Şimdi Ara

2500-3000tl oyun bilgisayarı - BİLGİSAYAR GELDİ SIKINTI VAR/ÇÖZÜLDÜ/SİNERJİ İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir oyun bilgisayarı toplamayı istiyorum. monitör dahil olacak şekilde.
    5 sene bana fifa oynatmasını isterim.
    2 sene sonra ssd ekleyebileceğim bir bilgisayar istiyorum. veyahut gerek olursa işlemci değiştiririz ileride mesela. ama beni totalde en azından 5 sene götürsün isterim. aldıktan sonra ısınma problemi filan olmasın olacaksa soğutma yöntemini filan şimdiden yazın.
    teşekkürler şimdiden.



    SİPARİŞ ŞÖYLE SONUÇLANDI.

     2500-3000tl oyun bilgisayarı - BİLGİSAYAR GELDİ SIKINTI VAR/ÇÖZÜLDÜ/SİNERJİ İNCELEMESİ


    Bilgisayar ile alakalı sıkıntılarımı çözdüm. sağlam pozisyona geçtiğimize göre, sinerji ile ilgili incelememi yapabilirim.


    18 Haziran Perşembe sipariş verildi.

    Sipariş esnasında sitede görünmeyen bazı ürünler vardı bilgisayarımda kullanmak istediğim. Forumdan arkadaşımızın tavsiyesiyle arayıp sordum, yardımcı oldular eklediler, stoklara bende bilgisayarıma ekleyebildim.

    20 Haziran Cumartesi bilgisayar elime ulaştı.
    (fatura aras kargo/ kasa yurtiçi kargo ile gelmişti.)

    Benim bulunduğum şehir itibarıyla 2 günden önce kargo ulaşmıyor. Yani ürün sipariş verdiğim gün kargoya verildi.
    Elime ulaştıktan sonra bilgisayarı açtığımda acayip rahatsız edici bir ses ile karşılaştım, notebook'um fazla ses çıkarıyor bir fan problemi var ondan daha fazla ses çıkarıyordu. Acaba masaüstü bilgisayarlar böyle sesli mi çalışıyordu diye düşündüm. Sonra içini açmak aklıma geldi, açtığımda Zalman Z3 Plus kasanın üstteki fanına kablo temas ediyormuş. Onu düzelttim. Sonra ekran kartına baktığımda yerine tam oturtulmadığını gördüm. Onu söküp tekrar oturttum.
    Windows yükledikten sonra bilgisayarın ekran kartı ile ilgili bir sürü çeşit sorun yaşadım. Bir sürü yöntem denemiş olmama rağmen düzelmedi. Sorunun formatı değişti ama ekran kartının görülmemesi, tanınmaması gibi sorunlar değişmedi.
    Bunun dışında fan gücünü ayarlama tuşu çalışmıyordu, Ön tarafta ki usb (3.0 olan sadece) çalışmıyordu. Bir de eski bilgisayardan kalma dvd-rw vardı onu takar mısınız dedim peki gönderin dediler.

    22 Haziran Pazartesi

    Sinerji müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. Teknik servis'e yönlendirdiler. Nasıl kasa topluyorsunuz ben kendimde muhtemelen böyle bir hata yapabileceğim için toplanmış halini istediğimi söyledim. Telefondaki kişi kasayı kendisinin topladığını böyle birşey sadece kargoda olmuş olabileceğini söyledi. Birkaç şey söyledi yapmam için denedim olmadı.
    Göndermeniz lazım efendim dedi.
    Peki dedim,
    kargo nasıl olacak?
    yurtiçi kargo ile gönderin kargoyu gönderirken siz alırken biz ödeyeceğiz dedi.
    neden ya dedim
    sistem böyle dedi.
    peki deyip müşteri hizmetlerine yazdım site üzerinden (canlı destek) aras kargo ile alıcı ödemeli gönderebilirsiniz dediler. içim rahat etti.
    (not:kargoda 110tl tutuyor anlaşmaları görünmüyor ödemeyebilirler gibi şeyler söylenmesine rağmen aras kargo ile ilgili bir sıkıntıymış. bi yerleri arayıp çözdü)

    24 Haziran Çarşamba

    Ürün ellerine ulaştı. Beni aradılar bilgisayar şifresini sordular. bir de dvd-rw göndermişsiniz ama bu bizden alınmamış dediler ben de teknik servis ile konuştuğumda eski olduğunu ama takabileceklerini söylediklerini söyledim. tamam dediler.

    29 Haziran Pazartesi

    Aradığımda muhtemelen gün içerisinde işlemlerin tamamlanacağını söylediler. ( tabi arada gün aşırı bir kaç kez daha aramıştım.)


