Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
970
Cevap
28
Favori
167.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightmareII

    Bu titreme olayı büyük ihtimalle elektriksel bir durum. Akü de olabilir. Ödünç bir akü bulabilirsem deneyeceğim. Bazı aküler ilk 5 dk civarı aşırı akım çekiyormuş. Dikkat et silecekler bile bayağı yavaş çalışıyor. İlk starttan bir miktar hareket edene kadar yani. Hava sıcaklığıyla hiçbir alakası yok. Sonra araca normal akım gelince kendine geliyor. O süre zarfında da titreme yapıyor. Bu araçlarda yanlış yapılan bir şey var ama ilgilenen bir Allahın kulu yok.

    Haklı olabilirsiniz? Bence bunu denemek lazım. Denerseniz sonuçlarını merakla bekliyoruz.
  • Olay su aracın direksiyonunu sağa sola kırıp motor soğukken kırdıktan sonra harekete başladın mi gaza basmadan sanki soğuk motor aracı itmek istemiyor kesikli bir itiş söz konusu oluyor ve silkeliyor. Bir gün aracı boş bir zemine cektim. Motor soğuk direksiyonu kırdım gaza basmadan kalkış yaptım titredi. Sonra direksiyonu kırmadım bir 2 metre düz gidip direksiyonu o hızla kırınca titremedi. Zaten bi 3 5 dk motor ısınınca hiç problem yapmıyor. Debriyaj sorunu da olabilir. Bakalım ilk 10bin bakım zamanım yaklaşıyor 7500 lerdeyim. Sorunumu ileteceğim cevap ne gelecek merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa. Kesinlikle çözüm değil ama ilk kalkıştaki titreşimi azaltmanın yolu direksiyonu kırarak kalkış yapmak zorundaysanız oldukça fren kullanın ve yavaş ilk hareket yapın ve düzleyince direksiyonu gazlayın çok fazla hissedilmiyor o zaman. Birde benzini Shell den alın bayağı fark ediyor. Ama 3 5 dk sonra aynı hareketi devam ettiren araca sahip arkadaşlar var mı merak ediyorum. Deneyimlerinizi silkeleyen araca sahip arkadaşar da paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareII -- 15 Mayıs 2017; 22:6:25 >
  • 0.9 da bu problemi yaşayan arkadaşlarla görüştüm ama 1.5 dizel otomatikte aynı sorunu yaşayan hiç denk gelmedi. Acaba soğuk 0.9 bu kasaya gücü yetmiyor mu diye de düşünmüyor da değilim.
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    Bu konudan en çok ben muzdaribim sanırım. Soğuk sıcak 3-5 km gitmek felan titreme olayını hiçbir zaman çözmedi. 14 bin km ye geldim hala 1. Viteste rolantide iken titreme olayı var. 2-3-4-5 yok ama 1.vitesteki bu sorun sanırım sizin paylaştığınz videolardaki yorumlara baktığımda "debriyaj" sorunu olduğunu farkettim. Eğer öyleyse mutlaka parça değişimine gitmeleri gerek garantiden.

    Dacia nin bu konuya ne kadar önem vereceği en büyük sorun bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce İstanbul da mekanik yetkili servise gittim ve test sürüşü yaptık beraber. Ve bana bu durumun normal olduğunu ve rolantide iken gaza basmam gerektiğini söyledi. Ben ise, bu durumun ilk aldığımda olmadığını 4-5bin km ye ulaşınca bu sorunun ortaya çıktığıni söyledim. Bunun nedeninin ise rolantide iken baskı balatayi aşındırdigini ve bunun sonucunda titremenin olduğunu​dile getirdi. Bende en son sinirlenerek "yani bu arabayı elinden çıkar mı demeye getiriyorsun" dedim. Birazdan müşteri hizmetlerini arayıp şikayetimi dile getircem ve ayıplı mal aldığımı ve gerekirse tüketici haklarına şikayet edeceğimi söyleyecem. bakalım ne diyecekler.

