Şimdi Ara

2024 Volkswagen Tiguan Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
2.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    Eskiden atmosferik diye dalga gecilen Honda bile artik 1.5 motordan 190bg cikariyor. Honda saglamlik konusunda VW'den kotu olamayacagina gore hipotezinde hata var. Tuketim konusunda ise firmalar artik tam hibrite yonelirken VW orada da yerinde saymis ve mild hibrit koymus tam elektrikli surus mesafesi 0.

  • Paramız olsa koşarak alır mışız çok komik otur sıfır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FrankGallagherx kullanıcısına yanıt
    Param olduğu halde Chery aldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • resmen bedava olmuş. ev almayı düşünüyorum ama passat'ın üstüne az bişi koysam bunu da alabiliyorum. resmen kafamı karıştırdı.  



    donanım listesine bakmak istedim, sayfayı biraz alel acele hazırlamışlar galiba, yok daha.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 16 Nisan 2024; 23:55:10 >
  • bir volkswagen'e 2 milyon lira para vermem ben param da var çok şükür

  • Ormanda, Tiguan'ın bir tekerleği, 10 tane Cherry gücündeymiş derler...Sevmem çekik gözlüleri ve tel maşa zımbırtılarını   Geçen komşuya kızdım Chery sine bir tekme atayım dedim ayağım boylu boyunca kaportaya girdi  20 litre benzin yakacak, iki sene sonra dökülecek, satmaya kalksan 2.elde külliyen zarar, yedek parça servis sıkıntılı.. daha ne olsun?? Yaşasın TİGUAN..yazıldık ön satınalmaya nasipse..  

  • Çok güzel dolu dolu bir araç olmuş bu segment fiyata daha iyisi zor bulunur.

  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    aynı paraya aynı donanımda tiguan alabiliyor musun? alamıyorsun. bir kaç ihtimal var:


    1-aynı paraya daha az donanım almaktansa aynı paraya daha çok donanım almayı tercih ediyorsun; kalite değil donanım odaklısın

    2-tiguan'a paran yetmedi, en boş cherry'i aldın, hem de daha ucuza, kendini de böyle avuttun

    3-paran var ama cimrilikten kıyamıyorsun

    4-paran yok

    5-paran var ama arabadan anlamıyorsun


    tiguan'la cherry arasında kalite karşılaştırması yapmak abesle iştigaldir. hyundai, hatta peco bile daha kaliteli araçlar.cherry, zincirin en altındaki araç.

  • iktisatta snob affect derler bu kafayla devam :)

  • Al işte birkaç tane de buraya gelmiş. Forumda analizler kasanlar mı ararsın, bilimsel yaklaşım getirenler mi dersin, tam bir sirk. Beğendiğin arabayı al git, kime ne ispat etmeye çalışıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yazdığın her şey senin hüsnükuruntun.
    Öncelikle kıyaslayacaksan iki araca da binip deneyimlemiş olman lazım. Fiyat performans diye bir olay var.

    Şimdi senin argümanlarına cevap vereyim.

    1. Aynı paraya daha fazla donanım aldım ama kalite odaklıyım da. Kalite kıyaslaması yaptığımda arada uçurum görmedim.

    2. Tiguan’a da param yetiyordu, gittim orta paket (luxury) Chery aldım. Çünkü şerit takip sistemi, çarpışma önleme gibi mevzular pek önemsediğim opsiyonlar değil. Olsa bile kapatacağım özellikler.

    3. Param var, sadece fiyat performans odaklıyım. Ds de alabilirdim, Vw de , Nissan da, Honda da, Citroen de…Örnekler artırılabilir.

    4. Param var. Eşim de ben de 10 yıllık memuruz. Ortalama 2.5 milyon nakit ayırmıştım (2023 aralık -2024 ocak dönemi) ve Suv almak istiyordum.