    1 Temmuz Çarşamba

    Bilgisayar elime ulaştı (aras kargo)

    Kasayı çıkarırken içinden sesler geldiğini duydum. Yine direkt olarak kasayı açtım. Harddiskin oturmadığını gördüm. daha doğrusu kasa içinde sadece kablosu ile bağlı halde olduğunu diyeyim. Onu yerine oturttum. Ve bu defa ikna oldum kargoda böyle olduğunu çünkü aklı/mantığı/insafı olan hiçbir insan bilgisayarı bu şekilde göndermezdi.

    Bilgisayar çalıştı sıkıntı görünmüyordu. Dvd-rw takılıydı. Windows 8 yüklüydü. Hemen 8.1 yükledim. Driver'ları yükledim. Sıkıntı yok kullanıyorum.
    Sinerji bilgisayarı aradım, sorunun ne olduğunu nasıl çözüldüğünü sordum. Ekran kartı ve güç kaynağının değiştiğini söylediler.


    Genel itibarıyla siparişten memnun gibiyim. Özellikle sorun karşısında direkt ekran kartı ve güç kaynağının değiştirilmesi, başka yöntemler üzerinde diretilmemesi hoşuma gitti.

    Sorularınız olursa cevaplayabilirim bilgim dahilinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyogati -- 2 Temmuz 2015; 14:30:12 >







  • fikri olanları bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, bütçemi aşsa da uzun vaadeli olması için şöyle bir şey oluşturdum. uygun mudur ? tavsiyeleriniz neler ?
     2500-3000tl oyun bilgisayarı - BİLGİSAYAR GELDİ SIKINTI VAR/ÇÖZÜLDÜ/SİNERJİ İNCELEMESİ
  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    bu sistem iyi olmuş başka yerden daha uyguna getirebilirsin biraz araştır derim yoksa büyük kaybın var
    Ram her hafta bir indirime giren model oluyor uyguna getirebilirsin

    msi Gaming de cw çıkabilir (hepsinde çıkabilir) Me versiyonun alanlar daha memnun anlaşılan.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam
    1-soğutma için başka birşey almama gerek yok değil mi ?
    2-yani demek istediğiniz ram için bu marka/modelde takılı kalmama gerek yok mu?
    3-bu cw olayı nedir? bu konuda bilgim yok. eğer almamı önerdiğiniz Ürünün linkini atarsanız benim için çok daha kolay olur.
    4-vatandan almayı istememin sebebi bilgisayarı kendilerinin toplayıp vermesi. eğer kendim toplayabileceksem başka yerlerden alabilirim. Elazığ'da oturuyorum, bimeks teknosa vatan dışında teknoloji mağazası yok.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    1) kasada fazla sayıda fan olduğunu da göz önüne alırsan işlemci için stok soğutucu seni yeterli bir süre götürecektir. Hemen şimdi almak zorunda değilsin

    2) 1600mhz cl 8 veya 9 olduğu sürece crucial corsair kingston gskill istediğin rami al.

    3).CW bobin ağlaması adı verilen gtx970 lerin genelinde karşılaşılabilen bir sorundur hafif veya yüksek olmak üzere kart üzerinde yük varken cızırtı duyulur performansa engel değildir ses rahatsız edici gelebilir. Gözün korkmasın servisler kabul edip değişim yazıyorlar.

    4.Nova eksen sinerji inventus bu firmalar ürünü toplayıp sana kargolayabilirler.




    Ek. Msi gtx970me adındaki yeşil renki olanını kastettimhttp://www.sinerji.gen.tr/msi-gtx970-gaming-100me-4gb-256bit-gddr5-2xdvi-hdm-pmu54674




  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    bende buna benzer bir sistem toplamayı düşünüyorum burdan bakabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_106964289/f_//tm.htm#106964289
    ramleri ben corsair pro yaptım anakartıda zaten k sız bir işlemci olduğu için ve oyun amaçlı olduğu için msı h97 gamin3 öneririm.
  • hocam sizin anakart ile benimki arasında ne kadar bir fark olur acaba. çok fazla bir fark olmayacaksa benim seçtiğim model daha iyi olur çünkü bütçemi çok fazla aşmış oluyorum.