    Arkadaşlar sizlerde arayın hakkımızı arayalım. Dacia nin sattığı ürünün arkasında olmadığını ve güvenini yitirecegini söyleyin. Çok doluyum coook

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ericponti

    Az önce İstanbul da mekanik yetkili servise gittim ve test sürüşü yaptık beraber. Ve bana bu durumun normal olduğunu ve rolantide iken gaza basmam gerektiğini söyledi. Ben ise, bu durumun ilk aldığımda olmadığını 4-5bin km ye ulaşınca bu sorunun ortaya çıktığıni söyledim. Bunun nedeninin ise rolantide iken baskı balatayi aşındırdigini ve bunun sonucunda titremenin olduğunu​dile getirdi. Bende en son sinirlenerek "yani bu arabayı elinden çıkar mı demeye getiriyorsun" dedim. Birazdan müşteri hizmetlerini arayıp şikayetimi dile getircem ve ayıplı mal aldığımı ve gerekirse tüketici haklarına şikayet edeceğimi söyleyecem. bakalım ne diyecekler.

    Arkadaşlar sizlerde arayın hakkımızı arayalım. Dacia nin sattığı ürünün arkasında olmadığını ve güvenini yitirecegini söyleyin. Çok doluyum coook

    Benim aracımda bugün yine denedim. Böyle bir titreme olmuyor. Yani Mayıs ayının başından beri bu titreme olmuyor. Havalar soğukken oluyor.

    Ustanın dediklerine gelince.. ustanın buna normal demesi çok saçma. Hele gaza basacaksın falan demesi daha da saçma. bizde biliyoz aracın yürümesi için gaza basmak gerektiğini yada devir yükselince titremesinin geçtiğini. Kendileri reklam yaparken gaza basmadan rölantide frenle park yapılabileceğini söylemesini biliyorlar. Peki kış günü ilk çalıştırmada titremeden manevra yapılması mümkün mü? Valla arkandayım kardeşim. Bende şikayetçi olacağım. Hakkımızı arayalım.




  • Merhabalar ...



