Şimdi Ara

2018 model Honda Jazz yeni tasarım ve motorla ortaya çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jazz çok kral araba 1,5 yıl kadar önce 69 bindi almadık şindi 100 bin olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın 2016 Elegance 1.3 modelinin sahibiydik bir süreliğine. Yanlış hatırlamıyorsam 72k gibi bir fiyata almıştık. Mali sebeplerden dolayı sattık. Öncesinde de 2002 modelini, sonrasında da 2006 modelini 10 yıl kadar kullanmıştık. 2006 modeliyle bir adet ciddi kazamız olmuştu, aracı yetkili serviste tamir ettirdikten sonra tam olarak 8 yıl boyunca ne bir şanzıman sorunu ne bir arıza ışığı yaktı bu araç. İçinde ise en ufak bir deformasyon olmadı. Sattığımız kişi bile haftalar sonra arayıp ya bu araç ne güzelmiş diye bize teşekkür etti.

    Öncelikle aracın iç fonksyonelliği efsane olarak nitelendirilen kasasına göre daha kötü bunu belirtmek gerekiyor. İç döşemelerinin kalitesinde de bir düşme var lakin;
    Bu aracı Polo, İbiza gibi buzdolaplarıyla herhangi bir yönden karşılaştırmak sadece bu araca değil, otomobil endüstrisine yapılmış en büyük hakaretlerden birisidir. Hatta daha ileri gideyim Golf, Leon denen xl buzdolapları bile bu aracın fiyat aralığında sağladığı fonksyonların bazılarını sağlamıyor. Genişlik bunlardan sadece bir tanesi. Dikkat ederseniz fiyatına gömülüyor sürekli. İbiza Leon alın diyorlar. Ama hiçbirisi dönüp de Polo'nun fiyatından söz etmiyor. Highline modeli olmuş 116k, opsiyonlarla bunu 130k'lara çıkarmak mümkün. Aracın ömrü boyunca iki üç kez açılıp kapanacak cam tavanı da 16k etmez herhalde. Kalite konusuna gelecek olursak evet yeni kasasında iç kalitede düşme var ama Jazz'ın kalitesiz hali, kalitesizliği gizlemek için yapılmış göstermelik ikinci yılında dökülmeye başlayan döşemeden iyidir.

    Bu araç aynı zamanda hafif. Atmosferik diye saya söve bitiremedikleri motoru hem patlayan turbolu fındık motorlardan daha seri hem de daha az yakıyor. Trafikte az tokatlamadık altında Polo'yla gezen liselileri. Şanzımana gömüyorlar. Ben servise gidip düzenli olarak masraf gömeceğim bir DSG'dense gram sorun çıkarmayan CVT'yi tercih ederim her koşulda.
    Şehir içinde yoğun trafikte dikkatli kullanımla 5.5l'ye kadar düşürmüşlüğüm var yakıt tüketimini. Hiç dikkatli kullanmadan gazladığımda ise 6.8'i geçemedim ben bu araçla.
    Şimdi gelmişler 1.5 motor atmosferik diye ağlıyorlar. Ulan motorun gücü olmuş 130bg, torku olmuş 155. Aracın hafifliği belli. Motorun sorunsuzluğu belli. Trafiğin her köşesinde bu motordan tokat yiyeceğiniz belli. Hala daha turbo yok diye ağlıyor musunuz siz? :D Gerçi bu araç sizi trafikte de çok ağlatır. Direksiyona kafanızı gömersiniz sinirden "dandik Jazz beni nasıl geçti" diye. Neyse gömmeyin kafanızı, deforme olur kaplaması sonra aman.

