Şimdi Ara

2023 model Sıfır km aldığım araç boyalı çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
3
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Salı günü sıfır km, 1 milyonun üzerinde bir Araç aldım. Cuma günü araç geldi denildi. Plaka tescil işlemleri yapılırken, Biraz pimpirikliyimdir, aracı bayiden çıkarmadan, ekspertiz yaptırdık ve Sonuç olarak bir kapı boyalı çıktı. Aracın her yerinde boya kalınlığı 150-155 civarı, aracın bir kapısında boya kalınlığı, 290-280 civarı. Ekper, bu kapı boyalı dedi, bayinin yetkili çalışanlarıyla da baktık, onlar da gördüler. Aracı teslim almadık. Merkeze bildirilecek. Daha sonra araç değişimi yada değer kaybı gibi yola gidilecek. Bunlar olmazsa mahkeme yolu görünüyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Değer kaybı çıkarsa ne kadar bi ücret değer kaybına tekabül eder. Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Kapının tamamında mı boya yoksa lokal olarak mı var? Bir de aracın rengi nedir, tutturulması zor bir renk mi? Lokal boya varsa nakliyede hasar aldığının akla gelmesi lazım. Fabrikasal bir sorunda o parça komple boyanır. Lokal ile ugraşmazlar.

    Genel merkez fabrika tarafından çift kat boyandığı bilgisini verirse ve bunu yazılı bir belge ile size sunarsa bayii size ekstra olarak jest yapmak zorunda değil. Nitekim mikron değerinin yüksek çıkması dünyada bir sorun değilken, ülkemize has bir sorundur. Yanlış hatırlamıyorsam fabrikaca 300 mikrona kadar atılan boyalar normal sayılıyordu.

    İkinci durum, araç eğer nakliyede zarar gördüyse bu durumda bayinin veya distribütörün çakallığı devreye girmiş demektir. Araçtaki hasarı fotoğrafları ile beraber size sunup iki seçenek sunmaları gerekir. Atıyorum, fiyatta %10 iskonto yapalım veya size yeni aracı temin edelim diye.

    Psa grubu siyah tavanlı araçlarda boya atması problemi var mesela. Tavanı ücretsiz boyayıp 50bin değer kaybı bedeli ödüyor bayiler. Bu durum da fabrika tarafından kabul edilen sorun olması sebebiyle yapıyorlar, kimsenin kara kaşına göre ödemiyorlar.

    2021 yılında clio alan arkadaşımın aracı tırdan indirilirken sağ ön çamurluğa demir giriyor ve çamurluk deliniyor. Ertesi gün bayii arkadaşımı çağırdı, aracı gösterdi. Aracı tamir görmüş halde satın alırsa %10a yakın iskonto yapabileceğini, eğer istemezse de aynı aracı bir ay içinde temin edebileceklerini sundular. Arkadaşım tamiri kabul etmedi, o dönem araç kıtlığında başka bir bayiden bulup getirttiler. Doğru usul aynen budur.

    Fabrikasyon çift kat boya ise ve bayi sizin gönlünüzü alacaksa tamamen iyi niyettendir. Ama nakliyede birşey olduysa kesinlikle almayın ve değişim talep edin.
    Muhtemelen Avrupa'da üretilip defo ve kusurlu araçların hepsini Türkiye'ye iteliyorlar. Çünkü adaletin işlemediği ender coğrafyalardan birinde yaşıyoruz. Yasalarımız ve hukukumuz her zaman suçlu, üçkağıtçı ve yalancıdan yana. Yarın bir gün herkes bayilere ekspertizle gelip bu pislikler daha çok ortaya çıksa, tüm bayiler karar alıp aracı kontrol ettirmeye engel olurlar. Ardından yargı sürecinde de bu pisliklerin istediği gibi kural çıkarırlar.
    Avrupada boya takıntısı yok. Boyalıda olsa boyasızda olsa 2. ele düşünce hurda muamelesi görüyor zaten araçlar.

    Taşıma esnasında fireler olabilir. Gemi fırtınaya yakalanır indirir bindirir iken sürter vs. vs.

