Şimdi Ara

2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (213. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.269
Cevap
56
Favori
341.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tt38 T kullanıcısına yanıt
    1.6 cdti kullandıysanız bilirsiniz
    1.5 olan motor , 1.6 ya göre çok erken ısınıyor , benzinli gibi kısa sürede ısınıyor
    Bahsettiğiniz sorunu yaşamadım ama belki partikülden kaynaklı çalışma sesi konusunda bazen daha gürültülü çalışıyor , bazen de öyle sakin çalışıyor ki 3 silindir olduğu anlaşılmaz
    Partikül dememin nedeni de 1.6 da çok fazla partikül sorunu yaşadım , 1.5 de hiç yaşamadım sadece motor ışığını yaktığı oldu ama gücü kısıtlamadı

    Kestiremedim şimdi , motor soğuk usta ile denk gelmek lazım eğer bilgisayarda hata kodu kaydetmediyse

    Aklımdayken söyleyeyim genleşme kabına dikkat edin
    2 kez garantiden değişti , susuz kaldı bir keresinde allahtan uyarıyı erken fark ettim
  • İyi akşamlar herkese,

    Dün 2020 model 55k km de insignia gs design + görüş paketi 1.5d araç aldım. Araç ile ilgili birkaç sorum olacak. Bilgisi olanların desteğini bekliyorum.

    Aracın üzerinde 2021 üretimi pirelli cinturato p7 lastik takımı var. Önceki aracım olan astra j de falken ecorun ze310 takım vardı ve memnundum. Pirelli cinturato p7 ile ilgili tecrübesi bilgisi olan var mı? Güvenli midir, yoksa değiştirmelimiyim?

    Aracın farları led aydınlatma. Astra j de afl vardı, insigniadaki led aydınlatma afl farın yanında çok sönük kaldı. Ayarları da bozuk gibi geldi bana. Önce bi ayar yaptırıp kullanacağım, yetersiz gelirse ki gelecek gibi, değiştirmeyi düşünüyorum. Bu aracın led ampullerinin soketi nedir ve öneriniz var mı?

    Kaputu kaldırdığımızda karşımıza çıkan motor koruma kapağı yok. Yetkili servisi bile "yok ama sipariş verirseniz 1 ay sonra gelmiş olur" dedi. Aracı bu şekilde kullanmamın sakıncası var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 5 Mart 2024; 22:36:39 >




  • NIQO kullanıcısına yanıt
    Cinturato p7 yi eski aracımda kullanmıştım memnundum güzel lastiktir.

    İnsignia nın dolu paketinde ilux far mevcut boş paketler düz far bunlarda facelift olmayan b kasalarında h7 halojen ampulleri var facelift i bilemiyorum. Philips ya da osram ın üst segment halojen modellerini tercih edebilirsiniz.

    Bu şekilde kullanmanızın bir sakıncası yok.

    Ekstra olarak aracınız 1.5d 3 silindir modeli olduğu için ışıklarda vs durduğunuzda kalkış esnasındaki titreşimi olabilir olağandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skyr3x -- 5 Mart 2024; 23:0:23 >
  • Skyr3x kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    Start stop olayının yarardan çok zarar sağladığını düşünüyorum ve istanbul trafiğinde sürekli o sesi duymayı sevmiyorum. O sebeple aracı çalıştırınca ilk işim start stop kapatmak oluyor.

    Aracın orijinalinde led ampul var ama xenon ampul olduğunu sanmıyorum. Hangi yuva kullanılıyor onu da bilmiyorum. En iyisi herhangi bir elektrikçiye gidip baktırayım ve ayar yaptırdıktan sonra da istediğim düzeyde olmazsa dediğiniz gibi osramın üst seviye ampullerini alıp taktırayım.
  • NIQO kullanıcısına yanıt
    Facelift in far yapısını bilmiyorum açıkçası. Zaten ki facelift olmayanın far yapısı da benim daha çok hoşuma gidiyor :) onda da belirttiğim gibi bir durum var. Facelift te paketler arası farda ne fark var bilemiyorum o yüzden.
  • ARKADAŞLAR HERKESE MERHABALAR... 2018 INSIGNIA GRAND SPORT ELEGANCE 150.000 KM ILE BENIM ARACIM 2023 5 aylik HYUNDAI BAYON 1.4 ELITE EN ÜST PAKET ARACIMI TAKAS YAPMAK İSTİYORUM... BAŞA BAŞ FIYAT SAYILIR... BENIM BEKLENTIM KONFOR SÜRÜŞ ZEVKI PERDORMANS... DEGER MI, UZAK MI DURMALIYIM, KRONİK SORUNLAR VS BILMEM GEREKEN KONULAR VARSA DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTERİM..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestnewyorker -- 14 Mart 2024; 10:8:58 >
  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt

