Şimdi Ara

25 yaş üstü bi halt olamamış ailesiyle yaşayanlar derneği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
6.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yaz beni, yas 43 ailemle yasiyorum
  • 1 yıl sonra benide yazın aranıza, çalışmayı köleliği falan geçtim artık su akar yolunu bulur diyorum başka birşey yapacak enerjimde kalmadı. Acil bir durum için elimin altında silah olmaması canımı sıkıyor bu aralar kafama sıkmak istesem sıkacak lüksüm bile yok.

  • Benim de yaş 27 oldu. İş dışında yazılanlar uyuyor ki işi de zor buldum. Çok önümü göremediğim için şimdilik ayrı eve çıkma düşüncem de yok. Ama artık kendimi eskisi kadar suçlamıyorum. Ülke şartları da ortada.

  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt

    Belki 50 sene öncesi için doğru olabilir ama kadınların da iş gücüne katıldığı bir devirde saçma bir söz. Bana kesinlikle uymuyor. Annemin evdeki yükümlülüğü babamdan fazladır.

  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    "erkek çocuğunun ölümü babasının ölümüyle başlar"

    orhan pamuk'un bir cümlesidir.babasını kaybeden ve bu kayıpla beraber hayata ikinci bir dogumla baslayan erkek,kendi ölümünün de startının verildigini hisseder,misyon,sorumluluk artık ondadır,tabi ölüm sırası da.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lee-on!

    26ma kadar çoğu kisi gibi bende ailemle kalıyordum. Calisiyordum ama ben.

    Hergun santiyeden ustum basım leş gelirdim. O isten kurtulmak icin baya kafa kirdim. Radikal bir karar almam gerekiyordu. 26 yasimda isi ve kiz arkadaşımı birakip oturup ders calistim tekrar sınavlara hazirlandim.

    4 yil gecti çok sukur aldigim en iyi karar oldu. O icinde bulundugum durumdan ciktim. Eger hareket etmezsem, karar almazsam hep oyle gidecekti bir ömür.

    Kendiniz icin karar alin, bir yol cizin ve o yoldan çıkmayın. Biraz uzun da surse amaciniza ulasma ihtimaliniz yuksek.

    Kararlilik sart. Zaman hizli akiyor. Boşa harcamayın.
    Ders çalıştıktan sonra noldu hocam memurluk falan mı ?
  • 26 yaşın içindeyim. Bir yandan çalışıp bir yandan kendi işimi yapıyorum. 7 yıl önce parasızlıktan üniversiteyi yarıda bırakmıştım. Daha sonra hem okudum hem çalıştım. Son 4 yıldır kafayı kırmış bir şekilde çalışıp kendimi geliştirdim. Üzerimde vaktimin yetmeyeceği kadar iş var ve yenileri de ekleniyor. Dağılmış bir ailede büyüdüğüm için hiçbir zaman aile evine döneyim, babamdan harçlık alıyım, bana baksınlar gibi bir lüksüm olmadı. Kendimi geliştirmeseydim, iş tutturamasaydım muhtemelen inşaatlarda veya atölyelerde yaşıyor olurdum. Konudaki çoğu arkadaş farkında olmasada çalışmadan hayatını idame ettirme lüksüne sahip. Konfor alanınızdan çıkmadığınız sürece hiçbir zaman hedeflerinize ulaşamayacaksınız.

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    hocam tavsiyeleriniz var mıdır?

  • eski_nesil kullanıcısına yanıt

    Öncelikle konfor alanından çıkmanız gerekiyor. 2-3 yıl zorluk çekip herhangi bir işte çekirdekten yetişirseniz iyi para kazanırsınız. 25 yaşında evde işsiz yatmaktansa sanayide, tersanede, atölyede yatmak daha iyidir. İşi öğrendikten sonra kazanacağınız para da yaşayacağınız hayatta size bağlı. Ama 2-3 yıllık çileli dönem zor geldiği için çoğu insan evde yatmayı ve gelip geçici işlerle günü kurtarmayı tercih ediyor.

