Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (1005. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
157
Favori
1.475.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10031004100510061007
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cimer'e yazılanlar çok dikkate alınıyormuş. Bizim yüzbaşı her fırsatta farklı konulardan yakınıyordu. Anlaşılan baya başını ağrıtıyorlar.

    Gidecek varsa kesinlikle güneş kremi, eldiven bir kutu ve vakit geçirmenizi sağlayacak şeyler götürün. Direkt ilgi alanınıza giren "su gibi bitiririm" diyebileceğiniz kitaplar götürün ben mesela kendimi okumaya veremedim o psikolojiyle.

    Top da götürün. Sonradan ziyaretçinizle de sokabilirsiniz. Biz akşam yemeğinden önce ve sonra uzun dönem askerleriyle koğuşun önünde maç falan yapıyorduk güzel oluyordu. Topu gören geliyor :D Çalabildiğiniz gitar, bağlama, ney vs varsa götürün.

    En güzel yanı atış yapmak. 2de 2 isabet üstelik birini hedefin tam merkezine sıktım. Diğeri bi 4 parmak üste kaçtı :D Bi maharet değil tabii ama millet dağa taşa sıkıyor, 3 metre önüne toprağa sıkıyor. Tepmeden pek korkmayın ses daha rahatsız edici.

    Küçükçekmece'de bedelli 140 kişiydik. 2 kere bulaşık, 1 kere tuvalet, 1 kere gazino mıntıkası, 2 kere koğuş nöbeti geldi. En berbat iş bulaşık. Bulaşığa girenlerin sayısı arttıkça yemekhanede yiyen oranı azalıyordu.

    İlk 2-3 gün çok kötü hissettim ama sonra alışıyorsunuz. Sorumluluk almaktan çekinmeyin vakit daha hızlı geçiyor. Kışın olsaydı rahat derdim ama güneşten çok çektik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 24 Temmuz 2019; 14:26:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gultekinlive kullanıcısına yanıt
    O bulaşık kadar leş bişey yok çanakkalede bende 2 kere girmiştim bulaşığa 1 ay bel ağrısından duramadım fıtık olduğum şüphesiyle hastaneye gittim,boy 2 metre olunca o tezgahda iki büklüm bulaşık yıkamak mahvetti beni,süründürseler şınav çektirseler koştursalar o kadar canım acımazdı valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternettenCızz İ kullanıcısına yanıt
    Kaç yildir kacaktin?4 bin lira cok yukssk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Tuvalet en berbattır sanıyorduk ama bulaşık daha fena. Makinenin bozulması bizim celbe denk geldi bileklere kadar yemek artığı içinde yüzüyorduk giderler tıkanınca. Bizde de kusanlar oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gultekinlive kullanıcısına yanıt
    Berbat berbat mutfak hele o yemek kazanlarının yıkanması adamın ömrünü yiyor,geçen kütahyadan arkadaş geldi o da şikayetçiydi mutfaktan helak olmuş bulaşık yıkamaktan.
    İlginç spor eğitimleri yok diye bilirdim ama kütahyada spor eğitimleri yapılmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cuma akşamı Kütahya'dan döndüm. Başta acemilikten askercell ve sigorta kazıklarını yedim. Kamerasız telefon x-ray'de gözükünce ses çıkaramadım (x-ray'den geçirenler de olmuş ama nasıl becerdiler bilemiyorum), aldım ancak o hattı takmadım bile, kimse de bir daha hattın ne diye sormadı zaten.

    7. bölükteydim (burada olan varsa ona selam) ve 11 ve 16. bölüklerle birlikte en çok zorlanan bizdik sanırım. Diğer bölüklerdekiler (bizim grupta 1,2,3 ve 4 vardı) hafif eğitimlerle zaman geçirirken biz sürekli güneş altındaydık, ilk hafta tamamen kavrulduk, cumartesi de yarım gün spor vardı ama ilk gruptan başka hiçbir bölük dışarıda bile değildi. Diğer bedelliler hatta uzman erler bile şaşırıp defalarca 'size niye böyle davranıyorlar' diye sordu. Bunun cevabını bilmiyorum tabi. Yoksa çevremizdei bölükler sakinken bizim 8:00-17:00 (arada bir yemek var sadece) arasını 40-45 dakika eğitim ve 15-20 dakika istirahatla geçirmemiz mantıkla açıklanacak bir şey değil. Şu an şiddetli bir şekilde öksürüyorum, ayaklarımdaki ağrıları falan saymıyorum bile. Son günler biraz gevşediler ama o kadarı da olsun.

