Şimdi Ara

24 aylık aboneliğin 1 yılı geçttikten sonra iptal ettim, tüketici hakem heyeti başvurumu red etti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, donanımhaberin Aydın Ağaoğlu ile yaptığı videoyu izletikten sonra kanunlarıda biraz araştırdık sonra hiç memnun kalmadığım 24 aylık Ttnet aboneliğimi 1 yıl dolduktan sonra iptal ettim. 1134.47 Tl cayma bedeli çıkardılar, ödedim. Tüketici hakam heyetine başvurdum ve başvurum kabul edilmedi kağıdı alta bırakıyorum. Böyle birşey yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlemem gerekçek davada açmak istemiyorum çünkü yine yanlış karar verilirse avukat masrafı ödetecekler bana ve çok uzun bir süreç diyorlar.


    24 aylık aboneliğin 1 yılı geçttikten sonra iptal ettim, tüketici hakem heyeti başvurumu red etti.




    Buda izlediğim video








    Buda Kanun hükmü 52/4


     Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.


    Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm#:~:text=(4)%20T%C3%BCketici%2C%20on%20d%C3%B6rt,veya%20sa%C4%9Flay%C4%B1c%C4%B1ya%20y%C3%B6neltilmi%C5%9F%20olmas%C4%B1%20yeterlidir.



    Yani böyle birşey nasıl olabiliyor ben anlamıyorum. Ya ben okuduğumu ve duyduğumu anlayacak yeterli kabiliyete sahip değilim yada bu işte bir yanlışlık var.








  • Öncelikle Tüketici hakem heyetinin vermiş olduğum kararın etkisinde TTnet'İn savunmasında yer alan indirimler ücreti ve kalan ay tahsilatından dolayı bu kadar fatura çıktı denilerek işin içinden sıyrılmış. Yani yasal bir şekilde bu ücreti aldık demek istiyor. Dikkat ettiyseniz cayma ücreti demiyor, thh bu yönden bakarak karar vermiş. Yapabileceğiniz tek şey bulunduğunuz ilin Tüketici Mahkemesine gidip başvuruda bulunmaktır.

  • egecano kullanıcısına yanıt

    Ben de indirimleri geri istemiş şeklinde anladım. Mesela taahhütle ayda 270 tl yerine 90 tl diyo, kullanılan ay kadar aradaki farkı alıyo taahhüt bitmeden iptal edince.


    Yalnız şahsi fikrim bu bedelin ilk 12 ay için alınması yasal değil gibi her durumda. Tüketici 14 ay kullanmışsa 2 ay için ödenmesi daha hukuka uygun, sonuçta 12 aydan uzun sözleşme olmaz diyo kanun, o zaman 24 ayı 2 faz değerlendirecekler. Ben olsam karara tüketici mahkemesi yoluyla itirazda bulunmayı düşünürüm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.