Şimdi Ara

22 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer üniversite okuma hevesin varsa, içinde ukte kalmasın. Dört yılı falan takma, ileri yaşlarda baktığında aynen böyle düşüneceksin. Çok daha ileri yaşlarda mutlu mesut üniversite okuyanlar varken, dört yıl nedir ki.

  • Daha olgun ve tecrübeli olursun. Gitmezsen 35 olduğunda keşke gitseymişim dersin. Diplomasız olup ne olacaksın? Garson mu? Bu mu istediğin hayat? Yaşının 2 katıyım, büyükler boşa bir şey söylemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frappe35 F kullanıcısına yanıt

    nasıldı? sosyal açıdan sıkıntı çektiniz mi veya herhangi bir dezavantajını gördünüz mü? benimki gibi bir psikolojik durum yaşadıysanız nasıl bir bakış açısıyla baktınız?

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    yani tabii dediğiniz örnekler de var ama yani üniversite okumam gerekiyor ilgilendiğim alana yönelebilmem için.. teşekkürler yorumunuz için

  • öyle mi dersin? bulunduğum durumda anca 2 yıllık bilgisayar programcılığı gelir,onda da MYO ortamı en fazla ne olur ya da ne kadar tadını çıkarabilecek bir şey olur tartışılır tabii..

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    evet işte dediğin ''belli bir yaştan sonra çalıştırmak istememek'' durumu da biraz insanı üzüyor. bölüm olarak bilgisayar programcılığı düşünüyorum sonra dgs ile mühendisliğe tamamlamak.. bir tık ütopik/zorlu bir durum belki ama başka da çarem yok..

  • İhsanblack02 İ kullanıcısına yanıt

    ''keşke aklım başında olsaydı,keşke 4 yıl önce kaka gibi de olsa bir bölüm okusaydım vs.'' tarzı söylemler gelebiliyor insanın içine. Yani bu pişmanlık tarifsiz aga sanki adam öldürmüşüm de onun pişmanlığı gibi,gerçi evet bir nevi 4 yılımı öldürdüm.

  • Avensia kullanıcısına yanıt

    evet erken gitmek daha iyi katılıyorum,teşekkürler yorum için

  • Hocam ben 25 yaşımda başladım öyle kıçı kırık bir bölüm. Sana tavsiyem kesinlikle ihtimalin varsa başlaman her şey maddi değil. Örneğin arkadaş grubumda şeriatçı bir çocuk var ve selefilerin şeriatını şeriat görmüyor. Bir tane hırsız, bir tane iddia bağımlısı vs var. Sınıfta LGBT,femboy, eskiden aseksüel şimdi hepseksüel kız vs var. Bu insanların fikirlerini ve dünya görüşlerini hangi meslekte veya hangi işte çalışırsan çalış özümseyemez, anlayamazsın bu tarz farklı düşüncelerle karşılaşamazsın. En fazla ideoloji olarak duyarsın veya başkalarının anlattığına inanırsın. Para değilse konu ve hayattan göçüp gitmeden önce kendini doldurmaksa yaşın hiçbir önemi yok bu konuda.

  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt

    siz 25'inizde başlarken nasıl bir bakış açısına sahiptiniz mesela? benim gibi düşündünüz mü? düşündüyseniz nasıl başa çıktınız bu düşüncelerle.


    asla istediğim hayatı yaşayamacağımı görüyorum, en azından hayalimdeki hayat artık uçup gitti, bir şekilde o hayali tekrar modifiye etmek gerekecek ki hayal modifiye edildikten sonra hayalden çıkıp bir seçenek haline dönüyor sanırım

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    yani geride öldürmüş oldugum 4 yıl içinde itlik yerine başka şeyler yapsaydım belki o alanlarda uzmanlık edinirdim neler neler yapardım vs. tarzında hani büyük bir pişmanlık anlıyorsunuzdur..


    fakat dediğiniz gibi içimde ukte kalmasın, bir çok şey kalacak belki içimde ukte olarak ama hiç yoktan bu ''ukte''leri en aza indirmek gerek..

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    yani dediğiniz gibi hiç okumayıp ne yapacağım? başka seçeneğim yok fakat bazen düşüncelerle boğuşabiliyor insan.


    istediğim hayat, 18imde üniye başlamaktı sanırım tabi ama geçti artık ondan da..


    yaşça epey büyüksünüz benden,epey de tecrübe sahibisinizdir hayata karşı bana göre. teşekkür ederim yorumunuz için

  • patinajcekenaraba P kullanıcısına yanıt

    Hem ukte kalmasın, hem de yaşanmışlık bir deneyimdir. Üstelik bu konudaki en faydalı ve en doğru bakış açısı şu olabilir:


    "Şu an en iyi ne yapabilirim?"


