Şimdi Ara

22 Euro'luk Gümrük Muafiyeti Kaldırıldı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
1
Favori
38.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dracarys41

    aliexpresin tr pazarına direk girmesi gerekecek.gearbest bangood gibi sitelerde mecburen tr depo açacaklar.ortada ciddi bir pazar ve talep var.parelel ithalat yapanlar çok ciddi oranda kar aldıkları için her halikarda bu sitelerin direk iç piyasaya girmesi hem bizim hem ali gibi sitelerin işine yarar.diğer taraftan ebay paypal gibi örnek var.
    Saçma bir tahmin ve öneri. Aliexpress Türkiye ye girse bile getirteceği mallar vergilenecek + bide Türkiye de yaptığı masraflar eklenecek depo ücreti + satış komisyon vs. Türkiye pazarına Amazon girdi ne oldu sonuç aynı piyasa fiyatları neyse o fiyattan satılıyor ürünler.

    İşin özeti Aliexpress in gelmesine gerek yok AKP gitsin şu ülkenin başından ekonomi düzelsin o yeter ülkeye. Eğer değişim olması halinde gelecek hükümete enkaz devredecekler gelen borçları toparlamakla uğraşılacak, nasıl yapacak orası ayrı konu. İşe mercedesleri, uçakları satmakla başlanır o bile ekonomiyi rahatlatır.

    Şu paypal Türkiye de yeniden faliyete girmesi bile çok önemli.. Bakın burası çokomelli.. Paypal'ı BDDK bir engelledi ülkeye micro girişimlerin ülkeye kazandırdığı dövizin akışı birden kesildi. Sıcak para arıyorlar şimdi arasınlar da bulsunlar. Benzer sistem Skrill den eğer Türkiye ye döviz akışı sağlamak isterseniz en az %80 i bankalarda kalıyor. BDDK'nın yeni sistemi bu. Paypal ın yasaklanma amacının asıl nedeni bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 16 Mayıs 2019; 23:16:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: istcool

    Yani

    1$(Aldığımız ürün)+%20 gümrük vergisi+ptt damga pulu+gümrük sunma bedeli(4,5 tl)

    Bu şekildemi hocam ?

    Alıntıları Göster
    Ürünü
    1 dolara aldın 6 tl
    6.25 tl olmuş gümrüğe sunma ücreti damga vergisi ile sanırım
    + %20 vergi 1.2 tl

    6tl ürün +6.25tl+1.2tl vergi
    13.45 tl
    Ötv ye girerse +ötv
    Sacma sapan bir iş 10 katıda yetmiyor vatandaşa 15 katını alma derdindeler
    1 dolar başkasına bize 10 15 lira

    Gümrüğe sunma ücreti her üründen alınmıyor
    Ufak paketleri merak edip açıyorlar ekşın kamera gibi şeyleri mesela
    Zarflar için gümrüğe sunma alacaklarını sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • devletin biri 0.5 dolarlık ürünü dünyanın öbür ucundan ücretsiz kargo ile ulaştırıyor, diğeri ise bundan vergi kırpma telaşına düşüyor
  • bagaj ticareti başlar.
    .
    + uçak otel vize gümrükte rüşvet
    .
    sonuçta daha fazla para yurtdışına çıkar.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    550 milletvekili yetmedi 600 yaptılar. hayatta altlarındaki arabayı vermez bunlar. bu araba meselesi akp vs parti meseleside değil. chp neden itiraz etmedi? 2 aylık 2 milyon telefon faturası gelen chp adana milletvekili vardı chp tuttu ödedimi yok. altlarındaki araba ev vs oldumu gıkı çıkmaz bunların hiçbirinin.
    .
    önce asgari ücreti %30 artır sonra asgari ücretliye vergileri %30 artır. ben asgari ücret artsın istemiyorum kardeşim. ne zaman asgari ücret fazla artsa ardından bir vergi geliyor.
  • Suan merak ettiğim bir sey var. Ben amazon de den 22 euro altı bir ürün almistim, vergi alınmadı doğal olarak, ama ürün stokta olmadığı icin 2 aya falan yollanacak. Bu ürüne artık vergi alınacak yeni yasa yüzünden, bu ücreti amazon karsilacak o zman sanırım? Çünkü amazonda ne ödüyorsan o oluyordu, gumruk hatalarini karsiliyorlardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Asgari ucret artmayinca gelmiyor yani vergi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temin edemedik deyip para iadesi yapma ihtimalleri var.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Zaten asgari ucrete yuksek zam demek;
    - issizligin artmasi demek
    - isten cikarmalarin armasi demek
    - urunlere asgariye verilen zamdan yuksek zam dmek
    - dolayli vergilerin artmasi demek
    - kaliteli uzman kisilerin azalip, ne olsa yaparimcilarin artmasi demek
    - az ihraacat demek

