla değişiklik olduğundan eski müfredat konu anlatımlı önermeyeceğim bu iki kitap A-B olarak alırsanız çok rahat yeterli olur.

    2017 Palme A-B Soru Bankası=Palme biyolojinin eski müfredat kitabı da bu kitabı da çok iyi.Kesinlikle alınmalı deney soruları yine çok fazla var.

    Fen Bilimleri Ygs-Lys Biyoloji Soru Bankası
    = Pembe kapaklı eski müfredat kitabı olanı almaya dikkat edin eğer alırsanız.Bu kitap harika.Çok güzel sorular var kesin alın derim.

    ---Ayrıca biyoloji için özellikle 11. ve 12. sınıf müfredat kitaplarını çok iyi okuyun derim.Ve biyoloji adına az soru bol tekrar şeklinde gidin.

    YGS-LYS FİZİK

    Final Ygs Fizik Konu Anlatımlı(Mustafa Başer)=Bu kitabın konu anlatımı gayet iyi alt seviiyelerdeki öğrencileri en azından orta seviyeye taşıyor.Konu anlatımı için güzel bi kitap.

    Mehmet Karaağaç(Karaağaç Yayınlarıı)Fizik Fasikülleri
    =Bu fasiküller harika.Fizik adına öğrenmediğiniz hiçbişey kalmıyor.Ayrıca youtube da mehmat karaağaç fizik ders videolarına da bakabilirsiniz.Kesin alın bu fasikülleri.Genellikle işlem soruları var ama yorum soruları da yok değil.Bana kalırsa bunu+ bide bundan sonra önereceklerimi çözerseniz tam hazır hale gelirsiniz.Fakat 14 fasikülden oluşuyor çok detaylı fakat biraz maliyetli tutabilir.Ama gerçekten bu 14 fasikül de süper diyebilirim.

    Palme A-B Fizik Ygs-Lys Soru Bankası=Bence karaağaç+palme süper bi ikili olur.Palmede yorum soruları baya bi var ve gerçekten çok güzel sorular var.

    ---Ayrıca fizik içinde özellikle sözel konular için kesinlikle meb kitaplarını okuyun.

    YGS-LYS GEOMETRi

    Gür Yayınları Kolay Geometri Fasikülleri
    =5 fasikülden oluşuyor.Ve bence geometrisi zayıf olan arkadaşlar için çok güzel kitaplar 5 fasikülde toplam 4000-5000 soru var ama gözünüz korkmasın sorular çok fazla zor değil.

    Fem Ygs-Lys Geometri Soru Bankası=Bu kitabı da inceleme fırsatı buldum ve bance gayet iyi.Soruları orta-zor arası.

    2017 Birey B Ygs-Lys Geometri Soru Bankas=Zaten geometrisi iyi olan herkes nerdeyse birey çözmüştür bu kitabın soruları baya iyi ayrıca daha da güzel yanı çözümlerinin olması.

    Karekök Lys Geometri Soru Bankası=Bu kitap geometri için kesin çözülmeli inanılmaz zor soruları var zaten karekök geometri ve matematikte süper.

    LYS KİMYA

    Çizgiüstü Yayınları Lys Kimya Soru Bankası=Çizgiüstünün kimyasını baya iyi diye duymuştum ve aldığımda gerçekten çok iyi olduğunu gördüm.Bence lys kimya adına bu kitap+ önereceğim diğer kitap kesinlikle yeterli olacaktır.Artık gerisi de tekrarlarınıza ve sınav anına kalmış bişey.

    Palme Lys Kimya Soru Bankası=Palmenin fen derslerindeki kitaplarının hepsine kesin güvenebilirsiniz.Bu kitapta yine çok iyi lys kimya adına en zor ve güzeli.Kesin çözülmeli diye düşünüyorum.

