Şimdi Ara

2023, Samsung için iyi geçmedi: Kârda yedi kat düşüş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2023, Samsung için iyi geçmedi: Kârda yedi kat düşüş!
    Samsung, 2022'de yaşadığı keskin kâr düşüşünden sonra toparlanmayı başaramadı. Güney Koreli şirket, son açıkladığı kazanç raporunda yıllık 194 milyar dolar gelir ve 4,9 milyar dolar işletme kârı bildirdi. Yıllık bazda toplam satışlar üst üste ikinci kez düştü. Bu rakamlar, Samsung’un son on yıldaki en düşük kazancını temsil ediyor.



    Ayrıca Bkz.Google, 2023'te aboneliklerden 15 milyar dolar gelir elde etti!



    4.9 milyar dolar kâr!



    Samsung’un faaliyet kârı 2023 yılının tamamı için 4.9 milyar dolar. Kıyaslama açısından, 2022’de 32.58 milyar dolardı.



    Samsung, dördüncü çeyrek gelir ve kârının önceki üç aylık dönemle karşılaştırıldığında arttığını, bunun büyük ölçüde artan performans ve yüksek bellek fiyatlarının yanı sıra premium ekran ürünlerinin satışlarındaki artıştan kaynaklandığını söylüyor.



    Galaxy S24 serisinden beklentiler büyük!



    2024'ün ilk çeyreği için Samsung’un planı, yüksek katma değerli ürünlerin (üretken yapay zeka ürünlerine yönelik donanımlar gibi) satışını artırarak kârı artırmak. Şirket, bu yıl bilgisayar ve mobil sektörde çiplerine yönelik talebin daha güçlü olmasını bekliyor ancak müşterilerinin hâlâ stoklarını küçültmeye devam etmesi nedeniyle kazançlarının yakın zamanda önemli ölçüde toparlanamayacağını da kabul ediyor. Samsung’un Galaxy S24 serisinden beklentisi yüksek ve cihazların yapay zeka yeteneklerinin, mobil işinin 2024'te çift haneli bir büyüme elde etmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.




    Kaynak:https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-fourth-quarter-and-fy-2023-results







  • Kardan zarar. timsah gözyaşı bunlar. dünya devi firma zaten 10 yıl yetecek kadar parası pulu depolamıştır.

  • DDR6 ramlari piyasaya sürsünler ozaman piyasa nasıl kâra geçiyor görsünler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otobüs minibüs üretmeye devam o zaman Samsung efendi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    32'den 4.9'a düşünce nasıl bu kadar basit şekilde "kârdan zarar" olarak hafif bir ifade oluyor anlamadım. Adam kâr etmeden nasıl yeni yatırım yapacak?

    Öyle bir tane S24 çıkartıp uçacak mı firma? Düz S24 bile $800 civarında. Az bir rakam değil. iPhone eleştiriliyor ama galaxy de müthiş atılım yaptığı şeyleri tam olarak pazarlayamazsa, değişen bir şey olmaz.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    hocam hep yüzde 30 kar yapacak diye bir kural yok. yatırımı yüzde 5 ile de yapabilir. milyarlarca dolar kar demek zaten. kaldı ki yatırım yapmadan nasıl kar yapmayı planlayacak ki... yatırım zarar sonra pik dönemi kar...


    senin benim yüzde 5 im ile onların yüzde 5 i arasında galaksiler kadar fark var.


    not: zarar da açıklamamış bu arada 30 dan 5 e düşmüş kar. kar ettigine dua etsin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 31 Ocak 2024; 16:26:12 >
  • Kar 7 kat azalmaz!
    7'de 1'ine düşer.
    Yayıncı, yayın yaptığı dile biraz daha özenli olmalı!

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    bunlar zarar açıklıyor ama türkiyedeki gibi vergiden kaçmak için zarar açıklıyor olmasınlar!

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    vergi mi o da ne... küçük holdinglerin ise korkulu rüyası büyük esnafın af kovanı...

