Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
158
Favori
1.475.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim geç gitmem lazım askere. Bu hafta içinde yatırırsam en erken ne zaman gitme ihtimalim oluyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevk edilmek istemiyorsanız. Herşeye hayır demeniz gerekiyor. En ufak şeyde hastaneye sevk ediliyorsunuz.
  • Öğrenci durumunda olanlar ile ilgili bir gelişme varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    E devletten yoklama muayenesi yaparken sakın ufak tefek şeyleri yazmayın, yükseklik korkusu, omuz çıkması vs vs , bunlardan hiçbir şey çıkmıyor, boşuna hastaneye gidip uğraşırsınız, benden söylemesi.Hatta ciddi bir hastalığınız var diyelim, elinizde ispatlayacak belgeler, raporlar yoksa onu bile yazmayın.Yoksa 1 ayınız hastanede geçer.

    Ben yükseklik korkusu, omuz çıkması, göz ve nöroloji yazmıştım, aile hekimi hepsine sevketmek zorundayım dedi. Yükseklik ve omuzu ciddiye almadılar, belge olmayınca güle güle dediler.

    Nöroloji de testler ve sonuçların çıkması 2.5 hafta sürdü, ve hala kesin bir şey yazmadı doktor, heyete sevketti. Göz doktorunda ise bugün çok büyük hayal kırıklığına uğradım.Gözüktüğüm doktor, elverişli değildir, sağ göz 1/10 görüyor yazdı.Ama ikinci bir doktorun da kaşe ve imzasını istediler.o yüzden yandaki doktora gönderdi, otur bakalım dedi, okuttu bir şeyler, gitti öteki doktora onun yazdığını sildirip , elverişli , 5/10 yazdı.Böyle şerefsizlik olmaz, biri elverişli değil diyor, diğeri tam tersi, ayıptır.Allah belasını versin böyle sistemin.

    Heyet randevusu verdiler 6 kasıma, 1 aydan fazla var, bu nasıl bir iştir, 1 ayda kim öle kim kala..Askeri Şubedeki kadın bile bu randevu tarihine isyan etti.Parayı 29 ağustosta yatırdım, 1 ayım hastane işi ile geçti, şimdi ise 1 ay daha heyete çıkmak için bekleyeceğim. Ve ortada kesin bir şey yok muaf için.Tek nöroloji kaldı elimde, o da kesin değil.15 senedir epilepsi hastasıyım, iki belge gösterdim,ama hala ispat etmelisiniz diyorlar, ananızın ..... nöbet mi geçirmem lazım önlerinde. Muaf olamazsam ki pek umudum yok, Bedelli olarak gitmem çok uzun sürecek, ama gittiğimde ağır eğitim, yorgunluk ve uykusuzluktan bi nöbet geçireyim , dağıtırım orayı yeminle, başım belaya da girse mahvederim açık ve net yazıyorum buraya.
    Ben de yükseklik korkusu yazdım bir tek bunun için hasteneye sevk etmek nedir ? Umarım bir sıkıntı çıkmaz ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elamdanbinmahrum

    Dostum selam ,

    Yakın arkadaşım ilk celpte gidenlerden ve Amasya ' ya gitti. 2 gün önce konuştuk ve içerdeki işleyişle alakalı birtakım bilgiler verdi paylaşıyım ;

    -Öncelikle telefon konusu ; tuşlu olmak şartıyla ve serbest zamanlar dışında kullanmamak şartıyla içeri telefon sokulabiliyormuş. Askercell olması gerekmiş ama kendisi normal hattını götürmüş. Askercell diyip geçebiliyormuşsun.

    - Teslim günü öğleden önce teslim olmak daha iyi olurmuş çünkü kamuflaj kalmıyormuş bedene göre. Kendisi 41 numara ayakkabı giyiyorken 45 numara bot gelmiş durumda. Oyüzden erkenden teslim olmakta fayda var dedi.

    - Eğitim konusunda aşırı zorlama yokmuş. Sabah 6 da kalkış ( temizlik traş işlemlerini daha rahat halledebilmek için 05:30 da kalkıyormuş ) temizlik vs sonrasında koşu şınav mekik vs gibi eğitimler veriliyormuş öğle yemeğine kadar.

    - Başlarında kısa dönem subaylarından varmış ve onlar olmadan kantine vs gidemiyorlarmış. Uzun dönemlerle karşılaşmamak adına bu konuya çok dikkat ediliyormuş.

    - Yanınızda götüreceğiniz eşyaları özenle seçin dedi. Özellikle kamuflaj dışında birşey verilmemiş ve eşorfman götürmeyenler donla yatıyor falan dedi.

    - yataklar temiz ama yatakhanede fare gördükleri olmuş. Duşlarda sular sıkıntı , tuvaletler kötüymüş. havlu terlik vs o konulara dikkat edin dedi.

    - Genel olarak zorlayıcı bir durum yok rahat geçiyor fakat zaman geçmediği için bu boşluk yoracak dedi. Onun koğuşundaki bireylerin çoğu mühendis vs falan okumuş adamlar olduğu için onlarla sıkı arkadaşlık kurmak zamanı biraz daha geçilebilir kılacaktır dedi.