    5. Paramın olduğunu belirttim. Arabadan da bir otogalerici ve Otomobil uzmanı kadar olmasa da anladığımı düşünüyorum.

    Kalite kıyaslamasına gelirsek. Chery ve diğer markaların kalitesini bir tutmuyorum. Ama sizin gibi marka fanatikliği de yapmıyorum. Araçları kıyasladığımda markaların bana sunduğu kalite fiyat orantısına baktım. Chery’nin, bana verdiğim paraya göre daha fazla kalite sunduğunu gördüm. Gittim birçok aracı yerinde gördüm, test ettim. Araştırmamı yaptım Chery’de karar kıldım. Araçların ucuz satılma sebebinin kalite kaynaklı değil de pazarlama stretejisi olduğunu gördüm.
    Chery yıllardır araç üreten bir firma. Ülkemizde sattığı modeller ise yeni üretilen modeller değil. Çin’de , Rusya da , Arap ülkelerinde satılan ve mekanik arızalar vermeyen modeller. Kiminde cvt şanzıman kiminde dct şanzıman kullanılmış. 4x4 veya hibrit opsiyonlara sahip modeller de var. Ülkemize gelen modeller de dct şanzımanlı pro modeller. Şanzıman kendini globalde kanıtlamış çift kavramalı ıslak şanzıman. Chery’nin kendi üretimi değil. Dsg şanzımanlar ne kadar eskisi gibi değil geliştirildi dense de dsg sevmiyorum. Çift kavramalı dct varken dsg tercih etmem. Diğer mekanik parçaların çoğu da (fren diski vb) yine belirli otomotiv üreticilerine parça temin eden globalde kendini kanıtlamış markalardan.
    Şimdi gelelim marka imajına. Ülkemizde zamanında; Renault alınmaz, Hyundai alınmaz, Kia alınmaz, Peugeot alınmaz, o bu şu marka alınmaz diyen adamlar şimdi bu markaları över oldu. 15-20 yıl evvel kimse skodanın yüzüne bakmazdı. Volkswagen grubu satın aldı denildikten sonra herkes skodacı oldu. Eski süperbler taş gibi olduğu halde bir zamanlar piyasası bile yoktu. Mazda gibi bir Marka ülkemizden çekildi, Chevrolet taş gibi araçlar üretirken Kore satın aldı kalite düştü denildi adamların türkiye piyasası öldü. Cruze güzel bir araç olduğu halde piyasası bitti (beyin arızası söylentileri de etkiledi).
    Fazla uzatmayayım; Türkiye otomobil, teknoloji ve yazılım konusunda Çin’in gerisindeyken Togg gibi bir araç üretebiliyorsa neden Çin otomotiv sektörü bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum. Herhalde insanlarımız otomotiv sektörünü, ithalatçılarımızın zamanında Çin’den ithal ettiği ucuz elektronik eşyalara göre yorumluyor. Oysa Çin; Byd Chery gibi markalarla global piyasada isim yapmak istiyor. Bu nedenle de agresif bir fiyat politikası izliyor. Xiaomi otomobil üreticisi olmadığı halde ürettiği araç kalite performans açısından övgüler alıyorsa asıl işi otomotiv olan Chery, Byd, Skywell , Gm gibi markalar neden iyi araç üretemesin ki.
    Ön yargılarınızı kırın, gidip Çinli markaları da test edin sonra yorum yapın. Gördüğüm tüm yorumlar ucuz etin yahnisi kafasıyla yapılan içi boş ordan burdan duyulan yorumlar.
    Çin’lileri pek sevmem, Çin kültürünü de pek sevmem ama üretikleri ürünlere de bilip bilmeden bok atmam.

    Not; Ufak tefek arızalar tüm marka ve modellerde olabilir. O konuda da Çin’li markaların üzerine çok gidiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    bir yandan ön yargılarınızı kırın derken "Çin’lileri pek sevmem, Çin kültürünü de pek sevmem" diyerek önyargılı olduğunu kendin göstermişsin. ben çinlileri severim, öyle ön yargılarım yoktur. bir tek yemeklerini sevemedim, tayvan'da kaldığım süre boyunca pizza hut ve mc donalds olmasa aç kalırdım.


    aradaki fiyat farkını pazarlama stratejisine bağlamak fazla naiflik olur. cherry yıllardır araba üreten bir firma, bizim sokakta bir tane var bile. 5 sene sonra o cipin halini görmek isterim, hoş sıfırında bile kalite farkını görmemek için arabadan anlamamak lazım kusura bakma. daha geçen bir vidyo izledim, adam bütün soymuş cherry'yi. yalıtım sıfır diyor. ne kalitesi? egea'da bile bir yalıtım var.