  • Samsungun en büyük hatalari
    A7x serisini bitirmek
    Kutu içeriğinde Çinlilerin gerisinde kalmak (Hint pazari buna çok kızıyor mesela)
    Hala damla centikli telefon yapmak a34 gibi
    Apple ile kendini denk görmek denk fiyat koymak adam düz iPhone 15e 799 mu istiyor sen biraz kıs özellikleri 600 dolardan ver s24ü 1 kamera az koy bir şey olmaz senin marka algın ve hedef kitlen apple kadar yok insanlar resmen tapıyor applea sen orada değilsin
    Samsung store gibi gereksiz şeylere dünya kadar yatırım yapmak
    S22fe cikarmamak s23feyi rezalet tasarımla getirmek

    Orta sınıfta a74un yok fe serin yok üst sinifta apple kadar para istiyorsun 2 sınıfta da sıkıntı icindesin rakiplere karsi e sonuc fail tabi gecen senelerde daha iyiydi durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 1 Şubat 2024; 2:41:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung, iphone taklidi ve stratejisi yaptığı için kaybetmeye mahkum, iphone tasarım değiştirmiyor diye samsung da değiştirmiyor, kamerada bile dikkat edin iphone tonlarını taklit etmiş, oysa ki kamerada tasarımda bana göre eskiden öndeydi, taklitten ve de fahiş fiyat politikasından vazgeçmediği sürece zarar etmeye devam edecek.

  • apple gibi kasada yenilik yapmayıp sadece işlemci ram v.s masraf yaparsa normal.tasarım ekipleri ne iş yapıyor apple ve samsungtsa çinli firmalar kayış gibi tlf yapıyor.

  • Samsungu seven biri olarak şu gerçek var telefon tasarımları çok kötü üst modeller çok basit duruyor ve pahalı

  • Ahmaklık yenilik diye yazılımsal şeylerle övünmek. Apple'ın taklidini yapıp aynı başarıyı bekliyor. Oysa Apple ve Samsung marka değeri açısından aynı konumda değiller. Bugün İphone kasasına aynı işlemcinin % 5 hızlısını koyup bir de bir üst sürüm ios verdin mi kuyruğa girecek kitle çok. Ama aynı şey Samsung da olamaz. Samsung s2-s3 ile zirveye çıkıp sonraki senelerde tökezledi sonrasında edge ekran teknolojisini getirerek s6 ve s7'de piyasayı domine etti. S8 ise o güne kadar çıkmış belki de en iyi akıllı telefon tasarımıydı. Hiç unutmam o zaman cihazımı sıkışıp sarı siteye koyduğumda iphone 7'lerin üzerine bir sürü para teklif eden olmuştu. Samsung ilk defa o sene premium algısını ve marka değerini kendisine çekmişti ve çok ciddi prestij elde etmişti. Ki o yıllarda Note serilerinin de çok ekmeğini yedi. Sonra ise o zirveden ve sektöre yön veren yenilik anlayışından git gide uzaklaştı. Artık Samsung'da hayal ettiğimiz yenilikleri başka markalarda görür olduk. Samsung'un da bunları güzelce taklit ettiğini. Sektöre yeniden yön verecek büyük yenilikleri yapmadığı, tasarım dilini değiştirmediği sürece Samsung'un yeniden zirveye geçmesi hayal. Ama her zaman kendine bu sıralarda yer bulacaktır. Kimse batmasını beklemesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunusAtalay1988 -- 1 Şubat 2024; 14:26:12 >




  • S23 serisi bekleneni veremedi sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akıllı telefon kısmında pro model eklemeleri gerekiyor.Plus model + ultra modelin kamera, titanyum kasa özellikleri.Ultra yada s 24 note diyebilirler örneğin.Ürün kategorizasyonunda sıkıntılı durumdalar.Zorla insanlara defter yapısında kalemli note(ultra) satmaya çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 2 Şubat 2024; 8:44:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba fiyatına tlf satılırsa millet te almaz işte ohh olsun daha beter olun inşallah en kötü tlf lafı 10 binden aşağı değil nasıl alınacak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.