    - 1. Hafta şınav mekik koşu vs şeklinde rahat geçiyor. Bu 2. haftaları ve bunların arkasına bazı seminerler videolu eğitimler ve silah eğitimleri verilecekmiş. Son hafta ise yemin töreni gerekçesiyle adımlamalar ve düzenler hakkında eğitimler olacakmış.

    Şimdilik öğrendiklerim bukadar. Umarım yardımcı olmuştur.

    Alıntıları Göster
    O zaman eşofman pijama şart ? Ama renkli renkli dolaşanlara bir şey demesinler Askerde herkes tek tip olur malum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saçlar 3 numara olmak zorunda mi peki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 21'i cuma günü muayenemi olup , makbuzumu şubeye teslim ettim fakat edevlet üzerinde Askerlik Şubesi tarafından onaylanmanız beklemektedir ibaresi mevcut bunu önemi varmı yoksa perşembe günkü celp kurasına dahil olucakmıyım ..
  • ÇOK ACİL Merhaba arkadaslar Ben 2016 yilinda epilepsi hastaligindan dolayi askerden muaf oldum bu bedelliden cikan yasayla birlikte bedelli yapabiliyorum bedelli yapmak istememin sebebi askerlik kagidinda muaf yazip ileri yonelik is icin sorun cikmasini istemedigimden bu askerlik ozel sirketlerinde yada devlet kurumlarinda muaflik sorun olurmu yada bu bedeli yatirsammi lutfen bana yardimci olunuz kimi cevrem gerek yok kimi cevrem mantikli diyor cikmazdayim yardimlarinizi fikirlerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İso-06 İ kullanıcısına yanıt
    Bedelli ve normal askerlik muayene kriterleri aynı. Askerliğe elverişli değilseniz, almazlar. Sonra yatırdığınız parayı geri almakla uğraşırsınız. En iyisi bir şube ile görüşün yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim celp dönemin açıklandıktan sonra mı muayene olmaya gittin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • szrozkn1 S kullanıcısına yanıt
    Evet yerim belli olduktan sonra başladım işlemlere. Ama 1-2 hafta sonra başladım tabii.
  • lars ulrıch kullanıcısına yanıt
    Aile hekiminin kağıdına gerek yok zaten. Hastaneye gittiysen eğer orda sana verecekleri kağıtta, askerliğe elverişlidir gibisinden bi şey veriyor. Benimkisi yükseklik, karanlık korkusuydu psikoloğa yönlendirdiler. Onu da hallettik gereksiz uğraştık a. Onu askerlik şubesine vermem gerekiyordu.

    Bu olmazsa bu kadar uğraşmayacaktım.
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olacağını hiç düşünmüyorum sonuçta askerlik şubesinde de yapmışlar kafan rahat olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sene 8 Ekim'de dolacak "Ertesi Yıla Bırakma" raporum var. Dün askerlik şubesine gittim bedelli için işlemlerimi başlatmak için, şubede çalışan memur bayan "Senin önce ertelemeni kaldıralım, ondan sonra e-devlet üzerinden yoklamanı yap, sağlık ocağına git oradan hastaneye sevk alacaksın, raporu tekrar bize getir" dedi.

    Ancak dün sabahtan bu yana ASAL Yoklamaya ne zaman girsem "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıtlı olduğunuz askerlik şubesine müracaat ediniz." Hatasını alıyorum, e yoklama yapamadığım için, sağlık ocağına da gidemiyorum.

    Oradaki memur ertelemeni kaldırdım dedi, sanırım daha sisteme düşmedi, sisteme düşmesi falan ne kadar sürer ya da bu hata ne zaman kalkar bilgisi olan var mı? veya benim tekrar şubeye falan mı gitmem gerekiyor?




  • arkadaşlar dün işlemlerimi hallettim tamamen önceden yoklamam da vardı. şu an 30.09.2018 tarihine kadar herhangi bir problemi bulunmamaktadır yazıyor ne zaman giderim tahmini hemen gitmek istiyorum açıkçası
  • Arkadaşlar, bedelli askerlik parasını 3 Kasımda’da yatırıp, yoklama ve aile hekimini 4-5 kasım gibi halledebilir miyim, yoksa 3 Kasım’a kadar bütün işlemlerin halledilmesi mi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirm. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik Şubesinin Genel Celp Döneminde Silah Altına
    Alınmak İstiyorum.


    Bu kısma ne dediniz beyler asal yoklama yaparken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerifOzan

    Arkadaşlar, bedelli askerlik parasını 3 Kasımda’da yatırıp, yoklama ve aile hekimini 4-5 kasım gibi halledebilir miyim, yoksa 3 Kasım’a kadar bütün işlemlerin halledilmesi mi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirm. Teşekkürler.
    Yoklama 5 dakika
    Aile hekimi de öyle diyorlar ama son güne bırakma tabi ne gerek var?
  • Temple of the King T kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle şeylere takılmayın aile hekimi tanıdıksa uğraştırmıyor hastaneye sevk filan etmıyor bende daha önce bir kırık var mı sorusuna evet dedim ne hastaneye sevk ettiler ne birşey 2016 yılında kaza geçirmeme rağmen aile hekimi hiçbir şey olmaz dedi askerliğe elverişlidir kağıdını verdi direk şansınıza yani tanıdık olursa sıkıntı olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.