Şimdi Ara

(2016 güncel) Yurtdışından gümrüğe takılmadan alışveriş limiti ne kadar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
10
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar diyelim ki amazondan 200 $-300$ tutarında kitap aldım(türkiyede yabancı kaynaklar nerdeyse 3-4 katına satılıyor) türkiyeye geldiği zaman gümrüke takılıcak gidip %20 vergisini verirsem alabilir miyim siparişimi. birde ben istanbul dışında oturuyorum kargo istanbulda ptt demi kalır yoksa bulunduğum şehrin ptt bürosunamı gönderilir yani benim nereye gitmem gerekir kargo gümrüke takılınca???
  • arkadaşlar her ürünün gümrük vergisi ayrıdır. Ayrıca farklı ürün gruplarında farklı vergiler uygulanmaktadır, mesela getiteceğiniz gıda ürünklerinde içindeki maddelere göre farklı fonlar olmaktadır. kabaca tüm ürünlerde %20 Gümrük + %18 KDV olarak hesaplayınız KDV de ödenmesi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahyil89

    arkadaşlar diyelim ki amazondan 200 $-300$ tutarında kitap aldım(türkiyede yabancı kaynaklar nerdeyse 3-4 katına satılıyor) türkiyeye geldiği zaman gümrüke takılıcak gidip %20 vergisini verirsem alabilir miyim siparişimi. birde ben istanbul dışında oturuyorum kargo istanbulda ptt demi kalır yoksa bulunduğum şehrin ptt bürosunamı gönderilir yani benim nereye gitmem gerekir kargo gümrüke takılınca???

    pm attım bi bak
  • Benim bir arkadaş 200 dolar civarı bir ipad benzeri sipariş etti çinden, normal posta ile, geldi, gümrüğü geçti şu an dağıtımda
  • dün dolar olarak yaklasık 73 euroya denk gelen bi ürün sipariş ettim kur değişirse gümrükten geçerkenki kuramı bakıyolar yoksa siparşi verdiğim güne göremi hesaplıyolar birde aynı ürün benzeri üç ürün aldım ama aynı işlevi görsede farklı markalar ticari ürün olarak değerlendirilebilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jokerxg

    dün dolar olarak yaklasık 73 euroya denk gelen bi ürün sipariş ettim kur değişirse gümrükten geçerkenki kuramı bakıyolar yoksa siparşi verdiğim güne göremi hesaplıyolar birde aynı ürün benzeri üç ürün aldım ama aynı işlevi görsede farklı markalar ticari ürün olarak değerlendirilebilirmi?

    o günkü kura
  • teşekkürler, ikinci soruma cevab verebilcek varmı
  • Aynı üründen 3 tane olması ufak ürünlerde pek kimsenin umrunda olmaz sanırım, kaldı ki farklı markalar ise daha da kolay.
    Yukarıda dediğim gibi Üzerinde kocaman Tablet Computer yazan bir kutu, ayakkabı kutusu gibi ama azıcık daha az derin biraz daha uzun, 177 dolar ödenmiş android tablet normal posta ile geldi. Gönderici 40 dolar mı ne yazmış pakete ve 1 adet DVD demiş. :)

    Benim de merak ettiğim bayramlarda yılbaşında filan bu limit iki misline çıkıyordu ama artık kalmadı değil mi o olay ?

    Not: Bir lafım da limiti %75'e indirenlere. Buna bahane olarak %90 ürün b75 euronun altında demişler, ondan indirdik vs. Yahu madem çoğu ürün böyle o zaman neden limit koyuyorsun ki? Vergi toplamak desen değil, kendin söylüyosun %90 zaten 75 euronun altında getiriyor diye. Yahu bu yalanlara ne ihtiyaç var? Para yurtdışına gitmesin istiyoruz de bitsin gitsin. Adam gibi söyle, millete de bilinç ver. Bu arada ben limite karşı değilim, bence limit gerekirse sıfır olsun, her üründen vergi alınsın %20 ben razıyım, ama vergiyi alma işi adam gibi olsun, ürün nerede, hangi depoda nereye saklandı günlerce haber alınmayan durum olmasın, gelsin en yakın depoya tıkır tıkır, arasınlar bizi, onay verelim, kapıya getirsinler, kapıda ödeme yapalım adam gibi.




