Şimdi Ara

21. Yüzyılda Başkentin Göbeğinde İnternet Hizmeti Alamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ön not: BTK'ya şikayette bulundum.


    Merhaba, yürüme mesafesi ile Ankamall AVM'ye 1 km yakınlıkta bir yerde oturuyorum. Yaklaşık iki üç yıldır Turknet kullanıyorum. Bu zamana kadar ciddi anlamda bir problem yaşamadım. VDSL hizmeti almaya başladığımdan itibaren 75 mbit civarı bir internet hızı alabiliyordum. Ancak geçen hafta donma yaşayınca speedtest'e girip internet hızımı test ettim. 55 mbit civarı bir hız aldığımı fark edince Turknet'e arıza kaydı açtım.


    AÇMAZ OLAYDIM !


    Arıza için Turk Telekom ekipleri ile iletişime geçmişler. Arızayı açtığım günün ertesi günü internetim tamamen yok oldu. Bildiğiniz yok. Ara sıra geliyor onda da 1-3 mbit anca geliyor ve geri kopuyor. Bir de üstelik bana telefonda ekiplerin iç tesisata kadar kontrol sağladığını ve sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylüyorlar. Tabii ki mantığıma yatmadı. Çünkü iç tesisat aynı iç tesisat ortada herhangi bir çalışma ya da taşınma olmadı. Kaldı ki ben arıza kaydını açana kadar bir sorun yoktu.


    Ne zaman ki bu arıza kaydını açtım ve bunlar kontrole gitti, benim internetim bozuldu. Dolayısıyla iç tesisata atılan lafı kabul etmedim ve tekrar kontrol edilmesini istedim. Yaptıkları ikinci dönüşte bölgede genel bir arıza olduğunu ve bunun 02/03/2023 tarihinde (yani bugün) çözüleceğini söylediler. Ee hani iç tesisatta arıza olduğunu iddia ediyordunuz? Üstelik kabul etseydim bir de iç tesisat kontrolü için 300₺ ödemek zorunda kalacaktım. Tek kelime ile rezalet.


    Tabii bu durum da mantığıma yatmadı ama yine de beklemeye geçtim. Madem genel arıza var o zaman neden tüm apartmanda bir tek ben internet sorunu yaşıyorum? Üstelik başka Turknet kullanıcıları da var apartmanda. Onların referansını paylaşmamı istediler ve paylaştım. Şuan durum ne bilmiyorum. Geri dönüş de yapmıyorlar. Bugün arızanın bitmesi gerekiyordu ancak ben hala 3 mbit hız alıyorum.


    Ya bi de işin komik yanı ne biliyor musunuz biz topluca Turknet'e geçmiştik. Fahiş fiyatlardan dolayı arkadaşlarımın çoğu bıraktı ben yine de kaldım. Çünkü hali hazırda internetim çalışıyordu kurcalamak istemiyordum. Bir de gidip 10 aylık taahhüt yapıp 2000₺ ödedim. Ödemez olaydım! Keşke ben de bırakıp başka servise geçseymişim.


    İç tesisat konusuna geri dönersek burası bir devlet kurumunun lojmanı ve bu kurumun Elektronik Haberleşme diye kendine ait bir birimi var. Bu birimin başmühendisi ve tekniker ekipleri ile bu kontroller sağlanıyor. İnternetin VDSL'e dönüşünü iç tesisatın evime kuruluşunu bizzat takip ettim. Gelip de suçu iç tesisata atmaları çok komik. Eğer iddialıysanız gelin kontrol edin bir sorun varsa 300₺'nizi vereyim ama sorun yoksa para falan ödemem.


    Yani bu firma 1 Gbit interneti Türkiyeye yaymaya çalışıyor. En iyi ve en hızlı interneti verdiğini söylüyor ama daha Türkiyenin başkenti olan Ankara'nın merkezi bir yeri olan (Kızılaya 3 km, Ankamall'e 1 km) bölgeye fiber çekemiyor. Olan VDSL hizmetinin arızasını da 1 haftadır çözemiyor.


    Akrabamın Yenikentteki interneti de Turknet'ti 80 ms alıyordu. Adını vermeyeceğim x Net'e geçirdik 1 yıl taahhüt ödeyerek ki yaklaşık 100₺'ye denk geliyor. Şuan 20 ms ile daha hızlı bir internet alıyor.


    Ayrıca şikayetvar'a açtığım link:

    https://www.sikayetvar.com/turknet/turknet-internet-arizalarini-cozemiyor



    Ekleme: Az önce aradılar ve çalışmanın 03/03/2023'e uzadığını söylediler. Sözüm ona kart arızası varmış. Bu firma ne işe yarıyor? Sorunlarımı söylediğimde Turk Telekom'a ilettik, onlar şöyle cevap verdi. Biz müdehale edemiyoruz diyip duruyorlar. E öyleyse Turk Telekom'dan hizmet alalım? Elçi gibi mesaj taşımaktan başka ne yapıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeanAtay -- 2 Mart 2023; 16:55:56 >







  • Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim için üzgünüm. Altyapı kaynaklı yaşanan arızalarda arıza durumuna göre maalesef çözüm süresi uzayabiliyor. İç tesisat kontrolünde de eğer ekipler iç tesisat kaynaklı bir sorun yok derse bu ücreti size faturalandırmıyoruz. Hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Destek kaydı numaranızı gönderir misiniz?
  • İlk destek kaydı numaram (hala açık): 61671427

    BTK'ya şikayetim sonucunda oluşan ise: 61901437


    An itibariyle çıldırıyorum. Mesai bitimine 1 saat kala arayıp bana sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylüyorlar. Bilerek mi cumaya bıraktınız anlamıyorum ki. Haftasonu hangi ekip gelecek de çözecek bu sorunu.


    Önce iç tesisat dediler sonra genel arıza oldu sonra kart arızası oldu sonra tekrar iç tesisat oldu. Neye inanacağımı şaşırdım.

  • KeanAtay kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bir önceki mesajınızda da vermiş olduğunuz bilgiler ile birlikte önceliğinizi net uzmanımıza ilettim. Sizinle iletişime geçecek.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Her yazana öncelik verip öncelik sırası olmayan bir sıra oluşturmak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En sonunda iç tesisat kontrolünü kabul ettim. Servis bugün geldi. Ev içindeki DSL kablonun başlangıç ve bitiş noktalarını kontrol etti. Modemi kontrol etti. Ev içerisindeki aksamda herhangi bir sorun bulamadı. Ev içindeki kabloya gelen sinyalin parazitli olduğunu görünce apartmandaki dağıtım dolabına indik. Dolaptan gelen internet ile modemimde buluşan internetin hızı aynı ancak dalgalı yani sorun dolaba gelen internetten kaynaklı. Bu durumda sorunun Turk Telekom'dan kaynaklandığını söyledi ve buna göre rapor oluşturdu. İç tesisatımda sorun olmadığı için ücret yansıtmadılar.


    Gel gelelim nerdeyse 8-9 gündür internet hizmeti alamayışıma. İç tesisat --> Genel Arıza --> Kart Arızası --> İç Tesisat şeklinde ilerleyen sarmalım tekrar sahaya döndü. Bakalım kaç gün daha bekleyeceğim sorunumun çözülmesi için.

  • KeanAtay kullanıcısına yanıt
    Ekiplerimiz takibini sağlıyor, en hızlı şekilde çözümleyeceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.