Şimdi Ara

2016 Toyota Corolla mı? 2020 Kia Rio mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2008 model suzuki swift 1.3 lpgli aracımı sattım şuan elime 750k ya kadar çıkabileceğim bir bütçem var. Alcağım araç motoru yüksek olsun gitsin diye bir derdim yok. Sağlam ve sorunsuz olsun tek kriterim. yılda 10.000 km genelde aşmıyorum. Benzinli veya lpgli araç bakıyorum. Alacağım aracı en az 2 sene binecekmiş gibi düşünüyorum. Bu 3 araç arasında kaldım. (Aurisde baktım ama 1.33lerde arka cam manuel 1.6 otomatikleri bütçeyi aşıyor.)


    Corolla= 2015-16-17 kasa 1.33 corolla manuel benzinli genelde 70bin ile 110bin km arası araçlar bakıyorum.

    Kia Rio= İlanlarda 2020-2021 düşük kmde 50bin altına kia riolar var 1.2 ve 1.25mpi motorlu benzinli bu fiyatlara mevcut.

    Kia Rio= Ayrıca 2017 -2018 1.4 cvvt otomatik benzinli 70bine kadar modellerde mevcut. (km olarak 70bin yukarısı bakılır mı?)


    Bu 3 model arasındayım. Corollanın avantajı geniş olması genelde sorunsuz olması dezavantajı km durumu. Rio ise daha yeni ve düşük kmleri mevcut 15-50 bin arası. swiften geçeceğim için bu iki araç hertürlü bana büyük ve konforl gelecek. Siz olsanız bu 3 seçenekten hangisini tercih edersiniz nelere bakmalıyım 2 yıl sonra satmak isteyip başka modele geçmek istesem hangisini daha kolay satabilirim. Hangisi daha az masrafsız ve sorunsuz olur. özellikle rio otomatik hakkinda yorumlarınız nedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuznasuhi -- 29 Nisan 2024; 12:25:47 >







  • Şimdi burada bir öneride bulunacağım ama veriler eksik.


    Örneğin evli misin? Çocuğun var mı? Yani bir aileysen tartışmasız Corolla.


    Yok genç ve bekar isen özellikle bu gün ve gelecekte tercih edilme oranı yüksek olan otomatik vitesli Rio'yu öneririm.


    Evli ve çocuk yoksa ve bir müddet düşünülmüyorsa yine eşinin kullanabileceğini dikkate alarak otomatik Rio öneririm.


    Eğer seçenek otomatik ve LPG uyumlu 1.6 Valvematik motorlu bir Corolla olsaydı hem bekar, hem evli hem de çocuklu bütün senaryolarda yanıtım Corolla olurdu.


    Birileri kabul etmek istemese de düz vitesin ömrü sona yaklaşıyor.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Evliyim ve 1 yaşında çocukda var ama suzuki bile işimizi görüyordu. tek sıkıntı bagajıydı dikine bebek arabası sığıyordu rioda bunu yaşmam diye düşünüyorum corollayı konuşmaya gerek yok. Hanım manuelde kullanabiliyor. benim aklımda 3 soru var

    1.si daha yeni düşük km li bi araca mı 2 yıl binmek (2020 ve sonrası rio) (2014 ve sonra otomatik 132hp aurislerede baktım fiyat çok yukarılara çıkıyor.)

    2.si 2017 otomatik 80.000km altı rioya 2 yıl binmek.

    3.sü 2015-2017 arası 80.000km üzeri 1.33 paket corollaya mı 2 yıl binmek.


    önümüde iki senaryo var. 3 aylık yurtdışı işi olma ihtimali var birikim yapıp (180-200k gibi) hanımıda araçsız bırakmıyacak şekilde bir araç alıp 1-2 yıl bu araca binip sonra gelecek gelirinde üstüne koyarak değiştirmek. Bu iş olmasa bile en az 2 yıl binebileceğim bir araç almak.

  • araç içi hacim derdi yoksa direk rio.

  • Dizel rio al
  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt

    Otomatiklerde 4 ileri ve 6 ileri oluyormuş çok farklılık gösteriyormu. ilanlarda nasıl ayırt edebilirim bunu.