    ben memur olsam paramı daha dikkatli harcardım, kolay kazanılmıyor o para. 5 yıl sonra satarken çok üzecek seni bu cherry. daha alırken satacağım günü düşünürüm ben. bu noktada golf üzmedi, passat da üzmeyecek ama cherry üzer malesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 17 Nisan 2024; 19:28:40 >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Otomotiv konusunda önyargılarınızı kırın dedim. Benim komşumda da 9 yaşında tiggo 5 var. Hala da taş gibi. Dediğim gibi bu otomobiller geçen yıl üretilen modeller değil. Chery’de yeni çıkan bir otomotiv markası değil. Ha diyelim ki yeni bir marka valla Togg’un boyası atmazsa Chery’nin de atmaz. Sanayide ki 3. sınıf ustaların boyaları bile atmıyorsa Chery hiç atmaz 😂 boya atma konusuna gelince C5 kullanıcıları eylem yaptı, pankart açtı araçların tavanı boya atıyor diye. Ülkemizde 20-30 yaşındaki araçlar bile rağbet görürken, Chery kimsenin elinde patlamaz. Youtube videolarına bakarsak, Mercedes bile alınmaz. Tarcanlar soket tam takılmamış diye video çekti herkes Chery ile dalga geçti bak sadece soket takılmamış diye o da servis suçu kendilerine atmış diye tribe girdikleri için çektikleri bir video. Herkes diline o video ve Chery’i doladı. Mercedes, Bmw, Audi gibi araçların fabrika çıkışlı kusurlarını gösterdi herkes olabilir diyerek normal karşıladı. Orda burda forumlarda model ve marka gömme gereği duymadı. Chery’nin üstüne çok gidiliyor ve herkes nedense bir açık arama arayışı içine giriyor. Markayı kulaktan dolma bilgilerle hiç deneyimlemediği halde eleştiriyor en ufak şeyi bile eleştirip uzman edasıyla konuşuyor. Sorsan eleştiren herkes otomotiv uzmanı. Hele bir de çok yakıyor mevzusu yok mu 😂
    Para konusuna gelince; valla wifi adaptör bile alınca araştıran adamım. Neden paramı bilmeden araştırmadan bir ürüne harcayayım ki . Gittim yerinde gördüm, denedim. Sonra araştırmamı yaptım öyle aldım. Aldığıma da zerre pişman değilim. Chery’i alıp da pişman olan görmedim ama almadan alıp da pişman olmuş gibi yorum yapan çok kişi gördüm.
    Togg çok övüldü gidip Togg da alabilirdim. Yerli ve milli denildi. Siyaset ve duygusallıktan arınık bir şekilde araştırdım, parasına etmediğine karar vererek almadım. Ama yorumlara kansam Chery yerine Togg almam gerekirdi.
    Neyse alana hayırlı olsun, almayan da başka marka modele yönelebilir zaten. Kimseye zorla aldırmıyorlar ☺️

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Life donanımda arkada şarj çıkışı göremedim. Bir aile otomobiline yakıştıramadım. Üzdü.

  • Bob Kelso kullanıcısına yanıt

    kol dayamanın içinde varsa herkese yeter. benim passat'ta öyle, oraya bir bak derim.

  • seseka S kullanıcısına yanıt

    Hata yok. Bu durum Honda'yi da sağlam yapmaz. Turbo motor konusunda emekleme aşamasinda olan bir marka ile bu işi 25 yıldır yapan yan yana konamaz bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı ,bayide inceledim.Aynen belirtildiği gibi R line (en dolu versiyonda) elektrikli ,hafızalı koltuk yok.Baz versiyonda bir araç almış gibi manuel bir şekilde koltuk ayarı yapmak zorunda kalıyorsunuz.R line seçeneği 2 milyon 570 bin TL civarı…

    Elektrikli koltuklu ,harman kardon ses sistemli ve farklı bir döşeme opsiyonlarının olduğu bir R line modeli daha vardı.

    Onun ise fiyatı 2 milyon 880 civarındaydı (farklı bayilerde pazarlıkla ,farklı fiyat seçenekleri olabilir)

    Elektrikli ,hafızalı koltuk ,orta seviye (elegance’de) bile olması gerekirken en üst donanımda bile opsiyonel olarak sunuluyor.

    Wolkswagen,zaten olması gerekenden çok yüksek fiyatta satılan araçlarında,bu kibrinden,dediğim dedik halinden vaz geçmezse malesef ülkemizde ,yerlerini bir süre sonra Çin arabalarına bırakacak!

    Dış tasarım olarak kişisel görüşüm;sadece R line modeli agresif ve cazip bir tasarıma sahip.Elegance ve Life modelleri ,Byd özentisi bir tasarıma,klasik Wolkswagen ruhundan uzak bir tasarıma sahipler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 21 Nisan 2024; 22:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.