Şimdi Ara

220V hattı olan dükkanı 380V çevirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 220V hattı olan bir dükkanı ünlü mamullerin pişirilmesi için elektrikli fırına uygun hale getirmek için tahmini ne kadar masraf yapmamız gerekir ?

    Fırının açıklamasında 380V-3F-13.5 kW. Yazıyor bu fırının üzerine ev tipi 2 tane derin dondurucu 1 tane ev tipi buz dolabı 7-24 çalışır vaziyette olucak ayrıca çay kazanidir işletme aydınlatma lambalaridir yazın klimadir çay kazanidir vs elektriğe ihtiyaç duyucak bir sürü alet olacak

    Tahmini sıva üstü işlem ile kaç para oderiz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Böyle bir işe kimse su kadar ödersin şeklinde fiyat veremez. Bir elektrik üstası tutup gidip baştan sona bakmamız lazım beraber. Oraya tadilat yapılacaksa belediye proje güncellemesi ister, 380 v ile çalışan makine için tesisat kontrol edilmesi lazım eski sistem ise oraya 3 faz hat çekilmeli. Sayacıniz değişmeli, kompanzasyon yapılmalı (normalde gerek olması durumunda yaparlardı ama artık işletmelerden direk istiyorlar )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostmanzero

    Böyle bir işe kimse su kadar ödersin şeklinde fiyat veremez. Bir elektrik üstası tutup gidip baştan sona bakmamız lazım beraber. Oraya tadilat yapılacaksa belediye proje güncellemesi ister, 380 v ile çalışan makine için tesisat kontrol edilmesi lazım eski sistem ise oraya 3 faz hat çekilmeli. Sayacıniz değişmeli, kompanzasyon yapılmalı (normalde gerek olması durumunda yaparlardı ama artık işletmelerden direk istiyorlar )

    Ya tahmini bir masraftami belirlenmez internette 7-8 bin liralar 10 bin liralar telaffuz ediliyor bu kadar yüksek cikarmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim düşüncem,, yani sadece fikrimi söylemek istiyorum,,,
    fırının 3 fazlı olması sizin için büyük değişiklik gerektiriyor,
    mümkünse tek fazlı ürün veya tek fazlı iki ürün kullanılması, elektrik ve sayaç işinden kurtarır sizi, hinede tesisat güçlendirilmesi gerekebilir,,, oda 3 faz işlemine göre hine kendi tahminim 3 kat daha az maliyetli olur.
    eve şohben alıyorsunuz, uygun hat olmadığı için, ana girişten daha kalın kesit kablo ile 5-10m kablo çekiliyor, aynı bunun gibi bir durum.
  • Valla maliyet tamamen sizin tadilat yapacağınız yere bağlı. Mesela o fırın için (mesafe konsunda bilgi vermemissiniz, ben tahmini bir mesafe ve orta ölçekli bir işletme olarak düşünerek söylüyorum ) en az 4x10luk kablo gerekir akım taşıma kapasitesini karşılaması için. Tesisatı filan artık sıva üstü şekilde veya belli bir oranda gömüp üstünü tadilatla kapatırsınız. Veya belli yerlerde toplar açıpan ile dekor yaparsanız hani artık ne kadara mal olacağı belirsiz. Eğer ana besleme tek faz ise zaten oraya 3 faz çekmek bile baya maliyetli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.