Şimdi Ara

220V Ac Gerilimi 70V Ac Gerilime Nasıl Düşürürüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim 220v u 70v a düşürmem lazım. İlk olarak trafo kullanmayı düşündüm ama bugün karaköy pasajı ve selanik pasajına gittim ikisinde de bulamadım. En büyük 48v çıkışlı var. Özel olarak yaptırmam gerektiğini sölediler. Bu trafoyu nerde yaptırabilirim, maliyeti ne kadar olur , veya herhangi bir cihazın içersinde bu trafodan bulunurmu?

    Bir de dimer devresi yapsam istediğim 70v çıkışı alabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 3 Ekim 2008; 17:32:10 >



  • bulamadıysan sardırabilirsin fiyatı ise dayanabildiği güce göre değişir
  • Kaç wattlık bir trafo sardıracaksın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpernbugra

    Kaç wattlık bir trafo sardıracaksın?

    1,5 watt lık. Ya da şöyle söyleyeyim max. 20ma çekilebilecek kapasitede olması lazım. Bir bahçeyi hayvanlardan(domuz) korumak için lazım. Öldürmeden hatta zarar bile vermeden temas halinde uyarı olarak algılayacağı geri çekileceği miktarda olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 3 Ekim 2008; 23:34:15 >
  • 70 volt fazla yüksek, uzun süre temasta ölümcül olabilir.
  • 48 v nasıldır? Hazır olarak trafosuda satılıyor. Temas halinde rahatsız eder mi hayvano. Bir de istenmeyen temas halinde öldürücü veya vahim bir sonuç doğurabilirmi? Ya da en kısadan böyle bir şey güvenli olarak yapılabilir mi?
  • 40 voltun altındaki gerilimler alçak gerilim kabul edilir.40-65 volt arası gerilimler eğer süre uzun olursa ölümle sonuçlanabilir.Söyleyebileceklerim bundan ibaret, yani sana güvenli yada güvenli değil diyemem, çünkü direk temas söz konusu..48 volt da yüksek bir gerilim.
  • O zaman hiç bulaşmayalım hocam. Açık arazi ne de olsa. Bilgilendirdiğin için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysfylmz

    O zaman hiç bulaşmayalım hocam. Açık arazi ne de olsa. Bilgilendirdiğin için teşekkürler.



    Yapsan bile tahminim devre çalışmayacak direk topraktan kısa devre alabilir.(çünkü trafonun bir ucunu (nötr)toprağa bir ucunuda(faz) tellere vereceksin.)

    En iyisi hiç bulaşmamak.Başına bela olur.
  • Nötr ucunu boşta bırakıp sadece faz ı vericektim araziye . Biz evde faza temas ettiğimiz zaman çarpılıyoruz ya o şekilde düşünmüştüm. Ama 70v un bu kadar zararlı olabileceğini bilmiyordum. Bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler az kalsın başımıza iş alacakmışız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysfylmz

    Nötr ucunu boşta bırakıp sadece faz ı vericektim araziye . Biz evde faza temas ettiğimiz zaman çarpılıyoruz ya o şekilde düşünmüştüm. Ama 70v un bu kadar zararlı olabileceğini bilmiyordum. Bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler az kalsın başımıza iş alacakmışız.




    Evde faza değdiğin zaman üzerinden geçip önce toprağa oradanda trafonun topraklama levhasına geri dönüyor.
  • ülkemizde satılıyormu bilmiyorum, ama yurtdışında tarlaların etrafındaki çitleri elektrikli hale getiren cihazlar var. bunlar hayvanlara zarar vermeden uzak tutmak için idealdir. böyle bir korumayı sadece trafo kullanarak yapamazsın. ihtiyacın olan akım sabitleyici bir devre olacaktır.
  • Tellere levha as.Elektrik tehlikesi diye.Hayvan gelir çarpılır.Zaten geri çekilmezse suç 8/8 hayvandaİnsanlarda levhayı görüp çekilebilir


    Bu mantıklı gelmiyorsa jiletli tel çevir bahçeyi.Ölümcül etkişi yok.Sadece ağır yaralar oluşur.Zaten domuz derisi yağlı ve kalın olduğundan pek bişey olmaz
  • abi ne jiletli teli :D bu kadr vahşete gerek yok. tarım malzemeleri fln satan yerlere danış elektrikli tel yapmak için hazır cihazlar mutlaka vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fastclick

    abi ne jiletli teli :D bu kadr vahşete gerek yok. tarım malzemeleri fln satan yerlere danış elektrikli tel yapmak için hazır cihazlar mutlaka vardır.

    Abi elektriğe kapılan insan kurtaramaz kendini.Oracıkta yanıp kül olmaktansa 5-6 kesiğe razıyımAma donuzlar hangisini tercih eder bilemiyorum
  • ya siz 70 voltla insanmı öldüreceksiniz hemde 1.5w la yuh artık daha neler

    beyler güvenlik çitlerine kilovolt seviyesinde enerji verilir güç düşüktür ama yaklaştınmı güzel atlar
    zaten amaç budur kimsenin yanına yaklaşmasın ve tellere zarar vermesin 70 voltla bu iş olmaz ki 220 voltla bile olmaz
  • 30.000 voltuk yüksek gerilim devresi. çıkışta 8 amper demiş ama 8 miliamperdir o, bayıltıcı etkisi olabilir.Gerilim değerini arttırmak için diyot ve kondansatör sayısını arttırabilirsin. Devreyi yapıcak olursan yüksek gerilimi taşımak için Tv lerin anod bağlantısındaki yüksek gerilim kablosunu kullanabilirsin.



    örnek gerilim katlayıcı devreler;



     220V Ac Gerilimi 70V Ac Gerilime Nasıl Düşürürüm?




  • tellere 24 volt verilir diye biliyorum zaten hayvanlar tele önce burnuyla dokunur burun da hassas olduğundan düşük gerilimle bile acır 24 volt 5 wattlık bir trafonun çıkış uçlarının birini toprağa gömüp birini tele bağla sonra hayvanları izle 24 voltu sallamazlarsa gerilimi biraz arttırırısın
  • çarpmada önemli olan gerilim değil akım değeridir. gerilim değeri temas direncini aşmak için yüksek tututlur. domuz gibi hayvanların derisi kalın olur. 24 volt hissettirmez bile.(bir ihtimal teli yalarsa biraz titretebilirsin.) onun dışında yüksek gerilimde 30 mA'in altındaki bir akım değerinde sabitlemek yeterlidir.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler . Fakat ben yapmak dan vazgeçtim. Ufak dahi olsa bu riski almam.Memleketteki bir akrabama yapacaktım, ona da belirttim kendisine kalmış isterse gidip yaptırır. Ayrıca 220v ta bir şey olmaz denmiş ama daha önce aynı bölgede 220v luk tele takılı kalan bir köpek ölmüş. Zaten talep de o yüzden gelmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.