    Ahlaksızlığın çoğu distribitör ve bayi aşamasında oluyor. Çaktırmadan kitleyip geçme derdindeler. Müşteri durumu çakarsa ettikleri kar gidiyor.
  • Araç ne ? Markayı söyleyin de insanlar daha dikkat etsin
    Bu arada büyük rezalettir kesinlikle hakkınızı arayın . Size başka sıfır araç vermek zorundalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Eylül 2023; 23:39:13 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Eğer olumsuz sonuç olursa emin olun her yerde hatta haberlerde görürsünüz markayı ve bayiyi. Burdan da yazacağım zaten. Sadece yanlış birsey yapmadan nasıl hakkımı arayayım dikkat etmem gereken nedir fikir almak istiyorum.
  • içimden bir ses araç honda veya psa grubu diyor
  • Dedigim gibi burdan sizinle herseyi paylaşacağım bakalım sonuçta ne olacak.
    Zaten eksper yapan kişilerin dediğine göre haftada 2 sıfır araçta böyle durumları görüyorlarmış. Benim tahminim piyasa da sıfır araç alıp binen bir kısım insanın araçlarının boyalı olduğundan haberleri bile olmayabilir.
  • Arabayi bayiden çikarmadan nasil expere goturdunuz, orayi anlayamadim, 0 km arabayi bayiden cikarmazlar, teslim etmeden size, araci kurcalatip boyle bir riske girmezler, arbaayi bayiden expere göndermek gibi, Bende ögrenmek istiyorum bunu saglamanin yöntemini , cunku bayiler arabayi teslim alin expere gidin, video cekin. Arabayi gotururken yolda vs Diye akil veriyorlar ,baska türlü olmaz diyiyorlar.
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

    Mobil ekspertiz getirtmiştir boya ölçüm cihazıyla


    Konu sahibine geçmiş olsun diyorum umarım kısa sürede hatasız araç teslim edilir

  • Eksper firmaları kendini iyi göstermek için sallamasyon işler yapıyorlar.


    Benim de full yetkili servis bakımlı geçmişinde hiç kaza olmayan aracımı bagaj değişmiş diye raporladılar, yetkili servis raporu, bilir kişi vs... derken devamında dava açıp tazminat kazanmıştım.


    Eksperlerin istisnasız hepsi iş bilmez tokatçı tayfalar.

  • Muhtemelen PSA grubu ya da Çinlilerden biri.
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Eksper bayiye geliyor. Aracı almadan bayide yapıyorlar
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Tarcanlar gibi işini çok iyi yapan firmalar var

    BMW alacak olduk adam arabada hiçbir şey yok dedi yemin billah etti Tarcanlara götürdük airbagler işlemli kemerler direnç çıktı

  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Yuh.
  • Muhtemelen Avrupa'da üretilip defo ve kusurlu araçların hepsini Türkiye'ye iteliyorlar. Çünkü adaletin işlemediği ender coğrafyalardan birinde yaşıyoruz. Yasalarımız ve hukukumuz her zaman suçlu, üçkağıtçı ve yalancıdan yana. Yarın bir gün herkes bayilere ekspertizle gelip bu pislikler daha çok ortaya çıksa, tüm bayiler karar alıp aracı kontrol ettirmeye engel olurlar. Ardından yargı sürecinde de bu pisliklerin istediği gibi kural çıkarırlar.
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt

    Avrupada hiçbir otomobil üreticisi böyle birşey yapmaz ve yapamaz,çok abartılı bir yorum olmuş.Muhtemelen o kapı ilk boyamada kusurlu olduğu için ikinci birkez boyanmıştır,belki bu aracın detaylı bilgilerindede yazılı olabilir,yada öğrenilebilir.

  • Aracı teslim almadıysanız fatura iptali yapsınlar ve size temiz araba versinler.Her şekilde geri dönüş vardır teslim almadıktan sonra.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Yuh yok tarcanlar var:D

  • icemy İ kullanıcısına yanıt
    Teslim almadık daha sadece araç plaka işlemleri yapıldı.
  • Peki beyler aracı bayiden aldıktan sonra mahkemeye versem araç değişimi olur mu.
  • ayannkemal A kullanıcısına yanıt

    Teslim almayın ve işlemleri durdurun.Geri dönüş var.Size boyasız araç versinler.Üç beş bakım 10-20 bin indirim gibi vaadleri boşverin.

  • 50-60 bin indirim verseler kabul etmem büyük ihtimal. Aracı değiştirmezlerse arabulucuya yada mahkemeye gideceğiz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.