    Yeni Jazz'ların bence iki büyük sorunu var.
    Birincisi infotainment sistemi. Android gibi leş bir işletim sistemden infotainment sistemi yapmak kimin aklına geldiyse onun ben aklına tüküreyim. Kullanımda ve stabilitede bir sorun yok ama uzun bir öğrenme kıvrımına sahip. Ayrıca dışarıdan uygulama kurmak her şekilde engellenmiş ki bence büyük rezalet. Madem Android kullanıyorsun en azından uygulama kurmamıza izin ver. Ama bunun dışında her türlü işi görüyor.
    İkincisi de azalan fonksyonellik. Bu da aslında ilk kasadan iyi, efsane kasadan kötü. Bundan kastım da depolama alanları olarak daha az alana sahip araç. Aracı daha sportif ve gençlere yönelik yapma çabası olarak bu kadar çok kullanışlılıktan feragat etmek kötü olmuş bence. Ama bu haliyle bile bu araç VW grubunun olmayan fonksyonelliğine bin basar.

    Şimdi ben burada VW grubu araçlarını güzelleyen karakterleri anlayabiliyorum. Golf'le Polo'yla İbiza'yla Leon'la kız düşürmek bu araçlara göre daha kolay. Aynaya Vanilla Pride kokusunu asınca daha havalı duruyor Jazz'dan hak veriyorum. :D Paraları Audi BMW Mercedes'e yetmediği için ucuz alternatif olarak bunlara yönelecekler elbette. Ama araba alırken herkesin önceliği kız düşürmek değil. Hatırlatayım dedim.

    Ayrıca sadece bu araç değil. Tüm araçlar pahalı. Bazıları prestij vergisiyle bundan da pahalı :D Bu araç dahil bu sınıftaki tüm araçların normal koşullarda 30k'yı geçmemesi gerekiyor. Ama işte bitmiş bir ekonomiden doğan dolar kuru ve zeka ürünü vergiler buna müsade etmiyor. Uzun yıllar da etmeyecek gibi görünüyor. O yüzden fiyat diye ağlamak yerine dönüp kendi araçlarınıza bir bakın. Ondan sonra fiyat konusunu tartışırız.

    VW grubunun B sınıfı ve C sınıfı araçları ancak öğrenci arabası veya prestijli görünmeye çalışan beyaz yakalı aracı olabilir. Ama "araba" kullanacak kişiler gider Jazz alır, yıllarca da ne bir servis derdiyle ne başka bir bela olmadan sorunsuz şekilde ailesini de rahatça sığdırarak bu aracı kullanır.

    Aynen kardeşim, kapı sesi çok tok. Hadi sen bir seri köz getir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 15 Haziran 2018; 14:56:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    gaza basayım koltuğa yapışayım isteyen adam bu araca bakmasın
    cvt grafiği vardı forumda bulursam koyarım
    sabit bir hızla ilerler. bu yüzden ruhsuz zevksiz denebilir
    zaten alacak kişi de bunu aramaz. arıyorsa hayal kırıklığı olur

    jazzın ilk nesli çok tuttu
    ikinci nesilde fiyat abartıydı az satıldı
    ama bu seride fiyat iyice çıldırdı

    ha jazz alan insan neden alır?
    - iç hacmi ve bagajı geniş ferah bir araç arayan
    - otomatik olsun ama zırt pırt sağa çek demesin/ısınmasın/"garanti bitince kakalanmasın" sorunsuzca bineyim diyen
    - yakıtı makul olsun cep yakmasın diyen
    - güvenlik donanımları olsun diyen
    - (genel türk insanının aksine 2 yılda bir değiştirmek için değil de) uzun yıllar kullanayım masraf çıkarmasın diyen
    - (pek düşünmez ama) ikinci eli fena olmasın diyen

    kişi jazzını alır keyfine bakar

    ülkedeki herkes gaza basınca koltuğa yapıştırsın diye araç almıyor
    hayatında jazza binmeyip ahkam kesenlere bakmayın
    aracı bilen alır
    ha fiyatlar çok yüksek orası doğru
    araç ararken jazz ı buldum. sıfır alacaktım. b sınıfında bence rakibi yok. donanım doluluğu ve çarpışma test sonuçları çok iyi.o donanımda egea longue plus mı ne öyle bir modeli 120 bin di ben araştırırken bence tek sorunu her kasa yenilemede daha tipsiz oluşu.




