Şimdi Ara

2018 Qashqai 1.2 Otomatik Klima Arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2018 Haziran'da 1.2 Benzinli otomatik tekna paket bir Qasqai aldım. Araç aldığım günden bu yana klimada can sıkıcı bir arızaya sahip. Yolda giderken alakasız zamanlarda klima kendini kapatıyor fan üflemeye devam ediyor. Yaz olduğu için aracın camlarını açmadan içinde yolculuk yapmaya devam etmeye imkan yok çünkü normal fan üflüyor. Ancak aracı çalışır vaziyette durdurup tekrar yola devam ettiğimde düzeliyor. Geçen hafta Ankaradan Bodrum'a gittim yolculuk işkenceye dönüştü. Aracı servise götürdüm birkaç işlem yaptıklarını söylediler ancak teslim aldığımda aynı arızanın devam ettiğini gördüm. Servis şefi bu araçlar uzun yolda bazen klimayı kapatabilir dedi. Bu da bana çok garip geldi. Ancak benim arızam şehir içinde de kısa mesafelerde olmakta. Servise gittiğimde danışman hanımefendi bir bayanda da aynı arızadan şikayetçi olduğunu iletti. Başa bu tip bir durum ile karşılaşan var mıdır? Servis arızayı görmek istiyor ben gösteremiyorum, böyle başım dertte yani. Var mı yardımcı olabilecek birileri? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verser -- 25 Temmuz 2018; 12:47:3 >







  • Aynı araç bende de var. Hiç böyle bir soruna rastlamadım. Servisin oyalama taktiği. Nissan müşteri hizmetlerini arayın. Başka bir yetkili servise de gidilebilir.
  • Hocam kliman Auto modda olabilirmi ? Ona bi dikkat et bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var. 2 yıldır çözülemedi. En son yetkili servise gittim. Önce klima gazının bitmiş 700TL'ye doldururuz dediler. Ben de 2 ay önce doldurduğumu söyledim. Yeni nesil gaz olmayabilir diye oyaladı. Hayır dedim değiştirmeyin. 5 dk sonra aradılar test için ücretsiz olarak klima gazını basıp kontrol ettik, dediğiniz gibi problem düzelmedi dediler. Konsolu açıp kontrol etmemiz lazım dediler. Şimdi ben nasıl güveneyim bu adamlara. Eminim ki konsolu açıp 5000 lira falan isteyecekler ve sorun da çözülmeyecek. Bu kronik bir sorun mu dedim. Kesinlikle değil dediler. Kesinlikle değil çünkü daha beni yolmaları lazım. Bu arada sadece cihazı bilgisayara bağlamak için 300 lira istediler.
    O sırada Qasqai'si olan bir müşteri geldi ve bakın söylediğim klima sorununu şimdi görebilirsiniz dedi. Sordum, klima sıcak üflüyormuş onun da. Sabah geldiğinde sorun göremedik diye yollamışlar adamı. Çünkü hava ısındıkça klimanın performansı inanılmaz düşüyor. Bence bu çok net bir kronik sorun. Nissan'larda sık görülüyor diye çok duydum. İzmir sıcağında dayananılmıyor, klima yüzünden arabayı değiştireceğim neredeyse. İzmir'li Nissan almasın net.




  • Hocam Merhaba,
    Aynı sorun bende 2 yıldır var. Bana görmemiz lazım diyorlar. On son bu hafta bir parça sipariş ettiler yarın değiştireceğiz ama ben çözüleceğini sanmıyorum. Telefon numaranız özelden yazarsanız görüşmek isterim. İyi günler dilerim.
  • 2015 1.2 qashqai visia aracımı 4 sene sıkıntısız klimayı kullandım.. Çok klima tercih etmememe rağmen hiç sıkıntı vermedi geçen sene ilk arızayı verdi ve garanti bittiği için sanayide klimacıya gittim.. Önce test etti.. Kaçak yok.. Orjinal gazı pahalı idi.. Normal gaz basın dedim.. Bastılar güzel soğutuyor pandemi döneminde yattı araç ama çalışsada çok sık klima kullanmıyorum.. Şimdi yine sıcak üflüyor.. Henüz klimacıya gitmedim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2018 1.2 qashqai arıcımda bende aynı sorunu yaşıyorum. Frene bastığım anda klima üflemeye devam ediyor fakat 5-10 saniye sıcak üflüyor. Park yerindede frene bassanız yapsanız aynı sorun devam ediyor. Normal uzun yolda sıkıntı yok fakat nezaman frene bassanız klima sıcak hava üflemeye başlıyor. Fren vakum sistemiyle ilgili bir sorun var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.