Şimdi Ara

2018 Nissan Qashqai 15 Bin Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2018 yılında 1.6 dci bir sıfır araç aldık bayiden peder beye.
    2019 yılında yıllık bakım kapsamında yüzbaşıoglunda yaptırdık bakımını, fakat geldiğimiz noktada 2 yıldır bakıma vs uğramadık covid vs ve araç 15 bin km de. Peder bey cok nadir kullanıyor.
    Yüzbaşıoglu 2100 tl fiyat verdi ve garantisi mayısta bitecek, bende orjinal serviste yaptırmanın gereği yok diye düşünüyorum. İnternetten gerekli parçaları alıp bir ustaya yaptıracağım, hangi filtrelerin değişmesi gerekli? Yağ tavsiyeniz olur mu? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler



  • Motor yağı özelliğini kaybediyormus 18 ay sonra öyle bir muhabbet varmış artık çokta arayı açmayın araç modelli sonuçta yazıktır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtremarketim.com dan mann marka filtre veya yetkili servisinden orjinal filtreleri alınır.

    fzrulman veya yağçarşısı adlı satıcıdan shell ar-l reno onaylı motor yağ alınır. Sanayide iyi yorumu olan bi renocuda bakım yapılır. Mazot filtresi değişmicekse 1/3 fiyatına çıkarsınız.

    Ek: hava,yağ,polen filtresi, bir önceki bakımda değişmediyse mazot filtresi değişcek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 6 Nisan 2021; 23:57:19 >
  • Plaka da verin de yarın öbür gün satılırsa uzak duralım 2 yılda yağ ne hale gelmiştir kim bilir 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serviste 2000; özel serviste de rahat 1000 tutacaktır.

    garanti bitti ise servisi arayın özel fiyat vereceklerdir.

  • Mayısta bitiyor, en düşük 2050 verdiler fiyat
  • isterse 3000 lira olsun garantisi devam eden aracı veya büyük bakım yapılacaksa yetkili servisten başkasına emanet etmeyin

  • Mayısta garanti bitiyor, servisin yapcağının aynısını dışarda yaptırmamın ne gibi katma değeri olacaktır? Bilgim olmadığı icin soruyorum. Üç araçla uğraştım yakın zamanda, gördüğüm kadarıyla servis dediğimiz şey vatandaşı yolmak üzere organize olmuş bir örgüt.
  • 2021 motor yağı denilen çağ dışı şeyi hala aracına koyan insanlar var.

    Forever Elektrik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_Bombastic

    Mayısta garanti bitiyor, servisin yapcağının aynısını dışarda yaptırmamın ne gibi katma değeri olacaktır? Bilgim olmadığı icin soruyorum. Üç araçla uğraştım yakın zamanda, gördüğüm kadarıyla servis dediğimiz şey vatandaşı yolmak üzere organize olmuş bir örgüt.

    yetkili serviste herhangi bir sorun olduğunda karşınızda muhatap olacağınız bir kurum bulursunuz

    sadece bu bile fiyat farkı ödemeye değer

  • Hangi Mayıs, garantiniz çoktan bitmiş. 2 yıldır servise uğramamışsınız garanti mi kalır:)


    Yaptırın özelde.

  • Bu mayıs, garantimin devam ettigini söylediler, araç iki yıldır 5km km yapmış kullanılmış bile sayılmaz😀
  • Mayısta garantisi bitecek araç için serviste bakım yaptırmaya gerek yok bence.


    Motorunuza uygun motor yağı ve filtreleri alıp veya değişim yaptıracağınız yerden temin edip rutin bakımınızı yaptırabilirsiniz.


    2016 model 2017 trafiğe çıkışlı Clio 4 1.5dCi icon aracım var. Ben aracımı 1 yaşında bakıma girmemiş olarak aldım. İlk bakımını 6.900km'de serviste yaptırdım. Sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdim.


    Bir sonraki yıl garanti bitimine 5 ay kala diğer servis bakımı için, yağımı filtrelerimi alıp 50TL işçilikle değişimini yaptırdım.


    Geçen sene de aynı şekilde yağımı ve filtrelerimi alıp bakım yaptırdım.


    Bu sene de yağımı (Liqui Moly Toptec 4400 5w30 RN0720) aldım kenara koydum. Filtreleri orijinal mi alsam mann mı alsam diye düşünüyorum. Yine işçilik ile bakımı yaptıracağım.


    Bu sene km'den değil ama yıldan dolayı triger zamanı geliyor. İşte bunu dışarıda yaptırmam. Ne olursa olsun serviste yaptıracağım. Bugün fiyat teklifi istedim mesela. Triger ve mazot filtresine ne kadar diyecekler bakalım.





  • Mr_Bombastic M kullanıcısına yanıt

    Diyelim ki aracınızda şu an bir sıkıntı oldu, servis atıyorum klima kompresörün değişmesi için garanti talebi girdi.


    Merkezin ilk yapacağı şey bakımlarınıza bakmaktır, bakım kaçırdığınızı gördükleri an ret edeceklerdir. Maalesef durum böyle, servisteki elemanın garanti devam ediyor demesinin bir anlamı yok, 5.000 değil 1.000 bile yapsanız yılda bir uğramanız gerekiyor.

  • 3 tane sıfır aracım oldu toplamda 130 bin km yaptım.Hicbir bakımını serviste yaptırmadım.Yag, filtre vs malzemeyi hep internetten aldım sanayide herhangi bir ustaya yaptırdım.En ufak bir sorun yasamadım.Simdiye kadar 15-20 bin tl cebimde kaldı.Sizde bence bu sekilde yaptırın.Servislere soyulmamis olursunuz.NOT:Bu yöntem pimpirikli, kıl insanlar icin uygun degildir.Sizler bildiginiz gibi devam ediniz lütfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iyi niyet zımbırtılarını ww grubunda cok duyduk hocam, piyasada 5 olanı, aslında 20 ama size 10 diye itelerler bunlar. Aracın garantisi var ve yahut yok zaten bitti mayısta. Ben sizi anlıyorum fakat bu servisler müşteriye çakmak üzere organize olmuşlar, araçlara o kadar para veriyoruz ki korkudan teslim oluyoruz diye düşünüyorum.
    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.