    Beklentilerinizle alakalı. Insignia bu beklentileri iyi karşılayan br araç ama sizin bence bir deneme sürüşü yapmanız daha öncemli. Özellikle performans konusunda sizi ne kadar tatmin eder onu kullanmadan bilmeniz zor

  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt

    km'si yüksekmiş, sonuçta sıfır araç verip 5-6 yaşında araba alıyorsunuz. İstediği kadar kroniği olmasın her araba belli bir yaştan sonra masraf çıkarır, en azından alacağınız arabada:

    1) Lastik masrafı

    2) Akü

    3) Disk, balata

    4) Alt takım amortisör

    gibi parçaları değiştirmeniz gerekebilir ve bu parçaları kaliteli/orjinal parçalar ile değiştirirseniz ciddi masraf açar, bunu göze alarak alın aracı. Bunların dışında şanzıman bir revizyon isteyebilir, motor zincir değişimi gerekebilir. Yani bu aracı aldığınızda 100-150k masraf yapmak zorunda kaldığınızda bu sizi üzmeyecekse alınır. Ya da üzerine 200-300k koyup daha düşük yeni modellere bakmak daha mantıklı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 22 Mart 2024; 22:37:20 >
  • 2016 insignia var emme manfioldu temizliği için ustaya söyledim 1.5 gün söyledi normal mi bu kadar sürmesi

  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız aracın performansı nasıldır bilmem ama insignia performans dışında diğer beklentilerinizi karşılar ancak takaslamayı düşündüğünüz aracın km'si yüksek, yani ekstra masraf açma olasılığı çok yüksek ki insignia'nın bakımı kullandığınız araca göre daha ağır.

    Ben astra j 1.3cdti cosmo paketten 1.5d insignia'ya geçtim. Astra'da ortalama 8.5lt yakıt tüketimi gördüğüm yerde insignia ile 11.5lt görüyorum. Yani yakıt olarak kullandığınız aracın sunduğu nedir bilmiyorum ama istanbul içi kısa mesafe trafikte 10lt altında görme ihtimaliniz yok ki 1.5d için bunu söylüyorum. Alacağınız aracın yakıtı çok az daha yüksek olabilir.

    Bir diğer husus, insignia 5metre boyunda. Otopark sıkıntınız yoksa dert değil ama benim gibi sokak, cadde üstüne park edecekseniz, çoğu çıkan aracın yerine girmekte sıkıntı yaşayacaksınız.

    Konfor olarak kullandığınız araçtan daha konforlu olacağı aşikar. Sonuçta her ne kadar premium sınıf olmasa da d segment araca geçmiş olacaksınız. İç hacim genişliği, sunduğu ekstra donanımlar, yol tutuşu konusunda verdiği güven hissiyatı vs hoş şeyler. Ben herşeyi kenara bıraktım tipine vurulduğum için aldım. Bence çok yakışıklı ve herkese hitabeden dış görünüşü var. İçinden takım elbiseyle de çıksanız, eşofman takımıyla da çıksanız sırıtmıyor.

    Ben olsam elimdeki sıfır aracı verip 150k km deki aracı almazdım. 2020+ model makyajlı kasa full paketini alacak bütçeye erişene kadar kullanır onu alırdım. 1.6cdti olanların turbo borusu patlatma, boya dökülmesi gibi kronik sorunları var mesela ama makyajlı kasa 1.5d olanlarda bu sorunları yaşayanı hiç görmedim duymadım. O yüzden 1.6 almadım 1.5 makyajlıyı aldım, size de tavsiye ederim.

    Hakkınızda hayırlısı olsun.




