Şimdi Ara

24 Haziran Seçimleri[ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
6
Favori
38.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
552 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

24 Haziran Seçimleri[ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 14.5.2023)
Giriş
Mesaj
  • Konuyu beğenip, adayı seçme nedeninizi yazarsanız katılımın artmasını sağlayabilirsiniz.

    quote:

    Arkadaşlar Merhaba,

    Olayla ilgili olarak sizlere bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bilmenizi isterimki forum içindeki anket sistemi tamamen orjinal haliyle durmaktadır. Bizim forum ana sistemine entegre ettiğimiz ya da geliştirdiğimiz bir sistem değil. Ayrıca mesajlardaki düzenlemeden sonra revizyon tutma olayı anket sisteminde bulunmuyor. Ancak bu olaydan sonara gördük ki anket sisteminide elden geçirip en azından sizleri rahatlatacak bazı düzenlemeler ya da önlemler alabiliriz. (Mesela değişiklik olduğunda yönetici onayı gibi.)

    Anketlerde düzenleme seçeneği anketi açan kişiye verilmekte. Yani oy kullanımı olduktan sonra bile seçeneklerin isimleri değiştirilebilmekte. Ancak bu özelliğin açık olmasının amacı anketlerde oynama yapmak için değil, hatalı bir işlem yapılırsa düzeltmek içindir. Bu sebeple neden düzenleme kısmı açık çok saçma bir olay diye düşünmeniz boşuna olacaktır.

    Zaten forum içinde bulunduğumuz ortamı göz önüne alırsak bu şekilde bir eylemle algı yaratmak ya da manipülasyon yapmayı amaçlamak afedersiniz aptallıktan başka bir şey değildir. Hele ki böyle bir olaya bizim giriştiğimizi iddaa eden arkadaşlara da buradan üzüntülerimi dile getiriyorum. Bu konuda daha acı şeyler yazmak gerekir ancak saygım ve sizlere karşı sorumluluğumdan dolayı sadece bunun yetinmek zorundayım. Ayrıca anket sonuçlarına göre fikrini değiştirip oy kullanan varsa ona zaten diyeceğim bir şey yok.

    Gelelim anketin nasıl bu hale geldiğine:

    geekon'la olan görüşmemizde mobil uygulamadan konu başlığını düzenleme yaptığında seçeneklerin karıştığı bilgisi verildi. Bu konuyu kontrol etmeleri için mobil uygulamaları geliştiren arkadaşlara konuyla ilgili bilgi verdik. Bir hata var mı bununla ilgili inceleme yapacaklar.

    Anket sistemiyle ilgili bir log tutma işlemi olmadığı için şu an sadece verilen beyanlara göre hareket etmek zorundayız. Burada şu an için kimseyi suçlayamayız. Bu sebeple ön yargılı ifadelerden uzak bir şekilde anket konusunun devam etmesini hepinizden rica ediyorum.

    Seçime daha 46 gün var. Birbirimizi kırmadan, üzmeden seçimi atlatmamızı diliyorum.

    İyi forumlar.



    RECEP TAYYİP ERDOĞAN


    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul 6'ncı İlk Kongresi'nde 24 Haziran'daki seçimler için manifestosunu açıkladı.

    Erdoğan, Türkiye'nin "kuruluş ve diriliş dönemini" tamamladığını belirterek, 24 Haziran'dan sonraki dönemi ise "şahlanış ve yeniden yükseliş" olarak isimlendirdi.

    Cumhurbaşkanı, "AK Parti'nin bugüne kadar kazandığı 12 seçimin her biri hayati derecede önemliydi. Ama 24 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak. Seçimlerin ardından cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz tüm unsurlarıyla hayata geçecek" dedi.

    Erdoğan'ın ilerleyen günlerde bir de seçim beyannamesi açıklaması bekleniyor.

    Erdoğan, manifestoyu açıkladığı kongrenin düzenlendiği İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda eşiyle birlikte geldi. Cumhurbaşkanı salona girişinden önce dışarıda toplanan gruba otobüsün üstünden seslendi.

    Kongre nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgedeki yolların büyük bir bölümü trafiğe kapatıldı.

    Erdoğan'ın konuşması sırasında Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu'nun çok büyük bir kısmı da hazır bulundu.

