Şimdi Ara

@@@ 25 SN GELDİ ! OPT-144 (On-Air*3204mhz*)SPI 25sn> HavaSoğutmaTR#1 GÜNCELLENDİ@@@ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 865pe (Alper) >> seninde hayırlı olsun güzel değerler, iyi cpu.. TT BigTyphoon sanada yaramış

    xl_ocean (Recep) >> iyi oldu geldiğin ama söyleseydin sanada gösterirdim o tüpü.. ne diye koymuşlarsa oraya bende anlamadım.

    işte opteronları soğutan On_Air (sessiz dev)

     @@@ 25 SN GELDİ ! OPT-144 (On-Air*3204mhz*)SPI 25sn> HavaSoğutmaTR#1 GÜNCELLENDİ@@@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Nisan 2006; 0:49:43 >




  • waterbox lazım sana üşenmeee....o zaman gerçek pozları çekeriz

    abi aklında olsun müsait olduğun bir zamanlar benim canavara mdf den kabin yapalım

    boşuna tıngırdayıp duruyormuş da haberimiz yok
  • Tabi yaparız sen nereyi sarsmak istediğini söyle yeter müsait olduğumuzda yine gelirsin...
    quote:

    Orjinalden alıntı: xl_ocean

    waterbox lazım sana üşenmeee....o zaman gerçek pozları çekeriz

    abi aklında olsun müsait olduğun bir zamanlar benim canavara mdf den kabin yapalım

    boşuna tıngırdayıp duruyormuş da haberimiz yok




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yildiz

    Tabi yaparız sen nereyi sarsmak istediğini söyle yeter





    bayıldım bu lafa




  • değerler Harikaa Bıravvo diyelim.
  • Teşekkür ederim. Opteron 144 serisi olan arkadaşların hava soğutmada ulaştığı değerleri bu topicte bekliyoruz. Umarım iyi değerler elde edilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: iskeletor

    değerler Harikaa Bıravvo diyelim.
  • iyiymiş be abi.
    ama ben şunu anlamıyorum cahilliğime vermeyin ama. bu AMD neden işlemci frekanslarını düşük tutuo? ben P4 3.6/64bitimle 4.0 a-4.2 ye rahat çıkıyorum. ama AMD'de 3.0 iyi oluyor. neden böyle bunlar abiler?
  • abi tebrik ederim yaa süper olmuş valla gözün aydın ufaklığı allah analı babalı büyütsün inşallah onada küçük yaşta overclocku öğrette oda babası gibi yapsın rekorlar abi remler ne gitmiş öle yaa ama kurubuz maceralarını bekliom 3.4 yolu var işlemcinin hadi kolay gelsin abi ufaklığı öp benim için
  • ahmet abi sakla o işlemciyi bahsettiğim olayı ay başında patlatıyorum.

    coşturalım onu...

    inat etmeeee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 8 Nisan 2006; 0:20:57 >
  • Her iki üreticinin işlemci mimarisinden kaynaklanan farklılık MHZ dede ortaya çıkıyor. Yani Genelde tüm AMD cpu lar daha düşük Mhz lerde daha yüksek perfromanslar gösterir. (istisnalar hariç sazanlar atlamasın). aslında düşük mhz de yüksek performans tabiki daha iyi.. böylece hem düşük elektrik tüketimi sağlanıyor hemde sıcaklık artışının önünede geçilmiş oluyor. Zaten AMD Opteron işlemcilerin Watt başına dünyanın eniyi performansına sahip olmasıda bunun kanıtı >>http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_8796_8800,00.html

    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

    iyiymiş be abi.
    ama ben şunu anlamıyorum cahilliğime vermeyin ama. bu AMD neden işlemci frekanslarını düşük tutuo? ben P4 3.6/64bitimle 4.0 a-4.2 ye rahat çıkıyorum. ama AMD'de 3.0 iyi oluyor. neden böyle bunlar abiler?



    xl_ocean >> Bir ara müsait olunca deneriz belki ama çok çetrefilli iş yaw bakalım belli olmaz bizim sağımız solumuz




  • ahmet tebrikler yapmıssın gene yapacagınıtermal macun olarakta mx1 kullanırsan ısıyı biraz daha asagı cekebilirsin.bu arada nasıp olmadı senden bi optycik almak.
  • abi tebrik ederim. hava soğutmayla 200 dolarlık bir işlemciye 25 sn yaptırmak herkese nasip olmaz.
  • Tuncay Abi seni aramızda görmek güzel nezamandır görüşemiyoruz.. mx1 kalmadı bi ara vardı okadar cpu dene dene macunmu kalır adamda . Değerleri TT Big Typhoon kutusundan çıkan standart termal macunla aldım fena değildi... bidahaki sefere sanada iyi bir optycik ayarlarım şuan yeniden yapılanma içerisindeyiz bakalım zaman ne gösterecek, sessizlik ağır darbeyle bozulur gibime geliyor. intelin kroşesi güzeldi ama karşısındaki artık eski rakibi değil.