    2017 model otomatik dizel versiyonunu almak istiyorum araştırma vs de yapıyorum yakıt konusunda zaten aradığım bir araç onda sorun yok forumu tam okumasam da bu titreme olayı yeni modeller de mevcut mu yoksa 2016 yada daha eski modeller de mi var? Cevap verirseniz çok sevinirim bir de aracı alan arkadaşlar bir takım işlemler yaptırmışlar pek anlamadım ama benim anlayacağım dilden yazabilirseniz çok sevinirim izolasyon alt vs boya koruması gibi şeyler nedir ne değildir şimdiden teşekkürler ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titreme biraz şans işi.. Reno grubundada aynı sıkıntı var zaten.. Clio sport tourer kullandım aynı sıkıntı ondada var.. Bendeki makyajlı faz 2 sıkıntım yok titreme vs vs.. Ama ist. trafiği malum çok sıkısık durmadan birinci vitesle dur kalklarda ara ara titreme yapıyor.. Servise götürdüm laf olsun diye... adam bana gaz verirseniz titreme olmaz dedi .. İlk defa kullanıyorum ya.. Onun yaşından fazla araba kullanmışlıgım var..Ben aracımdan memnunum sıkıntım yok. İnsanları salak yerine koymalarına kızıyorum sadece Dacia Stepway Türkye gurubuumuzdada bu şikayet çok var.. Debriyaj baskı balata değişince sıkıntı kalmıyor.. Buda kullanılam malzemenın kalitesiz oldugunu gösteriyor.. Zaten bunları bilerek alıyoruz bu aracı.. İster alın ister almayın size kalmış.. Ama ülkemiz şartlarına çok uygun bir araç.. Benzinlisini 5,5 sene kullandım çok memnun kaldım , dizel faz 2 manuel aldım çok çok memnunum.. Sıkıntısız masrafsız araç..Başka araçlarla kıyaslanacak bir araç değil segmentinde nerdeyse tek.. Rakipleri nissan juke ve reno Captur.. Yuksek fiyatları- kucuk bagaj- arka koltukların nereyse iki kişilik olması hemen eliyor zaten.. Bu tarz bir aracı vw bmw gurubu uretse o kaliteyle 100.000 civarına satarlardı zaten..
    Gelelim kişisel eklemelere... Arac basıt ve neredeyse yalıtımsız... Alt taban ve davlumbaz içlerine kalın pütür attırırsanız ve kapılarda olmayan fitilleride eklerseniz yol sesi bayaa kesiliyor duymuyorsunuz bile... Ses 2500 devirden sonra ancak motordan geliyor oda yaklaşık 130 km sürate denk geliyorki buda bu segmentte gayet normal..
    İsterseniz ses sistemi cam filmi jant biraz aksesuarla aracı çok şık bir şekilde kişiselleştirebilirsiniz .. Araç aksesuarı gösteren araç.. Bana 90 hp yetmez diyenlerede gerek yok derim özellikle dizeli deli fişek.. Rampa klima yük vs vs dinlemiyor performanslı araç.. Ama 800 civarı verirseniz yazılımlada 90 hp.den 120 hp ye TORK ise 220 den 280 lere kadar çıkarılıyor.. Ondan sonra bu yüksek aracı yolda tut tutabilirsen... Ara hızlanmaları iyi , yazılımla deli birşey olur oda başka konu..
    Önceki segmentine göre faz 2 oldukça kullanışlı bir araç olmuş.. Ne ilkinde nede şu anki faz 2 de bir sıkıntı yaşamadım..Türkiye koşullarında yerden yüksek içi geniş. kullanımı rahat görüş açısı çok çok iyi olan bir araç.. İnanın başka araç kullanamıyorrum.. Arkadaşımın opel astrasını kullandım çok basık geldi bana, yerde sürünüyormuş gibi oldum..
    Kısacası aracın eksiklikleri var ama tamamlanmayacak işler değil.. Pütür ve fitil olayı 300 civarı tutuyor arabada ses falanda kalmıyor...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Herkese kazasız belasız sürüşler ....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Altınbaş

    Titreme biraz şans işi.. Reno grubundada aynı sıkıntı var zaten.. Clio sport tourer kullandım aynı sıkıntı ondada var.. Bendeki makyajlı faz 2 sıkıntım yok titreme vs vs.. Ama ist. trafiği malum çok sıkısık durmadan birinci vitesle dur kalklarda ara ara titreme yapıyor.. Servise götürdüm laf olsun diye... adam bana gaz verirseniz titreme olmaz dedi .. İlk defa kullanıyorum ya.. Onun yaşından fazla araba kullanmışlıgım var..Ben aracımdan memnunum sıkıntım yok. İnsanları salak yerine koymalarına kızıyorum sadece Dacia Stepway Türkye gurubuumuzdada bu şikayet çok var.. Debriyaj baskı balata değişince sıkıntı kalmıyor.. Buda kullanılam malzemenın kalitesiz oldugunu gösteriyor.. Zaten bunları bilerek alıyoruz bu aracı.. İster alın ister almayın size kalmış.. Ama ülkemiz şartlarına çok uygun bir araç.. Benzinlisini 5,5 sene kullandım çok memnun kaldım , dizel faz 2 manuel aldım çok çok memnunum.. Sıkıntısız masrafsız araç..Başka araçlarla kıyaslanacak bir araç değil segmentinde nerdeyse tek.. Rakipleri nissan juke ve reno Captur.. Yuksek fiyatları- kucuk bagaj- arka koltukların nereyse iki kişilik olması hemen eliyor zaten.. Bu tarz bir aracı vw bmw gurubu uretse o kaliteyle 100.000 civarına satarlardı zaten..
    Gelelim kişisel eklemelere... Arac basıt ve neredeyse yalıtımsız... Alt taban ve davlumbaz içlerine kalın pütür attırırsanız ve kapılarda olmayan fitilleride eklerseniz yol sesi bayaa kesiliyor duymuyorsunuz bile... Ses 2500 devirden sonra ancak motordan geliyor oda yaklaşık 130 km sürate denk geliyorki buda bu segmentte gayet normal..
    İsterseniz ses sistemi cam filmi jant biraz aksesuarla aracı çok şık bir şekilde kişiselleştirebilirsiniz .. Araç aksesuarı gösteren araç.. Bana 90 hp yetmez diyenlerede gerek yok derim özellikle dizeli deli fişek.. Rampa klima yük vs vs dinlemiyor performanslı araç.. Ama 800 civarı verirseniz yazılımlada 90 hp.den 120 hp ye TORK ise 220 den 280 lere kadar çıkarılıyor.. Ondan sonra bu yüksek aracı yolda tut tutabilirsen... Ara hızlanmaları iyi , yazılımla deli birşey olur oda başka konu..
    Önceki segmentine göre faz 2 oldukça kullanışlı bir araç olmuş.. Ne ilkinde nede şu anki faz 2 de bir sıkıntı yaşamadım..Türkiye koşullarında yerden yüksek içi geniş. kullanımı rahat görüş açısı çok çok iyi olan bir araç.. İnanın başka araç kullanamıyorrum.. Arkadaşımın opel astrasını kullandım çok basık geldi bana, yerde sürünüyormuş gibi oldum..
    Kısacası aracın eksiklikleri var ama tamamlanmayacak işler değil.. Pütür ve fitil olayı 300 civarı tutuyor arabada ses falanda kalmıyor...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Herkese kazasız belasız sürüşler ....