    Seçim manifestosunda iç politika ve ekonomiye dair neler yer alıyor?
    Erdoğan, demokrasi ile hakların serbestçe kullanılmasına vurgu yaparken, ekonomide de faiz, cari açık ve enflasyonu düşürmeyi vaat etti.

    Erdoğan ayrıca, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracaklarını söyledi.

    Konuşmanın bazı satır başları şöyle:


    • Dün olduğu gibi bugün de demokrasiden, özgürlükten, hakların serbestçe kullanılmasından yanayız. Yarın da öyle olacağız

    • Biz milletin egemen olduğu tam bağımsız, tam demokratik ve müreffeh Türkiye istiyoruz

    • Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak

    • Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek

    • Faizler, enflasyon ve cari açık düşecek

    • Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek

    • İstanbul'daki yeni havalimanımız bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda hizmete girecek

    • El birliğiyle Türkiye ekonomisini büyütecek ve dünyaya markalar sunacak küresel bir güç haline getireceğiz

    • AK Parti yürüyüşüne başladığımız günlerde 3-Y olarak adlandırdığımız yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele etmek, en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir.



    Manifestonun dış politikayla ilgili kısımlarının ana hatları neler?
    Cumhurbaşkanı, konuşmasında Avrupa Birliği'ni (AB) eleştirdi ve üyelik konusunda Türkiye'deki gibi bir kararlığı muhataplarında göremediklerini söyledi.

    Türkiye'nin AB üyelik hedefinden vazgeçmediğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin küresel bir güç olacağını belirtti ve şu ifadelere yer verdi:


    • Yeni dönemde Türkiye küresel bir güç, öncü bir ülke olacak

    • Son zamanlarda muhataplarımızda aynı kararlılığı ve isteği görmesek de Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinden asla vazgeçmedik

    • Dış politikamızın temel ilkeleri 'bağımsızlık', 'milli çıkar', 'milli güvenlik' ve 'vicdani duruş' olmaya devam edecek

    • Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız

    • Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz

    • Türkiye, yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekatlarına yenilerini ekleyecektir.


    Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-44021710



    MUHARREM İNCE


    CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçildiği takdirde 19 Mayıs ve 29 Ekim tarihlerinde gençlere 500'er lira ihtiyaç bursu vereceğini açıklayarak, "Sarayı 6 ay suretiyle halka açacağım. 6 ay sonra orayı kapatacağım ve tasarrufla gençlere bu bursu vereceğim" dedi.


    • CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanları adaylarıyla görüşmek için randevu talep ettiğini söyleyen Muharrem İnce, Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ile bugün 17.30'da görüşeceğini belirterek şöyle konuştu:

    • Selahattin Demirtaş’tan randevu istemedik; Adalet Bakanlığı'ndan izin istedim. Çarşamba Demirtaş’ı ziyaret edeceğim. Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan'dan yanıt bekliyorum. Erdoğan nerede isterse giderim. Saraysa saray, parti genel merkeziyse oraya da giderim. Bizim derdimiz Sayın Erdoğan'ı değiştirmek, indirmek değil bizim derdimiz bozuk düzeni değiştirmek. Erdoğan'ı değiştirsek de durum değişmez; mutlu azınlık var, çoğunluk mutsuz. Bozuk düzeni değiştirmek için geliyorum ben.

    • Döviz inerse, faizler inerse, işsizlik rakamları inerse, bunlar olacaksa, gübre fiyatı inerse, Erdoğan da insin o zaman. 80 milyon bir kenara, o bir kenara ama derdimiz o değil; derdimiz bozuk düzen.

    • Medya susmuş, iş dünyası korkmuş. Medyadan, iş dünyasından zerre umudumuz yok, umudum millette. Fakir fukara millete inanıyorum, devrimi gerçekleştirecek.

