Şimdi Ara

2018 Ehliyet Sınav Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soruları

    Ehliyet yani sürücü belgesi almak isteyen sürücü adayları öncelikle yazılı yani teorik sınavlara tabi tutuluyor ve bu yazılı sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı organizesinde yılda 5 veya 6 kez düzenleniyor. 2018 yılı sınavları için ise 2 – 2,5 aylık periyotlar ile 5 farklı tarih belirlenmiş durumda.

    Yazılı sınavların ardından ise Direksiyon sınavı olarak tabir edilen pratik uygulama sınavı gerçekleşiyor. Hem teorik hem de pratik sınavda başarılı olan adaylar sürücü belgesi almaya hak kazanıyor.

    Ehliyet sınavları literatürde Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Sınavı adı altında düzenleniyor. Toplam 50 adet sorudan oluşan sınavlarda 12 adet İlk Yardım, 23 adet Trafik ve Çevre, 9 adet Motor Bilgisi ve 6 adet Trafik Adabı adı altında toplam 4 kategoriye ayrılıyor.

    Teorik sınavda 50 sorudan en az 35 adet doğru cevaba ulaşıldığında sürücü belgesi almak için gerekli taban puana (70 Puan) ulaşılabiliyor. Her soru 2 puana tekabül eden teorik sınavda, yanlış cevaplanmış olan soruların doğru soruları olumsuz olarak etkilemediğini de belirtmekte fayda var.

    Önceki tarihlerde düzenlenen sınavlarda olduğu gibi, 2018 yılı içerisinde düzenlenen ehliyet sınavları hakkında da sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz.

    2018 yılının ilk sınavı 10 Şubat tarihinde gerçekleşmişti. İkincisi ise 21 Nisan Cumartesi günü geçekleştirildi. Son sınavda çıkan soruları incelemek isteyenler sitemizde yer alan 21 nisan 2018 ehliyet sınav soruları başlıklı yazımızı inceleyebilirler. İlgili sayfamızda yayınladığımız sorular, sonraki sınavlar hakkında sizlere hem fikir verecektir hem de bu soruları çözerek kendinizi test edebilir veya pratik yapabilirsiniz.

    Ayrıca 21 nisan 2018 ehliyet sınav sonuçları 3 Mayıs 2018 tarihinde açıklanmış bulunuyor. Düzenlenen sınavdan aldığınız puanı, E-Devlet hesabınızdan Milli Eğitim Bakanlığı ve MEB Sınav Sonuç Sorgulama başlıklarını sırasıyla takip ederek öğrenebilirsiniz.

    Kimimiz pratik sınavda başarı gösterebilecek şartlarda olabiliriz fakat teorik sınavda başarılı olmadan pratik sınavlara katılım gösteremiyoruz.

    Kimimiz de teorik sınavda başarılı olabilecek potansiyele sahip olabiliriz fakat pratik sınavı yani Direksiyon Sınavını da başarı ile tamamlamadığımız sürece sürücü belgesi almaya hak kazanamıyoruz.

    Katıldığınız teorik veya pratik sınavlarda başarılı olamama gibi bir durumunuz oluştuğunda, birkaç ay sonra düzenlenecek olan yeni sınava katılabiliyorsunuz. Teorik sınavı başarılı bir şekilde geçmeden Direksiyon Sınavına geçemediğimizi belirtmiştik. Fakat teorik sınavı başarı ile geçtiğinizde ileriki dönemlerde sadece pratik sınavdan sorumlu olacaksınız. Yani, MTSK Sınavlarına tekrar girmenize gerek kalmadan sadece Direksiyon sınavına katılım göstermeniz yeterli.

    Önümüzdeki tarihlerde düzenlenecek sınavların takvimi ise;
    4 Ağustos 2018 Cumartesi, 20 Ekim 2018 Cumartesi, 22 Aralık 2018 Cumartesi şeklinde.

    Sınavlarda uygulanan ücretlendirme; teorik sınav için 75 TL, Direksiyon Sınavı için ise 100 TL şeklinde belirlenmiş durumda. Sürücü adaylarına şimdiden başarılar dileriz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.