  • Dünyanın en güzel hayatı beni de yazın

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinize yüzde yüz katılıyorum, konfor alanından çıkmadan zorluklar çekmeden bir şey olmuyor bu sebeple alışkanlıklarımız dan vazgeçip zorda olsa kendimizi motive edip uğraş sarf etmeliyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalkeparasite -- 11 Mayıs 2022; 18:32:22 >
  • Beni de ekleyin. Zavallının biri olarak görüyorum kendimi. 2 işe girdim hayatımda onlarda da mobbing dışlanma. Bir baltaya sap olamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi julos_sgp -- 26 Ocak 2023; 16:2:19 >
  • Okusan ya okuduğuna pişman olacaksın ya okumadığına çalışsan ya çalıştığına pişman olacaksın yada çalışmadığına evlensen ya evlendigine pişman olacaksın ya evlenmediğine zengin olsan ya zengin olduğuna pişman olacaksın ya olmadığına onun için kafana takma sürekli çabalayıp hiç Bi yere varamamaktan sıkıldım doğrusu şu şarkıyı dinlemeni öneririm


    Türkçe REP PLATFORMUyoutube
    Bu şarkıyı zengin, hayattan istediğini almış Yani mutlu biri dinlerse hiç bi bok anlamıcaktır Çünkü bu şarkı hayattan hiç bi bok alamamış fakir insanlar için Yani benim gibiler için Cüzdanım boş diye hiç bi sikim yapamamaktan Sürekli çabalayıpta hiç bi yere varamamaktan Bigün kurtulucaz diye dostlarımı kafalamaktan Hergün karalamaktan sıkıldım doğrusu İkisinden de sıkıldım Ne Jagged ne Volkan Her Allah'ın günü yemekten makarna ve dolma Her Allah'ın günü demekten 'Hayatım ne boktan' Odamda ki boktan dekordan sıkıldım doğrusu Sağlam bi stüdyo ve hayaller kuramamaktan Bally bokundan başka uyuşturucu bulamamaktan 5 yıldır yapıpta zerre kadar tutamamaktan Çevremde bu kadar aptal, sıkıldım doğrusu Sürekli sahneye çıkıpta kulise girememekten Kendime ait lüks bi arabaya binememekten Yıllardır lanet bi Nike ayakkabı giyememekten Mutluyum diyememekten sıkıldım doğrusu Bu monoton hayattan sıkıldım Ve ben ne yazık ki kapana tıkıldım Kadere çok kızgınım ve darıldım Ama yinede umuduma sarıldım Bu sıkıcı hayattan sıkıldım Sanki duvarlar üzerime yıkıldı Belki delirdim, belki sapıttım Ama aşığım bu halta bi kere kapıldım Babamın verdiği o aptal örnekler Benden boktanların başardığını görmekten Hergün kafa güzelken hayata sövmekten Hergün aynı gömlekten sıkıldım doğrusu Bi okuldan kovulupta başkasına yazılmaktan Salak bi pozitif yorum duyupta kasılmaktan Her gece porno izleyip odamda asılmaktan Boktan hasımlardan sıkıldım doğrusu 5 kuruş para almadan partilere çıkmaktan Sifonu çalışmayan bi klozete sıçmaktan Havalı olduğumu düşünen kaşar kızlardan Ve kadere kızmaktan sıkıldım doğrusu Çalışçak iş bulamayıp bulunca da kovulmaktan Bildiğim tüm küfürleri edipte yorulmaktan Hiç bi bok yapamayıp kıç üstü oturmaktan Kısacası hayattan sıkıldım doğrusu
    https://www.youtube.com/watch?si=rXgAkz47p611Sz6A&v=UQZz2FThUlM&feature=youtu.be
  • acıklı bi konu

  • Bu dernekte olmaktan gurur duyan 39 yaşında bir kardeşinizim. Evlenmeyi düşünmediğim için böyle devam.

  • eski_nesil kullanıcısına yanıt

    Yaş geldi 24'e yine bir baltaya sap olmuş değilim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.