Şimdi Ara

256 GB RAM olan bir bilgisayar nasıl bir şey olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Merakımdan soruyorum bunu. Ben bir aksilik olmazsa 7-8 ay sonra Avustralya'ya gideceğim. Yokluğun gözü kör olsun orada en kral bilgisayarı toplamak istiyorum. Rtx 4090 veya gittiğimde daha yükseği çıkarsa o ekran kartını alıp ona göre sistem toplayacağım.


    Bugün meraktan en güçlü bilgisayarı toplarsam acaba ortaya nasıl bir şey çıkar diye bir internetten göz gezdirdim ve sadece kasa içi yaklaşık 10.000 avustralya doları tuttu. Öncelikle oluşturduğum sistemin ana kartı 1500 avustralya dolarıydı ve tam 8 tane ram girişi vardı. Her birine 32 GB RAM takarak 256 GB RAM gücüne ulaşabiliyor. SSD gelince 3 adet 2 TB ssd olarak ele aldım. İşlemcide karasız kalmıştım 1100 dolarlık inteldi sanırım baktığım. Markalar öyle çok aklımda değil ama kısaca en güçlü oyun bilgisayarını toplamaya çalıştım. Peki bu bilgisayarı gerçekten toplarsak nasıl bir şey çıkar ortaya? Yani 256 GB ram nasıl bir şey olur nasıl tarif edilir bu uçak falan mı uçurur ne yapar :D Ha belki daha fazla ram takılan kartlar vardır benim bulduğum karta göre 256 gb oluyordu. Ekran kartı da işte 4090 dünyadaki en güçlü kart








  • server sistem kurmuyorsan bi ekstrası yok o kadar fazla ram'in bildiğim kadarıyla. hele oyun için falansa, 32gb bile yeterinden fazla. öyle olunca anakarta da o kadar para vermeye gerek yok.

  • Standart kullanıcı-oyuncu iseniz 32 gb sonrası fantezi olur başa bir şey olmaz.

    Film renderlamak, 3D büyük projeler işleceyekseniz bir şey diyemem.

  • Bende 64 gb var laptopta,çoğu zaman kullanımım yüzde 50 ye gelmiyor bile.İleriye dönük olması açısından güzel bir hareket olur ancak mevcutta 32 gb bile yetebilir.16 ların miyadı ise dolmak üzere,
  • Bahsettiğiniz donanımlar workstation sınıfı, mesele oyun ise ekran kartı istisna olmak üzere standart tüketici donanımlarından daha kötü performans verecektir. Büyük sayılar sizi cezbediyorsa, yokluktan çıkmanızın şerefine çok işlemcili, yüzlerce çekirdekli, terabyte seviyesinde ram, petabyte seviyesinde depolama sunan sunucu sistemi alın. Lakin fanları gürültülü olur bu meretlerin.

  • hem yokluktan bahsediyorsun

    hem 4090 ekran kartından bahsediyorsun


    6600, 3060 gibi ekran kartları işini görmezmi madem yokluk var

  • 256 GB Ram ile ne iş yapacaksınız ?

  • Oyun için, 2 slot 16gb ram, 8 slot 256gb ramden daha fazla performans verir.

  • Münebbih kullanıcısına yanıt

    Yazdığımı ya okumadınız yada okuyup anlamadınız. Eğer okuyup anlamadıysanız kitap okumanızı öneririm. Yokluğun gözü kör olsun derken bugüne kadar güzel bir sistem görmedim. 7-8 ay sonra ise kalıcı bir şekilde Avustralyaya gideceğimi ve orada kralından bir bilgisayar toplamak istediğimi söyledim. Mevcut piyasadaki en güçlü ekran kartını almak istiyorum çünkü orada 1 aylık maaş bile değil hemen hemen. Yani o yokluk orada devam etmeyecek bunu açıklamak zorunda kalmam da biraz tuhaf oldu.

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Ben de onu sordum bu bilgisayarın kullanım alanı nedir ne işe yarar diye.

  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    Evet mesele büyük ölçüde oyun. Ama öyle kral bir oyun kasası kurmak istiyorum ki uzun yıllar boyunca değiştirmek zorunda kalmayayım her çıkan oyunu güzel performans ile işletsin istiyorum.

  • Oyunsa 256 gb ram hicbir ise yaramaz hocam. 64'lük diz kalan parayı komple oyuncu ekipmanlarına harca bence daha mantıklı. Koltuk, kulaklık, hoparlör, gamepad, direksiyon seti, mouse, klavye vs vs.
  • Kendi yorumumu yazayım;

    4*32gb totalde 128gb ram mevcut sistemimde. Normal kullanımda 16gb dan 32gb geçişte özellikle bir kaç program açıksa bariz fark hissetmiştim fakat 128gb e geçtiğimde bişey anlamadım. Ama bahsettiğiniz gibi bir imkan oluyorsa ve uzun yıllar kullanacaksanız bence alınabilir. Biraz da ihtiyaçla ilgili. Eşim videolarla ilgileniyor render vs. 128gb a o yüzden çıktım. Şuan kasa toplasam 32gb ram düşünürdüm. Günümüz şartlarında normal kullanım için üstü gerekmiyor, ilerisi bilinmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 12 Ocak 2023; 14:47:43 >
  • dovakhin19 D kullanıcısına yanıt

    Normal bir kullanıcının hiç bir işine yaramaz.

  • Profesyonellerin ihtiyacı olur o tip şeylere. Her profesyonelin bile ihtiyacı olmaz. Çok uçuk bişey...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.