Şimdi Ara

2018 Seçim değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Seçim sonuçları vatana millete hayırlı olsun.

    Önceki günlerde AA ile ilgili %52 seçim sonucu verilecek haberleri ve sandıkların %85 inin 1 saatte sayılıp geriye kalan %15 in 5 saatte sayılamamış olması ayrıca daha yollarda oylar taşınırken RTE nin çıkıp kazandık açıklaması yapması seçimi şaibeli hale getirmiştir.

    Resmî sonuçlar YSK dan alınması gerekirken YSK nın AA dan alması olayı taktire şayan bir yeni uygulamadır.

    Kazananlara diyecek kelime bulamıyorum. Kalitelerini ortaya koydukları bir süreç olmuştur. Fakat muhalefet için daha önce yazdığım bir yazıyı paylaşayım sonra üzerine yorum yapayım



    2018 Seçim değerlendirme


    Bu seçimlerin böyle geçeceğini öngörmüştüm. Eğer dediğim gibi olsaydı muhalefet Hdp olmadan zaten%50 yi alıyordu.

    Burada Devlet Bahçeli’nin manüplasyonları mükemmeldi.Ceza evlerindeki ülkücüler için af istemesi ve son dakika bizi kimse yabana atmasın söylemleri İyi partiye gitmiş Seçmende yaşasın Akp ittifakını bozuyoruz algısı yarattı. Miting yapmadan çok konuşmadan oylarını arttıran tek parti oldu.

    HDP ise sol vitrin ile CHP’den oy alarak barajı geçti. Bana göre Hdpnin Meclis’te olması iyidir. Kürtleri siyasete çekmek lazım. Silahlı mücadele bitsin istiyorsak bu şart.bu konu iki cümle ile açıklanacak bir konu değil bunu şimdilik kapatayım.

    CHP ye gelirsek işte bildiğiniz CHP nin kendisi. Ön görüsü olmayan bildiklerini iddia eden ve AKP seçmenini koyun gören farklı bir ruh hali yaşamaya devam edecekler. Ben seçmenine acıyorum yani kendime.

    İyi parti başta bir rüzgar yarattı fakat vitrini Türk milliyetçisi,tüzüğü sağcı,kendisi kararsız bir hava yaratarak bu rüzgarı kullanamadı. Sonra bir gayret döneyim dedi o da basının ilgisizliği ve kendi basiretsizliği buna engel oldu.Yanlış ittifak %20 lerdeki oyunu %10 düşürdü.

    Akp de yine bir zafer ama hiç kimsede bu işin nasıl olduğuna Kani değil. Bu kadar olumsuz havaya rağmen bu oyu alıyorsa bu halkın bir bildiği var belki de bu ülkeyi sen bu hale getirdin sen düzelteceksin demiş olabilirler.

    Liderler konusuna gelince; RTE bence son seçimini kazandı. Seçim çalışmalarını yakından takip ettim ve kendisi yorgun ve hasta bunu anladım. Ayrıca promter kullanması nedeniyle bazı kabiliyetlerini kaybettiğini düşünüyorum. 20 yıl önce konuştuğu konular ve öngörüleri gayet iyiydi. Ceketini koysa kazanır diyorlar ya işte o kareli ceket ;)
    Şaka bir yana arkasında çok iyi bir ekip var.

    Akşener ise bana göre siyaset yapmasın hocalık yapsın daha iyi yapar. Tarih geçmiş ile yapılır ama siyaset tamamen insanla bunu becerecek kadar ön görü sahibi değil.

    Genel olarak bu siyasette öne çıkan adamlar nasılda hemen havaya giriyorlar anlamıyorum tamam söylemlerinizde böyle yapmanız gerekiyor fakat yaptıklarına bakınca söylediklerine inandıklarını görüyorum. İnsanlarda bunlara güvenip yola çıkıyor ya üzülüyorum.

    Mi? Ye gelince ; arkadaş o neydi öyle bence oldu bu iş yemin ederim bu adam uçtu demiştim. Birini sevmiyorsan siyasetçi yapıp halkın önüne at böyle birşey işte.
    Millet Cem Yılmaz’ı da dinliyor değil mi ben daha oy vereni görmedim.

    İnce’in söylemleri çok kabaydı.aslında çobanı çıkarsan Hüsnü Çoban’ı %20 si garantiydi. Apolet sökmeler lider ziyaretleri bence gerek yoktu. Sadece Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti diye seçimi kaybetti dersem abartmış olmam.

    Ya sen bir Atatürkçüsün biraz Türkiye sevdalısı biraz milliyetçi olman icap ederdi.

    Burda Kürtleri dışladığım anlaşılmasın. Ama siyaset asimetrik yapılır. İktidar olmak için muhalefetin oylarını toplamayı değil iktidardakinin oylarını almak gerektiğini bileceksin. Bilmiyorsan muhalefet olarak devam edersin.

    Sıfır toplamlı bir oyun izledik.Stabil devam ediyoruz.

    Şu kek de nerde kaldı Bilali ! He çayda getir memleketi kurtaracaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.