    LYS MATEMATİK

    Fem Lys Matematik Soru Bankası=Kitap güzel sorular kaliteli fakat kitap çok ince ve türev integral kısmı çok fazla derecede yetersiz ama yinede ilk başlangıçta çözülebilir

    Barış Ayhan Yayınları Lys Kaf/1
    =Bu kitapta ygs kaf-1-2 ler gibi gayet güzel çok detaylıca bir anlatım yapılıyor.Dersleri alacaksanız kesin alın dersleri almıyosanız da yine söylüyorum almayın derim.

    2017 Bilfen Lys Matematik Soru Bankası=Bu kitabı geçenlerde beşiktaş pazarındaki kitapçıdan aldım ve gerçekten gayet güzel.Zaten sürekli ismini duyuyordum yeni müfredatları da oraya gelince hemen gidip aldım.Bence sizde alabilirsiniz.Zorlayıcı bir kitap.

    Karekök Lys Matematik Soru Bankası=Karekök yine yapacağını yapmış bu kitapta da.Yine harika bi kitap,çok zorlayıcı soruları lys ye çok yakın.Kesinlikle çözün fakat bundan önce en azından 1 kitap bitirmiş olun derim.

    Apotemi Trigonometri-Türev-İntegral=Bu 3 kitapta harika kesinlikle bu 3 konuyu başka bir kitaptan bitirdikten sonra birde apotemiden bitirin.

    YGS TÜRKÇE


    Yayın Denizi Dilbilgisi-Sorunlu Bölge Taraması=Dilbilgisi kötü olanlar için çok iyi bi kitap.Konuyu çok iyi öğretiyor.

    Yayın Denizi Sarmal Ygs Türkçe Soru Bankası
    =Çok fazla düşündürücü soru var tavsiye ederim.Zaten yayındenizinin tüm kitaplarına türkçe adına güvenebilirsiniz.

    Karekök Ygs Türkçe Soru Bankası=Özellikle dilbilgisi kısmı harika bence bu kitapta kesin çözülmeli.

    Yayın Denizi Paragraf--Hız Soruları=Kitapta toplam 1000 e yakın soru var ve testleri kaçar dakikada çözmeniz gerektiği falan da yazıyor.Ben yeni aldım kitabı biraz çözdüm ve bence paragraf adına kesinlikle çözülmeli

    Palme Paragraf Soru Bankası=Yine bu kitapta çok güzel.Özellikle en başındaki yeni nesil sorular kısmında 2015 ygs türkçe paragraflarına çok yakın ve çok güzel sorular bulunuyor.

    YGS TARİH

    Fem Ygs Tarih Konu Anlatımlı=Bence tarih için konu anlatımına boğulmanıza gerek yok bu kitapta aslında baya detaylı fakat ben daha iiçinden 5-6 konu bitirdim(25 konu var ) .Ve genelde bi konuyu hızlıca okuyarak geçiyorum zaten tarihte önemli olan yorum soruları

    Fem Ygs Tarih Soru Bankası=Bu kitapta baya güzel yorum soruları var tek sıkıntılı yanı aynı sorulardan bi kaç kez görmek ama fazla problem değil.Kitap tam bir mfcinin çözmesi gereken hızlıca biten bi kitap

    YGS COĞRAFYA

    Palme Ygs Coğrafya Konu Anlatımlı=Coğrafya konusunda en iyi konu anlatımı bence bu kitapta var.Coğrafyada konuları çok iyi kavramaya çalışın derim.

    YGS FELSEFE

    Palme Ygs Felsefe Soru Bankası=Kitap çok güzel.Felsefe adına bence bu kitap yeterli.

    Arkadaşlar hepinize okuduğunuz için teşekkür ederim.Sizden de öneriler bekliyorum







  • Guzel konu yukarida kalsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç bindiniz bu sene?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGS MAT soru bankası için Karekök mü yoksa üçdörtbeş mi alınmalı? ACİL!
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    Karekök. Kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karekök ün çözümleri var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.