  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt

    kia rio'nun ilginç bir iç hacmi var. 2.10'luk bir arkadaşım var, kia rio'ya sığabiliyor rahatça. c sınıfı nice araçlara sığamıyor. tavan mesafesinden midir koltuk yüksekliğinden midir bilmem, adamın arabası o yüzden hep rio.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Peki hocam 2020 Rio mu 2016 Auris mi? 🙂
  • mre09 kullanıcısına yanıt

    1.6 larını çok isterim ama benim bütçemi aşıyor 1.33 aurislerde arka camlar bile manuel. 1.33 auris yerine corolla bakmak daha mantıklı.

  • Hangisini kolay satabilirim= Corolla Alicam canım sıkıldı Rio koydum oraya
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    O sizin bakış açınız ben gerekçelerimi yazdım oraya ticari olarak bakmıyorum. 4 yıl bindiğim 2008 Suzuki swiftte bu sıkıntıyı yaşadım için alacağım araçta bunu da göz önünde bulunduruyorum. Gerek yok bu imalara.

  • Auris için arka camların manuel olması çok problem mi peki ? bence dert edilecek bir mesele değil. kaç kere arka cam açılıyor ki. sırf bundan tercih etmiyorsanız hata edersiniz.

    Aurisi daha ciddi düşünün. zamanında 2010 modelini kullandım gerçekten çok güzel arabaydı. iç ferahlığı vs çok güzeldi. şehir içi hb araba daha mantıklı park vs konularında.

  • yavuznasuhi Y kullanıcısına yanıt

    Araçta ikinci elde hızlı paraya çevirmeyi göz önünde bulunduruyorum=

    Rio almayacağım Corolla alacağım siz Rio satılmaz Corolla piyasa arabası yazın içim rahat etsin

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Yazdığım kriterlerden sadece onu cımbızla çekip laf kalabalığı yapıyorsun. Forumda insanlar bir konu açtığı zaman kendisinin göremediği farklı bakış açısı olabilir diye başkalarından da fikir alabilirler. Genelde forumda senin tavrın bu şekilde zaten. Yorumun varsa buyur saygı çerçevesinde dinleyelim. Bunu yetişkin gibi dile getirebilirsin rahatsız olduğun veya yanlış olduğunu düşündüğün konularda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuznasuhi -- 30 Nisan 2024; 10:29:46 >
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de Auris ve Rio arasında kaldım, bütçeme 2015-2016 Auris ve 2019-2020 Rio uyuyor, sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
  • mre09 kullanıcısına yanıt

    İlk evlendiğimde B segment araç aldım sonra 2 çocuk varken C segmente geçtim, şuan 3 çocuk var ve Partnere biniyorum.

    Aİle durumuna göre değişir benim bakış açım bu. yeni evliyseniz veya bekarsanız Rio yeterli gelecektir. ama aileyseniz ve şehirdışıda kullanacaksanız Auris bence daha mantıklı.

  • yavuznasuhi Y kullanıcısına yanıt

    Bu forumun temel hastalığı almayacağı arabayı millete sorup alacağı arabayı onaylatmaya çalışan vatandaşlar.

    Arkadaşım ikinci eli hızlı araba istiyorum diyorsun, yazdığın araç Kia Rio, karşısındaki de ikinci elin yıldızı corolla

    Ne dememizi bekliyorsun,yani sence buna ne yorum yapalım?

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Sende okuduğunu veyaz yazılanı anlamama sıkıntısı var hala aynı noktadan dem vuruyorsun. senin dediğin gibi olsa tek kriterim hızlı satılsın yazardım. Bak bir arkadaşta aurisle rio arasında kalmış. Burda fikir alışverişi yapılıyor. Gereksiz yere cevap verip konu başlığıyla alakası olmayan yorumlar yapıyorsun. Forumun temel hastalığı ise bu içinde biriktirdiğin ne varsa aç konu başlığını orda paylaş. Gerçekten bilgi ve fikir almak isteyenler içinde kalabalık yapma.

  • yavuznasuhi Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bagaj sıkıntın yoksa eski arabalarla ne işin var 1.0 tce otomatik clio bakmak en mantıklısı, gidip bu parayı manuel arabalara bağlama. Hem bagajı da riodan bayağı büyük.

    Piyasa konusunda da clio yu anlatmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.