  • NIQO kullanıcısına yanıt
    1.5 d kullanıyorum bende ve istanbuldayım
    Söylediğiniz tüketim korkunç

    Ortalama sürat nedir ?
    Yıllar önce kullandığım 1.9 tdı altea bile ortalama süratin 20 olduğu bir ortamda 8,5 lt civarı tüketirdi

    40 yaşındayım , yıllardır istanbul dahil dizel araç kullanıyorum , değil insignia hiç bir dizelin dur kalk trafikte dahi 11.5 lt tükettiğini görmedim duymadım

    Örneğin benim isngiania nın son 1900km ortalama sürat 33 km/h , ort tüketim ise 7,8 lt
    Son 5400 km ortalama sürat 42 km/h. Ve ortalama tüketim 7.1 lt

    Ve bana son dönemde fazla tüketiyor gibi geldi 1lt kadar
    Sıradaki bakım 165bin , bu bakımda serviste tüketim arttı diyeceğim

    Sizinki gerçekten çok ilginç
    Ortalama sürat 10 km/h falan mı ?
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]

    1 fotoğraf ile yazınıza cevap versem yeterli olur sanırım (:
  • NIQO kullanıcısına yanıt
    Sürekli mall of İstanbul’un orada dolanmış gibi bir ortalama 😀
    Ama yine de 11lt fazla geldi bana , 9 lt beklerdim
    100 km üzeri 12km/h ortalama sürat denk gelmesi gerek kıyaslamak için ama o da zor
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    8.5, 9lt civarını 1.3cdti astra j de görüyordum. Bu araçtaki kasa ağırlığının etkisi + 1.5 olması yakıtı aşağı yukarı %20 %25 artırdı, bu da normal.

    Bu araçtaki lastik basınç ekranını nasıl sıfırlıyoruz? İnternette baktım ama bulamadım.
  • NIQO kullanıcısına yanıt
    Araba işaretinin oralarda olabilir , bendeki yarı hayalet ekran bundan farklı
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    O menünün içinde 4 lastik basınç yerini buldum ama ok tuşuna basılı tutunca sıfırlamıyor. Otomatik algılıyor desem, 4 lastik basıncını aynı yaptığımda ekranda farklı basınçlar gösteriyor. Anlamadım gitti.
  • NIQO kullanıcısına yanıt
    O kolay kolay tutmaz zaten
    Kpa cinsinden gösteriyor , hatta sıfırlama olmayabilir lastik basıncı için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NIQO

    O menünün içinde 4 lastik basınç yerini buldum ama ok tuşuna basılı tutunca sıfırlamıyor. Otomatik algılıyor desem, 4 lastik basıncını aynı yaptığımda ekranda farklı basınçlar gösteriyor. Anlamadım gitti.
    İnsignia’da lastik basıncı sıfırlama yok maalesef.
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen konu içerisinde aradığım bilgi vardır ama sayfa sayfa aramamak ve aynı motoru kullanan aracı kullandığımız için bilginiz dahilinde olduğunu düşünerek size sormak istedim.

    Ramazan bayramında kısmetse il dışına çıkacağım. Çıkmadan önce de aracın filtre + yağ bakımını yaptırmak istiyorum. Filtre olarak şu seti almayı düşünüyorum. Yanına hangi yağı almalıyım? İnternette farklı alanlarda kiminin 0-20, kiminin 5-30 kullandığını gördüm. Siz hangi yağı tercih ediyorsunuz?




  • NIQO kullanıcısına yanıt

    Filtrenin kralı mann'dır, fiyat biraz pahalı olabilir ama en azında kafanız rahat olur. Özellikle polen filtresini karbonlu mann öneririm, kötü kokuları büyük oranda engelliyor.

    Yağ olarak 0w-20 OV0401547 standardını sağlayan yağ kullanmanız gerekiyor.


    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]www.vauxhall.co.uk
    Vauxhall Owners’ Manuals | Car & Van Manuals | Vauxhall
    https://www.vauxhall.co.uk/owners/information-and-safety/owners-manuals.html

    Kullanmanız gereken yağ: 4.25l kapasite

    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]
    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]www.onlineyedekparca.com
    GM 0W20 5 Litre Motor Yağı 95528694 - OnlineYedekParca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/gm-0w20-5-litre-motor-yagi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 25 Mart 2024; 21:34:14 >




  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.