    Çok güzel açıklamışsınız gayet iyi anladım şimdi öyle aman aman bir beklentim yok şehir içinde kullanmak senede 1 memlekete gitmek vs için şuna alınabilecek araçlardan hemde sıfır cazip geliyor titreme olayına takılmıştım nedir diye video vs izledim kısa süreliğine de olsa araçtan soğudum bugun ise yine gittim araca bakmaya 64.000 TL gibi fiyat verdiler bütçe ye uygun x markalara göre aile arabası tam otomatik yakıtı da tatminkar sorunlar her araçta mevcut kul yapısı sonuçta olacak illaki ama giderilmesi imkansız sorunları var yada çıkar diyorsanız araçtan tamamiyle soğurum :)



    1.ses yalıtımı izolasyon

    2.boya koruması

    3.yan basamak

    4.cam filmi

    5.Ön kaput koruyucusu yada eksik biliyorum bunu belkide yanlış söyledim

    6.multimedia sistemi gereksiz istemem onu her sene 60 dolar gibi ücret talep ediyorlar mış güncellenmesi için onu da istemez

    7.kapılara takılan o şey rüzgarlık sanırım olabilir şık duruyor

    8.kapı kolları cam kenarlıkları krom olabilir

    9.bagaj havuzu şart açıp baktığım da malzemesini beğenmedim

    10.kolçak onu da beğenmedim nedir o öyle dandik takılmış ince ismi kolçak sanırım kol dayama şeyi araç ile ilgili bilgilere pek vakıf değilim ama öğreniyorum yavaş yavaş kol şeyi yenisi alınabilir

    Bunların haricinde ve sizin söyledikleriniz dışında başka yapılması gerekenler varmı ?



