Şimdi Ara

21 takımlı lig neden olmasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kulüplerin anlaşması halinde Spor Toto Süper Lig’den düşmeyi kaldırıp 21 takıma çıkarmayı düşünebileceklerini söyledi.



    Bu konuya sıcak baktıklarının altını çizen Demirören “Kayseri Erciyesspor başkanı bana geldi. Premier Lig’i örnek alarak Süper Lig AŞ kuruluyor. Premier Lig 20 takımla oynanıyor. Süper Lig neden 18 takımda kalsın. Ben de dedim ki buna Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüpleri karar verir” dedi.

    Demirören, “Süper Lig AŞ 2017’de kurulacak. Onlar bu sezon başlasın bu uygulama diyor. Bu durumda mevcut 18 kulüp gelirlerinden feragat ederek onları ligde tutmaları lazım. Bunu hangi takım yapar? Sabit gelirleri oldukça yüksek. 2017’de başlayabilir ama öncesinde başlar mı bilemiyorum. Evet bu konuya sıcak bakıyorum. Bunu seçim sonrasında kulüplere açacağım. Karar onların” ifadelerini de kullandı.

    Paraşüt sistemi

    Demirören “Paraşüt sistemini getireceğiz bundan sonra. Liglerden düşen takımlar için başlatacağımız sistemle düşen takımların maddi kayıpları çok büyük olduğu için bunlara yardımcı olacağız” diye konuştu.

    "Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/-21-takimli-lig-neden-olmasin----2074501-skorerhaber/"



    Sizce düşme kaldırılırsa nasıl olur. Ligimiz nereye gider? Daha kaliteli bir lig mi olur yoksa daha belirsiz takımların maça gerekli önemi vermediği kimsenin umrunda olmayan bir lig mi izleriz?







  • Düşme nasıl kalkıyor ya? Sadece ilk sene alttan gelen 3 takımı alıp 21 yaparlar, sonra yine eski sistem devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim fikstrümüz 18 takımı kaldırmıyor bir de 20 yaparlarsa oyuncular isyan eder. İngiltere, İspanya ligiyle karıştırmasınlar bizim ligi. Bizdeki oyuncular yatışta. Aman rahatlarını bozmayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    Bizim fikstrümüz 18 takımı kaldırmıyor bir de 20 yaparlarsa oyuncular isyan eder. İngiltere, İspanya ligiyle karıştırmasınlar bizim ligi. Bizdeki oyuncular yatışta. Aman rahatlarını bozmayalım.

    O yatış işini artık zannetmiyorm yapacaklarını özellikle yerli oyuncular yabancı sınırı kalktı etkisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sezon bu rakam artacak demekki. ilk sene 21 sonra 24 sonra 27 ondan sonra alt liglerde takım kalmaz zaten.
  • 21 takım olursa, 40 maç yapıyor. Gerçi sorun 21 olması değil. Bizimkilerin bu işi eline yüzüne bulaştıracak olması.

    Ayrıca İngiltere ile bizim ülkenin hem mevsimsel hemde siyasi ve toplumsal iklimi bir değil ki? Bir kar yağıyor maçlar erteleniyor. 40 maçtan bazıları yaz başı veya sonuna denk gelebilir. Aşırı sıcaklarda ne top oynanır nede izlenir. Diğer taraftan, Birileri otobüs taşlıyor, kurşunluyor, maçlar erteleniyor.

    Bunun yerine kupanın maddi değerini arttırsınlar. Galibiyet ücretleri çok çok düşük. Kupayı kazanınca verdikleri para futbolcuların maç başı ücretlerine yetmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 takım olması sorun değilde 27. haftadan sonra anadolu kulüpleri top oynamaktan çok vur kaça geçiyor o kötü. Ligin zaten son 4 maçı lay lay lom geçerken şimdi tiyatro için 4 maç daha bekleyeceğiz ve ligtv nin cepleri daha çok dolacak aman 18 takım iyidir sonra mazallah bizim futbolcular isyan falan eder
  • 18 takımlı 34 maçlık ligde bile avrupa kupalarında oynayan takımlarımız dökülüyor, bu sistem gelirse daha devre arasında takımların çoğu beyaz bayrağı çeker :)

    Bizim Tff dediğimiz kurum sandığımız kadar vizyonlu değil, ben olanı bozmasınlar yok etmesinler yeter diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    Bizim fikstrümüz 18 takımı kaldırmıyor bir de 20 yaparlarsa oyuncular isyan eder. İngiltere, İspanya ligiyle karıştırmasınlar bizim ligi. Bizdeki oyuncular yatışta. Aman rahatlarını bozmayalım.

    O yatış işini artık zannetmiyorm yapacaklarını özellikle yerli oyuncular yabancı sınırı kalktı etkisi olur.

    TR'ye gelen yabancı yerliden daha fazla yatışa geçiyor bence. Hemen ayak uyduruyor. Teknik ekiplerde sıkıntı oyuncularda değil.
  • Düşme kalksın, her sen takım sayisi artsın. 21 24 27 30. Yıldırım sana artık yeter bile diyemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stadlarının üstünü kapat, ısıtma-soğutma sistemi getir. Çimleri yenile. sadece Süper Lig takımlarını değil, BAL liginden itibaren iyileştirmeye başla. Önümüzdeki sezonlarda olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.