Şimdi Ara

2023 Yaklaşırken Bitcoin (BTC) için Kritik Veriler Düzeliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KISACA

    • Bitcoin için en son gelen veriler dikkat çekti.
    • Yatırımcıların FUD etkisiyle hareketleri geriliyor.
    • İşte lider kripto para birimi için gelen zincir üstü veriler.


    2023 Yaklaşırken Bitcoin (BTC) için Kritik Veriler Düzeliyor


    Yıl başı yaklaşırken piyasaların kapalı olmasının etkisiyle Bitcoin volatilesi dibe ulaştı. En son veriler ise FTX çöküşünün yatırımcılar üzerinde etkisinin azaldığına işaret ediyor.

    Yurtdışı piyasalar Noel nedeniyle tatile girdi. Bitcoin volatilitesi ise tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Volatilite gün içerisinde dip seviyeyi görürken borsalardan BTC çıkışı da son ayların dibini gördü. Onchain verileri kripto para borsalarından lider kripto para çıkışının, kasım ayına oranla yüzde 93’lük bir düşüş yaşadığına işaret etti. Glassnode’a göre, döviz çıkışları da altı ayın en düşük seviyesine geriledi.


    Gelen dikkat çekici veriler, Bitcoin ve altcoin piyasalarında FTX borsasının çöküş etkisinin zayıfladığına işaret etti. FTX çöküşünü takip eden son 6 haftalık süreçte, borsalardan BTC çıkışında ezici bir artış öne çıktı. Ancak borsa cüzdanlarından çekilen BTC’ler, şimdi tamamen tersi bir grafik sundu. Glassnode, 14 Kasım’da 142.788 BTC ile zirveye ulaşan çıkışların mevcut durumda on kattan fazla düştüğüne işaret etti.


    25 Aralık günü tamamlanan en son günlük verilere göre, toplam döviz çıkışı %93,5 düştü. Böylece borsalardan yalnızca 9.352 BTC bireysel cüzdanlara çekildi. Ayrıca, çıkışların günlük bazda bu kadar düşük olduğu en son veri yedi ay önce kayda geçti. Böylece borsaların BTC bakiyesi Noel Günü’nde 2,252 milyon BTC olarak kayda geçti. Öte yandan bu veri Ocak 2022’de kaydedilen 2,845 milyon BTC’lik zirvenin %21 gerisinde kaldı.


    Kaynak: Beincrypto








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.