    @Nerd Miner

    hocam söylediğiniz sitelerle kıyas yaptığımda fiyat olarak max. 100 tl fark oluştu. çoğu sitede benim anakart olmadığı için o fark da kapanıyor. benim anakartın yerine başka birşey önerirseniz o zaman o şekilde bir daha araştırma yapabilirim.
    ekran kartını ise benim seçtiğim kırmızı model oyun için daha yüksek performans sağlayacaksa bunu alayım zaten garantide sıkıntı yaşanmıyormuş. ama performans yaklaşık aynı bir de diğerinde daha az sıkıntı çıkıyorsa yeşil alayım. (teknolojinin şans işi olduğunu bilyorum. sadece opsiyonları daha net düşünmek için soruyorum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyogati -- 17 Haziran 2015; 18:07:03 >
  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    arkadaşın önerdiği anakart 390 400 bandında seyrediyor evet bir kaç farklı özelliği var elbet ama bu kadar fiyat artırman zorsa gerek yok.


    kartların performansları aynı kardeşim çekirdek hızları sitesinde aynı yazar yeşil olanın artısı siyah arka kaplama var (backplate ) aradaki fiyat farkından ayrı almaya kalkınca daha pahalıya geliyor Ve yeşil seri daha sonra geldiği için risk daha az.

    backplate estetik bir duruş haricinde kartın çizilmesini ve tozlanmasını önler aradaki fiyat farkını vermeyim diyorsan sorun olmaz.


    aramalarını şu anakart ile de yapabilirsin h97m g43 veya z97 pc mate (genelde z97 olmasına rağmen ucuz olduğu için )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Haziran 2015; 18:15:41 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam başka bir konuda bir arkadaşın sinerji'den topladığı bilgisayar üzerinden biraz fiyatları karşılaştırdığımda fiyatları görünce bir daha kontrol ettim.
    güç kaynağı/ram/kasa/anakart bunlar vatan ile aynı fiyat olursa ( pc toplama kısmından ekleyemedim, sanırım stokta yok) 2850 gibi birşeye toplamış oluyorum. bu nedenle anakartı g3 gaming olanı almaya karar verdim. ekran kartında ise benim için performans önemliydi. onu da 100me olanı almaya karar verdim. stok durumuna göre sanırım sinerji üzerinden sipariş vereceğim.
  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    evet kasa ve psu orada yok z3 çok sattığı için getirirler diyorum fakat bu psu bayadır gelmedi çok daha uyguna satmışlardı.

    Olmayan parçalara firmaya ulaşınca temin edebiliyorlarmış duyduğum kadarıyla bir sorarsınız .

    Yerine ikame gerekirse diye yazıyorum

    kasa olarak z5 plus ve corsair vs550 psu stoklarında var z5 plus malzeme olarak z3 den daha iyi ama daha az fanla geliyor ve kontrolcü yok sanırım.http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=618


    parça fiyatları vatandan uygun bu parçalar çok uygundu satılırken o yüzden tükendi .

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Haziran 2015; 18:32:44 >




  • Kardeşim bence çok iyi sistem olmuş bide işlemci soğutucusu olarak 212 evo yu koyarsan süper sistem olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Nerd Miner
    hocam dediğiniz gibi aradım eksik parçaları tamamladılar.

    arkadaşlar sonuç olarak siparişi verdim yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.


     2500-3000tl oyun bilgisayarı - BİLGİSAYAR GELDİ SIKINTI VAR/ÇÖZÜLDÜ/SİNERJİ İNCELEMESİ
  • Hayirli olsun güzel makine olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayar geldi ama ekran kartı driver'ı yüklemiyor. sürekli ya reset atıyor. ya da şöyle bir hata veriyor.
    "NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version (versiyon) görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."

    ekran piksel piksel oluyor. nasıl çözebilirim bilmiyorum.
  • Kart arizali veya montaj hatası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Kart arizali veya montaj hatası var

    hocam kart yerine oturmamıştı şu şekildeydi. ben ekran Kartını söküp tekrar taktım.
    sinerjiden aldım bilgisayarı ne yapmamı önerirsiniz Elazığ'da oturuyorum.
     2500-3000tl oyun bilgisayarı - BİLGİSAYAR GELDİ SIKINTI VAR/ÇÖZÜLDÜ/SİNERJİ İNCELEMESİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    Sokun tekrar duzgunce takin artik eminim bunlar montajdan anlamiyor

    Eger sıkıntı sürerse arayin yardimci olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    sadece sol kısmı içindeydi. sağa doğru tamamen dışarı çıkmıştı. ben tamamen oturttum ama sıkıntı çözülmedi. hatta şöyle söyleyeyim monitörü ekran kartına taktığımda çalışmıyordu. anakarta bağlayıp çalıştırmıştım.
    ekran kartını takarken sadece bastırıp yerine oturtacağım değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nyogati kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/tKdAbqFyAak

    Kart kargo veya montaj da zedelenmis de olabilir bu sorunu cozmezse karti gorusup geri postalayacaksin malesef

    Anakart uzerinde diger slota takarak da denemelisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.