Şimdi Ara

25-28 arası hangi aracı alacağıma karar veremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Nasipse önümüzdeki aylarda araba alacağım. Bütçem 25-28 bin TL arası olacak. Fakat o kadar çok alternatif var ki karar veremiyorum. Ayrıca beğendiğim araçların yorumlarına baktığımda en az bir iki olumsuz yorum okuyorum, bu da seçimimi iyice zorlaştırıyor.

    Öncelikli düşüncem Alfa Romeo 147 idi. Makyajlı kasadan olması şartıyla. Ama makyajlı kasaların temizleri de 28'i geçiyor genelde, çok nadirdir 25-28 aralığında, temiz makyajlı 147. Temiz olsa bile km çok yüksek oluyor, Alfa'da da yüksek km'li araçlar tavsiye edilmiyor. Onun dışında parça sorunu, masraflı bir araç olması diğer etkenler.

    Araştıra araştıra benim için en önemli olan şeyin sorunsuzluk, masrafsızlık olduğunu gördüm. Aklıma ilk gelen marka Toyota oldu. Efsane kasa diye tabir edilen Corolla genelde bütçeme uygun olsa da genç olduğum için (22) kasa bana hiç hitap etmiyor. O yüzden Yaris düşündüm. O da 1.0 - 1.3 motor seçenekleriyle heyecanlandırmıyor. (1.0'ını kullanmıştım, cidden belli bir yerden sonra hızlanmıyor.) Bu böyle uzar gider, her alternatif benim için bir soru işareti oldu. Sonuç;

    -Dizelse kilometresi düşük olması şartıyla,
    -Biraz genç işi,
    -Az biraz performanslı,
    -Tercihen otomatik (manuel olsa da olur ama otomatik çok çok daha iyi olur)
    -Masrafı az, kronik sorunları az olan bir araç tavsiyesi bekliyorum 25-28 bin tl aralığında.

    Her gün her gece bunu düşünüyorum artık, şu konu altındaki yorumlarla artık kararımı vereyim diyorum. Kafamdaki alternatifleri yazmayacağım zira kafamda abartısız 20 tane alternatif var. :D

    Şimdiden çok teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Koskoca forumda hiç tavsiyesi olan yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 1 hb

    Otomatik

    Genç işi

    Kronik problemi bildiğim kadarıyla yok.

    Masrafi az.



    Megane 2 hb

    Peugeot 307

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 astra g kasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 makyajli kasa Fiesta. Sorunsuz, masrafsiz, az yakan genç işi araba. Hafifde modifiye yaptinmi tadindan yenmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutulan arabalar o paraya modelsiz tutulmayan ise daha modelli ornegin alfa 147 Nissan almera gibi diğer baba markalar pahalı. Tek tavsiyem en az c sınıfı olsun çamurdan olsun.

    Dediğinin dışında citroen c3 lere bak b sınıfı ama belki hoşuna gider usta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel Astra güzel araçtır onu bir araştır. Piyasası ölmeyen arabalar 2004 sonrası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Linea kesinlikle mantıklı bir tercih, ama hiç beğenmiyorum maalesef.
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Focus gerçekten iyi bir seçenek olur, bakmak hiç aklıma gelmedi. Megane HB çok beğenmesem de otomatik + cam tavan kombinasyonunu temiz bulursam kesinlikle eklerim alternatiflere. 307 alternatiflerim arasındaydı zaten. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVengeance -- 1 Eylül 2017; 18:9:56 >
  • Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Astra G'yi pek beğenmiyorum.
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Bu arabayı tercih etmememin özel bir sebebi var. Ama alacak olsam ilk alternatiflerimden. Daha önce 2 sene kullandık, çok memnunduk.
  • Yazaryazarokur kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. C3'ler uçmuş ya. Temizlerine 32-33 yazmış adamlar.
  • uevrensel U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevap için teşekkür ederim. 2004 sonrası dediğimiz H kasa sanırım. 35.000'den aşağı H kasa Astra bulamadım.
  • 3-4 ay önce 25.500'e Focus I aracı aldık.Bizdeki Sedan kasa.O paraya Hb kasa bulabilirsiniz.Tasarımı sedanlara oranla daha güzeldir.Ghia paket doludur.4 hava yastığı,4 cam otomatik,koltuk/direksiyon yükseklik ayarı,klima mevcuttur.Bağımsız süspansiyona sahiptir.Yol tutuşu sınıfında ve o zamanlarda liderdir.Günümüz araçlarının çoğundan iyi yol tutar.Benzinde iyi gider.Rölanti sorunu vardır.Yolda aniden istop edebilir.Biz 2-3 defa yaşadık ama sorun olmuyor.Şu ana kadar tek masrafı rezistans oldu.O da bizim sorunumuzdan sanırım.Şehir içi yakıtı içer ama şehir dışı yakmaz.

    Daha sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.Hayırlı Bayramlar.




  • 2009 ve üstü 1.4 doch Hyundai Getz öneririm hızlanması atikliği çok güzel 1.5 dizelde çok güzel hızlanıyor. Arıza çıkartmaz bakımlı bulursanız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teneke1236737 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Focus I cidden mantıklı araç. Bahsettiğiniz sorunlar da ahım şahım şeyler değil diye düşünüyorum. Araştıracağım bu aracı. Teşekkürler...
  • Airapper A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkürler. 1 saat kadar önce yarım saatliğine 2008 model dizel Getz kullandım, arkadaşım Clio satıp almış. Çok beğendim. Cidden atik araç. Kesinlikle düşüneceğim.
  • O paraya genelde 4 teker 1 direksiyonu olan boş arabalar var ama bahsettiğin 147 gayet iyi bir seçim.Ömründe hiç Alfa Romeo'ya binmemiş tecrübe etmemiş insanların korkutucu laflarına da aldırma.Bizzat kullanmış insanlardan bilgi al.Şöyle ufak bir tecrübemi anlatayım Alfa Romeo için.

    Yakın zamanda bende almayı düşünüyorum 2006 2007+ modeller özellikle ilgi alanımda.147 ye bakmadan önce 145'im vardı çok uzun süre bende kalmadı ama kaldığı süre boyunca ne parça konusunda ne genel durumlarda hiç üzmedi beni.Performansı ve yol tutuşu gayet iyiydi.Aldığım kişi araca pek iyi bakmamıştı o yüzden hava filtre kutusu delikti performansı etkiliyordu.Parçasını 1-2 gün aradım sonra bulamayınca açık hava filtresi taktım.Kesinlikle tavsiye etmem çünkü Twinspark motorun zaten aygır gibi sesi var birde açık hava filtresi insanı kışkırtıyordu 2 kapılı be nispeten sportif görüntüsü de gayet dikkat çekiciydi.O günden sonra Alfa dışında düşünemez oldum.O paraya gidip Linea gibi her sokakta en az 5 tane göreceğin bir taksi arabası almaktansa Alfa Romeo alır dikkatleri üzerime çekerim.Alacağın arabayı çok iyi araştır ve mutlaka ekspertize sok.Varsa daha soru sorabilirsin bildiğim kadarını cevaplarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >








  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.