    Renk olarak ise siyah düşünüyorum ve yukarıda saydıklarım da yapılırsa güzel durur diye düşünüyorum öneriler açığım aracı aldım aldım düşünme aşamasındayım x bir marka araca ailecek malesef sığmıyoruz Renault Clio 4 sahibi olmak çok isterdim ama ona da ne yazık ki sığmıyoruz Dacia Stepway dizel otomatik araç için başka söylenebilir şeyler varmı yok gibi ama dediğim gibi herşeyi öğrenmek istiyorum bu konuda otomatik araç alan ve memnun kalan arkadaşlar varsa da sizler den de bekliyorum yorumları iyisi yada kötüsü ile yazarsanız işim daha da kolaylaşır cevaplarınız için ayrıca size de teşekkür ederim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karar vermişsiniz gibi.. Bu araç şu anda tek.. Türkiye dacia sandero stepway forumumuzda i20 ile kıyaslamalar yapılıyor . Ama inanın aynı segment aracları değil.. Hyundainin bu segmentte aracı yok zaten...
    Gelelim düşündüklerinize... Koyu renk tercih etmeyin derim, zamanla güneş yanıgı diye tabir edilen renk solmaları oluyor.. Yazmış oldugunuz eklemelerden ses yalıtımı, seramik koruma, ve açık renk cam filmini tavsiye ederim.. Diğerleri tamamen renge baglı zevk meselesi.. Renk solması ve toz kir göstermemesi için beyaz ve gri düşünün derim... Araç küçük oldugundan kaput koruyucu ve yan basamaklar pek şık durmuyor.. Multi medya sistemi yerine cep tlf.nunuzdan yandexle her yolu bulabilirsiniz.. Biz ona evde Nevin abla diyoruz.. :) Kolçak olayında ise ince kolçak kullanmışlar oto koltuk kaplamacılarında 200 TL ye çok güzel koltuga tutturulan geniş baba kolçaklar var..
    Bendeki dizel manuel o nedenle otomatiği bilmiyorum.. Ama anlatılanlara göre ayak gaz pedalına alısınca vites geçişlerindeki o sarsıntı hissedilmiyormuş..
    Genelde güzel bir araç.. Yerden yüksek, kolay kullanım, ferah aydınlık ve geniş iç mekan, sıkıntısız mekanigi , ucuz fiyatı ve kuvvetli ikinci eli olan nadır araçlardan biridir.... 2011 den beri stepway kullanıyorum ... Bir önceki aracımda sadece sinyal kolu arızası verdi onuda sanayide 30 TL gibi komik paraya yaptırdım.. Genelde sıkıntısız rahat bir araç.. Bu arada bayi ile kıran kırana pazarlık yapın derim....
    Hayırlısı olsun ne alırsanız alın güzel günlerde kazasız belasız kulanın ......




  • Hakan Altınbaş H kullanıcısına yanıt
    Hyundai'nin bu segmentte aracı yok mu?
    Dacia Sandero Stepway'e direkt rakip olarak çıkan Hyundai i20 Active'i hiç görmemiş olmalısınız. O da aynı Stepway gibi i20'nin yerden yükseltilip arazi aracı görünümü kazandırılmış versiyonu.

    http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/i20Active/PIP/index.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hyundai i20 active, stepwaye rakip değil ... Küçük ve dar.. Bagajı ve arka koltugu çok küçük.. Ayrıca dizel seçenegi yok ve 5.000 TL daha pahalı.. Birde bozuk yollarda hareket eden ön konsoldan bahsediliyordu bir aralar... Zayıf bir araç yani..
  • Hakan Altınbaş H kullanıcısına yanıt
    Sorunlarını bilmiyorum fakat rakip olduklarına eminim.
    Sonuç olarak ikisi de B segmenti yerden yükseltilmiş Crossover görünümlü hatchback araçlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Altınbaş

