Şimdi Ara

23 yaşında üniversiteye başlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı durumdayım, 23 yaşında DAÜ-CTIS kazandım.

    Birincisi sen sıfırdan başlamıyorsun. Senin tecrüben var ki ben de alanımla alakalı bir işte şuan çalışıyorum. Bu nedenle bir sene dondurmayı da düşünüyorum. Kısacası sen yeni mezun değilsin ve bir daha olma şansın yok kardeşim.

    İkinci olarak, iki yıllıkta kalsan ne olacak ? Önlisans okudun kaldın diyelim. 35-40 yaşından sonra daha yukarı gidemeyeceksin belki de sırf bu nedenden ötürü. Bu nedenle oku ve iki yıllıkta bırakma.

    Bunu AÖF ile bypass etmeye çalışanlar var. Arkadaşlar çok yakın 35-40 yaşında bir IT'ci arkadaşımdan söylüyorum. Hiçbir işe yaramıyor. Herkes örgün bir diploma istiyor.

    Üçüncü olarak üniversite adı önemli ama tecrübe daha önemli. Bence 1-2 sene tecrübeliysen git oku. Okurken biraz da kendini geliştir. Belki yazları bir yerlerde çalışabilirsin. 3 ay çalışsan 4 seneden 12 ay yapar. Bunu yapmasan dahi senin 1-2 sene tecrüben var. Kaç yaşında olursan ol mutlaka bir yerden başlarsın.

    Dördüncü olarak ne kaybedeceksin ? Yani en fazla ne olabilir ? En fazla yine memnun olmadığın bir işte çalışırsın sonrasında başka bir yere geçersin. İş ilanlarının "ilgili alanlarda lisans mezunu" engellerine de takılmaz aslanlar gibi çalışırsın.


    Bu zamanda iyi üniversiteden mezun olan değil, tecrübesi olan daha kısa sürede iş buluyor.

    Ama oturup hiçbir tecrüben olmadan girmeye çalışıyorsan girme dostum. Önce bir yerlerde 1-2 sene çalış ki üniversitede stajlarda ve sonrasında bunca yıl ne yaptın sorusuna cevap verebil.

    Yoksa DGS için 23 yaş normal hatta 25 yaşında girenler var ve bunlar az buz değil yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanali1881 -- 19 Ekim 2022; 10:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt

    Ne kadar iyi olursa olsun. İki yıllık önlisans diploması 35-40 yaşlarında mutlaka karşına çıkıyor. Dörde tamamlaması çok daha iyi çünkü anlattığına göre tecrübeli eleman yani yeni mezun olmayacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler hedeflere ulaşıldı mı?

  • Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt

    Ben ulaştım, diğerlerini bilmiyorum. Ancak Önlisans mezunları için diyeceğim tek şey: Tecrübeniz yoksa 1-3 sene çalışıp dörde tamamlayın, tecrübeniz varsa direkt dörde bir şekilde tamamlayın. En kötü lisans bölümü çoğu zaman (işveren açısından) en iyi önlisans bölümünden iyi görünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanali1881 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

    Lisans konusunda dediğinize katılıyorum. Mutlak surette şart. Ne yazık ki şimdinin lisansı eskinin lisesine denk bile değil.
    Yüksek lisans = onlisans
    Doktora = Lisans oldu resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar.Kerim -- 20 Ekim 2022; 15:25:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle, şahsen %75 burslu ingilizce olarak bir bölümü kazandığım için ayrıca mutluyum. Tabi bir yıl alanımla alakalı bir işte tecrübe edindim ondan sonra kazandım. Önlisans diplomasının bir yere kadar getireceğini anlamam zaten zor olmadı iş ilanlarına bakınca.


    Bu nedenle sektöre girdiyseniz ve bir yılı aşkın tecrübeniz varsa okuyun diyorum. Paranızı biriktirin bir yerlerde okuyun zira artık tekrar söylüyorum önlisans mezunu olmanın hiçbir avantajı kalmadı. AÖF'ten bile okuyorsunuz.


    Not : Siber Güvenlik Uzmanı olarak çalışıyorum. Sorularınızı alabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.