    Bu bakış açısını hep koruyan ve gereğini yapan bir insan, ileriki yıllarda yaşıtlarının çoğunu sollar geçer. Çünkü damlaya damlaya göl olur gerçekliği harekete geçmiş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 27 Mayıs 2023; 5:5:23 >
  • kafana takma boyle seyleri. ulkenin sundugu egitim duzeyi, sartlari belli. cok cok kasmadigin surece ortalama bir hayat yasayacaksin. yasi kafana takma, bolumun is garantisi olur mu vs. kafaya takma. dedigim gibi ulkenin sartlari ortada, yarin mezun olsan hangi bolum oldugu farketmeksizin asgari maas (bolume/uniye bagli bir iki tık ustu olabilir) + 8-12 saat arasi calisma kosullariyla calisacaksin. babadan paran, torpilin, tanidigin yoksa ve bu ulkede kalarak ulasabilecegin en yuksek refah seviyesi ortalama bir avrupalinin refah seviyesinden dusuk olacak.

    yukardaki yazilanlari okudum simdi. valla turk universiteleri insanin kisisel gelisimine zerre katkida bulunmuyor. egitim seviyesi berbat, binalar lise binalarindan hallice, derslikler lise sınıflarıyla aynı, yok selefi taniyormussun lgbt taniyormussun falan alayi hikaye. 30 sene once olsa evet haklilik payi var ama gunumuzde gecersiz. eskiden turk insanlarinin farkli gorus tiplerindeki kisilerle tanismasinin tek yolu okul, universite, meslek hayati, askerlik vb.di. su an herkesin elinde internet var dunyanin obur ucuyla iletisime gecebiliyorsun. kendini 22 sene yakin cevrene hapsetmediysen universitede de apayri insanlarla tanismayacaksin.

    universite evet guzel hostur, eve cıkarsın ozgurluk hissi, yurda yerlesirsin yasitin insanlarla yasarsin vsvs. ama sart da degildir. sınava gir istedigin ve sevecegin bir bolumu yaz gec. oluyorsa olur, olmuyorsa da dunyanin sonu degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 27 Mayıs 2023; 5:48:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    evet kesinlikle doğru bir bakış açısı, hatırlattığın için teşekkürler söylenen hemen hemen her sözün çıkış noktası "şu an için en iyi ne yapabilirim" olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 27 Mayıs 2023; 7:29:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu da farklı bir bakış açısı

    "bazı şeyler büyük ihtimalle aynı kalacak, sadece süreçten zevk al" tarzı yaklaşım sanırım

    ilk paragraf üzücü tabii ama birçoğumuzun muhtemel sonu sanırım..

    teşekkürler yorumun için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 22 yaş hiç bir şey için geç değildir. 33 yaşında yüksek lisansa başladım, 36 yaşında mezun olacağım. Sadece tez savunması kaldı. 1-2 ay içinde bitecek. 22 yaş gençliğin başlangıcıdır. 33 gençliğin ortası değildir; çünkü 36 da gençliğin başlangıcıdır.

  • birisi uğruna yaptığım turizm bölümü tercihi nedeniyle hayatımın 2 yılını saçma sapan bir üniversitede geçirdim. bir gün yatağımda yatarken kendime "nereye gidiyorsun?, istediğin hayat bu mu? sen buna mı layıksın?" gibi sorular sordum ve gözlerim doldu. sonra bu iş böyle olmaz dedim ve tekrar sınava hazırlandım. 24 yaşında ikinci üniversiteye başladım. 28 yaşında mezun oldum. şimdi kurumsal bir firmada güzel bir yerde çalışıyorum. demem o ki; açığı kapatmak için ünide okurken dışardan aynı zamanda staj, part time gibi çalışarak dengeleyebilirsin. hiçbirşey için geç değil. ben üniye başladığımda tüm arkadaşlarım mezun olmuştu. kendine ne yapmak istediğini sor; diğerlerini siktiret.

  • patinajcekenaraba P kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. İnan 25-30 yaşları hiç bir şey değil. Tam da erkeğin olgun olduğu yaşlar. Yaş geçiyor, geç kaldım filan takılma bunlara. Belki yurt dışına gidersin belli mi olur? Diploma nerede derler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 yaşında üniye başlamak geçtir. Artı tıp diş hekimliği gibi iş garantili bir bölüm okumayacaksan zaman israfıdır illa okuyacam dersende bir yandan bir işte kendini geliştirmeye bak yoksa 4 senen çöpe gittiği gibi 26 yaşında üni mezunu işsiz bir adamım ne yapacağım diye konu açarsın. Geç değil falan diyenlere bakma matematik hiçbir zaman yalan söylemez. Senden 4 sene önce bitiren adam iş hayatında 4-0 önünde olur. 4 sene fazladan tecrübesi ve birikimi olur. Sen gideni geri getiremezsin iyi bir plan yaparak elindekini iyi değerlendirebilirsin. İnsanlar 8 saat uyuyorsa 4 saat uyuyo hem işe hem üniye zaman ayırabilirsin. Senin zaman kazanmaya ihtiyacın var elindeki az zamanıda israf edersen çok sıkıntı çekersin ileride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 28 Mayıs 2023; 6:43:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.