  • 130 beygirlik manuel bir Jazz denemek isterdim açıkcası

    90 ların başından beri çoğu benzinlisini kullanmış biri olarak motorlarının devirlenmeyi seven pürüzsüz karakterini biliyorum çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    japonların değişik bir tip anlayışı var otolarında
    bu konuda haklısınız
  • Merhaba geçen hafta 2018 1ç3 elegance jazz aldım yalnız arabanın multimedya sıstemine uygulama yüklüyemirum internetteki videoları takip ederek yapmaya çalıştım onların sonundada yüklenemedi diyiyo bilgisi olan varmı nasıl yapılıcaçına dair
  • kaan123423 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ne kadara aldınız acaba? eşimde micra onu onu satıp oda jazz almayı düşünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Performansı nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 hafta önce 2011 modelini satın aldım. kazasız boyasız. performansından gayet memnunum. tam bir aile aracı. sürüşü keyifli.

    haftayada bakıma vericem. yetkili serviste şöyle bir kampanya var iyi mi sizce ?

    2018 model Honda Jazz yeni tasarım ve motorla ortaya çıktı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

    3 hafta önce 2011 modelini satın aldım. kazasız boyasız. performansından gayet memnunum. tam bir aile aracı. sürüşü keyifli.

    haftayada bakıma vericem. yetkili serviste şöyle bir kampanya var iyi mi sizce ?

    Yetkili servis işlemi için 350tl iyi fiyat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 ve öncesi araçlar için eylül sonuna kadar geçerli kampanya var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan123423

    Merhaba geçen hafta 2018 1ç3 elegance jazz aldım yalnız arabanın multimedya sıstemine uygulama yüklüyemirum internetteki videoları takip ederek yapmaya çalıştım onların sonundada yüklenemedi diyiyo bilgisi olan varmı nasıl yapılıcaçına dair
    1.3 performansı nasıl? Malum çoğu yerde test aracı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2012 jazz fun sahibi olarak 2018 alma niyetiyle bayiye gittiğimde 2018 Hondanın multimedya ekranı dışında tamamen kırpılmış halini görünce şoke oldum. Bir honda jazz sever olarak tercihimi hr-v den yana kullandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müfit1970 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Aynı tatda daha büyük bir araba isteyen Jazz sahiplerine tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müfit1970 kullanıcısına yanıt
    ben de 2012 jazz sahibiyim. yeni modelde ne eksiler var? hayırlı olsun bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye ucube gibi tasarlıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavru typer ya çok seviyorum şunu
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür. Ben arabamı ailem ile beraber pazar, market, gezi vs için alıyorum hafta sonu kullanıyorum malum jazz severlerin hayatı :).Yaşım 48. Yeni jazz a da bakmaya ailem ile beraber gittik. Öncelikle arabanın içinin o geniş, ferah, aydınlık aile arabası havası gitmiş, bana daha çok üniversite öğrencisi ergen arabası gibi geldi. İçi karanlık, döşemeler cansız, camlar bariz bir şekile çok küçülmüş, cam tavan yok. Araba hepimiz için iç karartıcı, küçük ve güvensiz geldi. Ha bunu kötülemek için söylemiyorum 2012 jazz fun ile karşılaştırmak için söylüyorum. 2012 jazz kullanmasam alırdım belki de. Böyle olunca hanım oradaki broşürlere baktı. Honda jazz 2012 tadında, hem biraz büyük olan hr-v yi gördük. Hr-v mağzada yoktu. Gelince onu aldık. Jazz 2012 seven ama artık değiştireyim diyen bulursa hr-v ye bir baksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetinOztok

    az önce başka bir başlıkta honda jazz'ı diğer arabalarla kıyaslamak amacıyla geyik testi diye bir videoda gördüm.Valla 85 kilometre hızla giderken kukaların arasından seri şekilde manevra yapa yapa devirmeden geçti,diğer araçlar kukaları devire devire market arabası gibi dağılarak bitirdi parkuru.testte diğer araçların anahtarını aldı resmen jazz bey.
    Haklısın bu segmentte üstüne yok bu arada i10 da efsane geyik testinde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.