  • Arkadaşlar ben yurt dışından likid işlemci soğutucu almayı düşünüyorum. Ürün yaklaşık 100-105 dolar civarında e-bay'da. Euro olarak hesaplayınca bugünün kuruyla 76 Euro falan yapıyor. yani sınıra çok yakın. Ben satıcıyla konuşup fiyat olarak üstüne 60-70 euro arası bi fiyat yazdırırsam , sorunsuz olarak geçer mi gümrükten ? fikri olan var mı
  • ordaki memura kalmış hocam onun keyfi isterse geçiri istemezse geçirmez
  • Başlıktaki yorumlar o kadar karışık ki bişey anlamadım. Şimdi arttırıldımı, arttırılmadımı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelaynak33

    Başlıktaki yorumlar o kadar karışık ki bişey anlamadım. Şimdi arttırıldımı, arttırılmadımı?

    son durum: LİMİT DÜŞÜRÜLDÜ
  • beyler ben bugün 390 dolarlık anakart aldım bundan sadece %20 gümrük mü
    yoksa bide %18 vergimi kesilecek


  • 2011 yılında bir amerikan giyim sitesinden 200 dolarlık alışveriş yaptım, o dönemde 175 dolar sınırdı üzeri için %18 kdv alınmaktaydı fakat ben bu durumla alakalı hiçbir problem yaşamadım. Yalnız işyeri adresi yazdığım için ticari sanıldığı gerekçesiyle paketi gidip küçük bir sorgunun ardından izmir gümrük pttden aldım. Adres kolay olsun paketim geri yollanmasın düşüncesiyle yazmıştım ama beni bayağı uğraştırdılar neden olduğunu bilmiyorum ama üç lira gibi bir ücret talep etmişlerdi ayrıca.

    Gümrük işinin şans işi olduğuna tamamen katılıyorum arkadaşımın 190 dolarlık paketi için fark ödemişken ben 200 dolar için sadece 3 lira ödedim. Oradaki görevli nasıl hissediyorsa öyle davranıyor sanırım. Şuandada 250 euroluk bir paket bekliyorum hala 175 dolar sanarak geri kalan kdv ye katlanarak almıştım fakat yazdıklarınızı öğrendikten sonra üzerine 170 lira daha ödüyecek olursam gittigidiyora kalıcaz.

    Yakın dönemde sınırı geçmiş bir alışveriş yapıpta kdv ödemiş biri varsa yazarsa çok sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsay

    beyler ben bugün 390 dolarlık anakart aldım bundan sadece %20 gümrük mü
    yoksa bide %18 vergimi kesilecek

    bilen varsa bo sorunun cevabını bende merak ediyorum..
  • Son durum:
    Arkadaşım Amerika'dan 150$ bedel ile gelen üründen, 60TL ödemiştir..

    Görevli limitin 95$ olduğunu söylemiş, dolayısıyla 150$*%20 vergi alınmış.. Maalesef yurtdışından alışveriş olayının içine etmişlerdir 75€'luk limit ile, başımız sağolsun :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akonay

    quote:

    Orijinalden alıntı: marsay

    beyler ben bugün 390 dolarlık anakart aldım bundan sadece %20 gümrük mü
    yoksa bide %18 vergimi kesilecek

    bilen varsa bo sorunun cevabını bende merak ediyorum..

    ürüne hem kdv hemde yürürlükteki tarifeye göre ve ithalatını yaptığın ülkeye göre gümrük vergisi ödersin
  • Yurtdışından alınan ürünlerden tümünden vergi alınacak gibi hesaplanması en mantıklısı olarak görünüyor.

    Bu durumda hiç riske girmeden vergisini alışveriş sırasında ödeyebileceğimiz yada gümrükte vergisini ödemek kaydıyla gibi seçenekler varmıdır acaba.
  • Arkadaşlar cep telefonları bu %18 veya 20 lik verginin dışında değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aobg

    Arkadaşlar cep telefonları bu %18 veya 20 lik verginin dışında değil mi?

    onların getirilmesi yasak

    vergiyle kurtaramazsın onları
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.