    Kisaca biz kaliteli egitimle alaninda uzman bireyler yetistirmedikce, bu duzen boyle gider.. Asgari ucreti %20 zam alir ama, %20 zammin dalga efekti %80 enflasyon olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 17 Mayıs 2019; 8:16:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat Berat'ın ekonomide şahlanacağız dediği olay bu olsa gerek.
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Haberi okumadın galiba 22euro kalktı artık 1500euro ya kadar olan şeylere %20vergi var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ürünlerin gecikmeside olabilir bundan sonra benim aklıma her şey gelir ordan almasınlar diye film dönebilir diye. Burada 26 tl ordan 4,5 tl ye geliyor aynı ürün hatta ürün resmi bile bire bir aynı. Şimdi Türkiyeden al vergi kaybı olmasın diyen kişi bunu nasıl izah eddecek hemde bir araç sigorta çoklayıcısı 15 cm kablo ile bir sigorta ve bir plastik tırnak kadar başlık. Yazıklar olsun böyle kazanca.
  • bangez kullanıcısına yanıt
    Zengin devlet fakir halk modeli.
    Bilin bakalim hangi ülkeler böyle dünyada

    Hedef 2023 sanırım bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye yönetimi bu kararla kendini asalak ve parazit gibi başka devletlerin sırtından geçinen bir ülke durumuna düşürdüğünü kabul etmiş.

    Haraçla beslenen bir devlet olduğundan bugüne kadar gerçekleşmediği 'kabayat'.

    9 ülke Türkiye ile ticareti kessin Orta Çağ'a döner bu ülke. Kağnılarla gezer herkes.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 17 Mayıs 2019; 11:3:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhteşem bütün yetkileri verdiğimizden beri ülke mükemmel durumda, el kadar peynir mesela 15 lira, 3 ekmek 15 lira, 5 kişilik ailenin tek öğünü 100 liraya maloluyor. Adalet desen harika tüm AİHM teammülüne uygun, muhteşem, bağımsız tarafsız kararlar veriliyor, her gün görüyoruz. Üstüne Çin'den aldığın 3 liralık stickerin bile vergi diyerek peşine düşen devletimiz var artık. Hakikaten muhteşem emeği geçen herkesin eline sağlık.
  • O yüzden o devlet en geç 15-20 seneye dünyanın yeni süper gücü olacak, biz de işte iran veya filistin gibi birşey olmaya doğru yuvarlanarak gideceğiz.
  • beni tedirgin eden vergi gelmesi değil, bu adamlar gitse bile bu uygulamaların devam edecek olması. Ben Türkiye’de vergi olarak gelip de kaldırılan bir şey görmedim.
    Not: yat sahibi değilim, vergi borçlarım da silinmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagleoneye

    Asgari ucret artmayinca gelmiyor yani vergi
    bu geçen seneki
    22 Euro'luk Gümrük Muafiyeti Kaldırıldı
    .
    buda bu seneki
    22 Euro'luk Gümrük Muafiyeti Kaldırıldı
    .
    ben takip ediyorum gördüğün gibi. ve asgari ücret artmasın yada kat kat artmasın demiyorum. birden %30 artmasına karşıyım. önceki seçimlerde 1000 liradan 1300 liraya fırladı ardından enflasyonda arttı. o sırada enflasyon %10 idi. sen paran varken har vurup harman savur şimdi ihtiyacın varkende dilenip durursun. benim demek istediğim bu. ha o seçimde mhp muhalifti 1700 yapacam diyordu chp de 1000 liradan 1500 liraya artıracam diyordu. akp sıkıştı mecburen 1300 yaptı. ha chp 1500 yapar mı yapar. sonra asgariye %50 zam yapar, herşeye %50 zam yapar.
    .
    şimdiki 1600 liradan 2000 liraya çıkması biraz doların artışına bağlı ama ülkenin paraya ihtiyacı olduğu dönemde 1600den 1850ye çıksın ama 2000e çıkması o fazladan verilen 150 lira diyeyim o işte bana göre seçim yatırımından başka birşey değildi. rakamları örnek olarak verdim. ha dersenki asgari ücret hakkı 1850 liramı? dolar 3,5 asgari ücret 1600 ise dolar 6 lira asgari ücret hakkı 3000 lira olmalı. ama ülkenin durumu ortada. gerçekçi olmak lazım.
    .
    yinede 90 lı yıllardan 3 kat fazla asgari ücret alıyor çalışan. hani kimileri 90lı yıllar daha iyiydi falan diyorda gözünüzü seveyim gidin kübada ukraynada yaşayın çok 90lı yıllları özlüyorsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 17 Mayıs 2019; 13:34:17 >




  • İnsan gerçekten hayret ediyor :))

    Bu karar ne zaman yürürlüğe girer arkadaşlar? 8 10 siparişim var bir iki hafta içerisinde elimde olacağını düşünüyorum. Bu siparişler için vergi öder miyim acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet5157

    Haberi okumadın galiba 22euro kalktı artık 1500euro ya kadar olan şeylere %20vergi var
    sen benim dediğimi okumamışsın bence , ben diyorum ki vergi ödememek için ucuz dandik şeyler alıyordum , madem vergi ödeyeceğim o zaman daha pahalı şeyler de alırım artık :D vergi ödememek aslında beni engelliyordu pahalı seyler almamaya ,yurt dışında satılıp türkiyede olmayan o kadar çok şey varki ister istemez alıcam mecburen
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.