    İmkanlar olarak fena bir yer değil. Koğuşlar 10 veya 12 kişilik. Sıcak su bazen saçma saatlerde geldiği için olmuyordu ama ılık suyla da rahatça duş alınabiliyordu (kışın o da olmaz tabi). Yemekler de kötü değildi ama bir ara hep kabak ve patlıcan çıkıyordu, genelde de sebze ağırlıklıydı. Başımızdaki onbaşı ve çavuşlar o kadar beceriksizdi ki bir içtimayı yarım saatte alamıyorlardı. Liste tutmadıkları için yemekhaneye 3 kere giden de oldu hiç gitmeyen de... Birkaç tane de torpilli vardı, elemanların hiçbir iş yaptığını görmedim. Bir sonraki celp de Eylül'deymiş sanırım. Başka sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franz392 -- 24 Temmuz 2019; 19:37:55 >




  • Gidiş yol parası hariç alınacak bir para var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demage

    Gidiş yol parası hariç alınacak bir para var mı?
    Hayır sadece yol parası.Dönüşte maaş+yol verirseler alırsın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Berbat berbat mutfak hele o yemek kazanlarının yıkanması adamın ömrünü yiyor,geçen kütahyadan arkadaş geldi o da şikayetçiydi mutfaktan helak olmuş bulaşık yıkamaktan.
    İlginç spor eğitimleri yok diye bilirdim ama kütahyada spor eğitimleri yapılmış
    E boşuna demiyoruz amelelik askerlik bu işin profesyonel olması lazım asker dediğin bulaşık mı yıkar askerlik vatan millet diye git mıntıka temizle bulaşık yıka falan filan sonra bitirip gelince gör durumu askerlik temel eğitim olarak elbetteki gerekli ama savunma adına gerisi boş hayattan giden boşa zaman verdiği psikolojik ve olası belli bir süreçte bünyeye göre verdiği hasarda cabası tabi bunda kışla durumu coğrafya etkeni felanda var.Yani kışladan kışlaya bile bir şehirde durumun farklı olabiliyor standardı yok yukarıda mesela biri bedellilerin bir bölüğü rahatken bizi devamlı çalıştırıyorlardı anlamsız diyor mesela normal asker bölüklerinde de bu saçmalık var anlamsız başındaki kişinin niyetide önemli.Bundan dolayı ben diyorumki bu iş profesyonelleşmeli işin ehli olanalr yapmalı normal vatandaşlardan buna ek vergide alınabilir ha yapamayan varsa kamu yararına çalışma zorunluluğuda getirilebilir ücretsiz alternatif çok ama görülüyorki vatandaşı ekonomik yönden soyma girişiminden öteye gitmiyor.




  • Sorma hocam dediğinin her kelimesinde haklısın,sen bunları geçen yılda söylemiştin fakat uygulayarakta gördük hepimiz, benim askerlikten hatırladığım tek şey yıkadığım o rezil bulaşıklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    Özel bir kurumda öğretmenim, bana 3. celp(27/10/18) İstanbul Maltepe (ikmal) çıkmıştı fakat okul ile dilekçe verdik ve öğretmen olduğumdan dolayı bedelli askerliğim tecil oldu. Fakat o günden beri e-devlet üzerinden herhangi bir kaydım çıkmıyor. Askerlik şubesine gittiğimde en geç 20 Ağustos ta teslim olacağımı gösteren bir askerlik durum belgesi (20 Ağustos 2019 a kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur) verdiler yine yerim değişmiyormuş İstanbul yani. Fakat ne zaman teslim olacağım, ne zaman bitecek bunlar hala muallak ki şube de Ağustos ta belli olur hocam diyor. Var mı böyle bir durumda olan veya cevap verebilecek?
  • Demage kullanıcısına yanıt
    dönüşte yol parası artı harçlık veriyor devlet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim askerlik sınava 1 gün kala bitiyor askerdeyken ders veya kitap okuma imkanı oluyormu boş zaman kalıyor mu
  • 19 Temmuzda Denizli'deki askerlik görevimi tamamladım. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • kriptopanda kullanıcısına yanıt
    Çalışmak için gayet uygun hocam, istediğiniz kadar materyal götürebilirsiniz, 4-5 kitap bitirilebilecek iyi vakit kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagrenac

    tuşlu, eski ama kameralı telefon sıkıntı olur mu, 7 sene önceki telefonumu götüreceğim de samsung s5610k
    olur. Her türlü görüntü/ses kaydedici telefonu alıyorlardı bizde. riske etmeye gerek yok.
  • Arkadaşlar aranızda bedelli askerliğini bitirmiş sözleşmeli öğretmen var mı? Varsa benimle irtibata geçebilir mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saç traşını nasıl oldunuz? Yanlar-üstler olarak. Yanları kesin makine vurduracağız da kaç numara idealdir? Üstleri makinesiz iyice kısaltsak olur mu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 10031004100510061007
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.