    Karar vermişsiniz gibi.. Bu araç şu anda tek.. Türkiye dacia sandero stepway forumumuzda i20 ile kıyaslamalar yapılıyor . Ama inanın aynı segment aracları değil.. Hyundainin bu segmentte aracı yok zaten...
    Gelelim düşündüklerinize... Koyu renk tercih etmeyin derim, zamanla güneş yanıgı diye tabir edilen renk solmaları oluyor.. Yazmış oldugunuz eklemelerden ses yalıtımı, seramik koruma, ve açık renk cam filmini tavsiye ederim.. Diğerleri tamamen renge baglı zevk meselesi.. Renk solması ve toz kir göstermemesi için beyaz ve gri düşünün derim... Araç küçük oldugundan kaput koruyucu ve yan basamaklar pek şık durmuyor.. Multi medya sistemi yerine cep tlf.nunuzdan yandexle her yolu bulabilirsiniz.. Biz ona evde Nevin abla diyoruz.. :) Kolçak olayında ise ince kolçak kullanmışlar oto koltuk kaplamacılarında 200 TL ye çok güzel koltuga tutturulan geniş baba kolçaklar var..
    Bendeki dizel manuel o nedenle otomatiği bilmiyorum.. Ama anlatılanlara göre ayak gaz pedalına alısınca vites geçişlerindeki o sarsıntı hissedilmiyormuş..
    Genelde güzel bir araç.. Yerden yüksek, kolay kullanım, ferah aydınlık ve geniş iç mekan, sıkıntısız mekanigi , ucuz fiyatı ve kuvvetli ikinci eli olan nadır araçlardan biridir.... 2011 den beri stepway kullanıyorum ... Bir önceki aracımda sadece sinyal kolu arızası verdi onuda sanayide 30 TL gibi komik paraya yaptırdım.. Genelde sıkıntısız rahat bir araç.. Bu arada bayi ile kıran kırana pazarlık yapın derim....
    Hayırlısı olsun ne alırsanız alın güzel günlerde kazasız belasız kulanın ......

    Siyah renginde karar kıldım bayi ile görüştüm ellerinde yokmuş siparişi verdim 63.500 fiyat olarak daha önceki yorumlar da belirttiğim gibi aksesuarlar ile araç daha da güzel görünüme kavuşacak bakalım memnun kalacak mıyız ? Cam filmi ve park sensörü için ise hediye olarak alabilirsem iyidir sanmıyorum ama bir ümit :)v geriye pek birşey kalmıyor basamak rüzgarlık krom çitalar ekran zatn istemiyorum memnun kalanda yok pek hayırlısı bakalım i20 jump deneme sürüşü yaptık tek kişi için iyi ama 5 kişilik çekirdek aile için hiç iyi değil araç çöktü resmen :) dacia en uygunu 2.el fiyatları 51 50 arası tabi istenilen aracı bulmak zor dizel otomatik sıfıra alınabilecek bir araç içine sığdık sürüş de yaptık tatmin etti diyebilirim aracı uzun kullanım da ise fikirlerim değişir mi zamanla anlayacağız anlamadığım yada yardım gereken durumlar da sizler aracılığı ile sorunuma cevaplar bulabileceğim vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim ... aracı teslim alıp aksesuarlı resimlerini çeker yayınlarım forumdaşların yorumlarını alırım herkese iyi forumlar ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar son zamanlarda benzinli ya da dizel otomatik alan oldu mu?

    Fiyatlar ne alemde, bi indirim ya da kampanya var mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Altınbaş

    Hyundai i20 active, stepwaye rakip değil ... Küçük ve dar.. Bagajı ve arka koltugu çok küçük.. Ayrıca dizel seçenegi yok ve 5.000 TL daha pahalı.. Birde bozuk yollarda hareket eden ön konsoldan bahsediliyordu bir aralar... Zayıf bir araç yani..

    Bahsedilen araçtan İstanbulda 2-3 defa gördüm ..şimdi çıkayım bir saat gezeyim 30 tane stepwwy görürüm .demekki rakip olamamış hyundai daiaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizce diesel mi almak mantıklı yoksa benzinlimi araçlardan pek anlamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1mpossible

    Arkadaşlar sizce diesel mi almak mantıklı yoksa benzinlimi araçlardan pek anlamıyorum

    Dostum eğer yılda 10-12 bin km den fazla yapmayacaksan benzinli tercih et. Ama ben çok kullanırım 15binden aşağı düşmem dersen de dizeli kullanmak mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta titreme sorunu dacianin yeni programı ile düzeldi. Yetkili servisden itina ile isteyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.