Şimdi Ara

215-40-17 Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar, aracım için 215-40-17 ebatında yazlık lastik almam gerek. Araç polo gti. Michelin, goodyear,yokohama gibi lastiklerin üst klasman lastikler olduğunun farkındayım ancak şu sıralar 4 lastiğe 1600-2000 lira arası verebilecek durumda değilim. Bu sebeplerden ötürü fiyat/performans olarak bana en uygun lastiği aramaya çalışıyorum. Aracı genel olarak sakin kullanırım , yol boş olduğunda bazen sürat yaparım , virajlara pek yavaş girmem, bu arada İstanbul'da kullanıyorum aracı. Yabancı sitelerde ve lastik sitelerinde genelde bilindik markaların yorumları var michelin vs. ve etiket değerlerinden başka somut bilgi yok. Buraya konu açmamın sebebi, daha önce bu lastik ebatıyla haşır neşir olmuş kişilerin veya bu konu hakkında bilgi, tecrübe sahibi olanların yardımcı olmasıdır. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

    PETLAS VELOX SPORT PT 741 nasıldır arkadaşlar? Tecrübesi olan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeskaGan -- 29 Mart 2016; 20:17:29 >



  • o ölçüler için çok fazla bir seçenek yok gibi :

    http://www.lastikpazar.com/search.aspx?do=search&LastikEbadi=17%20inch&LastikTabani=245&LastikYanagi=40

    hankook,kumholar iş görür, araştırın hangisi daha iyise onu alın
  • Dunlop starmaxx a bakin derim guzel lastiktir biraz daha uygun olur fiyati.Cevremdem duydugum sava markasi baya uygun fiyati var ama hic takmadim aracima bilemiyorum.
  • Merhabalar,
    Polo 1.2 TSI aracımız var be 17inç jantla aldığımızda bu boyutta lastikle geldi. Üzerinde Dunlop SP Sportmaxx lastikler var. Talihsiz bir şekilde görünmeyen bir çukura düşme sonucu yanaktan yarılarak patladı. En ucuz 430 TL ye bulabildim ve araç çok yeni olsuğu için tek alarak kurtarabildim. Şuan başına birşey gelecek diye korkuyorum açıkcası.

    Soruna gelecek olursak bu boyutta ben de çok araştırma yaptım, bilinen markalara bakınca fiyatlar 400 - 450 civarında seyrediyor. En uygun ve memnuniyet açısından gördüğün kadarıyla Petlas Velox Sport T741 modeli var. 190 TL ye rahat bulunuyor. Herhangi bir lastiğin başına birşey gelmesi ya da lastik değişim zamanı geldiğinde hepsini bu lastiğe geçirmeyi düşünüyorum. Hem görünen etiket değerleri de Dunlop ile aynı.

    İsterseniz siz de bir araştırın, hem benden önce almış olursanız yorumlarınızı memnuniyetle dinlerim.

    İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günaydın.
    Benim aracımda da 225/45 R17 lastikler mevcut ve 10 tabandan, 5 de yanaktan fark mevcut sizin ölçülere göre. Tanesini 250-300 liraya bulabiliyorum. Bu kadar az fark varken lastik ölçüleri arasında, fiyat farkı neden bu kadar fahiş anlayamadım.
  • nastyboy N kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de petlas dusunuyorum ancak kafamda bazi soru isaretleri yok degil. Oncelikle etiket degerleri her ne kadar ayni olsa bile kuruda tutus , islakta tutus , islakta viraj gibi degerleri etiketten goremiyoruz. Bende de dunlop vardi fabrika lastigi, 55 bin km kullandim herhangi bir balon ve yarilma yapmadi cok memnundum ancak 50 bin km de on lastiklerin yanaklarinda catlamalar olustu. Su an kisliklar var ve yazlik almam gerek bakalim hayirlisi. Falken ziex 914 var birde cok ovmusler lastigi, ona da bakicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stainless Hardness kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ebat 17 incin ana ebati, benim ebat cok ara bir ebat kaliyor. Bu sebeple arada ciddi fiyat farki var , ustune ustluk cok fazla model ve marka da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WeskaGan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bilgilendirdiğiniz için. Bu arada benim lastiklerim fabrika çıkışı Dunlup Sportmaxx RT modeli geldi. Çok memnunum. Yalnız sizin taban dar ve yanak ince olduğu için mümkün mertebe sert hamurlu bir lastik seçin. Zira yanaktan yarılma vs yaşama ihtimaliniz azalır. O yanakta yumuşak lastik biraz riskli olabilir. Malum ülkemizin güzel yolları.
  • Stainless Hardness kullanıcısına yanıt
    Aynen guzel lastiktir sizdeki. Bende de Dunlop Sp Sport Maxx vardi iste ama su anki durumuma pahali kaliyor birazcik onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexen N'fera su1, petlas velox sport pt741, falken ziex ze914. Bu 3 lastikten hangisini önerirsiniz arkadaşlar? Aranızda bunlardan kullanmış var mıdır ? 3 ününde fiyatları çok yakın ortalama 180 tl adet başına, etiket değerleri nexen ve falken birebir aynı , petlasın ıslakta frenlemesi 1 kademe daha düşük etikette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeskaGan

    Nexen N'fera su1, petlas velox sport pt741, falken ziex ze914. Bu 3 lastikten hangisini önerirsiniz arkadaşlar? Aranızda bunlardan kullanmış var mıdır ? 3 ününde fiyatları çok yakın ortalama 180 tl adet başına, etiket değerleri nexen ve falken birebir aynı , petlasın ıslakta frenlemesi 1 kademe daha düşük etikette.

    215 40 17 çok ara bir ebat onun yerine 215 45 17 çok daha bulunan bir ölçü. 5mm yanak artışı bir soruna yol açmaz aksine daha fazla dayanıklı olur.

    Dediğim ölçüde daha çok ve daha uyguna lastik var.

    Ara ebatta saçma lastik almayın cidden başınız çok ağrır.

    http://www.hepsiburada.com/toyo-215-45-z-17-tl-pxt1-sport-rd-91w-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTLSTTOYO616




  • doctor I kullanıcısına yanıt
    Keyfime göre almıyorum ki ben bu ebatı. Aracın orijinal lastik ebatı bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeskaGan

    Keyfime göre almıyorum ki ben bu ebatı. Aracın orijinal lastik ebatı bu.

    Bende biliyorum keyfinize göre almadığınızı. Size uygun yöntem söyledim orijinal ölçü o diye illa o lastiği almak zorunda değilsiniz.

    5mm yanak kalınlığı artışı hiç bir şeye olumsuz etki etmez jantla lastikle ilgili sorun çıkmaz.

    Tabi alacak sizsiniz ister keyfinizle alın ister orijinal ölçüyü
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    Orijinal ebattan çıkmayı düşünmüyorum hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bu konularda takıntılıyım da biraz.
  • Petlas velox sport pt741 nasıldır? Tecrübe eden var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeskaGan

    Petlas velox sport pt741 nasıldır? Tecrübe eden var mı ?
    Hangi lastiği aldın hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.