    • Meydanlarda cumhurbaşkanına hakaret de edilmeyecek. 'cumhurbaşkanına hakaret' maddesini kaldıracağız. Eleştirirse eleştirir, küfür etmediği sürece ortadan kaldıracağız. Niye hakaret etsin yurdumun insanı bana. Ben onları germeyeceğim ki tezek demeyeceğim ki. İlk işim, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ konusunu gündemden çıkartacağız



    ‘19 MAYIS VE 29 EKİM'DE BURS VERECEĞİM’

    Cumhurbaşkanı olduğu takdirde gençlere 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'da burs vereceğini vadeden Muharrem İnce şunları söyledi:


    • Siyasette önümüzdeki dönemde uzay madenciliğini tartışacağız. Hurafeler değil bilim konuşacak insanlar. ‘Kuantum’ diyen cumhurbaşkanı olacak, ‘Endüstri 4.0’ diyen cumhurbaşkanı olacak; Türkiye’nin dili bu olacak. Türkiye için hayallerimi anlatacağım, gelecek vizyonumu anlatacağım.

    • Bir öneride bulunuyorum: Erdoğan ‘muasır medeniyet seviyesine çıkacağız, aşacağız’ diyor, mutlu oldum. Çağdaş uygarlık düzeyini geçmiş toplumlarda adaylar karşılıklı çıkıyor tartışıyorlar. Türkiye ile ilgili hayallerimizi anlatalım. Emeklilere bin lira verilecekmiş, çok güzel kutluyorum. Benim derdim gençler, çocuklar benim derdim, geleceğimiz. 16 yıl fizik anlattım. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda gençlere ilk müjdemi veriyorum: 19 Mayıs ve 29 Ekim'de size ihtiyaçlarınızı gidermeniz için 500 TL para veriyoruz. Gençlik ve Cumhuriyet bursu. Sarayı 6 ay suretiyle halka açacağım. 6 ay sonra orayı kapatacağım ve tasarrufla gençlere bu bursu vereceğim. İlk 5 bine girmiş çocuklara vereceğim orayı. Bilim merkezi yapacağım.


    Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/muharrem-ince-genclere-19-mayis-ve-29-ekimde-40828802


    MERAL AKŞENER



    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçiminde kazanmaları durumunda gerçekleştirecekleri ekonomik faaliyetleri açıkladı. Mevcut hükümetin gereksiz harcama yaptığını söyleyen Akşener, "Size söz veriyorum 25 Haziran sabahı sizi bu yükten kurtaracağım. Borç kaderiniz değil. Sileceğiz. Kurtulacaksın" dedi.

    Ankara'da basın toplantısı düzenleyen cumhurbaşkanı adayı Akşener, seçilmesi durumunda ekonomi alanında yapacaklarını şu ifadelerle açıkladı:


    • Cumhurbaşkanı olup göreve geldiğimizde ilk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu'nu kuracağız.

    • 30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan, ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız.

    • Değil borcunu ödemek, evine ekmek, çocuğuna süt bile götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi, tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur.

    • Yine borçları bu durumda olan, düşük gelirle çalışan vatandaşlarımızın, ve öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80’ini sileceğiz. Kalan borçlarını faizsiz 10 yıla kadar taksitle ödeyebilecekler.

    • Ayrıca şehit ve gazi ailelerinin bu durumdaki tüm borçlarını sileceğiz. Vatan onlara çok şey borçludur. En azından bunu yapalım.

    • Türkiye Dayanışma Fonu için bir defalık harcayacağımız 8 milyar lira, 2018 bütçe harcamalarının yaklaşık yüzde 1’ine denk geliyor. Yani, Mehmet Şimşek’in taşıt ve hizmet binası kiralamaları için zamanında, “fındık-fıstık parası” dediği rakam kadar.

    • Bazıları da diyebilir ki, 'Borcunu zamanında ödeyen vatandaşlarımıza haksızlık olmayacak mı? Neden onlar, borcunu ödemeyenlerin yükünü paylaşsın?' Türk milleti, en zor koşullar altında bile, 1950'lilerin başına kadar, Osmanlı'dan kalan Düyun-u Umumiye borçlarını son kuruşuna kadar ödemiştir. Milletimizin borcuna sadakati en üst seviyededir. Ama büyük çoğunluk, her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar, işsizlik, düşük ücretler ve hayat pahalılığı altında borçlarını ödemekte zorlanmaktadır. En temel ihtiyaçları için bile borçlanmak durumunda kalmışlardır. Bu durum tam bir sosyal facia ve yıkıma neden olmaktadır. Kapısına haciz memuru dayanan insanlarımız madden ve manen büyük bir yıkımla karşı karşıya kalmıştır. Bu vatandaşların içinde kötü niyetli, sorumsuz kişiler de yok mudur? Elbette vardır. Ancak 5 milyon insanımıza sorumsuz ve kötü niyetli demek, ne ahlaken ne de vicdanen doğru değildir. Ayrıca bu durumda olan vatandaşlarımıza toplum olarak yardım elini uzatmak boynumuzun borcudur. Devlet nasıl ki zor durumda olan şirketlere yardım elini uzatıp, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla 15 milyar TL'lik bir zararı üstlenmişse, zor durumda olan vatandaşlarımıza da yardım etmek durumundadır.