    quote:

    Orjinalden alıntı: toonjai

    ahmet tebrikler yapmıssın gene yapacagınıtermal macun olarakta mx1 kullanırsan ısıyı biraz daha asagı cekebilirsin.bu arada nasıp olmadı senden bi optycik almak.


    kkma Eyvallah kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Nisan 2006; 19:47:04 >




  • Tebrik ederim abi mükemmel bir değer. Hava soğutma konusunda yaptığın çalışma günlük kullanım değerlerinede referans olmuş, seninle daha öncede çok alışverişimiz muhabbetimiz oldu bu konuda banada çok emeğin geçti yardımların için sağol. işlemci ve anakart için müsait olduğunda görüşelim benim aletede bir el atalım.. PM attım
  • @@@ 25 SN GELDİ ! OPT-144 (On-Air*3204mhz*)SPI 25sn> HavaSoğutmaTR#1 @@@

    Bu skor gercekten cok iyi daha iyi derecelerin geleceginede eminim ayrica islemciyi o/c yapacagim diye bebegini ihmal etmeyesin sakin
  • Sağol İlhan abi (federaL) >> senide aramızda görmek güzel, artık sende tekrar başlasan diyorum. Venice 3200+ den anahtarlık yaptıktan sonra seni aramızda göremez olduk konuştursan artık şu 144 ü tüm opteron 144 olan arkadaşların yapabildikleri max. değerleri bekliyoruz
  • Ahmet abi tebrikler bahsettiğin cpu gerçekten iyi çıkmış. bi ara gelirsen şunu bizim su soğutmaylada deneriz biraz. Gerçi sen her nekadar günlük maksimum hava soğutmayı tercih etsende deneriz. geçen akşam görüşmüştük (Fatih) Opteron 144 için pm attım ama gelmedi sanırım. msn den görüşelim abi saygılar..
    quote:

    Orjinalden alıntı: yildiz

    Sağol İlhan abi (federaL) >> senide aramızda görmek güzel, artık sende tekrar başlasan diyorum. Venice 3200+ den anahtarlık yaptıktan sonra seni aramızda göremez olduk konuştursan artık şu 144 ü tüm opteron 144 olan arkadaşların yapabildikleri max. değerleri bekliyoruz




  • Sağol Fatih.. PM lerde genel olarak sorulan soruların yanıtı olarak işlemciyi hava soğutma ile günlük 1800mhz den 3000mhz e çıkararak kullanıyorum çoğu arkadaş bu değerin zor olduğunu ve herzamanki gibi kodu sorup duruyor. Potansiyelin kod ile alakası yok çünkü oem olarak gelen aynı kod ve hafta üretimli yani banttan ardarda çıkan 20 adet venice ile yaptığım denemede herbirinden ayrı performans aldım. denemeyi yaparkende biosta ram ve anakartın stabil olduğu ve eniyi çıkan cpu nun FSB değerlerini sabit tutarak voltajsız denemeler yaptım zaten önemli olan minimum voltajla max.FSb performansı. Çoğu arkadaşın Opt.146 ve 144 ile 1.65 - 1.70v gibi değerlerde 3000mhz i anlık gördüğü yada spi alabildiği performansı günlük olarak hava soğutma ile 1.48v da 3000mhz stabil çalıştıran işlemci, potansiyel olarak üstün olduğunu gösterir zaten. önemli olan cpu yu günlük olarak 1000 dolarlık fabrika değeri 2.8ghz hızında olan bir opterondan daha iyi kullanabilmek. zaten bu değerde yaptığım DVD Encoding - DVD yazdırma gibi işlemlerde bariz performans farkını görüyorsunuz. Günlük rutin yapılan birden fazla işlemi tek çekirdekli olarak eniyi düzeyde takılmadan yapıyorsunuz. Gelen soruların bir kısmıda getirttiğim halde neden kendim Çift çekirdekli bir opteron kullanmadığım. Dual core bu sınıfın dışında tabi daha iyi ama şuan için kendi açımdan çok fazla ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Nisan 2006; 10:49:31 >




  • Heeyy gidi günler Heeyy... laptop aldık testi kırıldı eskiden buraları boş kalmazdı
  • konu hortlamış gerçekten de, benim de yaram deşildi, günlük 1.5 ile 3ghz stabil çalıştırdığım 144 ümü 170 almak için sattım o zamanlar 420 watt tagan vardı, şimdi 700 watt var.. keşke satmasaydım da kastırsaydım, tahminen aynı sonuçları alırdım..

    bir sorum olacak, hatırlayabilirseniz eğer,

    benim 144 te, çarpan ne olursa olsun 345 htt yi geçemedim.. işlemciyi 4 çarpanla kullanmama rağmen 346 da boot edemedim. (ht çarpanını da düşürdüm 1X e kadar)

    ancak şimdi 170 le 470 civarına rahatça çıkıyorum. siz de böyle bir olayla karşılaştınız mı opteronla?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.