    • Biz, bütçedeki israf ve yandaşlara peşkeş çekilen paranın küçük bir bölümüyle 4.5 milyon vatandaşımızı bu borç yükünden kurtaracağız. Bunu da, bütçeye tek kuruş ek yük getirmeden, bütçe harcama tercihlerimizi değiştirerek ve bu peşkeşleri, bu savurganlığı keserek yapacağız. Şunun kesinlikle bilincindeyiz ki ilave borçlanma ile yapılacak bir iyileştirme fayda sağlamaz.

    • Size söz veriyorum 25 Haziran sabahı sizi bu yükten kurtaracağım. Borç kaderiniz değil. Sileceğiz. Kurtulacaksın.



    Kaynak:https://tr.sputniknews.com/turkiye/201805071033330139-meral-aksener-ekonomi-programi-borc/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekon -- 8 Mayıs 2018; 14:12:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hala daha bastakine oy atmaya devam edecek çok sayıda mutlak biatci olduğu anlaşılan anket.

    40 günde dolar 11% artmasına rağmen enflasyon 1.5% açıklandı. Memlekette adalet kalmadi. Adam bıçaklayan ifadesi alınıp salınıyor. Amerikadaki davada zarrap kanıtlarıyla herşeyi ortaya çıkardı. Hergün şehit veriyoruz ama hala oylar basmuhtara.

    Yazık size. Çok yazık.
  • Konuyu öne çıkarırsanız ana sayfadan binlerce katılım olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muharrem İnce kesin olarak açıklandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç biri oy kullanmiyorumm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-427C16E22

    Hiç biri oy kullanmiyorumm
    şu an oy kullanmayanlar gözüküyor.katilim %94.kararsizlari da saymayalim katilim %90 olacak gibi.tabi ana sayfaya çıkıp katılım artınca oranlar değişecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdulatif sener olsa oyum onaydi

    Simdi otomatikmen merale

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reise 1 oy gelmiş çok ayıp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

    Abdulatif sener olsa oyum onaydi

    Simdi otomatikmen merale
    ikinci tura akşener kalmazsa erdoğan %52-53 alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geekon

    ikinci tura akşener kalmazsa erdoğan %52-53 alır

    Alıntıları Göster
    A sener aday olsa super mucadele olacakti

    Simdi secim baslamadan bitti iste yinede kullanacaz oyu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaberin Türkiye’nin profilini yansıtmadığını gösteriyor bu anket 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-427C16E22

    Hiç biri oy kullanmiyorumm
    O zaman oyunu Akp ye vermiş oldun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başta oy kullanmamayı düşünüyordum ama muhalefet çok iyi oynayınca ben de muharrem ince'de karar kıldım şu an.

    işin ikinci tura kalacağını düşünüyorum, muhalefetten kalana oyumu veririm.
  • DH anketine göre rte baraj altı kalıyor hayal kurmaya gerek yok en kötü ihtimal 2. turda alır
  • Bir anket daha açın 2.tur için : Meral Akşener ve Muharrem İnce olsun, merak ettim ya bu iki kişi kalırsa ne olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

    DH anketine göre rte baraj altı kalıyor hayal kurmaya gerek yok en kötü ihtimal 2. turda alır
    eski anketleri de eklerim farka bakarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colsart kullanıcısına yanıt
    Benim için önemli olan kendi iradem ben basmadimki mührü sorumluluğum yokki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meral ekşener ile muharrem ince kapışırlar rteyi rakip görmüyorum
  • Lan şimdi rte kazanmasın istiyoruz merale mi vercez muharrem hocaya mı bi ittifak felan dediler iki adayıda seviyoz napcaz oy kullanmayanların oyları rte'ye gidiyor bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muharrem incenin 2. turda malesef şansı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.